Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 669 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Lincon 2011! Turnering
Svenskamagicmästerskapen 2011 - var med och rösta

Så här mitt i informationsflöden om GothCon och SM kan det vara lätt att glömma bort att en annan höjdpunkt på det svenska Magicåret inte heller är särskilt långt borta: LinCon och Svenskamagicmästerskapen.

av Priceguy
10:17, 21/4 -11
läst 3930 ggr.
Skriv ut artikel
11 kommentarer

Turneringsschemat håller på att slipas och färdigställas och kommer givetvis att publiceras så fort det är färdigt, men i väntan på det är det dags för den uråldriga årliga traditionen att rösta om auktionsformat.

På LinCon kommer åtta spelare att utmärka sig i de diverse Magicturneringarna och därmed kvala in i Svenskamagicmästerskapstop8:n. Där hålles auktion med handstorlek och livtotal om medlemsbyggda lekar som de sedan ska försöka slå varandra sönder och samman med. Vinnaren plockar hem pengar, titel, ära och ett handslag från undertecknad.

Våra medlemmar har därför två viktiga uppgifter i den här processen. Först ska formatet för auktionen utses, och sen ska lekarna byggas. Jag funderade på att bygga lekarna först och sen utse format, men det gick bara inte att lösa logistiskt. Följande format är uppe för omröstning den här gången:

Blackblade Highlander: Max ett av varje kort, basicländer är banned, och färgade kort kan spelas som basicland som kan producera mana av någon av kortets färger. En Gruul Guildmage på handen kan alltså spelas som antingen Gruul Guildmage, Forest eller Mountain.

Historical Highlander: Max ett av varje kort och max ett kort från varje expansion. Man måste inte ha med varenda expansion utan kan ersätta vissa med basicländer, men det är inte lika coolt.

Initial: Välj en bokstav. Alla kort i leken (förutom basicländer) måste börja på den bokstaven. Liksom med Alphabet räknas endast första ordet i kortnamnet.

Vanguard: Välj ett av de 32 första Vanguard-korten. Bygg leken runt det. Vi levererar uppdaterade, Oraclefierade texter för Vanguardkorten innan det är dags att börja bygga.

Utan att för ett ögonblick tumma på min väletablerade, heliga neutralitet vill jag värdebefriat påpeka att om man räknar som jag gör - och det gör jag - så har det till LinCon släppts sextio Magicexpansioner varför detta är ett fantastiskt tillfälle att spela Historical Highlander; just nu och aldrig mer kan vi ha en sextiokortslek med exakt ett kort från varje expansion.

Och därmed slutar jag tjöta för den här gången och visar er raka vägen till undersökningen. Sätt igång att rösta så att format kan utväljas och lekbyggandet påbörjas.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Topaz

MEDLEM
Lund
CHAMP skrev 08:32, 25/4 -11 tjohoo

Historical highlander, undrar om jag och Tore tänder på den idén.
Historiker och Highlander gold spelare.
:)

omnomnom

14:03:31, 25/4 -11
CHAMP

HEDERSMEDLEM
Halmstad
tjohoo

Historical highlander, undrar om jag och Tore tänder på den idén.
Historiker och Highlander gold spelare.
:)


08:32:07, 25/4 -11
Priceguy

MEDLEM
Topaz skrev 09:36, 24/4 -11 Räknas Alpha/Beta/Unlimited som tre olika sets till de sextio?

Nej, de är inte med alls. Bara Magicexpansioner, inte basset.

11:07:21, 24/4 -11
Topaz

MEDLEM
Lund
Räknas Alpha/Beta/Unlimited som tre olika sets till de sextio?

09:36:42, 24/4 -11
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Kul formatidéer.

21:45:13, 21/4 -11
Zynque

MEDLEM
Malmö
Highlander-formaten känns mest intressant, jag lutar nog dessutom lite mot Historical.

13:15:21, 21/4 -11
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Personligen tycker jag att båda Highlander-formaten är tillräckligt intressanta för att köras på egen hand åtminstone en gång. Formaten är ju förrutom just "Highlander" väldigt olika, så att hybridisera dem är ju att skapa ett helt nytt tredje format (som dessutom i mina öron låter extremt rörigt), vilket för mig låter trist när vi inte ens har testat de två vi har ännu.

Dessutom brukar det komma 50-60 frågor på format med regler i stil med "Alla kort måste vara blå, förrutom länder", vilket med lite snabb extrapolering ger att Historical Blackblade Highlander skulle generera runt 7816 regelfrågor.

11:58:50, 21/4 -11
Priceguy

MEDLEM
moonlite skrev 11:20, 21/4 -11 Här passar jag på att föreslå en hybrid: Historical Blackblade Highlander! Tvång på att ha exakt 60 kort i leken!

Funderade faktiskt på att kombinera men kom inte på nåt rättvist sätt att ha med alternativet i omröstningen utan att splitta votes och riskera att det blev ett format som knappt nån ville ha. Kanske en extraomröstning om något av Highlanderalternativen vinner.

11:30:19, 21/4 -11
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
är det inte lite svårt att ha 60-kortslek med 1 från varje expansion om du ska med basicländer?

11:27:53, 21/4 -11
moonlite

SHAGGY
REDAX
Göteborg
Här passar jag på att föreslå en hybrid: Historical Blackblade Highlander! Tvång på att ha exakt 60 kort i leken!

11:20:18, 21/4 -11
Uppdaterad: 11:20:42, 21/4 -11
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Jag har klurat på Historical Highlander-lekar i någon vecka eller två nu (varför lämnar jag osagt), och det är helt orimligt svårt att få en överblick av vad man kan och inte kan göra.. Men otroligt mycket potential i formatet tror jag, jag hoppas verkligen att det blir utvalt! :)

10:33:05, 21/4 -11
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!