Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 667 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2010! Turnering [Booster Draft]
Draftcoverage med Fabian

Före detta mästaren Fabian sitter i 3-0-poden och är därmed en utmärkt kandidat för draftcoverage. Med block och penna försökte jag tillskansa mig större insikt i hans hjärna och nu ska vi se om det lyckades.

av Priceguy
19:03, 19/6 -10
läst 2779 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Första packet visade upp en hel del godis: Narcolepsy, Prophetic Prism, Kozilek's Predator, Echo Mage, Forked Bolt, Domestication och Brimstone Mage. Fabian valde Kozilek's Predator, vilket undertecknad tycker tyder på stark lekpreferens.

I andra packet visade Fabian ytterligare prov på detta genom att ta Ulamog's Crusher över Rapacious One och Zulaport Enforcer. I tredje fick det bli Prophetic Prism i stället för de bra mycket mindre öppna Merfolk Skyscout, Bloodrite Invoker och Champion's Drake.

När fjärde packet erbjöd Growth Spasm trodde jag att den skulle falla Fabian på läppen, och det blev mycket riktigt Growth Spasm över Recurring Insight, Valakut Fireboar, Dawnglare Invoker (som dock förtjänade ett höjt ögonbryn) och Totem-Guide Hartebeest. En andra Growth Spasm följde över Champion's Drake och Escaped Null.

Fabian sorterade fram en hel hög kort ur sjätte packet: Stomper Cub, Bloodthrone Vampire, Frostwind Invoker, Traitorous Instinct och den Bloodrite Invoker han faktiskt tog. Sen började det, som det brukar, bli lite magert men Fabian fick lägga Tuktuk the Explorer, See Beyond och Brood Birthing till sin pool.

Med förnyat hopp öppnas andra boostern. Den erbjuder Nest Invader, Evolving Wilds, It That Betrays, Pawn of Ulamog, Emerge Unscathed och Eel Umbra, men Fabian tycker inte det är svårt att ta Nest Invader. Det gröna flödar i nästa pack med Pelakka Wurm och Gelatinous Genesis. Varken Dawnglare Invoker eller Null Champion hindrar Fabian från att ta Gelatinous Genesis och börja drömma om horder av stora gubbar.

I tredje packet får Fabian välja på Zulaport Enforcer, Hedron-Field Purists, Shrivel, Last Kiss, Reality Spasm och Sea Gate Oracle, och removal är som alltid kung. Det blir Last Kiss. När fjärde packet kommer inser jag hur lite jag begriper om draftformatet; Fabian tar Repay in Kind över Evolving Wilds och Ogre's Cleaver.

Sen blir det en lättpickad Artisan of Kozilek (undertecknads favorit-Eldrazi) och en Spawnsire of Ulamog. Fabian verkar lite sugen på Skittering Invasion men det blir Escaped Null i stället. Shrivel pickas över Arrogant Bloodlord, Raid Bombardment över en andra Escaped Null, Leaf Arrow över Shrivel och Wrap in Flames och så en sen Zulaport Enforcer.

Fabian är alls inte nöjd med tredje boostern. Wall of Omens, Halimar Wavewatch, Guard Gomazoa och It That Betrays tycker han inte är några förstapick att hurra över. Det blir Halimar Wavewatch. Lite bättre ser det ut i nästa med Bala Ged Scorpion och Drake Umbra, samt den Staggershock han tar.

En riktig bomb tittar fram som tredjepick: Sphinx of Magosi. Fabian skickar lugnt vidare Domestication och lite kort som inte ens var i närheten av samma division. Tyvärr fortsätter inte den höga klassen utan det är Jaddi Lifestrider som tas över Explosive Revelation och Hedron Matrix. Dawnglare Invoker har inte mycket konkurrens och han tar Prophetic Prism över Echo Mage.

Sen tittar han på See Beyond, Dread Drone och Skywatcher Adept och det blir Dread Drone. En Raid Bombardment ska komba med alla 0/1:or och Virulent Swipe föredras över Repel the Darkness och Goblin Arsonist. Fabian dumpar lite mediokra kort i högen.

Fabian gick iväg för att bygga leken men efter en seger mot JonteB hade han tid att svara på lite frågor.

Är det fair to say att du har en rätt stark lekpreferens?

Egentligen inte, jag har inte draftat så mycket. I första packet var det Narcolepsy, Domestication, Forked Bolt och nåt annat bra rött kort...

Brimstone Mage.

Just det, så om jag tar nåt av dem så skickar jag ändå bra kort i samma färg. Och Kozilek's Predator var det enda bra gröna kortet så jag kunde cutta grönt rätt bra. Är man varken blå eller röd vill man helst vara grön. Grön manaramp med removal och bra kort i alla färger. Men det handlade inte om att jag ville ha den leken utan om att sätta mig i färgerna.

Gick draften inte riktigt som du ville sen?

Man vill ju ha mycket removal i den leken, men jag fick Last Kiss och Staggershock och sen såg jag ingenting mer. Ingen Vendetta, ingenting. Sen var det ju illa att både Jonte och DBK blev svartgröna till höger om mig.

Repay in Kind, är den go eller?

Jag tror inte den är go, men man kan vinna på den. I en sån här lek har man 3-4 biffiga killar som man vinner på, Ulamog's Crusher, Skeletal Wurm, random-Eldrazi, vad som helst. Repay in Kind kan ju funka lite på samma sätt. Ingen ser den ju komma, så man kan sätta upp den, planera för den några rundor.

Nu vet jag inte vad jag har som funkar med den just i den här leken, man vill ju helst ha en flygare, en evasiongubbe. Ibland slår man ihjäl direkt och ibland är den en tvårundorsklocka.

Du är 4-0?

Ja, och jag hoppas på att få ut en vinst till ur den här leken. Ja, eller två.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Draftcoverage med Fabian" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!