Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2008! Turnering
Svenskamagicmästerskapen 2008

Här kommer slutligen coverage från Svenskamagicmästerskapen 2008. Enjoy.

av Priceguy
20:12, 18/5 -08
läst 6200 ggr.
Skriv ut artikel
21 kommentarer

Fem dagar hade förflutit, sex turneringar hade spelats, och åtta spelare hade tagit sig in i finalen i 2008 års Svenskamagicmästerskap. Dessa åtta var Tomas "Skint" Westling, Daniel "HappyMagicHardcore" Israelsson, Richard "triss" Karlsson, Marcus "Truck" Olsson (andra gången!), Christoffer "coffeannan" Niemi, Benny "Benny_T" Torstensson, Erik "keshi_maiyu" Eklundh och Oskar "BitZi" Sköld, som knep åttondeplatsen före Love "Kelvandil" Janse.

Dessa åtta skulle nu hålla auktion om de nio lekarna. I egenskap av standingsledare fick Skint privilegiet att antingen lägga första budet eller passa, men han plockade Terese Nielsen-leken "Bränn (lol!)" direkt med ett bud på 8 kort och 25 liv. coffeannan var först med att gå ner ett kort, lekens skapare Benny friskade på 7-20, keshi_maiyu och BitZi var totalt ointresserade och Skint själv tog hem leken med 6-25.

När nu Skint var ute ur leken var det HappyMagicHardcores tur, och han var sugen på Kev Walker-leken "GWb Rock". Det blev hård budgivning om denna populära lek. Benny droppade första kortet och Truck andra. Ingen ville dock slåss mot HappyMagicHardcores eget bud på 6-15. Femton liv är fan inte mycket.

Standingstrean triss lade det konservativa budet 8-25 på Mark Poole-leken "Poolemission-kontroll", vars fyra Ancestral Recall och fyra Library of Alexandria fått många observatörer att utnämna den till auktionens bästa. Det var dock bara coffeannan och Benny_T som också var intresserade av den. coffeannan gick ner till sju kort, men ingen ville gå ner på sex kort så i stället började liven droppa bort. 7-14 var för tufft för coffeannan, men Benny var beredd med 7-13 och fick leken.

triss riktade nu uppmärksamheten mot Rob Alexander-leken "The Fires of Armageddon". Av de fem kvarvarande var bara triss och Truck sugna på leken, och Truck fick den för 8-18, något han nog inte hade räknat med.

Ron Spears-leken "Bio Hazard" gick nu under klubban. BitZi var riktigt pigg på den. Först gick han ner från 8-20 till 7-25 och sedan från 7-18 till 6-25, vilket gjorde att han nöjt kunde stoppa leken i bröstfickan.

triss blev något mer aggressiv med Carl Critchlow-leken "Rumble in the Jungle" och började på 8-20. keshi_maiyu hoppade ur tävlingen direkt medan triss och coffeannan slogs vilt om leken. Till slut tog triss hem den för 7-16.

coffeannan kunde nu välja mellan Pete Venters-leken "Naughty Pete", Greg Staples-leken "Staple(s) cards" och Sandra Everingham-leken "Army of lovers". Undertecknad var förvånad över att de första två blivit över så länge. coffeannan valde Venters och började bråka med keshi_maiyu om den. Den senare ville verkligen inte fastna med någon av de två sista lekarna, men ville inte heller gå under 7-14. keshi_maiyu kunde därmed välja fritt mellan Staples och Everingham och valde Staples för 8-25.

GaeaKvartsfinal: BitZi (6-25) mot Skint (6-25)
coverage by kungenavrolfstorp

Skint inleder med en mulligan följt av en hel massa mellande och en suck som eventuellt var tysk. BitZi har inga sådana problem utan håller. Skint har en blazing start med en runda två Wild Dogs och en runda fyra Ertai, Wizard Adept medan BitZi bygger upp sin mana och spelar Ink-Eyes, Servant of Oni.

Skints hund får slå rakt förbi den bläckögda råttninjan. Han cyclar en andra hund och går sedan in i suck- och mellningsfasen. Hunden tvingas stanna hemma för att kasta sig i vägen för ninjan medan Ertai får slå för friska 1 och få sällskap av Gaea's Skyfolk. En Rhystic Study dyker också upp på Skints sida.

BitZi fortsätter anfalla med Ink-Eyes och har sedan oförskämdheten att spela en mystery morph som får smaka Faerie Trickery. Det visade sig vara Aphetto Alchemist. Ink-Eyes börjar arbeta ner Skints life total, men det är ännu inte dags att reanimera en hund, i alla fall inte förrän Biorhythm möter Force of Will.

