Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2006! SvM
Dags att skicka in auktionslekar

Runoff-resultatet blev i slutändan:

Peasant - 63,1% - 245 röster
VM-lekar - 36,9% - 143 röster

Betydligt större marginal än förra året, vilket alltid är trevligt. Det är alltså lekar i formatet Peasant som ni ska snickra ihop och skicka in.

av Priceguy
14:23, 3/5 -06
läst 3862 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Regler:

1. Endast commons och basicländer. Med commons menas kort som någonsin tryckts i någon av slotarna C, C1, C2, C3 och C4.

2. Minst sextio kort.

3. Inget sideboard.

4. Endast medlemmar i föreningen kan skicka in lekar och varje medlem kan bara skicka in en lek. Här blir du medlem om du inte redan är det.

Det är alla regler som finns. Det finns inget särskilt format, inga specifika begränsningar, i största allmänhet ett minimum av tjafs.

I god tradition finns dock några lösa riktlinjer också. För att maximera chansen att få din lek utvald, försök hålla dig till följande:

Exakt sextio kort. Inga lekar i Battle of Wits-storlek, snälla. Dessutom är det helt enkelt gott lekbyggande att ha exakt sextio kort.

Var originell och kreativ. Vem som helst kan bygga rödgrön beatdown med bara commons (och det kommer säkert att finnas en sådan lek i auktionen), men det kräver sin lekbyggare att göra något originellt med så begränsade resurser. Om du t.ex. lyckas bygga en rolig, intressant kombolek med enbart commons ligger du redan bra till, men vi behöver en bra blandning av beatdown, kontroll och kombo om möjligt.

Det är denna punkt som i slutändan avgör vilka lekar som kommer med. Lekarna kommer inte, som många tycks tro, att väljas på basis av hur kraftfulla de är. Vissa lekar i auktionen kommer med flit att vara bättre än andra.

Skriv en bra lekbeskrivning. Om vi inte förstår leken kommer den heller inte med. Om du har en kombo i den, förklara kombon. Om du förespråkar en viss strategi, förklara strategien. Kompletta meningar, korrekt stavning och god grammatik är, här som i resten av livet, goda idéer.

Skriv leklistan på ett vettigt sätt. Snälla. En bra leklista ser ut så här:

4 Chimeric Idol
4 Assault/Battery
4 Fires of Yavimaya
4 Birds of Paradise
4 Blastoderm
4 Llanowar Elves
3 Jade Leech
4 Saproling Burst
3 Two-Headed Dragon
1 Earthquake
2 Dust Bowl
10 Forest
4 Karplusan Forest
5 Mountain
4 Rishadan Port

En dålig leklista ser ut så här:

fyra idol, fyra a/b, fyra fires, fyra fåglar, fyra blasto, fyra alver, tre leehc, fyra burst, tre drakar, en quake, två dustbowl, tio skogar, fyra karplusan, fem berg, fyra portar

Efterlikna den första, inte den andra. Deal?

Det var det hela. Sätt nu igång och skicka in lekar. Kom ihåg att varje medlem bara får skicka in en enda lek och det går inte att ändra den när den väl är inskickad.

Här finns inskickningsformuläret. Inskickningen är öppen till den 15 maj 06.00.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Dags att skicka in auktionslekar" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!