Magic the Gathering
Magic the Gathering29471 medlemmar 881 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
Gishath, Sun's Avatar Huatli, Dinosaur Knight

Hostage Taker
Ixalan, Rare

Manakostnad: CMC: 4
Korttyp: Creature - Human Pirate
Nuvarande oracletext:
When Hostage Taker enters the battlefield, exile another target creature or artifact until Hostage Taker leaves the battlefield. You may cast that card for as long as it remains exiled, and you may spend mana as though it were mana of any type to cast that spell.
P/T: 2/3
Illustration: Wayne Reynolds
Kortspecifika regler
9/29/2017
Hostage Taker has received errata to prevent it from targeting itself. The correct Oracle wording appears above.

9/29/2017
If Hostage Taker leaves the battlefield before its triggered ability resolves, the target permanent won't be exiled.

9/29/2017
Auras attached to the exiled permanent will be put into their owners' graveyards. Any Equipment will become unattached and remain on the battlefield. Any counters on the exiled permanent will cease to exist.

9/29/2017
If a token is exiled this way, it will cease to exist and won't return to the battlefield. You can't cast it.

9/29/2017
Once you begin to cast the exiled card, it's considered a new object. You'll control that spell and the permanent that spell becomes even if Hostage Taker leaves the battlefield.

9/29/2017
If it's still in exile, the exiled card returns to the battlefield immediately after Hostage Taker leaves the battlefield. Nothing happens between the two events, including state-based actions.

9/29/2017
In a multiplayer game, if Hostage Taker's owner leaves the game while the card is still exiled and another player owns that card, the exiled card will return to the battlefield under its owner's control. Because the one-shot effect that returns the card isn't an ability that goes on the stack, it won't cease to exist along with the leaving player's spells and abilities on the stack.

9/29/2017
In a multiplayer game, if a player leaves the game, all cards that player owns leave as well. If you leave the game, any spell or permanent cards you control from Hostage Taker's ability are exiled.



Legalitet:
Standard: Legal
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Restricted
Pauper: Ej legal
93/94: Ej legal

Hostage Taker är Legal i dessa block: Ixalan


Regelfrågor om Hostage Taker
Lekar med Hostage Taker

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~1.58 tix (16 Dec '17)
 

Hour of Devastation!

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: Day 1 Errata

HeroBean skrev 16:48, 21/9 -17
Läs texten på kortet. Tänk nu vad den gör på ett tomt bräde.
Inte för att hoppa på bandwagonen och hata Wizards, men hur missar man sånt här? Även om den nu är erratad, så kanske är någon på sealed/draft som inte vet om erratan och forcar draw med denna?
anthrox svarade 16:54, 21/9 -17
Hur forcar du draw med den?
anthrox svarade 16:56, 21/9 -17
Ah, fattar hur du tänker nu. Proof reading is the shit.
HeroBean svarade 16:57, 21/9 -17
Om jag förstår det rätt, så skulle den oerratade versionen göra så här på ett tomt bräde:
Spela denna.
Trigger, du måste exila denna på grund av dess ability(i erratan ändrade de till "another target creature or artifact")
Den blir exilad, men bara tills den lämnar battlefield, vilket gör att den kommer tillbaka till battlefield.
Trigger...
Ingen spelare kan göra någonting, vilket blir en draw.
ember svarade 22:33, 21/9 -17
Har det varit någon mer Day 1 errata sedan Walking Atlas?
latsblaster svarade 22:40, 21/9 -17
Mycket märkligt misstag.
Advena svarade 23:02, 21/9 -17
Haha lustigt med day1 errata xD
Men jag förstår inte (och har uppenbarligen missat) hur är Walking Atlas erratad?
Jokemon svarade 23:08, 21/9 -17
Till Artifact Creature
Advena svarade 13:54, 22/9 -17
Hahaha. Ja se på attan.
funfviertel svarade 14:19, 22/9 -17
@ember, räknas att det att tyska Ugin exilade alla permanenter som kostade X eller mer istället för tvärtom? OK, knappast errata utan ett tryckfel.. men klantigt ändå.

Även Marath, Will of the Wild hade dag 1 errata.
latsblaster svarade 15:24, 22/9 -17
Konstigt att Walking Atlas med sin miss inte blivit reprintad.

Funf: var det verkligen dag 1 på marath?
funfviertel svarade 16:01, 22/9 -17
Ja, den blev erratad dagen efter den spoilades.
Ichorid svarade 21:01, 22/9 -17
Det är riktigt skumt att de har missat detta.

