Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Föreningen 2009 - Kallelse till Årsmöte

Nu närmar sig Lincon 2009 och som sedvanligt har föreningen sitt årsmöte på detta underbara konvent. Lördag 23/5 kl 14.30 är det som gäller och i år har vi sett till att årsmötet inte kommer krocka med turneringarna på samma sätt som tidigare år.

Vet du inte vad föreningen är? Kom då in här och läs mer.

Har du stenkoll på föreningen, kanske är du då sugen på att hjälpa till som förtroendevald under 2009? Här står mer om hur du visar intresse.

Kanske har du någon superbra idé du tycker att att föreningen ska driva? Läs mer här om hur du lägger motioner inför årsmötet.

Vi är en demokratisk förening och ditt deltagande är viktigt för oss, stort som litet. Tillsammans drar vi de strån som utgör sveriges magicstack, och då talar jag inte om den som brukar resolva.

av Hoogard
18:43, 4/5 -09
läst 4465 ggr.
Skriv ut artikel
15 kommentarer

Föreningen?

Föreningen SvenskaMagic startades som ett initiativ av denna sidas ledning, Martinjordö, Beakid och Fabbe, under 2002-2003 och utvecklades snart till en självständig Sverokförening. Även om vi kanske har samma namn som SvenskaMagic HB (som driver sidan och butiken) så är det många saker som skiljer. HB är ett handelsbolag som drivs av tre personer medan vår lilla förening är en demokratisk organisation med flera tusen medlemmar. HB tjänar pengar på reklam och sälja prylar medan vår främsta inkomstkälla är bidrag från Sverok. Därmed inte sagt att vi inte har gemensamma intressen. Det finns en anledning till att vi har fått låna samma namn som sidan och att vi hyr in oss på vår egen lilla hörna. Vill ni veta mer om vad som hänt i föreningen under åren än vad som beskrivs nedan kan jag rekommendera denna läsning.

Under årens gång har vi hunnit med ganska mycket i föreningen. Ni känner nog främst till oss som arrangörer på Lincon och BSK, och mycket riktigt är det där vi utmärker oss som mest. Förutom just arrangera magic på konvent så sponsrar vi ofta turneringar runt om i landet. Exempel på det är Priceguy Multiplayer, Standardkungen 2008 och Extendedkungen 2009. Vi sponsrade även Alcon förra året. Vi har också en liga för onlinespel här på SvM som föreningen sponsrar när den kör. Dessvärre har vi ofta saknat personer som velat arbeta med ligan på mer regelbunden basis, även om Kelvandil gjort ett bra försök till återupplivning på sistone. Om ni känner att ni vill arbeta med vilket projekt som helst utan att för den skull sitta i en styrelse så tveka inte att kontakta sittande styrelse och lämna ett förslag. Ibland tar vi fram produkter till våra medlemmar såsom våra T-shirts, spelmattor och livpapper. En glad nyhet är att på Lincon kommer vi dela ut Livpapper2 (A7) gratis till alla som dyker upp och spelar.

Den enda begränsningen vi har är pengar och vi får mer pengar ju fler vi är. Se därför till att gå med i föreningen om du inte redan är medlem. Det kostar ingenting och du bidrar till magicsverige bara genom att vara med.


Årsmöte 2009

Lördag den 23/5, kl 14.30, är det dags för årsmöte på nytt. Då avgår nuvarande styrelse och en ny ska väljas. Vi tar även upp olika saker som ni som medlemmar har lagt fram i propositioner. I år har vi lagt mötet tidigt på eftermiddagen, efter morgonens swiss, och vi väntar med kvällens turnering till årsmötet är över. Vi är förstås inte dumma och vi vet att de flesta är där för att spela magic och väljer turnering framför årsmöte om de tvingas välja. Men i år slipper ni alltså välja! Räkna också med fetare fika än någonsin på årsmötet. Kom dit laddade med entusiasm och massa fräscha idéer!

