Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Lincon 2012! Krönika
Lincon 2012

Nu är påsken över och det är därmed äntligen dags att fundera på Lincon 2012. Som de flesta redan vet har Wizards varit väldigt elaka mot oss som älskar Lincon genom att lägga GP Malmö samtidigt som Lincon, men det betyder bara att vi får kämpa lite hårdare. Vi är medvetna om att många kommer att prioritera att åka på GP Malmö men vi känner att vi vill ge alla en möjlighet att komma till Lincon och spela ändå. Strunta därför inte i denna artikel enbart för att du ska åka till Malmö helgen 17-20 maj.

av Discus
14:07, 16/5 -12
läst 10331 ggr.
Skriv ut artikel
36 kommentarer

Var/När/Hur?

Konventet äger rum på Universitetet i Linköping den 17-20 maj. Notera dock att vi tjuvstartar redan onsdag kväll.

I år finns det inget magic pass att köpa, utan man får betala normalt inträde som i år ligger på 300kr för hela helgen (alternativt 150kr/dag). Om du missar att föranmäla dig kommer priset i dörren att blir 400kr. Se därför till att föranmäla dig senast den 30 april (För er som vill sova i sovsal tillkommer 50kr).

Vi känner att vi inte vill konkurrera med GP Malmö, utan istället erbjuda dem som ska dit en möjlighet att träna. Av den anledning kommer vi tillsammans med Lincon på torsdagen ge er en möjlighet till en Sealed deck som kommer att kosta endast 200kr och för det får ni:
  • Endagspass på Lincon (torsdag)
  • Matbiljett (ex den smaskiga Lincon-burgaren)
  • Övernattning (torsdag-fredag)
  • Deltagande på vår Sealed deck

Det här fina paketet köps lämpligen i förväg och heter "Magicinträde, Torsdag" på Linconsidan (genväg).

Detta kan kännas orättvist för er andra som minsann tänker vara med på hela Lincon. Så till er ger vi samma erbjudande, men ni behöver bara betala 100kr för er sealed deck. Rykten gör gällande att det kan dyka upp en matbiljett även för er.

Efter den startpresentationen av en specifik turnering så går vi vidare till det övriga innehållet. Notera till att börja med att alla starttiderna är cirka tider. Vi kommer alltid se till att den tidigare tureringens swissrundor är avslutade innan nästa börjar.

Onsdag Kväll

Konventet inleds med att vi känner lite på den nya och fräscha Avacyn Restored. Det ryktas i skrivandes stund om att det blir änglar och demoner överallt! Vi har målsättningen är att det ska bli minst 16 deltagare, så att vi kan drafta två eller flera poder och sedan avsluta med en top 8 draft med de åtta bästa spelarna.

Draft turnering
Format: Draft
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)


Torsdag Morgon

Som redan nämnts så är det redan på torsdag morgon dags för helgens höjdpunkt och vi satsar friskt på just denna turnering. Vi vill att så många som möjligt deltar och det är garanterat inte priset för att delta som kommer stoppa någon. För att att försäkra oss mot att inte behöva begränsa deltagarantalet önskar vi ha ungefärlig kontroll på hur många som deltar, så se till att föranmäla dig på turneringssidan (här).

Sealed Deck
Format: Sealed
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 100kr | 150 kr (medlem | ej medlem)
Kostnad: 200kr | 250 kr (medlem | ej medlem) (special dealen i samarbete med Lincon)
  • Ingår i SvM-mästerskapen

Torsdag Kväll

Standard (SM-kval)
Vi räknar med att det finns en eller annan där ute som känner ett behov av att visa vad Avacyn Restored har gjort med Standardformatet och sedan har Champ proklammerat att vi minsann ska ha SM i Sverige även 2012 och då räknar vi med att denna turnering blir ett kval dit.

Format: Standard
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

Fredag Morgon

Nu lämnar vi ungdomarna bakom oss och släpper iväg dem som vill till Malmö och vad vore då inte lämpligare än att starta med en turnering för dem som avskyr allt som är nytt och anser att det är helt rimligt att betala en mana för att dra tre kort i instant speed.

Vintage
Format: Vintage
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 50kr | 100 kr (medlem | ej medlem)
  • Ingår i Eternalkungen

Fredag Kväll

När vi är på konvent brukar vi ju glömma bort att fredagkvällar ska dedikeras till FNM. Dock har vi inte missat det denna gång, utan nu är det dags att försöka vinna det fina FNM-kortet. Kvällen avslutas sedan med Warhammer Invasion.

FNM Draft
Format: Draft
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)

Warhammer Invasion
Format: -
Registrering: 21-22
Start: 22
Kostnad: 0 kr
  • Vi lär dig spelet på plats. Förhoppningsvis lite gratispriser att skänka bort.

Lördag Morgon

Tyckte du som eternalspelare att fredagen var fokuserad på fel sak? Då försöker vi nu kompensera dig idag och erbjuder nu Legacy. Vissa hävdar att det ska vara det trevligaste formatet att spela för närvarande, då möjligheterna för bra lekar är i princip obegränsade. Det är därmed upp till dig att bevisa motsatsen genom att ställa upp och dominera!