Om en lone wolf hade designat hela setet på egen hand, då är det förståeligt.

Om det var 10 personer som designade setet tillsammans, fine, lite småfail.

Men när det har varit, jag vet inte, 100-500 personer som har tittat på kortet flera gånger? Någon borde definitivt ha sett det och sagt: "Ey!"
Ichorid svarade 21:03, 22/9 -17
*100-150

Jag har ingen aning om hur många som faktiskt har tittat på kortet innan det väl spoilades, men det lär väl ha varit iaf 100-200 pers?
Vapour svarade 21:15, 22/9 -17
Det är väl egentligen inte viktigt hur många som har tittat på kortet innan tryck, det viktiga är att >åtgärda< felen innan tryckning. Jag tror att mycket blir rapporterat i sista sekund och sedan är det bara en enda person kvar som ska göra rätt grejer innan tryckning. Och den rollen missar såklart ibland.
latsblaster svarade 21:45, 22/9 -17
Det kan vara 40 Personer som på vägen kunde ha fixat, development till exempel borde varit inblandade.
Vapour svarade 21:58, 22/9 -17
Min poäng var att det kommer vara någon som tar på sig det eller blir beordrad, och sedan glömmer. Så hur många det är i kedjan spelar bara roll i att uppmärksamma felet, inte i korrigerandet.
Ichorid svarade 22:01, 22/9 -17
Glitch in the matrix är vad det är. Vi alla lever i en simulation, rejoice osv.
noatzon svarade 21:59, 23/9 -17
Winding Constrictor fick eratta innan den släpptes. Minimal men ändå C: Ofta ser ett kort olikt ut fårn dag till dag medan seten designas och mycket kan tweaks i sita minuten.

Det är även lätt att man blir så vann vid ett krot att man läser det men omedvetet hoppar över något för man är så van vid det. Vi upptäckte först att Fraying Tendrils var en sorcery för någon månad sen här i min LGS, vi har alltid spealt och trott att den var instant! C:
latsblaster svarade 22:44, 23/9 -17
Flaying Tendrils?
noatzon svarade 08:52, 24/9 -17
Yupp C: Vi trtodde hur länge som helst att den var instant. Spelade den som så ända tills någon månad sen då jag öppnade en foil och räkade se att det stog sorcery. Enkrelt att missa saker när man vant sig vid hur det borde stå eller se ut
latsblaster svarade 09:10, 24/9 -17
Infest och Drown in Sorrow var sorceries också på sin tid. :)
noatzon svarade 09:14, 24/9 -17
Men ibland drömmer man sig bort till ett land där det "borde" va en instant för man behver det C: Sen så blir det så u.
Voice svarade 20:11, 24/9 -17
Jag förstår inte? Vad hade den gjort på ett tomt bräde mer än exilat sig själv och sen kostat mana att spela?
anthrox svarade 20:34, 24/9 -17
Den lägger ju tillbaka kortet den exilear om den försvinner. Ergo, den exilear sig själv, lägger tillbaka sig och vill exilea sig själv igen osv.
HeroBean svarade 20:35, 24/9 -17
"When Hostage Taker enters the battlefield, exile target artifact or creature until Hostage Taker leaves the battlefield.
Voice svarade 17:13, 25/9 -17
Men varför får man dra kort av det? Jag fattar inte...
noatzon svarade 18:20, 25/9 -17
Man drar inte kort. Spelet blir en "draw" alltså oavgjort C:
Voice svarade 21:32, 25/9 -17
Fasen vad dum man känner sig nu... jag trodde att det syftades på "draw" som i "draw a card". ^^ Tack, nu slipper jag fundera mer på det. :D
Niklashw svarade 17:05, 28/9 -17
Hur bra är denna?
noatzon svarade 18:07, 28/9 -17
Niklas: Dunderbra! Lungt bästa kortet i piratleken C:
Ichorid svarade 18:14, 28/9 -17
Tror ni att den kanske kan se spel i vintage? Den är ju ganska så bra på att stjäla moxar och annat jox
Advena svarade 19:06, 28/9 -17
Vintage för 4 mana?
Kan man inte dessutom sacca den eventuella moxen för att stoppa såna fasoner?
latsblaster svarade 20:47, 28/9 -17
Den är rätt bra!
mrHayd svarade 13:17, 3/10 -17
We were så upptagna att prata om erratan that we didn´t see att kortet är skogstokigt (och har spajkat järnet).
latsblaster svarade 14:05, 3/10 -17
Är det verkligen ett kort som man spelar playset av?
persch svarade 15:29, 21/10 -17
Regelfråga: har jag förstått det rätt, att man kan spela det exilade kortet FLERA gånger (så länge det är exilat)? Är det t.o.m. så brutet?
Ichorid svarade 15:33, 21/10 -17
Du har missat att läsa reglerna för kortpärmen.

