Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2008! Turnering
LinCon och Svenskamagicmästerskapen 2008

Det här är fjärde året som föreningen arrangerar Magic på LinCon, och därmed den fjärde artikeln som jag skriver om hur osannolikt fett Magic kommer att vara på LinCon. Det börjar bli svårt att skriva lagom avvägda inledningar, så jag struntar i't och går rätt in på köttet.

av Priceguy
08:03, 27/2 -08
läst 4277 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

LinCon startar onsdagen den 30/4 och avslutas söndagen den 4/5, vilket ger en hel massa tid att spela Magic på. Detta innebär att vi har sex huvudturneringar som alla ger poäng till Svenskamagicmästerskapen, vars top8 spelas på lördag kväll. Se till att vara pigga, det blir en hård dag.

De åtta platserna i Svenskamagicmästerskapens top8 skänks alltså till dem som har flest poäng efter sex hårda turneringar. Dessa poäng fördelas enligt följande:

Om man vinner turneringen: 90% av deltagarantalet
2: 80%
3-4: 70%
5-8: 60%
9-16: 40%
17-32: 20%
33-: 0%

Så om du vinner en turnering med 100 deltagare får du 90 poäng. Easy-peasy. Man får endast mästerskapspoäng för en turnering där man skrapar ihop åtminstone tre poäng i själva turneringen, så inget 0-1-droppande bara för att sno till sig extrapoäng. Vi har ögonen på er.

Man får räkna sina tre bästa resultat (alltså de resultat som ger flest poäng).

Givetvis har alla turneringarna cashpriser också. Dessa beror liksom tidigare år på deltagarantalet i turneringarna, men ni kan lita på att alla pengar går raka vägen tillbaka till spelarna. Vi anstränger oss för att gå back, och det brukar gå så bra så.

Turneringarna är som följer:

Onsdag kväll: Typ 1.

Torsdag morgon: SM-kval. Typ 2. Notera att detta är innan Shadowmoor blir legalt, så de legala seten är Tenth Edition, Cold Snap, Time Spiral, Planar Chaos, Future Sight, Lorwyn och Morningtide.

Torsdag kväll: Extended.

Fredag morgon: Release Event Shadowmoor (Sealed Deck). Extra boosterpriser från pappa Enigma och ett releasekort till varje deltagare.

Fredag kväll: Legacymästerskapen. Det är dags att promotea Legacy, tycks det i hörn och vrår, så nu ska vi ha ett Legacymästerskap varje år. Nästa år är det ett event att kvala in till, men vi mjukstartar med ett öppet i år. Vad detta innebär för prissupport etc är vi lika nyfikna på som ni.

Lördag morgon: Grand Prix Trial Madrid (Sealed Deck). Shadowmoor Sealed Deck för att vinna tre byes i Madrid 26/7-27/7.

Lördag kväll: Svenskamagicmästerskapsfinalen.

Söndag morgon: Team Emperor Rochester. Team Rochester-drafta ihop Emperorlekar. Crazy.

Constructedturneringarna kostar 50:- styck och Limitedturneringarna 200:- styck. Om man är medlem i föreningen i god tid innan LinCon (bli det redan nu så slipper du oroa dig) så får man en turneringsticket värd 50:-, vilket alltså innebär en gratis Constructedturnering eller en Limitedturnering för endast 150:-. You can't lose. Givetvis täcker föreningen upp denna rabatt när vi kalkylerar priser i turneringarna.

Över till Svenskamagicmästerskapen. När top8 utsetts ska de i en auktion förse sig med varsin lek inskickad av en Svenskamagicmedlem. Auktionen fungerar som så att man börjar med en start- och maxhandsstorlek på 8 och startliv på 25, och sedan bjuder man lägre och lägre tills någon får leken. Ett kort är värt en oändlig mängd liv, så 6-25 är ett lägre bud än 7-1. När alla har en lek är det single elimination om följande prisstruktur:

1: 5000:-
2: 3000:-
3-4: 2000:-
5-8: 1000:-

Vinnaren får dessutom en egen forumtitel. 2005 vann Fille titeln ninja, 2006 vann Ssapphire titeln ophidian, och 2007 vann moonlite titeln shaggy. Börja slipa på din titel redan nu.

Ni som a) är uppmärksamma, men b) inte tillräckligt uppmärksamma, och c) inte har varit med förr undrar nog nu vad det här med att "Svenskamagicmedlemmar skickar in lekar" är för något trolltyg. Jo, det ska fastställas ett tema och sedan får varje föreningsmedlem skicka in en leklista byggt kring det temat. Nio av dessa väljs ut och auktioneras ut i ovan nämnda top8. Därför startar jag i anslutning till den här artikeln en undersökning där ni får välja tema. Ni har redan valt kategori A, vilket innebär följande temata:

Alphabet - Leken måste innehålla ett kortnamn som börjar på A, ett som börjar på B, och så vidare ända till Z. Basicländer är undantagna, men alla kort som inte är basicländer måste börja på en unik bokstav. Notera att det är ordet som kortnamnet börjar med som räknas; Fact or Fiction är ett F, inte ett O.

Artist - Välj en illustratör. Alla kort i leken måste vara illustrerade av just denne. Även här är basicländer undantagna.

Initial - Välj en bokstav. Alla kort i leken måste börja på den bokstaven. Även här är det ordet som kortnamnet börjar med som räknas; Bottomless Pit är ett B, inte ett P. Återigen är basicländer undantagna.

Här är undersökningen. Hopp iväg och rösta, så att vi kan få ett utslag, så att vi kan få inskickade auktionslekar, så att vi kan få utvalda auktionslekar, så att vi kan få fred och lycka på jorden.

Här följer en kort FAQ.

Wuääääh! Det finns absolut ingenting att göra på torsdagen eftersom jag vägrar spela annat än Eternal!

Det var det eller låta föreningens årsmöte (som kommer att vara på torsdagkvällen; ni läste det här först) krocka med typ 1 i stället för Extended. Vi gjorde en tight avvägning. Spela nåt side event eller nåt. Eller var scorekeeper den dagen.

Vad hände med temat "kvinna"?

Fråga Beakid. Jag har hört att han älskar att få internpost. Annars kan ni ringa honom på [borttaget -Beakid] eller på [borttaget -Beakid], eller skriva till honom på följande adress:

[borttaget -Beakid]

Här är ett flygfoto av hans hus [länk borttagen -Beakid], hans personnummer är [borttaget -Beakid] och här är en scannad kopia av hans legitimation [länk borttagen -Beakid]. Hans blodgrupp är [borttaget -Beakid] och han gillar lugna hemmakvällar och skogspromenader [skitsnack -Beakid].

Blir det inte en jäkla lång lördag?

Jo. Vadådå? Är du inte tuff nog?

Är det inte skunk att ha SM-kvalet i pre-Shadowmoor-typ 2?

Mindre skunk än att ha det samma dag som releasen eller dagen efter releasen, så att killen som snubblade över två av vad det nu finns för chaserares i Shadowmoor spelar ett annat format än vi andra. Det är även mindre skunk än att ha två sealed deck-turneringar varav en i Lorwyn-Morningtide och en i Shadowmoor. Över huvud taget är skunkfaktorn under omständigheterna ganska låg.

Jag vill vara scorekeeper! Eller jobba på något annat sätt! Och komma in gratis!

Vi ska se vad vi kan göra. Fråga kungenavrolfstorp och/eller moonlite.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "LinCon och Svenskamagicmästerskapen 2008" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!