Dagordning
1) Mötets öppnande
2) mötets behörighet
3) Val av mötets ordförande
4) Val av mötets sekreterare
5) Val av två personer att justera protokollet
6) Styrelsens verksamhetsberättelse för förra året
7) Ekonomisk berättelse för förra året
8) Revisorernas berättelse för förra året
9) Ansvarsfrihet för förra årets styrelse
10) Inkomna motioner
--Mer domare på turneringar i Sverige * (Se nedan)
11) Årets verksamhetsplan
12) Årets budget och fastställande av medlemsavgift
13) Val av årets styrelse
14) Val av årets revisor
15) Val av årets valberedare
16) Övriga frågor
17) Mötets avslutande


Inkomna motioner.

* Föreningen har framgångsrikt genomfört turneringsprogram under namnen Standardkungen samt Extendedkungen.
Dessa program har gått ut på att öka antalet turneringar på flera platser. Jag ser gärna att föreningen bidrar till anordnandet av större events också.
Ett hinder för större events i Sverige har tidigare varit domarbrist. Idag ser vi en betydligt bättre situation på den sidan. Ptq:er, SM-kval, Gp-trials samt större turneringar tex Pre-relaser skulle kunna skötas effektivare och
bättre med fler domare. Därför föreslår jag att föreningen avdelar pengar för att bidra till organizers domarutgifter. Detta är inte tänkt att belöna organizers som redan använder sig av domare utan för att uppmuntra fler organizers att göra det. Organizers som anordnar de största turneringarna idag brukar redan ha domare där, dessa organizers kan söka pengar på samma sätt för att kunna ta
dit en andra domare.


Jag föreslår därför årsmötet

att 1: Föreningen ska starta ett system för att uppmuntra organizers till att ha sanktionerade domare på sina större events.

att 2: Budgeten sätts till 6000 sek

att 3: Projektet ska skötas i ett nära samarbete med Sveriges magicdomare.



Bli förtroendevald!

Vi söker personer som vill jobba med nästa års styrelse. I jobbet ingår att komma på möten (online), driva olika projekt och ständigt försöka komma på nya idéer för föreningen att syssla med. Vi söker dig som har tid över för att jobba nån timme eller två i veckan med ideellt arbete och som driver för att göra något för Magic i Sverige. Känner du att du passar in eller kanske vill nominera någon till en post i nästa års styrelse? Gå då in och posta här.


Motioner

Det är folk med idéer som driver vår förening framåt och vi vet att de allra flesta av er där ute har nån åsikt åt ena eller andra hållet angående vad vi i föreningen borde syssla med. Ju fler som kommer med fräscha idéer och åsikter desto större är chansen att ni blir bönhörda av den sittande styrelsen. Vi eftersöker motioner till årsmötet. Tveka inte att posta förslag i den här tråden


Lincon

Med detta vill sittande styrelsen tacka för sig och vi hoppas på att få se många av er på Lincon. Ta med er lekar, ett gott humör och som sagt, många bra idéer. 2009 kommer rocka fett, om vi vill.


Mvh Styrelsen 2008-2009

Elof_the_mighty - Ordförande
Hoogard - Kassör
Fracture - Ledamot
Sajkobeer - Ledamot
Fork - Ledamot

Sparkcaster - Suppleant
Drafur - Suppleant

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Qax skrev 11:46, 15/5 -09 Motionstiden.

Min motion kom tråkigt nog in 3h efter ni satte upp dagordningen. Borde ha varit en fast tid för motionstidens slut i min mening.

Vi kan lägga till den på dagordningen ändå. Det är bara på extrainsatta årsmöten som bara det som står i kallelsen får diskuteras.

12:10:17, 15/5 -09
Qax

MEDLEM
Kalmar
Motionstiden.

Min motion kom tråkigt nog in 3h efter ni satte upp dagordningen. Borde ha varit en fast tid för motionstidens slut i min mening.

