Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 658 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Lincon 2009! Turnering
Coverage från Svenskamagicmästerskapen 2009

Även om alla mina trogna vapendragare var på bondpermis under LinCon så lyckades jag skrapa ihop tillräckligt med folk för att få igång ett rykande dynamitcoverage av Svenskamagicmästerskapens top8. Krulla nosen och häng med.

av Priceguy
20:35, 27/5 -09
läst 5496 ggr.
Skriv ut artikel
26 kommentarer

Efter flera dagars hårda Magicstrider hade åtta spelare lirat sig in i Svenskamagicmästerskapens top8. De var i ordning efter standingsen:

Dachi, Tobias Karlsson. En titan till karl som lade grunden till sin prestation när han kom tvåa i PTQ Austin och följde upp med starka finishes i de andra turneringarna. Spöade friskt upp mig vilket gör att jag vill säga något elakt om honom men då han är dubbelt så stor som jag får kanske självbevarelsedriften vinna den här gången också.
Benny_T, Benny Torstensson. Gitarrist, musikgeni och den ordningssammaste medlemmen av Team Habo, vilket säger en del om de andra. Har ibland svårt att bestämma sig för vilken av sina många drogvanor han ska ägna sig åt.
Eladamari, Samuel Korsell. Top8:ade Grand Prix Stockholm och har sedan dess lagt sig till med ett konstant överraskat ansiktsuttryck inramat av palestinasjal.
Balthazar, Bernhard Zander. Magicbloggare, Magicteoretiker, förmodligen Magicfilosof for all I know. Har haft en och annan dust med BennyT över Magiclekars spelvärdighet.
Skint, Tomas Westling. Den färskaste medlemmen i Team Habo och pretty much den ende aktive av dem som inte är fattig som en kyrkråtta. Kan både drafta och koda och arbetar på att lära sig att drafta med vänsterhanden så att han kan göra båda samtidigt.
JonteB, Jonathan Bergström. Magicbloggare, konstant närvaro i SM:s top8. Pecs som Appalacherna och en talang för Magic som nämns i samma andetag som Rain Mans talang för Black Jack.
Rosholm, Thomas Rosholm, the Comeback Kid, Q-Tomp, BR, Stasismannen. Oldschoolpro och medlem av Team Punisher när Team Punisher var bra. Vann på LinCon sin första PTQ sen Tunguska-explosionen.
Spacelisk, Elias Watsfeldt, Kiddas, enligt Razorfin världens minsta människa. Vann nåt slags juniorturnering på VM 2006 och har lyckats med konststycket att inte åldras sen dess. Hur länge kan han upprätthålla sitt streak?

Flera återvändande deltagare, flera name players och flera profiler i communityn. En solid top8.

Först och främst skulle de nio lekarna, inskickade av diverse skumma karaktärer som utan ånger hänger på denna sida, auktioneras ut i top8:n. Efter en kort genomgång av reglerna (man bjuder med start/max-hand samt startliv, lägsta budet är 8-25, ett kort är värt en oändlig mängd liv, standingsettan kan välja att börja bjuda eller passa till tvåan som har samma val osv, har man foldat har man foldat, pairingsen är okända under bjudandet) inleddes auktionen.

Dachi valde Squee/Survival of the Fittest/AEther Vial/Tradewind Rider-leken Hurkirator, som vid en första anblick såg ut att vara en av lekens kraftfullare. Dachi inledde dock konservativt med minimibudet 8-25. Alla utom Jonte och Spacelisk var intresserade av leken och den blev allt dyrare tills bara Rosholm och Dachi var kvar. Rosholm strök det andra kortet och gick ner till 6-25, men Dachis motbud 6-21 var för tufft för honom.

Med standingsettan ute ur leken var det standingstvåans tur. BennyT tyckte att det var dags att pytsa ut Fires-leken. Den var en uppenbart stark lek men beatdownlekar tenderar att gå för lågt på kort i auktionen och därmed inte ha mycket till chans när det väl ska spelas. Det första kortet rök ganska fort men ingen var villig att ta bort det andra. I stället kröp startliven allt lägre tills Spacelisk tog leken med ett bud på 7-12. Hellre ha tolv liv med en Fireslek än tolv liv mot en Fireslek, som jag brukar säga.

Nästa lek som Benny siktade in sig på var leken med kort som Skullclamp, Chrome Mox, Sword of Fire and Ice, Opposition och tjugo manadjur. Kunde det vara något? Tydligen var svaret "nej". Benny bjöd 8-25, Skint bjöd 8-20, och där tog det slut. Skint såg inte särskilt nöjd ut när han plockade på sig leken, det låga budet till trots.

