Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

LinCon 2006! Turnering
LinCon

Det är föreningen som arrangerar LinCon i år också, och i år ska vi överträffa oss själva vad gäller turneringsutbud och priser. I största allmänhet ska vi se till att LinCon återigen blir det Magic-extravaganza det en gång var. LinCon går av stapeln 2-6 Juni i Linköping.

av Priceguy
23:15, 27/4 -06
läst 3608 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Först och främst: Det som står i foldern är inte ens i närheten av rätt. På grund av kort deadline blev vi tvungna att skicka in precis vad som helst som fanns liggande. Här kommer den korrekta informationen.

Varje turnering har cashpriser. Dessutom får vinnaren i varje turnering en tusen kronors appearance fee för Grand Prix Malmö. Om du vinner en turnering och sedan deltar i Grand Prix Malmö i juli får du alltså tusen kronor till i fickan.

Det stora evenemanget är givetvis Svenskamagicmästerskapen, där vi delar ut tiotusen kronor till de som enligt ett poängsystem är de åtta bästa spelarna på konventet. Vinnaren får dessutom stoltsera med egen titel på forumet.

För att ta sig in till top 8 i Svenskamagicmästerskapen måste man samla på sig poäng i de sju turneringarna under konventet. Man får dock bara tillgodoräkna sig sina tre bästa resultat. Poängen i varje turnering fördelas enligt följande:

1: 90% av deltagarantalet i turneringen
2: 80%
3-4: 70%
5-8: 60%
9-16: 40%
17-32: 20%
33-: 0%

Var och en av de sju turneringarna som hålls har dessutom cashpriser. Dessa består helt enkelt av samtliga inträdesavgifter minus löner och eventuell produktkostnad, fördelade som följer, med eventuella justeringar beroende på turneringens storlek, hur sent det är på natten, hur mycket frukost domaren fick etc:

1: 40%
2: 20%
3-4: 10%
5-8: 5%

På fredag kväll startar vi med en Extendedturnering. Vad har Guildpact och Dissension gjort med detta format?

På lördag morgon är det dags att kvala till SM genom att visa hur bra man är på att spela Standard. Reglerna är i år ändrade så att endast top 8 kvalar, inte top 20% som det varit tidigare.

På lördag kväll får vi se hur det fullständiga Ravnica Block Constructed-formatet ser ut. Bra övning inför PTQ-säsongen.

På söndag morgon kan man plocka hem byes till Grand Prix Malmö genom att placera sig i en GP Trial i formatet Sealed Deck.

På söndag kväll plockas de äldre korten fram då Vintage ska spelas.

På måndag morgon kör vi konventets andra SM-kval, även detta i Standard.

På måndag kväll är det dags för de inte fullt så gamla korten (eller i alla fall färre av dem) med Legacy.

Slutligen, på tisdagen, avgörs Svenskamagic-mästerskapen genom auktion mellan de åtta bästa och sedan single elimination.

Är detta allt, undrar ni? Föga! Dessutom får varje registrerad medlem i föreningen Svenskamagic som dyker upp på LinCon en turneringsticket värd femtio kronor i inträdesavgift. Detta innebär en gratis Constructedturnering eller en 50 kronor billigare Limitedturnering.

I korthet är detta årets fetaste Magicevenemang där alla är inbjudna. Kom dit, spela, vinn, bli rik, och förtjäna ära och heder åt dig och dina ättlingars ättlingar i nio generationer.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "LinCon" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!