Skint spelar en mainphase Fact or Fiction som visar en Giant Growth, två Gaea's Skyfolk, en Forest och en Eternal Witness. De två himlafolken hamnar tillsammans med skogen i ena högen, vilket leder till väldig mellning från Skints sida. BitZi tycker det är helt rimligt; om han hade lagt alla korten i samma hög hade det blivit för lätt. Skint väljer till slut vittnet och Giant Growth, och spelar den senare när hans Gaea's Skyfolk anfaller. BitZi har dock Biorhythm och två anfallare till Skints enda blocker, och det är game.

BitZi 1-0 Skint

Andra duellen inleds med dubbelkeep. Skint har en runda två Gaea's Skyfolk vilket BitZi besvarar med runda två morph via Utopia Sprawl. Skint slår friskt och lägger en andra Gaea's Skyfolk. BitZi får ut Thran Dynamo innan Skint spelar Ertai, Wizard Adept.

BitZi bränner ett när han spelar Opportunity och de båda flygande 2/2:orna fortsätter hacka på hans life total. Han lockar ut Ertaikontringen med Dark Confidant och dödar sen trollkarlseländet med Eyeblight's Ending. Skint spelar Wild Dogs och en ny Ertai som dock stoppas av Condescend. Båda korten scryas upp på toppen.

En ny Opportunity följs av en ny Thran Dynamo. BitZi har nu exakt hur mycket mana som helst, men när Skint anfaller med sina båda djur och spelar en tredje Gaea's Skyfolk är det bara att säga "hmm" följt av scoop. Enligt BitZi var problemet med duellen en massa flygare på ena sidan och en massa blanks på den andra.

BitZi 1-1 Skint

BitZi har alla chanser att få börja, men väljer att ge den möjligheten till killen med sex 2/1:or för ett, till publikens allmänna förvåning. Det verkar dock lösa sig när Skint får smaka skippa-cut-cursen och mullar.

Ingen action förrän BitZis runda två, då han spelar Dark Confidant. Skint stallar på två länder ett par rundor innan han kan spela Ertai, Wizard Adept snabbt följd av Gaea's Skyfolk. Under tiden drar BitZi billiga kort på Dark Confidant tills han visar Ink-Eyes, Servant of Oni (aj). Han sprutar ut mana med Utopia Sprawl och Thran Dynamo. Skint håller fortet med sina numera två Gaea's Skyfolk. När BitZi hugger med tre killar mot Skints två är det dags att ninja in Ink-Eyes till glad och munter gamman.

Skint drar sitt andra Forest alldeles för sent och hans Eternal Witness hjälper föga mot en Biorhythm och för många anfallare.

BitZi 2-1 Skint

Silvos, Rogue ElementalKvartsfinal: Truck (8-18) mot triss (7-16)
coverage by Mysmats

Det var alltså äntligen dags för en av de fyra kvartsfinalerna i det prestigefyllda SvenskaMagicMästerskapet anno 2008. När budgivningen var över hade Markus "Truck" Olsson vunnit The Fires of Armageddon av artisten Rob Alexander för 8 kort och 18 liv, och hans kvartsfinalmotståndare Rickard "Triss" Karlsson fått leken Rumble in the Jungle för budet 7 kort och 16 liv.

Markus vann tärningsslaget och valde att börja och höll sin hand direkt. Rickard var inte lika lyckosam utan fick ta inte bara en utan två mulligans. Hans femkortshand innehöll en Swamp, en Forest, en Werebear, en Phyrexian Arena och en Silvos och det var en klar keep.

Det första som hände var att Markus spelade ut en Welkin Hawk runda två från en Treetop Village och en [card]Savannah. Rickard hade en Werebear i sin tur. Markus spelade ett nytt land, aktiverade Treetop Village och slog med sina båda djur ner Rickard på 12. Rickard svarade med att slå tillbaka med Werebear och sedan spela en till. Markus hade inte heller nu någåt nytt spel utan anföll igen med sin flygare och det animerade landet och Rickard var på 8.

Rickard tappar upp, lägger land blixtsnabbt, och spelar Silvos, Rogue Elemental, ett 8/5 regenererande monster som tramplar. Din tur!

Markus tänkte en lång stund i sin tur - har jag överhuvudtaget något svar på den besten? - men anföll till slut med sin flygare och spelade en till. Rickard anföll med Silvos och spelade ut Monkey Cage. Markus anföll i sin tur ner Rickard på 5 med sina två flygare. Han sade med klar röst "vet inte om jag har några outs men jag spelar den här" och eldade upp alla små varelser och de flesta länder med Wildfire. Kvar stod dock Silvos. Han anföll ner Markus till 1 och efter sitt drawstep concedar Markus. Rickard leder ett noll efter mulligan till 5!