För er rookies erbjuder vi möjlighet att delta i Discus och Hoogards Lekdoktor hörna. Det kommer finns fantastiska volymer av det som kallas crap och kom gärna förbi och umgås med oss. Det handlar alltså om en vidareutveckling av fjolårets intoduktion till magic dag. Det kommer finnas kort/lekar att vinna och få och vi hjälper gärna till med det mesta.

Legacy
Format: Legacy
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)
  • Ingår i Eternalkungen

Discus och Hoogards lekdoktor hörna
Format: Casual
Start: 11
Kostnad: Gratis!

Lördag Kväll

Så blev det lördag kväll och denna kväll handlar inte om att vinna utan nu siktar vi in oss på att ha trevligt. Målsättningen är att det ska bli multiplayer madness, så glöm inte bort att ta med dig dina Commander lekar och dylikt. Fokus för kvällen är att alla ska ha trevligt!!! Sedan avslutas kvällen med en påsdraft!

Multiplayer Madness
Format: Casual
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 20kr | 70 kr (medlem | ej medlem)
  • Ej DCI-sanktionerad


Nocturnal Djungle Draft
Format: Påsdraft/jungeldraft (ta med dig 3 boosters från valfria expansioner)
Registrering: 21-22
Start: 22
Kostnad: 3 boosters (valfri expansion)
  • Ej DCI-sanktionerad



Söndag Morgon

Nu räknar vi med att folk börjar bli lite trötta, så då passar vi på att avsluta med kriget mellan blocken.

Blockwars
Format: Blockwars, ta med dig en blocklek från vilket block som helst.
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 20kr | 70 kr (medlem | ej medlem)
  • Ej DCI-sanktionerad


Prisstruktur
Vinsterna i våra turneringar fördelas i runda lag enligt följande modell, enligt placering

1: 40% av vinstsumman
2: 20% av vinstsumman
3-4: 10% av vinstsumman
5-8: 5% av vinstsumman

Vi reserverar oss för sista minuten ändringar vad gäller deltagaravgifter. Exakta priser kommer annonseras på plats men alla priser kommer att delas ut i form av Avacyn Restored boosters.

Svenska MagicMästerskapen 2012
Du undrar kanske vart Svenska Magicmästerskapet har tagit vägen?På grund av att GP Malmö hamnade så illa som det gjorde har vi valt att flytta finalen till BSK 2012 (kommer att gå av stapeln Allahelgonahelgen). På Lincon finns av den anledningen enbart en deltävling och det är torsdagens sealed deck som ger dig möjlighet att räkna poäng. Det kommer att komma mer info om detta men du kommer att kunna räkna in ett visst antal deltävlingar till din slutpoäng (~4st), så det lönar sig att delta i flera deltävlingar men det blir ingen jättebonus av att åka på varenda turnering du kan finna.

Eternalkungen 2012
Tidigare har vi valt att hålla kungar på Lincon och BSK men vi har från och med i år valt att det istället får bli en kung om året. Denna final avgörs också på BSK 2012. På Lincon finns det två kval och det är fredagens Vintage och lördagens Legacy som båda två också är kval till Eternalkungen. Även denna turnering kommer det att komma mer info om men generellt kan sägas att det finns möjlighet för våra städer där ute att hålla 1-2 kval i något av tre eternalformaten (vi räknar in även modern). Finalen på BSK kommer sedan att hållas i Legacy.

Side Events
Side events kommer köras löpande under konventet. Det kostar 30 kr att vara med i ett 8-manna side event (plus produktkostnad om draft/sealed etc). 100 kr går till vinnaren, 50 kr till tvåan. De båda får dessutom varsin ny ticket som ger en inträdet till ett side-eventet gratis.

Föreningsrabatt
Som medlem i föreningen SvenskaMagic betalar du billigare deltagarpris i samtliga turneringar. Det är detta som avses med (medlem | ej medlem) i pris-specifkationen.

Scorekeepers Sökes
Vi söker personer som vill vara scorekeepers och hjälpa Hoogard och Discus . Vi behöver 1 scorekeeper aktiv från 9 på morgonen till 21 på kvällen, så vi delar passen i två och då blir det 6 pass totalt. Som scorekeeper ska ni arbeta 2 pass och får då hela inträdet till konventet betalat, mat samt förmodligen t-shirt och mugg. Dvs det blir gratis om ni jobbar 2 pass. Hör av er till Discus i ett internmail snarast om ni vill vara Scorekeeper.

Årsmötet!!!
Som ni kan utläsa av schemat kommer det inte vara något årsmöte på Lincon i år. Det kommer iställer ske online, då vi känner att GP Malmö inte ska stoppa någon från att gå på mötet. Mer information om detta kommer framöver.

Har ni frågor eller andra kommentar så vänligen gör er röst hörd. I övrigt så syns vi på Lincon!