Nu var det dags för PG<3, Hobens variant på den gamla Pattern of Rebirth-Academy Rector-Phyrexian Ghoul-leken. Benny gick ut lågt med 8-25, vilket Eladamari fnös högt och tydligt åt när han omedelbart droppade till 7-22. Balthazar och Jonte hängde på med livsänkningar medan Rosholm till allmän förvåning inte ville vara med och slåss om en av sina två pet decks. Ingen ville gå ner på sex kort och Eladamaris bud på 7-14 fick stå.

Efter en kort regeldiskussion valde Benny att passa, vilket blev en trend. Som den siste kvarvarande spelaren blev Rosholm därför tvungen att bjuda, och han valde att bjuda 8-25 på sin andra pet deck, Awakening-leken Trade á wake. Han la sig dock snabbt när Jonte gick ner till 7-25, och ingen ville slåss med Balthazars bud på 7-23.

Tre kvar, fyra lekar. Det blev pass till Rosholm igen, som den här gången la upp Evanescence på huggkubben. 8-25 var startbudet, men Benny gick genast ner ett kort och sen flög startliven iväg tills Rosholm fick leken för 7-15.

Benny passade till Jonte som tog kontrolleken på 8-25. Benny ville inte bråka utan valde Madnessleken för 8-25. Highlanderleken "8 legendary men 2 rule the world" låg ensam kvar på bordet.

Ancestral TributeKvartsfinal: Elias "Spacelisk" Watsfeldt (Fires, 7 kort, 15 liv) mot Jonathan "JonteB" Bergström (Kontroll, 8 kort, 25 liv) - coverage by Scale

Elias hade köpt sig Fires-leken med ett aggressivt bud på 15 liv 7 kort. Jonte däremot nystade in Kontroll för maxbud, 25 liv och 8 kort.

Efter att de läst igenom leklistor bestående av kort som det är år sedan någon sett i seriösa sammanhang, om de någonsin setts där alls avgör slumpen att Elias börjar. Han har dock inte större nytta av det eftersom han tvingas ta en mulligan samtidigt som Jonte kommer ihåg att han ska dra 8 och inte 7...

Två kort ner redan men det är ingenting som tynger Elias. Han är snabbt på offensiven med en Kird Ape och någon Llanowar Elves. Jonte spelar länder och två signeter, drar lite kort med Compulsive Research och är allmänt nöjd med att låta de små männen hamra på hans stabila kudde på 25 liv.

Elias spelar kortet leken är döpt efter: Fires of Yavimaya. Nu blir alla djur lite farligare för Jonte. Han bryr sig dock inte nämnvärt utan spelar en till Compulsive Resarch och sitter mest och myser.

Liven står 10-19 och när Elias slår spelar Jonte sin enda Condemn i slummen, inte konstigt att man myser då. Jonte fortsätter bygga mana och passar på att wratha bort laget när Elias spelat en till slum. Thornscape Battlemage får smaka Remand och Jonte tutar efter den bra Ancestralen, Tribute såklart!

Han spelar den lugnt och fint viket leder tillatt han går på upp på behagliga 30 liv. Jonte tar emot lite stryk nästa runda men spelar sedan ut sin enda Storm Herd och efter ett tags funderande så scoopar Elias upp korten. Efter lite späk från Karplusan Forest ligger Elias nämligen på 12. Dåliga odds emot en hord av flygande hästar.

Spacelisk 0 - 1 Jonte

I andra duellen nöjer sig Elias med att bara starta med ett kort mindre än Jonte. På nytt stormar han ut med en apa och en alv över de första rundorna. Jonte lägger signets och Remandar Fires första gången den kommer. Nästa gång har han das kontring, nämligen Counterspell.

När Jonte är nere på knappa femton liv (knappa om man börjar med 25...) använder han sin värdefulla Condemn på en apa och så när Elias försöka fylla på brädet igen kommer en ny Remand för att lugna ner tempot ytterligare.

I sin egen runda spelar han sedan en lagom stor Ancestral Tribute. Bara 20 till honom, åter på komfortabla 30 liv alltså. Elias bestämmer sig för att overextenda som om ingen Wrath of God fanns i denna värld, inte bara en utan två Burning-Tree Shaman ansluter sig till det rödgröna laget.

Men vad hjälper det när Jonte förutom Ancestral Tribute har lyckats dra sin Storm Herd? Elias drar sitt kort och inser att livet är hårt för stackars aggroleken.

Spacelisk 0 - 2 Jonte

Sprout SwarmKvartsfinal: Benny "BennyT" Torstensson (Madness!, 8 kort, 25 liv) mot Bernhard "Balthazar" Zander (Trade á wake, 7 kort, 23 liv) - coverage by Priceguy

Benny drog med ett vällustigt ljud sina åtta göttekort innan han skickade tillbaka dem två gånger och därmed gav bort fördelen han tillskansat sig i auktionen. Balthazar höll på sina sju.