Truck 0-1 triss

Rickard höll sin hand inför andra duellen men Markus klagade högljutt över att hans sju kort bara innehöll ett land från en lek med 32 länder. Men vänta - sju kort! "Just det, jag får dra ett till!" "Fick du landet?" frågar en undrande Rickard. "Nej" svarade Markus kallt med sin nydragna Wooded Foothills på handen. Vilken bluff.

En suspendad Greater Gargadon blir första spelet från Markus, och sedan en Welkin Hawk runda två. Rickard svarade med en Sakura-Tribe Elder. Markus rampade sin mana med en Overgrowth på en Taiga och slog med Welkin Hawk. Rickard offrade sin Elder, spelade Phyrexian Arena via en Grand Coliseum i sin tur och stod då på 14.

Med all sin mana spelade Markus nu Reap and Sow på ett Forest och letade upp en Treetop Village. Squirrel Wrangler blev svaret från Rickard, ånyo via Grand Coliseum. Både arenan och flygarna naggade på hans liv som nu var nere på 11. Markus fyllde på med Harmonize och anföll med Welkin Hawk och Treetop Village. Fler djur kom från Rickard med Call of the Herd.

Sjätte rundan blev intressant. Markus spelade en ny Harmonize, förstörde en forest med Reap and Sow (utan entwine) och offrade sedan några Flagstones of Trokair och andra länder till sin Gargadon som kom ut i spel. Efter en stunds tänkande anföll han dock bara med sin flygare istället för att forcera en block eftersom Rickard nu bara stod på 6. Rickard gjorde några tokens med sin Squirrel Wrangler. Hans liv tickade dock obönhörligt ner tack vare arenan och i runda sju försökte han sig på en alpha strike med 4 1/1 tokens, en 3/3 token och Squirrel Wrangler. Markus stod på 12, blockade korrekt och gick ner på 4 efter att Rickard aktiverade Wranglerns +1/+1-förmåga. Det räckte ju inte riktigt och Markus fick sin kvittering.

Truck 1-1 triss

Sista duellen blev något av ett antiklimax jämfört med de två första ganska spännande duellerna. Markus suspendade Greater Gargadon runda ett men spelade efter det bara länder och en Overgrowth. Rickard däremot hade följande kurva: runda 2 Werebear, runda 3 ny Werebear och en Sakura-Tribe Elder, runda 4 Call of the Herd och en till Sakura-Tribe Elder, runda 5 Silvos och en förkrossande runda 6 Overrun. Markus hade chansen att topdecka en Wildfire runda 4 eller 5 men icke. Rickard "triss" Karlsson är vidare till semifinal.

Truck 1-2 triss

Phyrexian DreadnoughtKvartsfinal: HappyMagicHardcore (6-15) mot coffeannan (7-14)
coverage by The_Machine

Två glada grabbar, två kämpande tjommar och en coverage-reporter med böjelse för alliteration. Christoffer "coffeannan" Niemi spelar kombo-leken med Pandemonium, Dreadnoughts, Survival of the Fattest, kontringar och en manabas fulare än Ronaldinho. Daniel "HappyMagicHardcore" Israelsson sitter vid spakarna på en Rock-variant med Eladamri's Call, Spiritmonger och blandade bra djur.

Den gode Christoffer verkar ha tagit ett spel ur norrmännens playbook och försöker dra sin starthand från Daniels bibliotek. Om du ville ha den leken så mycket skulle du bjudit mer på den. Daniel som startar på sex kort och femton liv har valt att börja och hans första sex för stå mot Christoffers sju. Plains, Forest från Daniel möts av Island, Forest från Christoffer. Daniel lägger Forest och provar att balansera. Christoffer tänker ett tag och Syncopatear för 1. Daniel betalar. En sån tur att han la landet först. Christoffer slänger nåt oviktigt och Daniel offrar en Forest.

Christoffer hämnas med att spela ett Island och i Daniels tur kontra en Ohran Viper. Sen tog det roliga slut för båda inblandade, Christoffer passar turen utan landdrop medan Daniel spelar Forest och skickar tillbaks rundan. Christoffer hittar Island på toppen och gör sitt bästa för att obalansera med en Sift. Siften matas med en Maro och Christoffer passar tillbaks turen. Daniel cyclar en Krosan Tusker i Niemis end of turn step och letar upp ett Swamp. Medan Christoffer är uttappad skickar Daniel in Spiritmonger i matchen. Christoffer har dock svar på tal med Pandemonium och Phyrexian Dreadnought som tar ganska exakt tolv femtondelar av Daniels life total.

