Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2010!
Runda 7: Obesegrad låter nice
Sadeg vs Fabian

Johan Sadeg Sadeghpour och Fabian Fabian Sjöblom är de sista två obesegrade för dagen, men inte så länge till.


Efter att ha slagit lika på tärningarna tre gånger lyckades Johan få ett högre slag Fabians ynka tre. Båda håller sina sju kort och matchen är igång. Johan inleder med en Inquisition of Kozilek som visar, Vendetta, Bala Ged Scorpion, två stycken Swamp, Prophetic Prism, Mountain och Perish the Thought. Den sistnämnda fick gå till graven. Fabian drar och spelar en Evolving Wilds innan Johan fortsätter i sin runda med Guul Draz Assassin. I slutet av Johans runda letar Fabian upp en Forest och spelar sedan Prophetic Prism i sin runda. Guul Draz Assassin får en level och slår in för ett. Som svar på level nummer två för Guul Draz Assassin har Fabian en Spawning Breath som följs upp av en Ondu Giant. Johan spelar en Zuluport Enforcer som får en level vilket stoppar upp Fabian från vidare attacker. Fabian har dock ett ganska bra svar på en attackstall i form av Keening Stone. En till level på Zuluport Enforcer och ett land är vad Johan gör med sin runda. Fabian fyller på sitt bräde med en Kozilek's Predator. Enforcer blir level tre så den kan slå in oblockbar. I slutet på Johans runda offrar Fabian sina Spawns för att aktivera Keening Stone. En Growth Spasm fyller på manan och lämnar nog mana för en ny aktivering av Keening Stone i slutet på Johans runda. Aktiveringen kommer också efter en attack från enforcer och en spelad Dread Drone. Fabian spelar en Cadaver Imp och stannar hemma med hela laget. Johan räknar sina val och kommer fram till att Keening Stone blir för mycket och scoopar upp korten.

Johan: Jag visste jag skulle tagit den där stenen.


Johan är nöjd med sina sju kort medans Fabian väljer att kolla på sex nya. Även de sex får åka tillbaka men nästa fem får duga. Johan inleder med en Guul Draz Assassin som levlar runda två och dubbelt runda tre med hjälp av en Venerated Teacher. En Vendetta tar hand om Venerated Teacher men Guul Draz Assassin levlar ett sista teg och slår för fyra rundan efter. En Dread Drone senare utan fortsatt play från Fabian är nog och vi går vidare till duell tre.


Fabian håller sina sju kort medans Johan väljer att kolla på sex nya.

”Det var bara långsamma dåliga gubbar, lite temat för min lek” - Johan

De andra sex håller Johan dock. Det har gett honom en runda ett Guul Draz Assassin återigen som levlar runda två. Fabian Går loss med en Growth Spasm för att öka på manan. Guul Draz Assassin går upp på level till två innan Fabian spelar en Vengevine. Guul Draz Assassin går upp en sista level och slår in för att fyra. Fabian ger igen med Vengevine och spelar en Bloodthrone Vampire samt en Bloodrite Invoker. Johan håller det lugnt hemma och spelar enbart en Zulaport Enforcer innan han passar turen. En Bala Ged Scorpion från Fabian blir kontrad av Deprive innan hela laget går på offensiven. Zulaport Enforcer blockar Bloodrite Invoker och Guul Draz Assassin försökte döda Vengevine. Vengevine offras till Bloodthrone Vampire och en Spawning Breath tar hand om Zuluport Enforcer för att minimera förlusten av killar. Guul Draz Assassin tar kål på Bloodthrone Vasmpire i Johans runda uppföljt av en Last Kiss för Bloodrite Invoker. Fabian har nu hittat Keening Stone som spelas ut mot ett bräde enbart innehållande Guul Draz Assassin och en egen Spawn token. Johan slår in med Guul Draz Assassin som blockas av token innan han spelar en Frostwind Invoker. Guul Draz Assassin slår in igen efter en Vendetta från Fabian på Frostwind Invoker. En inte helt oväntad aktivering av Keening Stone kommer efter en Bloodrite Invoker från Johan. Med sju länder i spel blir frågan om Johan har ett land på toppen eller om Fabian hinner med två aktiveringar av stenen. Rutinerat drar Johan landet och går vidare som obesegrad inför dag två.




av kungenavrolfstorp
#5 PT Points Yearly
21:51, 19/6 -10
läst 4231 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Go Sadeg, Go!

00:42:58, 20/6 -10
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!