Benny började med att visa prov på madnesslekens helt smärtfria manabas med Shivan Reef-Cephalid Coliseum som får ut en Aquamoeba. Den besvaras dock effektivt av Wall of Roots och Benny mumlar nåt om att leken inte ens spelar Wonder. Den har i och för sig inte gott om Islands. Benny har en morph och Balthazar en runda fyra Awakening. En andra morph går med i Bennys lag och han slår vilt över brädet medan Balthazar börjar leka med Sprout Swarm. Bennys attacker blir allt mindre fördelaktiga, särskilt när Balthazar studsar ett creature så att hans två 5/5 Gathan Raiders plötsligt blir 3/3:or med tre i skada var.

Balthazar kan nu börja slå med sina tokens och Bennys life total sjunker deprimerande kvickt. Han offrar en Cephalid Coliseum i upkeep, tittar på korten och scoopar. En dubbelmull mot en nöthand; jo, det kan bli ganska svårt.

BennyT 0 - 1 Balthazar

Även i duell två har Balthazar en runda tre Awakening. Benny tar skada från sin manabas medan han bygger upp sin armé av Wild Mongrels och Aquamoebas. Han utnyttjar även Awakening till att få ut en Arrogant Wurm och ändå ha råd med en morph som dock kontras. Benny har även en Magus of the Bazaar som verkar ganska bra med Awakening i spel. Tyvärr hjälper det inte när Balthazar sätter igång med Tarmogoyf och Tradewind Rider och Benny blir tvungen att scoopa.

Ännu en rättut ur Svenskamagicmästerskapen för BennyT, alltså.

BennyT 0 - 2 Balthazar

Akroma, Angel of WrathKvartsfinal: Thomas "Rosholm" Rosholm (Evanescence, 7 kort, 15 liv) mot Samuel "Eladamari" Korsell (PG<3, 7 kort, 14 liv) - coverage by Fille

Redan innan duellen börjat, precis efter auktionen tagit slut, börjar munhuggandet från Samuels sida som påpekar att Evanescence-leken har en stor nackdel i att den tydligen förlorar mot EN kontring. Lyckligtvis för Thomas innehåller Samuels lek NOLL kontringar. Thomas undrar om Samuel speltestat lekarna innan auktionen. Samuel medger att så inte är fallet. Han har dock gjort något minst lika vetenskapligt, nämligen kollat igenom leklistorna, och tänkt!

När kvartsfinalpairingsen kommit upp och spelarna satt sig slår de tärning om vem som får börja, och Thomas vinner med 15 mot 5. Thomas väljer att spela först. Han skickar snabbt tillbaka sina första sju kort, precis som Samuel. Thomas undrar om de ska kvitta mulligansen. Men får svaret att det är bäst att inte chansa och kanske bli diskad. Båda spelarna håller sina sexkortshänder och matchen kan börja.

Första spellen i matchen blir en Vine Trellis runda 2 från Samuel, följd av Ravenous Baloth runda 3 som i sin tur möts av en Runed Halo på densamme. Nantuko Husken runda 4 får dock hugga in för 2 skada rundan efter för att spilla den första droppen blod och Thomas går ner på 11 i liv.

Samuel följer upp med att spela Arcane Laboratory som verkar ganska harmlös i matchupen. Samuel passar turen och påpekar att "den e ju ganska bra mot Frantic Search". "Mmm" svarar Thomas och spelar just Frantic Search som slänger dubbel Enchanted Evening, varpå han tvingas passa tillbaka turen.

Samuel hugger för ytterligare 2 skada och spelar Carrion Feeder. Thomas spelar Swords to Plowshares på Nantuko Husk i slutet av rundan och följer upp med Opalescence i sin egen runda. I Samuels runda 7 tar han 3 skada från sina City of Brass och spelar monstret Akroma, Angel of Wrath som attackerar ostört. Efter att Thomas dragit sitt kort runda 8 samlar han ihop sina bilder för att gå vidare till duell 2.

Eladamari 1 - 0 Rosholm

Samuel: "Wrath hade varit ganska bra."

Thomas: "Let's agree on that."

Duell två genererar bättre starthänder och båda behåller sina sju kort. Återigen är det Samuel som tar initiativet med runda 1 Birds of Paradise och runda 2 Nantuko Husk. Thomas söker frenetiskt efter kort runda 3 och slänger ett Plains och en Opalescence. I Samuels runda 3 hugger han in för två skada och lägger ett tappat Treetop Village. Thomas spelar Swords to Plowshares på Husken i slutet och Runed Halo på landet i sin tur. Runda 4 får Samuel spela en Academy Rector samt ett Phyrexian Tower och börjar lägga upp för farliga smashbollar.

Thomas spelar bara fler länder och tar ett i skada från Rector rundan efter vilket får ner honom på 12 liv. Samuel följer upp med ytterligare en Rector och passar sedan rundan. I Thomas runda 6 spelar han Wrath of God, som Samuel svarar på med att offra en Rector med sitt Phyrexian Tower. Han hämtar upp Pattern of Rebirth som läggs på Birds of Paradise. "Nu vinner nog jag" säger Samuel när han låter Wrath resolva. Han hämtar Form of the Dragon med den andra Rector och lägger en Symbiotic Wurm i spel.