Daniel vevar vilt med besten och skickar ner Christoffer till åtta. Daniel channelar sedan Arashi för noll, byter färg på Spiritmonger, Slaughter Pactar densamme, lägger land och Balancear med tom hand. Hade Daniel varit mindre av en sportsman hade han nog flikat in nåt om en ägning också. Christoffer drar och spelar Island. Daniel betalar för sin Slaughter Pact och rippar som det sanna pro han är en Watchwolf som gör tre i Christoffer. Christoffer drar och passar turen utan något play. Watchwolfen angriper och sen kommer hans brorsa och skjuter de sista tre via Pandemonium.

HappyMagicHardcore 1-0 coffeannan

Island-go från Christoffer möts av Forest, alv från Daniel. När Daniel sedan försöker följa upp med en runda två isorm så finns Syncopaten hos Christoffer. Christoffer lägger sedan en Survival of the Fittest i sin tur. Daniel slår för ett med alven och passar på att spela Eladamri's Call efter Viridian Zealot. Christoffer fyller på med en Sift och slänger en Forest. Daniels alv drabbas av en Rancor och slår plötsligt för tre.

Christoffer transmutear sin Maro till en Flametongue Kavu som spottar eld på alven. Daniel har dock en Slaughter Pact för ödlan. Daniel betalar för Pact och passar turen. Christoffer spelar Tidings och Daniel klagar lite. I sin runda spelar Daniel Plains och Loxodon Hierarch, men det räcker inte eftersom Christoffer i sin runda spelar Pandemonium och transmutear Flametongue Kavu till en Phyrexian Dreadnought som med sin polare raskt gör 24 i Daniel.

HappyMagicHardcore 1-1 coffeannan

Efter tre rundor i duell tre så har Daniel hittat trikoloren trots en mulligan och Christoffer likaså men det dröjer tills Christoffers end phase innan första spellen. Daniel spelar en Eladamri's Call och hittar en Krosan Tusker. Daniel cyclar Tusker i sin main phase efter en Forest och spelar den tillsammans med en alv. Christoffer spelar Survival of the Fittest i sin tur. Daniel lägger Loxodon Hierarch som får resolva men möts av Syncopate när han försöker Rancora alven som dock kommer in för ett.

Christoffer använder sin runda till att spela Tidings och får i sin end phase slänga ett Mountain. Daniel passar på att lägga Rancor nummer två på sin elefant, slå för sju och dessutom lägga en Hierarch till. Christoffer försöker stabilisera med en Flametongue Kavu i Rancofanten, men får duka under rundan efter när Hierarch nummer två får dubbel Rancor och kavun slaktpaktas.

HappyMagicHardcore 2-1 coffeannan

LaquatusKvartsfinal: Benny_T (7-13) mot keshi_maiyu (8-25)
coverage by Priceguy

En lång, spännande match med fler vändningar än en labyrint. Benny inledde med att runda ett suspenda Ancestral Vision, vilket han därmed hade gjort i fyrtiotre olika format. Sedan var det dåligt med action. keshi_maiyu försökte spela lite Solemn Simulacrum och Laquatus's Champion men fick dem kontrade, och suspendade ett par Living End när han hade tid över. De kontrades dock också. Under tiden la Benny ut sitt tredje Library of Alexandria och drog hur mycket kort som helst.

Benny: "Jag förstår att det är roligt att möta den här leken."

Publiken chockades när keshi_maiyu fick resolva både Hell's Caretaker och Squee, Goblin Nabob. Benny började då slänga sitt kortdrag i keshi_maiyu och spelade Balance. Squee kom upp igen och ut på brädet tillsammans med en ny Hell's Caretaker. När Living End kontrades bytte Hell's Caretaker plats på Squee och en discardad Hypnotic Specter, som fick sällskap av Solemn Simulacrum. keshi_maiyu kan börja slå och får Bloodfire Colossus kontrad när Benny ligger på 8. Benny sätter upp sitt försvar med Island Sanctuary och Phantasmal Forces, men scoopar när Hell's Caretaker får in Bloodfire Colossus i spel igen.

Benny_T 0-1 keshi_maiyu

Benny kommer igång direkt i andra duellen med suspendad Ancestral Vision och Island Sanctuary. En Buried Alive från keshi_maiyu fyller hans graveyard med fetton, men han kan inte få upp dem än utan får nöja sig med att få Hypnotic Specter kontrad. En ny Buried Alive hittar ingenting (free shuffle!) men Hell's Caretaker kommer i spel och ser hotfull ut. En Balance tar hand om det hela men keshi_maiyu har mer gas med Solemn Simulacrum och Squee. Solemn Simulacrum dör till keshi_maiyus egen Echoing Decay för att sätta upp en mysig Living End lite senare.

