Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 658 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Auktion på Svenskamagicmästerskapen - var med och rösta

Slutresultatet i undersökningen om vilket format som ska köras i finalen på Svenskamagicmästerskapen ser ut så här:

1. Mental Magic - 96 röster
2. Auktion - 76 röster
3. Solomon - 52 röster
4. Backdraft - 46 röster
5. Bjuddraft - 43 röster
6. Prepared Rochester - 41 röster

av Priceguy
07:35, 24/4 -05
läst 1934 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Tyvärr kommer undersökningen inte att vara beslutande utan endast rådgivande. Styrelsen har haft en omröstning och kommit fram till att det var ett misstag att inkludera Mental Magic i undersökningen. Det är inget lämpligt format att använda i en turnering med så stora cashpriser som Svenskamagicmästerskapen, bland annat av följande skäl:

- Det är ganska random.

- Det kan ta en väldig tid. "Öhhh... jag vet att det finns något som kostar 4W som kan rädda det här... öhhh... ge mig en stund..."

- Det har stora problem med minne. Mina Mental Magic-matcher råkar alltid ut för något i stil med "Har Lightning Bolt gått? Ja, den har gått ja, men Shock då? Shock har väl inte gått? Du har en Need for Speed i graveyard, men den var väl en Lava Dart? Nej förresten, den var en Grim Lavamancer, eller hur? Som dog på min Lava Dart? Så Shock är kvar?" Inte så lämpligt när man spelar om pengar.

- Vi hade varit tvungna att fastställa en hel del regler. Olika personer spelar Mental Magic på olika sätt vad gäller sådant som cycling, huruvida länder räknas som basic eller nonbasic, om länder har land types osv. Vi hade säkert missat något. Inte heller så lämpligt när man spelar om pengar.

Därför har vi beslutat att förbigå Mental Magic och i stället använda oss av det näst populäraste alternativet, nämligen Auktion. Vi förstår att många av er som röstade på Mental Magic blir besvikna av detta, men vi hoppas att ni ändå kan bli nöjda.

Auktion gör nämligen att ni får vara med och bestämma mycket mer än vad Mental Magic hade tillåtit. Vi tänker först ha en undersökning om vilket tema auktionslekarna ska vara byggda kring, och sedan tar vi emot leklistor från er medlemmar. Bland de inskickade lekarna väljer vi ut nio stycken som auktioneras ut bland de åtta finalisterna. De bjuder med startliv och antal kort på starthanden. Om man bjuder 14 liv och sex kort börjar man alltså varje duell med 14 i liv och sex kort på handen.

Vi kommer inte att välja ut de nio "bästa" lekarna, utan kommer med flit att se till att vissa lekar är bättre än andra, så att auktionen blir intressant. Vi kommer att försöka få så stor spridning som möjligt på lektyper, färger, kraftfullhet och så vidare. Framför allt är det roliga och intressanta lekar vi är ute efter, lekar som är roliga att spela och roliga att möta.

Först ska vi ha en undersökning om vilket tema ni vill ha. Den undersökningen kommer att vara uppe några dagar så att vi kan öppna inskickningen av lekar så fort som möjligt. Här är temana som finns med i undersökningen:

Allt kostar ett - Alla kort i leken, utom länderna, måste ha en converted mana cost på exakt ett. Inga X, Y eller Z i mana cost är tillåtna. Buyback, kicker och liknande är tillåtna, förutsatt att kortets egen converted mana cost är ett. Anoint och Change of Heart är alltså båda legala i formatet, trots att de med buyback kostar mer än ett. Splitkort är inte legala eftersom samtliga splitkort har en högre sammanlagd converted mana cost än ett.

Creature type - Välj en creature type och bygg en lek kring den. Vi har inga särskilda regler om att ett visst antal kort i leken måste ha creature typen, men om vi inte tycker att leken är tillräckligt fokuserad kring en viss creature type så kommer den inte med. Bygg alltså en temalek.

Creatureless - Creatures är inte tillåtna. Inte heller kort som gör creatures (Call of the Herd, The Hive osv), blir creatures (Treetop Village, Chimeric Idol osv) eller på annat sätt ordnar så att det finns creatures i formatet (Genju of the Realm, Natural Affinity osv) är tillåtna.

Five Color Small Decks - Leken måste innehålla minst sex kort av varje färg. Multicolorkort räknas som alla sina färger, så man kan ha fyra Cromat och två Sliver Queen och sedan resten artifacts om man vill. Man kan även ha till exempel sex blåvita kort, sex blåröda, sex blågröna och sex blåsvarta, och då har man uppfyllt kraven. Och så vidare.

Vanguard - Välj ett av de trettiotvå original-Vanguardkorten och bygg en lek kring det. Vi kommer att förse er med uppdaterade korttexter till alla Vanguardkorten. Notera att Vanguardkorten också, precis som bjudandet i själva auktionen, påverkar startliv och antal kort på starthanden. Om man vinner Squee med ett bud på tre kort och 17 liv, börjar man alltså med sex kort och 13 liv.

Så fort undersökningen om temat är klar så kommer det upp en artikel som berättar närmare regler och hur man ser till att ha störst chans att få med sin lek i Svenskamagicmästerskapsfinalen. Sätt nu igång och rösta.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Auktion på Svenskamagicmästerskapen - var med och rösta" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!