I sin runda skjuter Samuel Thomas 5 i huvudet med Form of the Dragon vilket gör att Thomas går ner på 7 i liv. Samuel själv tvingas ner på 5 i liv, vilket inte verkar oroa honom nämnvärt. Wurmattacken möts av en Swords to Plowshares som i sin tur svaras på med att Samuel offrar sin orm till tornet och sju gröna insekter tar dess plats på brädet. Efter att Thomas i sin runda sju tappat upp och dragit sitt kort visar sig Samuels påstående vara sant och Thomas scoopar.

"250-kronors-split?" frågar Thomas när han packar ihop sina kort. Frågan möts blott av ett snett leende och med det är den snabba matchen över. Thomas säger sig dock vara ganska nöjd med sitt LinCon då han vunnit 8000 kronor och en inbjudan till PT Austin.

Eladamari 2 – 0 Rosholm

Sword of Fire and IceKvartsfinal: Tomas "Skint" Westling (Ponder är INTE restrictad, 8 kort, 21 liv) mot Tobias "Dachi" Karlsson (Hurkirator, 6 kort, 21 liv) - coverage by thorsten

Tobias vinner tärningen och börjar med sex starka mot Tomas åtta. Första rundan inleder Tobias med Yavimaya Coast och AEther Vial. Tomas svarar med att i sin runda spela City of Brass och Engineered Explosives på 1. Tobias spelar en Wasteland som förstör Cityn, men Tomas spelar en ny och en Boreal Druid. Tobias lägger ut en Birds of Paradise via Aether Vial och en Survival of the Fittest i sin tur.

Tomas spelar en Tinder Wall och med tre mana från sina varelser spränger han sin Engineered Explosives och lägger Skullclamp, Glimmervoid och Birds of Paradise.

Tobias börjar leta genom sin lek efter sina Squee, Goblin Nabob och sedan Tradewind Rider, Viridian Zealot och två Birds of Paradise med hjälp av Survival, men får först tre rundor efter sitt senaste landdrop spela en Forest. Under den tiden har Tomas dragit sex kort från sin Skullclamp med hjälp av två druider och en fågel men även spelat Chrome Mox (med imprintad Arcane Laboratory) Forest, Glimmervoid och Trinisphere. Han kan i sin runda efter Tobias andra land lägga en Sword of Fire and Ice, equippa en Birds of Paradise och anfalla för 2+2 samt dra ytterligare ett kort.

Tobias kämpar lite till med sin lek och Squee får åka upp och ner i graven men han tvingas till slut skicka ner tre kort i slutet på sin runda. Fågeln får därefter attackera en tredje gång och Tobias scoopar i sin runda när han tycker att leken har fått tillräckligt med tid att leverera länder.

Skint 1 - 0 Dachi

Det börjar inte bättre för Tobias i andra duellen som tvingas till en mulligan och således spelar med tre färre kort än sin motståndare. Han öppnar ändå starkt med ett Wasteland och en AEther Vial. Tomas har en Tree of Tales och en Birds of Paradise.

Tobias fortsätter med Forest och Survival of the Fittest. Inte så pjåkiga fem kort ändå, men det blir genast lite brunt när Tomas i sin runda spelar City of Brass, Tinder Wall och Engineered Explosives på 2 som sprängs direkt.

Tobias spelar då under två rundor Forest, Wall of Blossoms och Viridian Zealot. Tomas spelar samtidigt Llanowar Elves, Fyndhorn Elves och en ny Explosives på 2 som tar med sig väggen och zeloten i graven.

Tobias spelar Solemn Simulacrum och får ett extra Island i spel. Tomas å andra sidan spelar Birds of Paradise och Opposition. Med sin upptappade fågel tappar han ner Tobias fågel i upkeep och kan i sin nästa runda spela Sword of Fire and Ice och anfalla för två, skjuta Tobias fågel och dra ett till kort.

Tobias får sedan spela ytterligare en Solemn Simulacrum men det hjälper inte när Tomas får spela 3 alver och en vägg, tappa ner Tobias, för att rundan efter lägga ytterligare ett svärd, och när han väl anfaller med två Svärd-equipade Birds of Paradise samt 3 alver sträcker Tobias fram handen för att tacka för matchen.

Skint 2 - 0 Dachi

SkullclampSemifinal: Samuel "Eladamari" Korsell (PG<3, 7 kort, 14 liv) mot Tomas "Skint" Westling (Ponder är INTE restrictad, 8 kort, 21 liv) - coverage by BishopHill

Så var det dags för semifinal i Svenskamagic-mästerskapen 2009. Att det var två kapabla trollkarlar som skulle göra upp rådde det ingen tvekan om, då duellanterna var inga mindre än Samuel "jag lever fortfarande på min GP Stockholm Top8" Korsell och Tomas Westling, när detta skrivs nr 16 i Limited i Sverige och spelare av PT Kyoto. Spelarnas weapon of choice var Hobens "PG<3" och Spacelisks "Ponder är INTE restrictad".