11:46:03, 15/5 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Dagordning tillagd.

08:35:45, 12/5 -09
Powerload

MEDLEM
Stockholm
Jag spelar ligan-turneringar primärt för att jag aldrig skulle ha råd att skaffa och prova lekar i alla de format jag vill spela. Ligan-spelandet breddar mig som spelare och får mig att känna att jag kan testa lek-idéer på seriösa vis utan att köpa lekarna och vänta på SM. Ligan hjälper inte bara de isolerade, utan även de mindre bemedlade. Länge leve Ligan, Svenska Magics kontrainitiativ till det förhärdade moderatsamhället!

00:44:19, 9/5 -09
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Jag tror dock att du i stora drag har rätt, att det är folket som träffas på konvent som har spelat i dessa turneringar. Jag vet dock inte hur man ska få tag i "Arjeplog" folket, har du några förslag på hur man skulle lyckas med detta? Magic är självklart ett socialt spel i första hand, men i brist på tillfällen att träffas i sociala sammanhang får vi göra det bästa vi kan.

22:28:51, 8/5 -09
Havgrim

MEDLEM
Uppsala
Min förhoppning var att framför allt gamla rävar (dit du får räknas?!) som inte träffar magicspelare så frekvent mer (som de som lärde mig spela i Arjeplog då jag bodde där- alla magicspelare är med råge över 40 år, jag var yngst och började spela som 32-33åring....) skulle hålla intresset uppe. Jag kan ha (och har troligen) fel men är inte de som sitter på ligan de som träffas överallt på konvent, turneringar mm för att få umgås. För mig är och förblir magic ett socialt spel.

Då jag läser din kommentar härovan känner jag en viss skammens rodnad sprida sig över kinderna- för det innebär att jag har fel och ligan används precis som intentionen från de som initierat den OCH som jag propagerar för- att hålla intresset uppe.
Ber om ursäkt till Elof och övriga som känner sig träffade.

21:56:53, 8/5 -09
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Havgrim: Förklara varför du känner så? Jag är tyvärr fast i den geografiska begränsning som mitt jobb innebär och det gör att onlinemagic är bland de få tillfällen jag har till att spela magic. Visst tar det bort charmen men det gör i alla fall att man inte tappar allt.

21:47:15, 8/5 -09
Havgrim

MEDLEM
Uppsala
@ elof/ kelvandil: Den enda feedback jag kan ge i dagsläget är: Bra att ni delat årsmötet från turneringar- fick en gameloss förra året för att jag sprang emellan.

För övrigt tar jag tillbaka allt positivt jag sa om ligan då- magic ska spelas mellan fysiska personer och inte virtuellt...

21:40:03, 8/5 -09
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Det går väl dock att lägga till under punkten "övrigt" men det vore ju skönt att slippa detta.

19:24:46, 7/5 -09
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Det går att lägga motioner så att man påverkar dagordningen. När den väl kommer är det ju för sent att ändra.

18:39:49, 7/5 -09
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
elof_the_mighty skrev 14:03, 7/5 -09 Jag är förvånad att se att inte många verkar engagera/kommentera. Synd, verkligen synd!

Finns det så mycket att kommentera innan dagordningen har kommit upp?

15:33:15, 7/5 -09
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Jag är förvånad att se att inte många verkar engagera/kommentera. Synd, verkligen synd!

14:03:06, 7/5 -09
the_royal_blood

MEDLEM
Halmstad
Jag står bakom och hejjar på eder alla!

@ Kelvandils turneringar, Kanon initiativ! vill passa på att stödja Elofs sideevents också. Tackar.

19:41:46, 5/5 -09
DIProgan

MEDLEM
Bornholms regionskommune
ansvar också, jisses :P

16:29:23, 5/5 -09
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Nu hoppas jag att vi alla tar vårt ansvar och ser till att nästa föreningsår blir ännu bättre!

19:52:11, 4/5 -09
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!