Magic the Gathering
Magic the Gathering29467 MEDLEMMAR 979 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord 
REGELFRåGOR EDH/Commander infect... Vial Smasher the Fierce + x ko...
Corpse Dance och graven
Senast läst: 02:36:28, 4/12 -17. Läst 998 gånger.
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

216 rubriker
465 svar

Corpse Dance och graven 14:25:44, 12/2 -17  
top creature card = Corpse Dance, men hur är det med graven? när vi sitter o lirar hemma, så sitter folk o spanar i varandras gravar och korten blandas hit o dit, vad är egentligen en regel kring graven? ska dem ligga i ordningen dom går ner, kan man pilla i sin grav o lägga upp vad fasen man vill som top kort? de där har vi aldrig riktigt brytt oss om då vi inte träffat på något kort som spelar graven på det sättet.

jag antar att graven faktiskt ska se ut som den gör när den går ner "at all times".

elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

888 rubriker
32767 svar

1. I eternal format så är ordning... 14:30:33, 12/2 -17  
I eternal format så är ordningen strick, nya format är det fritt. Anledningen är att i gamla format finns typ Corpse Dance och i nya finns de inte. Modern låter jag vara osagt.
 
Scandinavian Master

Världsmästare i 93/94 2013
Choper
JUDGE L2
Skövde
@svm s. 26/5 -04

41 rubriker
1492 svar

2. I alla format som innehåller k... 14:40:29, 12/2 -17  
I alla format som innehåller kort som bryr sig om kortordningen i graven (vintage, legacy, edh, 93/94(?), tiny leaders osv) så får man inte ändra ordning på korten i graven. Det är alltså alla format som innehåller kort från Urza's Saga och äldre.

I övriga format får du ändra ordningen på din egen grav men inte motståndarens (modern får du ändra din grav i).
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

888 rubriker
32767 svar

3. 9394 har Nether Shadow (ev fle... 18:36:11, 12/2 -17  
9394 har Nether Shadow (ev fler) så även där får man inte flytta runt hur som.
 
Scandinavian Master

Världsmästare i 93/94 2013
214
MEDLEM
@svm s. 18/10 -11

274 rubriker
7589 svar

4. 9394 innehåller väl kort som ä... 19:13:43, 13/2 -17  
elof_the_mighty skrev 18:36, 12/2 -17 9394 har Nether Shadow (ev fler) så även där får man inte flytta runt hur som.

9394 innehåller väl kort som är äldre än urza's Saga, eller har jag missat något?
 
[Link= '][/link]

"214 har rätt i allt" - allek

"214 vet vad han snackar om" - nepO

Vill du handla billiga magickort? Registrera dig på MagicCardMarket! Glöm inte att fylla i att Hampe040 tipsade dig om sidan!
elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

888 rubriker
32767 svar

5. Ja. Det var ett frågetecken i ... 20:11:52, 13/2 -17  
214 skrev 19:13, 13/2 -17
elof_the_mighty skrev 18:36, 12/2 -17 9394 har Nether Shadow (ev fler) så även där får man inte flytta runt hur som.

9394 innehåller väl kort som är äldre än urza's Saga, eller har jag missat något?

Ja. Det var ett frågetecken i posten ovan min och 9394 kör med moderna regler så utan Nether Shadow (reservation för om det finns andra kort) hade formatet kunnat skippa den regeln. Bara ett förtydligande.
 
Scandinavian Master

Världsmästare i 93/94 2013
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!