Spelarna inledde matchen med att, som sig bör, flamea sig själva. Samuel inledde med "du spelar tight och jag har en dålig matchup", men Tomas kontrade med "ja, fast jag kan inte spela leken".
It was ON.

Tomas började och startade med inte helt oväntade land - Birds of Paradise, vilket genererade "runda 1 mana-alv?! Jag gillar inte när du turar sådär!" som enda svar från Samuels sida. Manadjuren förökade sig snabbt och två Birds of Paradise senare kunde han spela Opposition med bara ett land i spel. Samuel, som ännu inte spelat något utom länder, passade när Tomas kollade bort på att stjäla en Engineered Plague från undertecknads deckbox och lite nonchalant lägga in den i spel, vilket höjde stämningen ytterligare.

Stämningen i matchen var, som kanske märks, nästan studentfest-hög, i alla fall från Samuels sida, då han hela tiden kom med kommentarer som "vilka kisskort (Opposition) du spelar med" och "det här kortet (Monk Idealist) vet jag verkligen inte vad det gör i leken".

Dock så spelade killarna också Magic, och bordet såg, efter några rundor, ut som följer: Tomas hade Opposition samt en Birds of Paradise som fått Sword of Fire and Ice på sig, samt diverse manadjur, samtidigt som Samuel hade en mycket ensam Nantuko Husk och Opposition-tappade länder.

Spelarna slogs lite fram och tillbaka, men matchen var snabbt över när Tomas drog sig in i en Skullclamp, vilken i stort sett ensam gav Samuel en anledning att gå in i match två.

Eladamari 0 - 1 Skint

Den andra duellen startade med en enormt självsäker Samuel som efter att ha kollat på sin starthand snabbt deklarerade att "nu ska du få se på beats". Han verkade verkligen veta vad han pratade om och inledde med en Birds of Paradise in i en Nantuko Husk och ett Phyrexian Tower för att försöka fixa fram sin kombo innan Tomas fick samma övertag som han fått den föregående matchen.

Tomas ville dock verkligen inte vara sämre, och spelade inte ett, inte två, utan tre manadjur runda två. Hans småvilt och deras potential för hemskheter bleknade dock lite i jämförelse med en Pattern of Rebirth för team Samuel. Båda spelarna verkade dock ta det mycket lugnt och passade turen fram och tillbaka några rundor, Samuel för att han var rädd för Sword of Fire and Ice, och Tomas för att han ville hitta ett dylikt.

Samuel blev till sist mannen som avslutade vapenvilan och offrade den Pattern of Rebirth-ade varelsen för att snabbt fiska fram en Academy Rector, som i sin tur hittade den lagom vilda Form of the Dragon. Detta gav Samuel en mycket uppskattad situation där han kunde skjuta bort Tomas flygare (som manifesterade sig i två Birds of Paradise) och stora delar av sin motståndares life total.

Inför sin näst sista tur, förutsatt att Form of the Dragon fick leva och fortsätta dominera matchen, så spelade Tomas en Skullclamp och började equippa 1/1or. En Tinder Wall kom ut för Tomas, och när den fick Skullclampen på sig och blev offrad för röd mana började Samuel räkna mana med tärningar, och var också snabb att tillägga "storm på tre" till publikens förtjusning. Skullclamp drog sin ägare bra många kort, men detta till trots så hittade Tomas inte den dödliga kombon Sword of Fire and Ice + Birds of Paradise (jag har alltid velat skriva det), och matchen fick gå till en rafflande tredje match!

Eladamari 1 - 1 Skint

Den avgörande duellen inleddes precis lika seriöst som sina föregångare, där Samuel efter att ha visat sin hand inför en mulligan till fem, diskuterade om han skulle hämtat Confiscate för att sno sin motståndares Opposition istället för Form of the Dragon duellen innan.

Semifinalens final inleddes mycket defensivt från båda spelare tills Tomas började racea Samuels naturligt mycket låga life total med en Fyndhorn Elves. Samuel accepterade utmaningen och slog tillbaka med Treetop Village, men Tomas verkade dock ligga lite bättre till då han spelade Opposition in i Sword of Fire and Ice. Hans motståndare var dock minst sagt lyrisk då han fick tappa upp alla sina permanenter och spela spells. Denna för omgången ovana situation fick Samuel att gå in i the think tank, men till sist bestämde han sig för att spela Pattern of Rebirth på sin Vine Trellis för att sedan passa turen. I slutet på Tomas tur så offrade han väggen och fetchade fram en Symbiotic Wurm för att på sin tur spela Worship in i en mycket komfortabel board position.

