Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 688 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Standardkungen 2010! Turnering [Standard]
Standardkungen 2010

Standardkungen är tillbaka för andra gången och i år markerar den införandet av vårt nya rotationschema. Detta betyder att Standardkungen kommer tillbaka ännu en gång 2012. Ni hinner spela två gånger i detta projekt innan jorden går under med andra ord.

Precis som i Eternalkungen 2009, Extendedkungen 2009, Standardkungen 2008 och Priceguy Multiplayer innan dess, kan nu vem som helst i Sverige ansöka om att få ett litet bidrag till att hålla i en standardturnering, med chansen att vinna titeln Standardkungen 2010.

Vad är haken? Det finns faktiskt ingen. Det enda som krävs är lite engagemang från nån där ute i landet att dra igång det hela. Låter det som något för dig? Läs då vidare...

av Hoogard
18:55, 23/1 -10
läst 3575 ggr.
Skriv ut artikel
17 kommentarer

___
Konceptet

Vad går då det hela ut på? Det hela är väldigt enkelt. Ni kan söka pengar av föreningen för att hålla en standardturnering. Det kan vara en ni arrangerar själva eller i samarbete med er lokala spelbutik. Dessa pengar kan ni tex lägga till priser, lokalhyror och mm.

Berättigad summa efter antal deltagare
16+ ___ - _ 500 kr
12-15 __ -_ 400 kr
8-11 ___- _ 300 kr
1-7 ____- ___ 0 kr

Upp till tjugo turneringar kan bli beviljade detta bidrag. Men skynda, det är först till kvarn som gäller! Bidraget till den lokala turneringen är dock inte allt som ges. Vinnarna i varje turnering får sitt inträde (motsvarande föranmälningskostnaden) till Lincon 2009 (13-16 maj 2010) betalat.

Pass-down gäller på själva kvalplatsen. Med andra ord om vinnaren inte vill åka kan han lämna vidare sin kvalplats till personen som kom två osv. Denna person får dock inte inträdet tillbaka, det erbjudandet går bara till vinnaren. Om du skulle kvala från två turneringar är det den första som gäller och du får lämna pass-down på de som du spelar senare. Dessutom deltar förstås alla kvalade gratis i vår final på Lincon.

Vad är det då man tävlar om i finalen och hur går finalen till? Enkelt! Väl på Lincon anmäler man sig till vår standardturnering som vilken annars turnering som helst. Här kommer det även deltaga andra spelare som inte har något med Standardkungen att göra. Glöm bort dem! De räknas inte, det gäller att fokusera på de andra som kvalat in. Det gäller att placera sig så bäst som möjligt av dessa för att få ta hem priserna i Standardkungen. Till de fyra som placerar sig bäst ges följande prispengar: 1000 kr, 500 kr, 300 kr samt 200 kr. Vinnaren för även den hedervärda titeln Standardkungen 2010.

Vid större turneringar kommer fler än 1 person tillåtas kvala (med inträdet betalat). Är ni ~30 deltagare innebär det att 2 kvalar. Är ni ~60 personer innebär det att 4 personer kvalar.


Vad krävs?

En person som sköter kontakten med mig. Du skriver en ansökan om att du vill hålla en Standardkungenturnering och i vilken stad/ort det handlar om. Med största sannolikhet kommer det inte ske två i samma stad, med undantag för eventuella konvent och liknande, så se till att ansöka så snabbt du kan. Du informerar mig om var och när turneringen är och hur många du tror kommer. På turneringen behöver jag sedan något som visar på hur många deltagare ni var. Be samtliga deltagare skriva på en närvarolista och lämna telefonummer. DCI-reporter filer duger också alldeles utmärkt.

I år är DCI-sanktionering av era turneringer ett krav. Frukta dock inte, ni kan få er turneringar sanktionerade av Scale eller andra domare på distans. Kontakta dem inför er turnering och få reda på hur ni ska gå till. Föreningen har också satt undan pengar för att göra domare lättillgängliga för mindre turneringar runt om i landet. Det är alltså inte alls möjligt att ni kan få en certifierad domare till er ort för att döma turneringen. Fråga Scale om ni vill veta mer.

När turneringen är över rapporterar ni tillbaka till mig och så får ni era pengar. Om ni vill spendera dem redan i anslutning till er turnering krävs det att någon lägger ut dem så länge. Såvida ni inte försöker fuska till er några pengar behöver ni dock inte vara oroliga för att ni ska bli utan. Som ansvariga gäller det att ni vet vem som kommer till Lincon. Om vinnaren inte vill utnyttja sin fribiljett gäller det att ni informerat mig om vem, om någon, som det är som kommer!