En Living End kontras men Laquatus's Champion resolvar och droppar Benny till 7. keshi_maiyu försöker sabba Bennys Howling Mines med Echoing Ruin men en Ancestral Recall i respons hittar kontringen. Kriget fortsätter med creatures mot kontringar och Balance. keshi_maiyu får av en Hideous Laughter i respons till Balance för att tvinga Benny att discarda till Balance. En Balance senare har keshi_maiyu fyra kort kvar i libraryt.

"Har du en kontring?"

Benny flashar den, och keshi_maiyu scoopar.

Benny_T 1-1 keshi_maiyu

I sista håller keshi_maiyu på första handen medan Benny tvekar länge. Till slut håller han den men tillägger "Det är så här man förlorar". Han drar sitt första kort, säger "Jag vill bara påpeka att jag är ett geni" och suspendar Ancestral Vision. Squee kommer ut på keshi_maiyus sida och får börja slå. En Balance saktar ner honom, men goblinen vägrar låta sig stoppas. Hans herre spelar Diabolic Tutor efter Diabolic Tutor och fyller sin graveyard med Buried Alive. Hans telefon ringer, men det enda ordet "Nej!" förklarar för den oartige uppringaren vad keshi_maiyu just i detta ögonblick har för inställning till kommunikationssamhället.

Benny håller undan allting utom Squee, som sakta men säkert slår ner hans life total. Han ligger på två när han får igång Island Sanctuary. keshi_maiyu har spelat alla sina Diabolic Tutor och när Benny suspendar en Ancestral Vision ser han chansen att go for the gold.

Echoing Ruin i Howling Mine. Counterspell.
Laquatus's Champion. Counterspell.
Demonfire i Benny. Library of Alexandria ger inte blå mana. Den där blå manan som Ancestral Vision kostar att suspenda. Det är fram med handen bara.

Total chock i undertecknad. Redan när Benny plockade Poole-leken för sju kort trodde jag att han hade mästerskapet hopsytt, men föga.

Benny_T 1-2 keshi_maiyu

Semifinal: BitZi (6-25) mot triss (7-16)
coverage by Beakid

Det är semifinaldags i Svenskamagicmästerskapen med Oskar "BitZi" Sköld på ena kanten och Rickard "triss" Karlsson på den andra. Oskar spelar den grönblåsvarta leken med Biorhythm som på något mystiskt sätt lyckades vinna en match och nu står upp mot Rickards "Rumble in the Jungle" som faktiskt spelar med dugliga spells.

De inleder semifinalen med att gå igenom varandras leklistor och fråga om kortnamn som inte känns igen. Nånstans här klämmer Oskar ur sig "Det är mycket coolare att vinna med Biorhythm". Kanske är det Monkey Cage de diskuterar. Vem vet? Inte jag åtminstone, så jag frågar istället:
"Vem vinner då?"
Oskar tvekar inte en sekund utan pekar snabbt på sin motståndare. - "Han!"

Oskar rullar 4 och Rickard 1. Oskar väljer att börja och tittar på en starthand bestående av dubbel Ink-Eyes, Thran Dynamo, Ribbons of Night och Islands. Den åker tillbaka och det är mulligan. Rickard mulliganar också. Nästa hand håller de båda.

Oskar inleder med Forest med en Utopia Sprawl. "Blå". Rickard kontrar med en Grand Coliseum (ja, i egen tur då).

Oskar lägger i sin tur Swamp och en morph. Oturligt nog har Ron Spears bara ritat kassa Morph-killar så detta är en Aphetto Alchemist (vars ändamål i leken är att tappa upp Thran Dynamo för att producera massa mana till dyra spells såsom ... Biorhythm?) .

Rickard lägger Swamp och spelar Sakura-Tribe Elder. Oskar saktar inte ner utan hullar med morphen som inte blockeras och Rickard går ner till 14. Oskar spelar sedan Forest och Dark Confidant, även känd som lekens bra kort.

Rickard tar det lugnt, spelar en andra Sakura-Tribe Elder och Grand Coliseum och passar turen.

Nu är det dags för matchens hittils mest spännande ögonblick - Oskar ska reveala ett kort med Dark "Bob" Confidant... - Utopia Sprawl. Sån tur. Oskar går ner till 24, spelar Thran Dynamo och passar turen. I end of turn offrar Rickard en Sakura-Tribe Elder och letar Forest för att sin tur sedan spela Call of the Herd och lägga in en elefant i spel.

