Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 681 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2006! Turnering
Coverage semifinal SM 2006

Låt vara att det var ett tag sen SM var, men alla vill vi väl läsa hur de som satt där uppe i toppen spelade för att komma dit och när de väl var där. Här kan du läsa om den spännande semifinalen mellan Patrik Thor och Carl Thille. Spelfel, trashtalk och magi väntar dig!

av Snurvel_
09:42, 13/8 -06
läst 3246 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Coverage semifinal SM 2006, Patrik Thor – Carl Thille

”Bättre sent än aldrig”
- Gammalt talesätt

Och det ska förhoppningsvis stämma när det gäller den här lilla rapporten från den stockholmska semifinalen i SM i år. Det är ett spännande möte på flera nivåer som vi bevittnar. Låt mig presentera kombattanterna:

Vi har å ena bordskanten Carl Thille, universitetsutbildad, bosatt i innerstan, småbarnsförälder och politiskt en bra bit till höger om Gösta Bohman. Med rak rygg, världsvana och lyteskomik som sina bundsförvanter sätter sig Carl ner för att visa att gammal är äldst.

Mittemot honom, med en hållning som är reserverad för tonåringar och klockringare i franska katedraler, sitter Patrik Thor. Han går på gymnasiet (estetisk), bosatt i Botkyrka (de e hooden jau!) hos sina föräldrar och han beskriver sin politiska uppfattning som ”Random, pass, orka”. Patrik har även han en humor som är svårbeskriven; en smula bitter och samtidigt naiv. Den har lockat artikelskrivaren till otaliga skratt genom åren.

Det är ålderdom mot ungdom, estetisk mot teknisk, innerstad mot ghetto. Och det är framför allt två spelare som känner varandra, är jättetrötta och jävligt bra magispelare båda två.

Patrik spelar GW-aggro med Greater Good. Carl förlitar sig på UR-kontroll med Magnivore och Wildfire.

Duell 1:

Calles inledning består av Islands, Sleight of Hand och Compulsive Research. Medan Carl fixar i ordning sin hand gör Patrik detsamma med sin mana. Trots kortdraget lyckas Calle ha två Mana Leak redo när Patrik försöker lägga hot, så den enda press som Patrik lyckas få i början är en alv som slår.

Carl som först nu börjar hitta sitt landpaj är noga med att förstöra Patriks ryska land. Detta lilla intermezzo innebär dock att Patrik kan lägga sin andra Jitte när den första blivit kontrad, och alven blir nu en klocka på fem skada per runda istället för ett.

Med Jitte och därmed minst en gubbe som överlever Wildfire overextendar Patrik en smula för att få in en kill så fort som möjligt. Carl har varken Wildfire för att hantera djuren eller Demolish till Jitten och kan inte straffa Patriks iver.

”Kul match” -Carl

Patrik 1 – Carl 0

Duell 2:

Carl kommer över sin bitterhet genom att köra ett fem minuters race med roligheter. De skulle inte vara roliga i tryck. Det är tonfallet och det totalt oväntade som gör humorn, men han själv, åskådare och domare har rejäla good times. Häng nära Carl några minuter nästa Magicturnering han spelar så får ni upptäcka hans lika speciella som roliga humor själva, det är ett tips.

Carl blir inte mindre munter då Patrik tar mulligan till en fyrakortshand. Det blir inte bättre för Patrik av att han tvingas hålla Selesnya Sanctuary-handen. Carl har naturligtvis ett landpaj till studslandet och han en techig Steamcore Weird till Patriks alv.

Patrik som drar fantastiskt till sin fyrakortare har en Shoal, en Elder och återigen en rysk Temple Garden. Carl ser till att hålla bordet rent från öststatspropaganda även denna duell. Patrik hittar ännu mer manafix och är på vippen att klättra in i en duell han nästan kunde scoopa rätt ut från sin starthand.

Men allt trixande för att hitta mana har gjort att en Carl utan press på sig har kunnat dra alldeles för mycket kort, bl.a. hittar han en Wildfire som lämnar Patrik utan permanenter. Då det extensiva mullandet gjort att Patrik även saknar kort på handen packar han ihop sina kort.

Patrik 1 – Carl 1

Duell 3:

Det tjattras vidare. En ung pojke från Skåne lägger sig nästan lite väl mycket i samtalet de båda spelarna emellan. Patrik bestämmer sig dock för att vara ”all business” och karmagudarna straffar honom med ännu en mulligan.

Denna gång blir det trots allt bara en, men det är återigen den farliga karoo-starten. Carl har varken studs eller landpaj, så Patriks chansning verkar gå hem. Carl har dock kontring till gubbe #1 och #2 samt ett kortdrag (Tidings) för att fylla på handen.

Tidings lämnar Carl uttappad och Patrik kan resolva sin Paladin en-Vec. Paladinen börjar gnaga medan Carl drar ännu mer kort. Patriks försök till en Yosei har Carl dragit en kontring till. Paladinen gnager på och Carl hittar bara mer kortdrag (han får discarda i sin cleanup).

Patrik ser en öppning att få ut mer hot, en Watchwolf, men Carl har såklart Spell Snare. Patriks Jitte får dock stå och nu börjar paladinen se riktigt farlig ut. Carl försöker ta ett race mot den svårdödade paladinen och lägger Magnivore + Volcanic Hammer direkt i hull. 11 i skada ser ut som det kan svänga matchen, men Patrik drar såklart en Loxodon Hierarch som ger honom lite mer liv.

Carl har en till Magnivore och Loxodon blir en chumpblocker. Paladinen, 4 counters på Jitte och en vit Shoai som skickar en del av Carls combatskada i honom själv, och tar honom ner till tio, ser ut som om det kommer ge Patrik vinsten.

Patrik glömmer dock att offra Hierarch (trots två mana uppe och tom hand) när den chumpat, och Carls techiga Steamcore Weird tvingar paladinen att äta en Jittecounter för att rädda sig. Patrik slår in och får fler counters, och hans drag är perfekt, en till paladin. Denna lånar Jitte och med en blocker med protection from rd, en artefakt som är bruten mitt itu (i alla fall i Limited) och en Carl som bara har Tidings och en Stone Rain kan Patrik ta hem en mycket tajt duell.

Patrik 2 – Carl 1

Duell 4:

Nu verkar båda spelarna vara fångade av stundens allvar. Carl tänker en stund på sin hand, håller och lägger den klassiska starten ”Island, go”. Patrik lägger Forest och Llanowar Elves. Carl försöker lägga Spell Snare. Det går naturligtvis inte…

Med information om ett kort på Carls hand, en hand han för övrigt inte hade hållit om han läst Spell Snare en gång till, kan Patrik spela ut Wood Elves. Calle saknar saker att göra förutom att lägga land. Patrik låter Snare ta en Jitte, men enbart för att följa upp med en Watchwolf och en till Jitte.

Carl har dock ett studs till vargen och ett bränn till alven, men Jitte blir kvar och Patrik lyckas resolva en ny alv för att bära den. Carl tappar ut sig för en Tidings för att hitta svar. Patrik har dock en Hokori på handen som väntat på just detta. Manadjur, Jitte och en mini-Stasis på ben låter Patrik vinna snabbt och enkelt och ta sig till final.

Patrik 3 – Carl 1

Fotnot:
Patrik förlorade sen finalen, och var alldeles för bitter över det.
Carl förlorade sen match om tredje pris, och var alldeles för glad över det.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Coverage semifinal SM 2006" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!