Tomas såg minst sagt skakad ut, då han rundan innan utan tvekan legat bra till för att vinna matchen. Tomas visade dock vad Magic egentligen går ut på då toppen på hans lek gav honom, i sann Craig Jones-anda, det enda kortet han kunde dra för att vinna: Engineered Explosives, vilket direkt resulterade i en handskakning från Samuel.

Eladamari 1 - 2 Skint

Storm HerdSemifinal: Jonathan "JonteB" Bergström (Kontroll, 8 kort, 25 liv) mot Bernhard "Balthazar" Zander (Trade á wake, 7 kort, 23 liv) - coverage by Priceguy

Jonte är redo att sjunga sin leks lov före matchen. Tydligen gick kvartsfinalen bra. "Han spelade Fires, jag spelar Wrath of God, Condemn, Faith's Fetters och lifegain. Det var inte riktigt rättvist."

Balthazar börjar, håller starthanden, och börjar lägga ut djur: en Birds of Paradise och två Tarmogoyf. Det är ett mycket imponerande bräde bestående av tre 0/1:or tills Jonte blir tvungen att kontra en Harmonize. Tarmogoyferna slår in för fyra och Jontes försök till Faith's Fetters blir kontrat. Nästa runda tömmer han brädet med Wrath of God men hans life total är redan nere på knappa nio.

Balthazars bräde ser dock inte fantastiskt ut med multipla Gemstone Mines.

"Det blir inga Capsize med de länderna", säger Balthazar.
"Tja", säger Jonte. "Varannan, var tredje gång kan du ju studsa ditt eget land och lägga ut det igen."

Jonte fyller på handen med Deep Analysis och Compulsive Research. Balthazar har bara en Awakening och ingenting att abusea den med, så Jonte kan fritt lägga Millstone och börja arbeta ner Balthazars library. Den senares försök till aggression stoppas effektivt av Jontes kontrollspells. Han för upp sig på 27 med Ancestral Tribute och ett par rundor senare lägger han Storm Herd för vinst.

Jonte 1 - 0 Balthazar

Andra duellen börjar ungefär likadant med flera 0/1 Tarmogoyf. De växer när Sprout Swarm kontras och ytterligare när en Faith's Fetters röner samma öde. Även en Wrath of God smakar Mana Leak och det ser lite ljusbrunt ut för Jonte. Balthazar har Awakening i spel och Sprout Swarm sprutar ut tokens. Han lyckas forcea igenom en Wrath men Sprout Swarm saktas bara ner en smula.

Trots en upptutorad Ancestral Tribute sjunker Jontes life total för snabbt, särskilt som han själv hjälper till med flashbackade Deep Analysis och när han ligger på nio scoopar han.

Jonte 1 - 1 Balthazar

Jonte håller sin hand men Balthazar mullar sin. Han säger att det var nöthanden utan grön mana. Den hade Jonte hållit. Och så hade han toppat grön mana. Och vunnit.

Men nu var det inte Jonte som fick handen utan Balthazar. Ur sin sexkortshand lyckas han pressa en runda två Tarmogoyf som Jonte gärna pumpar upp med Compulsive Research, särskilt som han har Condemn redo. Han håller sig i form med Wrath of God och fortsätter dra bisarra mängder kort. Treetop Village visar sig svår att stoppa och Jonte har redan discardat Ancestral Tribute till Compulsive Research, så han måste upp i tolv mana för att vinna lite andrum.

En Faith's Fetters i Treetop Village köper honom en smula av den varan och när han kontrar Balthazars Harmonize ser det plötsligt rätt bra ut. Balthazar spelar sista kortet på handen - Awakening - och Jonte kan lugnt fylla på handen.

När han får sina tolv mana flashbackar han Ancestral Tribute och är uppe i 46; tyvärr inte tillräckligt för att vinna på Test of Endurance, men det finns ju Faith's Fetters och alla möjliga outs.

Balthazar har nu hittat Sprout Swarm och trots att Jonte dödat Awakening börjar Saprolingarna hitta ner i spel oroande kvickt. Jontes life total kommer längre och längre ifrån Test of Endurance-range. Han spelar Millstone men har dragit så mycket kort att den vägen till vinst känns dödfödd. Om kontrolleken har ett fel är det att den har ganska få win conditions, så i princip kvarstår bara Storm Herd. Jonte börjar nog ångra att han tidigare under duellen hämtade Counterspell med Mystical Tutor

Balthazar slår vilt och Jonte drar kort efter kort. Sex kort kvar. Fem kort kvar. Fyra kort. Det kan väl inte vara så att Storm Herd är det sista kortet i libraryt? Det vore ju en hemskt snöplig avslutning på LinConfesten. Han drar kortet... Storm Herd. 34 flygande tokens i Jonte och scoop i Balthazar.