Oskar turar igen och visar bara Forest med Bob som sedan träder in (träder in, höhö). Han passar sedan turen varpå Rickard sackar sina andra Sakura-Tribe Elder och fetchar Swamp.

Triss elefant är nu online och hullar in för tre i skada. Därefter cyclas Decree of Pain som dödar Bob och morph. Forest, go.

Oskar spelar ny Utopia Sprawl och väljer blå. Sju mana floatas och Opportunity ger Oskar fyra nya friska. Grön mana i poolen. Spelar Island, passar rundan och tar således ett i bränn.

Rickards elefant snor ytterligare tre liv och Oskar är nu på 17. Rickard är på 12. Flashbackad Call of the Herd ger ny elefant och det är nu Oskars tur. Nånting måste hända.

Oskar lägger dock bara land, fnyser lite och passar rundan. Elefanterna ser onekligen farliga ut.

Rickard anfaller med båda elefanterna men en Eyeblight's Ending från Oskar tar död på den ena (removal, w00t!). Oskar går ner på 14. Rickard spelar Phyrexian Arena, samt en Werebear med tre kort i graven.

Oskar gör inte mycket utan lägger ett nytt land och passar turen. Manafloodad, nån?

Rickard får nu dra två kort i rundan och det ser onekligen bra ut för Carl Critchlow och hans lag. Elefant och björn slår ner Oskar på 10 i liv. Rickard med sex kort på handen spelar sedan ut ytterligare ett djur - eller flera får man väl säga. Apor i bur - Monkey Cage. Oskar, känd som östra Sveriges störste trollkarl, spelar nu en morph som triggar Monkey Cage... som ger 0 tokens. Publiken fnissar. Rickard störs dock inte nämnvärt av playet utan drar två nya kort, droppar land och blickar ner på sina land. Elefanten hullar in för tre och en ny Monkey Cage kommer in i spel.

Oskar drar ett kort och kikar på de life totals Rickard antecknat på sitt block. Blocket visar 10 - 7, där Oskar står för de udda poängen. Oskar vågar sig in i matchen med sin nu attackerande morph - blir det ninjutsu tro? Rickard släpper och går ner på 8. Hopp.

Rickard tar ett i pisk av arenan och det är nu 7-7. Hans hand innehåller dubbel Phyrexian Arena, Overrun och ... ja, där kom Overrun ut och gör Rickards lag redo för dödsanfall. Oskar förstör dock planen med en Eyeblight's Ending i den nu 6/6 tramplande elefanten. Werebear gör dock fyra i skada och efteråt kommer ny Werebear som triggar Monkey Cage. två apor kommer in, men hinner knappt finna sig till rätta förrän Oskar drar kort och scoopar ihop.

BitZi 0-1 triss

Oskar avslöjar att han bara hade mana på handen och inget exemplar av den ökända Biorhythm. Oskar väljer att Rickard börjar duell två. Han är lurig den där Oskar. Han vet nåt som vi andra inte vet.

Rickard inleder med Grand Coliseum och runda två Sakura-Tribe Elder medan Oskar kör hårt på Dark Confidant. Rickard får slå med Sakura-Tribe Elder och lägger Werebear. Dark Confidant flashar ett land i stället för Biorhythm, och slår sedan in i en blockande Werebear. En ny Dark Confidant träder in.

Rickard spelar Squirrel Wrangler strax innan Dark Confidant visar Ink-Eyes, Servant of Oni och ger Oskar sex i skada. Aj. Eyeblight's Ending i Squirrel Wrangler och passning av tur. Rickard har inte mycket att göra utan väntar lugnt på att Oskar tar sex nya när Dark Confidant visar Opportunity. Fortsätter det så här behöver behöver triss knappt anstränga sig. Oskar hullar desperat med Bob... som Rickard blockar med en Sakura-Tribe Elder som saccar sig själv efter skadan gått på stacken. Kanske tur för Oskar?

Rickard lägger land och har sju manaproducenter men ingen action. Oskar lägger sjätte landet... och Ink-Eyes! Rickard är inte sämre utan lägger en egen legend - Silvos, Rogue Elemental! Två regenererande legender alltså - synd bara att en tramplar och har 8 i power. Oskar hullar (!) finurligt in med Ink-Eyes som blockas av Silvos. Båda reggar och en morph kommer in i spel.

Rickard sitter med två kort - Grand Coliseum och Decree of Pain mot Oskars fyra. Silvos slår in med 8 i power och Oskar går ner på 4 liv. Sedan dödar Decree of Pain allting och Rickard drar tre. Oskar lägger land och spelar Opportunity, som ger honom land, Utopia Sprawl, Ribbons of Night och Aphetto Alchemist, som kommer in omorphad. Denna man har verkligen varit något av ett stjärnskott i leken.

