Magic the Gathering
Magic the Gathering34876 medlemmar 672 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

ARTIKLAR AV SääR
The Gathering Dark av Jeff Grubb, av Säär, 18:20, 1/9 -05
Efter evigheter av väntan så är det dags igen. Nu fortsätter hag min serie av bokredovisningar på vårt allas favoritämne, Magic! På tur står boken The Gathering Dark, en berättelse om upptä...
The Brothers’ War av Jeff Grubb, av Säär, 16:17, 18/1 -05
Då kommer min andra bokrecension, naturligtvis av den andra boken i kronologisk ordning. Boken i fråga heter The Brothers’ War och levererar en berättelse om Dominarias mest kända bröder. Urza ...
The Thran av J. Robert King, av Säär, 02:43, 30/10 -04
Så var det äntligen dags för en uppfriskande bokredovisning för att reta aptiten på alla läskunniga magicspelare. Boken jag valt att redovisa är The Thran, eftersom den enligt mig är den förs...

 

Recension
The Brothers’ War av Jeff Grubb

Då kommer min andra bokrecension, naturligtvis av den andra boken i kronologisk ordning. Boken i fråga heter The Brothers’ War och levererar en berättelse om Dominarias mest kända bröder. Urza och Mishra!

av Säär
16:17, 18/1 -05
läst 3477 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

The Brothers' War låter oss följa Urza och Mishra genom hela deras liv. Boken visar hur två personer kan leva som bästa vänner, men på grund av olyckliga omständigheter sluta som dödsfiender.

Storyn utspelar sig ett par tusen år efter katastrofen i The Thran. Folket Thran ses som en okänd gyllene civilisation som tillhör det förgångna. Arkeologer penslar fram gamla artifakts på samma sätt som en arkeolog idag penslar fram en stenåldersbosättning. Den stora skillnaden i detta fall är att det som penslas fram i boken är rester av en mera avancerad civilisation en den som karaktärerna lever i. Något jag hoppas inte stämmer överens på "oss" och stenåldersfolket.

Syskonen
Urza och Mishra kommer som övergivna adelsbarn till en utgrävningsplats i öknen som leds av en kvinna vid namn Tocasia. Då de inte har någonstans att ta vägen så beslutar de båda bröderna sig för att stanna hos Tocasia och lära sig mer om de prylar hon gräver fram.

Urza är den äldsta av de två bröderna, född på årets första dag. (Mishra är född på årets sista dag). Trots den lilla marginalen i ålder tar Urza på sig rollen som storebror. Han är stenkall och metodisk och bryr sig mest om vad som är bäst sett ur ett känslolöst perspektiv. Han ser bara till sina artefakter och har därför usla färdigheter på att skaffa vänner. Mishra å andra sidan har stor skicklighet att förstå sig på hur folk tänker. Han är full av känslor och får lätt vänner. Mishra vill hela tiden bevisa att han är lika bra eller bättre än Urza, något som alla småsyskon har en tendens att försöka göra.

Artefakterna
Olika som de båda syskonen är så har de sitt intresse för artefakter gemensamt. En dag hittar en trasig flygmaskin som de restaurerar och döper till Ornithopter. Med sina nyfunna vingar tar de sig till en mystisk grotta långt ute i öknen, Caves of Koilos, före detta Halcyon. Oundvikligt så hittar de den powerstone som håller portalen mellan Dominaria och Phyrexia stängd. Olyckan är ett faktum! Urza och Mishra råkar dela stenen i två bitar, som de tar varsin del av. Deras handling öppnar portalen till Phyrexia, något ingen av dem har en aning om. De skyller på varandra för det oförklarliga som hände, och detta gräl blir droppen som får bägaren att rinna över! Rivalitet ersätter broderskap, kärlek blir till hat, och världen blir aldrig igen den samma…

Det oundvikliga
The Brothers’ War, nu vet ni varför boken heter så! Vad som nu följer är en storslagen handling om olika kulturer, stora drabbningar och mörka krafter. Genom portalen ute i öknen träder Phyrexias mäktigaste demon, Gix, in i Dominaria. Med målet att erövra den unika sten, som Urza och Mishra besitter varsin halva av, ser Gix till att ingen broder är den andra övermäktig.

Magin är född!
Med Dominaria på helspänn samlas en grupp ”vetenskapsmän” i sina Ivory Towers för att finna en utväg. Genom meditation öppnas nya möjligheter för dem. Fenomenet de upptäckt kallar de för Mana, en energi från landet själv som kan få de mest underliga saker att hända…

Boken i övrigt
Jeff Grubb är i min mening en av de bästa Magic-författarna. Hade det varit jag som satt som chef på Wizards så hade Jeff fått skriva alla Magic böcker. Han har stil! The Brohters' War är precis som alla Jeff Grubbs Magic-böcker. De innehåller ett otroligt djup och en underbar berättelse som vida överträffar de förväntningar man har på en liten pocketbok. En pocketbok som bara skulle förklara storyn till ett par spelkort…

Det kan inte bli något annat än 5 av 5 möjliga till The Brothers’ War, boken som vilken dag som helst kan kandidera till bästa Magic-bok!

/Nils ”Säär” Fält


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 100 krediter . Grattis Säär! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "The Brothers’ War av Jeff Grubb" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!