Jonte 2 - 1 Balthazar

Prahv, Spires of OrderFinal: Jonathan "JonteB" Bergström (Kontroll, 8 kort, 25 liv) mot Tomas "Skint" Westling (Ponder är INTE restrictad, 8 kort, 20 liv) - coverage by Priceguy

Kompisar, teammates, resekamrater, ex-roomies och nu även motståndare i finalen på Svenskamagicmästerskapen. Den korta pregame-chatten gör gällande att båda ser matchupen som fördelaktig för Jonte. Om inte annat så har herr Westling varit en av dem som trashtalkat leken han spelar under helgen.

Skint inleder även stabilt med en mulligan. När han tittar på sina sju kort säger han "scoop" men tycker tydligen det är värt det att spela ut matchen ändå.

Jonte bygger upp en manabas medan Skint får ut Skullclamp och slänger iväg sina djur för att dra kort. När Jonte har två Azorius Signet försöker Skint med en Engineered Explosives för två som dock blir Remandad. Den kommer ner igen och smäller av nästa runda, vilket saktar ner Jonte en del, även om Skints spel lider av att Skullclamp fått sig en Faith's Fetters. Kan Skints Opposition vinna åt honom? Det kanske den hade om Jonte inte hade haft Ray of Distortion redo.

Skint går aggro med Loxodon WarhammerBoreal Druid och Jonte drabbas av otäcka lifeswings. Jonte jagar svar med Compulsive Research och Deep Analysis och hittar till slut en Wrath of God. Hammaren hanteras med en flashbackad Ray of Distortion och en Kirtar's Wrath med threshold senare scoopar Skint, fortfarande på trygga 22 liv.

Jonte 1 - 0 Skint

Skint tittar på sina första åtta och skrattar högt. Han lägger ut dem på bordet: Forest, Arcane Laboratory, Arcane Laboratory, Trinisphere, Trinisphere, Chrome Mox, Skullclamp, Opposition. En imponerande samling döda kort och kortförlust. Vad gör egentligen Trinisphere i tjugo-ettdrops-leken, Spacelisk?

De sju korten är dock acceptabla och Skint kan spela sin Skullclamp runda ett. Jonte har som vanligt mest länder och signets medan Skint spelar alver som kastar sig in i Skullclamp, vilket låter honom dra sig in i Sword of Fire and Ice. Den blir Remandad två gånger innan den blir slutgiltigt kontrad. Skint fortsätter clampa bort sina killar för att hitta något vettigt och lägger en Engineered Explosives på två. Han tror kanske ett ögonblick att hans Fyndhorn Elves ska få slå med ett andra eldigt isigt svärd men icke - Kirtar's Wrath.

Till slut får han faktiskt en alv att inte bara stanna kvar på bordet utan även att lyfta svärdet och börja slå på Jonte. Vid det här laget har han dock det ultimata techet - Prahv, Spires of Order. För det facila priset av och preventas alvens skada, svärdet triggar inte, och Jonte kan lugnt flyga in med sina Spirit tokens från Kirtar's Wrath. Skint fortsätter dock spela tills han ligger på fyra och Jonte resolvar en Storm Herd för tjugosju.

Det är helt tyst. Jonte tittar sig omkring. Hallå där, säger hans ögon. Jag vann just Svenskamagicmästerskapen. För andra gången, för jag envisas med att räkna den där gamla draften jag vann en gång i tiden. Är det ingen som tänker uppmärksamma detta? Ska jag behöva skrika högt och höja näven i en triumfatorisk gest?

Någon börjar applådera. Vi andra faller in, och Jonte pustar ut. Nej, det var ingen dröm. Han vann faktiskt.

Jonte 2 - 0 Skint

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
haha, söt och kramgo' t.ex. ^^

17:04:20, 28/5 -09
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Priceguy skrev 13:18, 28/5 -09
Eladamari skrev 13:05, 28/5 -09 Lugnt... hade inte brytt mig så mycket om det inte hade varit för att jag fått höra det ca 1 miljon gånger förut. Börjar bli lite tröttsamt =/

Join the freaking club, kid.

folk brukar kalla mig för en unken fisk, även privat..
jag vet att det är mitt nick och så, men jag är faktiskt mycket mer än unken och fiskig.. :(

15:55:05, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Karlsson: ONDSKAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

13:43:19, 28/5 -09
Dachi

MEDLEM
Nice skrivet :-)

@ eladamari: BLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD !!!!!!

13:33:25, 28/5 -09
Priceguy

MEDLEM
Eladamari skrev 13:05, 28/5 -09 Lugnt... hade inte brytt mig så mycket om det inte hade varit för att jag fått höra det ca 1 miljon gånger förut. Börjar bli lite tröttsamt =/

Join the freaking club, kid.