Rickard har en ny Silvos och Call of the Herd. Trample verkar jobbigt för 1/2-alkemisten, men Oskar har handen full av spells. Han vrider lite land fram och tillbaka och funderar. "Jag är lite osäker". Till slut lägger han Utopia Sprawl och väljer blå. Thran Dynamo resolvar och Ribbons of Night träffar tokenen. Oskar får dra ett kort och gå upp till 8. Nu behöver han bara ta hand om en 8/5 med trample. Aphetto Alchemist står kvar som livrädd blocker och ska skydda Oskar från tramplande Silvos, men en Smother läggs och det är game.

BitZi 0-2 triss

Semifinal: HappyMagicHardcore (6-15) mot keshi_maiyu (8-25)
coverage by Priceguy

Första duellen är en orgie i grymhet. HappyMagicHardcore lägger runda två Ohran Viper, lägger två Rancor på den och slår för fem, vilket han följer upp med Watchwolf. keshi_maiyus Hypnotic Specter gör inte mycket till motstånd, och hans suspendade Living End är helt enkelt för långsam när en channelad Arashi, the Sky Asunder rensar brädet för en sista attack.

HappyMagicHardcore 1-0 keshi_maiyu

I andra duellen väljer HappyMagicHardcore att mulla till fem, vilket ger honom en startkortförlust på tre. Han känner att det är lite väl vanskligt att hacka ner sig ännu mer, så han accepterar helt enkelt att stanna på ett Plains ett tag medan keshi_maiyu fyller sin graveyard med Laquatus's Champion.

När skogen väl kommer lägger HappyMagicHardcore en alv och cyclar Krosan Tusker efter en andra Forest. Det låter honom lägga Loxodon Hierarch så att Living End inte kommer att döda honom direkt när den resolvar. Elefanten får Rancor och börjar slå. Viridian Zealot kommer i spel, offrar sig för att ta upp Rancor, och elefanten offrar sig. Living End resolvar och båda spelarna får fulla bräden, men HappyMagicHardcore ligger på fem liv och måste blocka bort hela laget när tre Laquatus's Champion kommer springande. Scoopfasen följer.

HappyMagicHardcore 1-1 keshi_maiyu

HappyMagicHardcore tar kommandot i tredje duellen med alv, cyclad Krosan Tusker, och runda tre Loxodon Hierarch. Eladamri's Call hittar Ohran Viper som också börjar hugga. keshi_maiyu har två Hypnotic Specter som aggrar ner HappyMagicHardcores hand tills han tycker det är mysigt att spela Balance. Han backar två alver men tömmer nästan keshi_maiyus hand.

HappyMagicHardcore fortsätter att slå med sina överlägsna djur med Rancor på. En Buried Alive hittar tre Laquatus's Champion, men keshi_maiyu kan inte komba ut innan det är över. HappyMagicHardcore är i final.

Final: HappyMagicHardcore (6-15) mot triss (7-16)
coverage by Priceguy

triss inleder med att mulla för att jämna ut kortsituationen. Hans första play är en Werebear, och HappyMagicHardcore manastallar med sin ensamma Plains. triss bränner på med runda tre Squirrel Wrangler, men då drar HappyMagicHardcore ett andra Plains och kan lägga Balance. Nya tag för triss med Sakura-Tribe Elder, som matchas av Gold Myr. triss hittar Phyrexian Arena och börjar dra kort. Ingendera spelaren har mycket till gas så guldmyran slår över det tomma bordet.

HappyMagicHardcore lyckas äntligen dra ett Forest och går upp till nitton liv med Loxodon Hierarch. Nu slår han något hårdare och cyclar Krosan Tusker efter mer land. Under tiden sitter triss med ett bräde fullt av land och fyra mystery cards. När en Watchwolf går med i HappyMagicHardcores lag visar triss ett av sina kort: Decree of Pain. Tre döda djur, tre kort i triss. Därefter följer Silvos, Rogue Elemental och Call of the Herd medan HappyMagicHardcore bara har en ensam alv. Han letar upp Spiritmonger med Eladamri's Call och spelar den, men den stiger åt sidan för Silvos.

triss bygger upp sin armé med Monkey Cage som han själv knäcker med Werebear. En flashbackad Call of the Herd för att han nu sitter inne med en 8/5, en 4/4, två 3/3:or och två 2/2:or. HappyMagicHardcore håller undan med en Loxodon Hierarch, men då tappar triss och spelar två Overrun.

Duktig combatmatte det där.