"- Det är förbjudet att ställa regelfrågor i Kortpärmen. Använd forumets Regelfrågor-bord för att få pålitliga svar från våra Domare."

Här kan du ställa din fråga :]
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
138:-/styck
4 st inne
Foil
309:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg st Hostage Taker (Ixalan) till min
 

PÅ HAVE

666killer666 (1), Lemon (1), Bellmyr89 (2), salomonssonjohn (1), cancerface (1), Laggie (3), Discus (1), Jolly_roger (2), Bjorn (1), Andper84 (1), halo00 (2), DeathDevil (3), Herocrash (1), Orion (3), Mällroth (1), Azzy (1), Guffa (1), Zhaolean (1), errandboy (3)

PÅ WANT

aginamist (1st), vampiric_ninja (1st), salomonssonjohn (3st), aain89 (1st), Almersh (1st), Dyplex (4st), LFC4E (1st), Slanfan (1st), Fatbrown (1st), Anomandarist (3st), egget (1st), Bloodspawn (1st), Havret (3st), Anoia (1st), Peter79 (1st), jeppson93 (1st), Nicanor (3st), petrusvestberg (4st), AlleW (2st), blanar123 (1st), graddpaj (1st), Jaefarlii (1st), Chibidono (2st)

TILL SALU

HerrLennebo 65 SEK (eng, NM) (1st)
Kishimakouma 70 SEK (eng, NM) Pärmen (1st)
palleh 70 SEK (eng, NM) (1st)
Lemon 74 SEK (eng, NM) (1st)
chrono 75 SEK (1st)
halo00 75 SEK (eng, NM) (1st)
couster 79 SEK (1st)
cancerface 79 SEK (1st)
Orion 80 SEK (eng, NM) (3st)
svampe 85 SEK (1st)
Jolly_roger 85 SEK (1st)
kamakazi 89 SEK (eng, NM) (1st)
Azzy 90 SEK (eng, NM) (1st)
halo00 90 SEK (eng, NM) (1st)
Queldion 90 SEK Arnes (1st)
Krycke 90 SEK (eng, NM) (1st)
Laggie 92 SEK (eng, NM) (3st)
vhogea 95 SEK (eng) (2st)
Sleeppacific 98 SEK (eng) (1st)
Snilser 100 SEK (eng, NM) (2st)
Simbane 100 SEK (eng, NM) (1st)
twee 100 SEK (eng, NM) (1st)
Skygne 105 SEK (eng, NM) (2st)
Tranbaret 105 SEK (eng, NM) (1st)
Mahica 110 SEK (eng, NM) (1st)
Jolly_roger 120 SEK (1st)
Zhaolean 120 SEK (eng, NM) (1st)
wonko 120 SEK (NM) (2st)
DeathDevil 120 SEK (eng, NM) (3st)
Jasminbulle 120 SEK (eng, NM) (1st)
Discus 125 SEK (rys, NM) (1st)
eriqoue 128 SEK (eng, NM) (1st)
Guffa 130 SEK (eng, NM) (1st)
Mällroth 200 SEK (eng, NM) Foil! (1st)
Bjorn 200 SEK Foil! (1st)

VILL KÖPA

AlleW 70 SEK (2st)
Bloodspawn 1 SEK (eng, NM) (1st)
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (4)

- STAPLES! (Modern, St... (av vhogea) 94 SEK (BO: 95 SEK) (eng) (2st, 0 bud), 15h 32min kvar
- köp dina julklappar ... (av palleh) 55 SEK (BO: 70 SEK) (eng, NM) (1st, 0 bud), 1 dagar kvar
- Stor Standardauktion... (av HerrLennebo) 1 SEK (BO: 65 SEK) (eng, NM) (1st, 1 bud), 45 dagar kvar
- Standard, modern, pr... (av svampe) 22 SEK (BO: 85 SEK) (1st, 1 bud), 50 dagar kvar
 
  Ixalan!