13:18:26, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Haha, mys & baguette mannen nu ;)

13:15:41, 28/5 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
De brukar kalla mig moderatormannen - som om det var allt jag är :(

13:13:36, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Lugnt... hade inte brytt mig så mycket om det inte hade varit för att jag fått höra det ca 1 miljon gånger förut. Börjar bli lite tröttsamt =/

13:05:40, 28/5 -09
BishopHill

MEDLEM
Samuel: Jag trodde att din självdistans skulle kicka in när du läste den kommentaren, men då jag missbedömde det ber jag om ursäkt.

12:45:34, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Förmodligen, men jag tyckte inte att det var obv. Bättre att säga vad man tycker & tänker än att sitta inne på det. Tyckte som tidigare nämnt att allt annat var bra(förutom den andra "dissen"), så cred till alla inblandade för att dom tog sig tid och lust att skriva rapporten, inget sagt om det! Och ni vet att jag tycker om er alla :)

11:58:40, 28/5 -09
Fille

NINJA
Malmö
jag kanske kom ihåg fel. det kan även varit så att du var tyst o det var thomas som själv sa att det kanske va bäst att inte göra det med risk för att diskas. i vilket fall som helst fattar man väl att oavsett vem av er som sa det så va det ironiskt?

11:53:02, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
haha, ett gyllene ögonblick i våran gemensamma historia ^^ Jo vist kan jag förstå att folk identifierar mig som GP:stockholm killen, och även sant att jag faktiskt var lite stolt över mig själv en kort tid efter GP:n, men som det är skrivet så vinklar man det så det verkar som att jag fortfarande promotar mig själv för att jag gått top8 i en ranom GP och det är bara det som jag blir lite irriterad över.

11:32:24, 28/5 -09
Benny_T

MEDLEM
Malmö

#19 PWP Lifetime
> Coverageteamet: Puss

> Eladamari: Under en period var det väl svårt att identifiera dig med något annat? (Din SVM-presentation, inlägg om hur mycket rating du förlorade på nån Prerelease etc) Sen ser jag dig fortfarande som killen som sov på stolar på konvent och beställde in ett stort glas Whiskey när vi andra försöker få i oss lite mat (chips) klockan tre på natten i ett relativt regnigt Valencia :)

10:32:50, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Ok. Well du har skrivit mycket artiklar iaf. Jag tänker lite på dig som artikelmannen faktiskt :)

Nää, men då var det inte riktat till dig utan till dom isf. Sry about that PG.

10:23:23, 28/5 -09
Priceguy

MEDLEM
For the record skrevs alltså "kvitta mulligansen" av Fille och "lever fortfarande..." av BishopHill, inte av mig.

Tänker folk på mig som "the coverage guy"? Jag har gjort SM och Svenskamagicmästerskapen and that's pretty much it.

10:08:56, 28/5 -09
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Sjukt nice artikel. Måste dock försvara mig på 2 punkter som jag tycker bara är dissiga:

"Thomas undrar om de ska kvitta mulligansen. Men får svaret att det är bäst att inte chansa och kanske bli diskad. "... Troligt!

"Samuel "jag lever fortfarande på min GP Stockholm Top8" Korsell" Tycker du att jag brukar utnämna mig ofta omkring den GP:n eller PG? Om folk sen identifierar mig med den GP:n så är väl det upp till dom, precis som många tänker på dig som "The coverage guy".

Förutom dom två slagen under bältet så var det prima!

Puss!

09:19:47, 28/5 -09
Uppdaterad: 10:05:44, 28/5 -09
Priceguy

MEDLEM
Fizk skrev 23:15, 27/5 -09 vadå "ordningssammaste medlemmen av Team Habo", nu blir jag upprörd!

Både jag och rubblarb är väl evigt mycket mer ordningssamma?

I'll give you Rubblarp. Vad gäller dig själv så ta upp det med Benny; det är han som hävdar att han håller ordning på allt.

07:30:36, 28/5 -09
Hoben

JUDGE L1
Lund
En top deckad Engineered Explosives från final... surt Samuel, but hey, that's Magic.

Kul att se att du spela väl!

Och Monk Idealist var med för att göra leken så flexibel som möjligt, då jag antog att den skulle möta ganska udda skapelser.

01:22:56, 28/5 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
JonteB skrev 23:21, 27/5 -09 Hoogard:

Det han egentligen skulle ha gjort var att stanna hemma direkt och tappa prahv i slutet med opposition, och på så sätt tvinga mig att stanna hemma och chumpa

lol, givetvis skulle han gjort det. Där ser man hur närvarande jag var just då (och nu) som inte tänkte på det.

01:16:30, 28/5 -09
JonteB

JONTE MAGIC
BAJSMANNEN
Malmö

#9 PWP Lifetime
Hoogard:

Det han egentligen skulle ha gjort var att stanna hemma direkt och tappa prahv i slutet med opposition, och på så sätt tvinga mig att stanna hemma och chumpa

23:21:34, 27/5 -09
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!