FAQ

Ni refererar till "vi" i texten, vilka är ni?
Vi är förbundet SvenskaMagic med dess två föreningar SvenskaMagic Junior och SvenskaMagic Senior.

Kommer det dyka upp några fler FAQ?
Det vet man aldrig!

Är Scale den sötaste domaren?
Det finns alltid många som vill ha titeln sötast och för närvarande kan vi tyvärr bara meddela er andra domare där ute att Scale vinnner!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Stor eloge till Discus som drog största hästlasset under lincon.

21:19:41, 22/5 -12
Talad

MEDLEM
Synd att det var så få där de övriga dagarna, men torsdagen ser ju ut att ha varit som en normal konventsdag. Det var synd att det krockade med GPn men ändå bra att det fanns någon som ställde upp och arrangerade magic på Lincon för de som inte ville vara på GPn.

19:21:28, 22/5 -12
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
Det var över förväntan på onsdag, som jag gissade på torsdagen och under förväntan på fredag och lördag. Listar deltagare nedan:
Onsdag Draftturnering, 25 personer
Torsdag Sealed Deck, 56 personer
Torsdag, Standard, 22 personer
Fredag, Vintage, 4 personer
Fredag FNM Draft, 14 personer
Fredag Warhammer Invasion, 6 personer
Lördag Legacy, 8 personer
Lördag Block Wars, 10 personer
Lördag Påsdraft, 10 personer

17:05:51, 22/5 -12
Talad

MEDLEM
Finns det någon information om hur det gick på Lincon, var det många som kom dit, var det som förväntat etc?

16:51:29, 22/5 -12
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
Tack för det Mats!

Jag kan även meddela att det blev lite prylar över som nu finns hemma hos mig och det är:
1 liten låda med blandade tokens
1 monosvart sealed eller draft lek.
1 stor blå tärning


14:52:27, 20/5 -12
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Tack själv, för ett litet, men ändock ack så gemytligt lincon.

00:49:13, 20/5 -12
mabe

MEDLEM
Västerås
Stort tack till Discus, Hoogard, Scale och övriga arrangörer för ett trevligt konvent! :)

/Mats, Västerås

18:00:14, 19/5 -12
Nixxan

MEDLEM
Umeå
Då var man anmäld och klar! :)

12:45:48, 2/5 -12
214

MEDLEM
Hett tips är att dela upp pod i 6-8 inte 7-7

08:36:26, 20/4 -12
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
En större draft är de drafter som är på onsdag kväll och fredag kväll. Vi löser med pod uppdelningar om det blir för många deltagare (Om det exempelvis blir 14 deltagare, blir det istället två poder med sju i varje). På onsdagen är ju målsättningen att det ska bli minst två poder, så att det kan avslutas med en top8 draft.

02:06:20, 20/4 -12
214

MEDLEM
Hoogard skrev 12:22, 16/4 -12 I side events går det alldeles utmärkt med egna boosters. I större turneringar, såsom Sealed Deck, eller en större Draft, så köper man av oss.

Vad innebär en större draft?
Är det med fler än 12 deltagare?
Måste bli konstigt att drafta om man bara får se ett pack en gång.
Snygg fredagslösning:)

01:53:27, 20/4 -12
Uppdaterad: 20:12:52, 3/5 -12
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
NMKY skrev 10:07, 18/4 -12 Är alla side events DCI-sanktionerade?

Ja, jag kommer sanktionera allting som spelas som är legalt!

13:37:12, 18/4 -12
NMKY

MEDLEM
Enköping
Är alla side events DCI-sanktionerade?

10:07:01, 18/4 -12
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
I side events går det alldeles utmärkt med egna boosters. I större turneringar, såsom Sealed Deck, eller en större Draft, så köper man av oss.

12:22:33, 16/4 -12
Lok

MEDLEM
Linköping
Bjorn skrev 10:31, 16/4 -12 Gött! Då ska jag side-event-drafta tills jag dör.

Lol nu tar vi det lilla lugna!

11:20:50, 16/4 -12
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Gött! Då ska jag side-event-drafta tills jag dör.

10:31:07, 16/4 -12
Lok

MEDLEM
Linköping
Bjorn skrev 09:58, 16/4 -12 Fråga angående Sideevent-draft. Det står att det kostar 30:- + produktkostnad. Innbär det att man kan ta med sina egna boosters eller måste man köpa på plats?

Du brukar kunna använda dina egna boosters.

10:29:32, 16/4 -12
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Fråga angående Sideevent-draft. Det står att det kostar 30:- + produktkostnad. Innbär det att man kan ta med sina egna boosters eller måste man köpa på plats?

09:58:59, 16/4 -12
Toddo

MEDLEM
Johanneshov
Hoogard skrev 17:21, 14/4 -12 Sovplatsen gäller även onsdag-torsdag.

Det blev det ju typ 50% sannolikare att man faktiskt stannar förbi. :D

11:16:14, 15/4 -12
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Sovplatsen gäller även onsdag-torsdag.

17:21:28, 14/4 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!