HappyMagicHardcore 0-1 triss

I andra duellen går det undan med Werebear in i runda tre Phantom Centaur. HappyMagicHardcore har bara sin Gold Myr och cyclar Krosan Tusker för att hitta ett Swamp. triss slår ner honom till 10 och lägger Monkey Cage.

"En väldigt dyr Standstill", säger Benny_T från åskådarplats.
"En väldigt bra Standstill", tycker Skint.

Det blir mycket elakt med apor, Watchwolf, Ohran Viper och matchens tredje Overrun. HappyMagicHardcore packar ihop och triss är officiellt 2008 års Svenskamagicmästare.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 50 krediter . Grattis Priceguy! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

raz0rducky

MEDLEM
Uppsala
Rolig läsning =) bra skrivet hoppas du åker till VM också =D

13:27:51, 23/5 -08
MasterGunnar

MEDLEM
Gävle
@Quadman: Joo 8/5 :or med reg och Trample var väl inget jag planerade för när jag byggde leken hehe

15:32:57, 22/5 -08
Queldion

MEDLEM
Västerås
HappyMagicHardcore skrev 14:57, 22/5 -08
Queldion skrev 14:49, 22/5 -08 @Happy:
Som jag skrev på artikeln om lekarna. Borde kanske sett över manabasen innan jag skickade in leken :P

Tydligen borde du det, men lyckades endå styra den till final ^^

Jo precis, bra sammanhållning med oss västeråsare liksom.

14:58:47, 22/5 -08
Quadman

JUDGE L1
Oxie
MasterGunnar skrev 14:34, 22/5 -08 Vad tyckte alla om lekarna? Vilken verkade roligast att spela?

Jag tyckte det såg ut som att Fires of Armageddon hade sjuka problem med att ta hand om 8/5or med reg, måste ha varit därför den inte vann hela svenskamagicmästerskapen eller?

14:58:21, 22/5 -08
HappyMagicHardcore

MEDLEM
Västerås
Queldion skrev 14:49, 22/5 -08 @Happy:
Som jag skrev på artikeln om lekarna. Borde kanske sett över manabasen innan jag skickade in leken :P

Tydligen borde du det, men lyckades endå styra den till final ^^

14:57:03, 22/5 -08
Queldion

MEDLEM
Västerås
@Happy:
Som jag skrev på artikeln om lekarna. Borde kanske sett över manabasen innan jag skickade in leken :P

14:49:34, 22/5 -08
HappyMagicHardcore

MEDLEM
Västerås
Rockleken var riktigt najs, dock riktigt sunkig mana, mana fizzlade rätt ofta, men var ju kung på att dra rätt så man klarade sig hyffsat endå ^^

14:42:59, 22/5 -08
MasterGunnar

MEDLEM
Gävle
Vad tyckte alla om lekarna? Vilken verkade roligast att spela?

14:34:34, 22/5 -08
Ettess

MEDLEM
Gammelstad
Nice artikel, trevlig läsning måste påstås :)

13:19:38, 22/5 -08
JENA

MEDLEM
Umeå
Maskinen är kung på coverage och Bea och Priceguy är hans prinsar. Well written!

12:32:02, 22/5 -08
Rygar

MEDLEM
Solna
Lita på Benny att spela bort det med porrleken. Suck :P

17:34:23, 21/5 -08
keshi_maiyu

MEDLEM
Linköping
Yup, riktigt välskrivna grejjor det där.

17:13:15, 21/5 -08
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Sjukt sweet!

15:03:37, 21/5 -08
Quadman

JUDGE L1
Oxie
Brava alla som bidragit till denna skrift, speciellt Peters:
'Christoffer "coffeannan" Niemi spelar kombo-leken med Pandemonium, Dreadnoughts, Survival of the Fattest, kontringar och en manabas fulare än Ronaldinho.'
best ever =)

grattis igen RK

12:06:15, 20/5 -08
Konroy

MEDLEM
Skarpnäck
Peter skriver bäst som vanligt, även om hela konkarongen håller hög klass.


00:06:52, 20/5 -08
triss

JEDI KNIGHT
FANTASY KING
Falun
Bra skrivet :)

Tack för ett trevligt konvent.

23:59:51, 19/5 -08
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Markus = Marcus.
GG's! :)

14:21:22, 19/5 -08
CrowZoneMan

MEDLEM
Väldigt bra skrivna coverage.. härlig nattläsning :)
och återigen, grattis alla som kom top8 och speciellt triss =)

01:38:51, 19/5 -08
mabe

MEDLEM
Västerås
Kul att se - kul att läsa om!

23:00:57, 18/5 -08
xTc

MEDLEM
Tight.

22:04:00, 18/5 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!