Checklista för ansökan:
  • Vem? (Kontaktpersonen, dig själv är default)
  • Var? (Stad, lokal)
  • När? (Datum, tidpunkt om möjligt)
  • Hur många tror du ni blir?
  • DCI-sanktioning. Behöver ni hjälp att sanktionera turneringen?
  • Kalender (Behöver ni hjälp att lägga upp turneringen? Då ordnar jag det)


Checklista för rapportering:
  • Hur många blev ni?
  • Deltagarlista/DCI-filer eller liknande.
  • Bankinformation (Bank, clearingnummer, kontonummer, kontoinnehavare etc.)
  • Vem kommer till Lincon?


Om ni inte blev de 8 personer som krävdes för att turneringen ska vara godkänd kommer jag ta ett individuellt beslut om hurvida pengar ändå kan delas ut och ifall nån får kvala.


Deadline

Ni har fram tills Linconpå er att ansöka om och att hålla er turnering. En vecka innan Lincon kommer jag dock inte ta emot några fler ansökningar och inga turneringar kommer heller tillåtas under den veckan.

Ansökan sker via mail till (drakkirr@hotmail.com). Döp ert mail till Ansökan om Standardkungenturnering i MinMagicStad. Skicka sedan ett intermail på SvM om att ni gjort en ansökan (så jag inte missar något som råkar hamna i skräpposten).

Exempel:
Åke har noterat att det är en enormt stor bas för turneringar i Asarum, men av någon anledning är magicscenen så gott som död. Han bestämmer sig för att arrangera en standardturnering. Han skickar ett mail döpt Ansökan om Standardkungenturnering i Asarum till min email och inkluderar ovan nämnda information. Sedan skickar han ett internmail till mig för att vara säker på att ansökan inte trillat bort i något spamfilter. Sedan sköts resten av ansökan i vår mailkommunikation.


Måste jag göra allt själv?

Nej verkligen inte. Som jag skrev tidigare är det fritt fram att knalla in på din egen spelbutik och låta den arrangera själva turneringen. Vi ser förstås med positiva ögon på de som verkligen drar igång något helt själv och fixar en lokal osv.


OMFG vad ska vi göra med alla pengar?

Hyr en lokal. Sätt upp lappar om att ni ska ha en turnering. Köp sleeves till deltagarna och dela ut. Lägg extra pengar i prispotten. Möjligheterna är bara begränsade av er fantasi, ja och av tabellen ovan då.


Standardkungen

2009 var ett väldigt bra magicår. Vi hoppas förstås att 2010 fortsätter i samma anda. Standardkungen inleder 2010s magicscen och det är alltså med stor iver vi inväntar vem som blir mästare 2010

Frågan besvaras på Lincon


Har ni några funderingar? Vänd er till mig internt eller förstås, kommentera den här artikeln.




Turneringar i Standardkungen 2010

Kika in Centrat

  • Alcon, Alingsås - 5/12
  • Visby - 27/2
  • Västerås - 7/3
  • Helsingborg - 11/3
  • Malmö - 13/3
  • Stockholm - 20/3
  • Östersund - 21/3
  • Luleå - 30/3
  • Gothcon - 3/4
  • Linköping - 11/4
  • Trollhättan - 11/4
  • Norrköping - 9/5



FAQ

Får jag arrangera i fler städer än en?
Ja det går alldeles utmärkt.

Får turneringarna vara prox?
Nej, alla turneringar DCI-sanktioneras. Kontakta en domare om ni behöver hjälp att få er turnering DCI-sanktionerad. Det är inte komplicerat!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Norrköping.

10:54:42, 12/4 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Luleå

15:52:57, 16/3 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Kommer bli en till turnering i Stockholm på Örby Fritidsgård, datum ej satt ännu.

10:45:53, 15/3 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Estocholmo

11:41:13, 26/2 -10
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Det viskas om ett kval i Karlskrona också ;) Will keep you posted.

17:15:26, 25/2 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Malmö indeed.

12:16:49, 21/2 -10
Priceguy

MEDLEM
Malmö?

11:00:32, 21/2 -10
axbjaaaa

MEDLEM
Sjuntorp
Hoogard skrev 15:19, 15/2 -10 Trollhättan

!!!

16:51:06, 15/2 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Trollhättan

15:19:37, 15/2 -10
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Hoogard skrev 18:25, 8/2 -10 Västerås

NICE!!!!!

18:30:38, 8/2 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Västerås

18:25:37, 8/2 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Visby och Östersund.

22:20:05, 3/2 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Indeed, go SAAB :)

12:31:57, 28/1 -10
axbjaaaa

MEDLEM
Sjuntorp
Trollhättan borde kunna styra upp nåt, som vanligt... Vinden har ju vänt här nu som alla vet :p

11:27:16, 28/1 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Helsingborg.

15:59:23, 26/1 -10
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Linköping!


Och Alcon har haft ett kval sedan tidigare.

12:34:05, 26/1 -10
Frashannes

MEDLEM
Västerås
ROCK ÄND ROLL!!!! Nu kör vi.

16:21:56, 24/1 -10
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!