Magic the Gathering
Magic the Gathering34883 medlemmar 633 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering [Sealed Deck]
Man kan inte lära gamla hundar sitta, eller Min väg till turneringsmagic.

Magic är för nördar och folk som luktar svett. Framför allt är det bara det lägre stående könet som är intresserade av ett så fånigt spel.

Eller?

av ThinWhiteDuke
02:08, 30/10 -08
läst 5958 ggr.
Skriv ut artikel
120 Kommentarer

I julas berättade Powerload för mig att jag borde börja spela Magic, jag avfärdade det först som allt för tråkigt och nördigt för mig, men när han sedan gav mig Magic-lekar i julklapp ändå hade jag inte mycket till val. Molimo’s Might och Kamahl’s Temper fanns plötsligt i min ägo. Min första tanke var: ”Men snälla Joakim, varför har du lagt ut pengar på det här?” Jag ville dock inte göra honom besviken så jag lät honom lära mig grundreglerna för lekarna. När vi skulle spela valde jag givetvis att spela grön som den noob jag var. Det gick inte riktigt så illa som man kan tro, vi spelade fånigt många gånger, och jag förlorade faktiskt inte allihop, det var troligen orsaken till att jag fastnade, tävlingsmänniskan i mig klarar inte av att släppa ett intresse där jag vinner.

När Joakim slutligen övergav mig under julhelgen lyckades jag lära min yngre bror reglerna för just mina två lekar tillräckligt bra för att han skulle kunna spela mot mig och sedan dess har jag nog aldrig ärligt kunna förneka intresset för denna egentligen alldeles för nördiga hobby.

EB Games reade ut boosters och tournament packs från Time Spiral-blocket strax efter att jag börjat lära mig mina lekar utan och innan, så mitt kortförråd växte snart till en samling på nästan 700 kort och när det väl gått så långt fanns det ju ingenting att göra åt saken annat än att lära sig det förbannade kortspelet på riktigt.

Thornweald Archer

Det blev mycket grönt och ganska mycket rött i början. Det var förmågor hit och förmågor dit och det var Joakims eviga tjat om att jag var tvungen att komma ihåg om jag ville anfalla och att tänka på att svara på saker. Jag var inte en särskilt bra elev.

Jag gjorde de klassiska felen att prioritera saker jag tyckte om av ren instinkt och dessutom uppvisade jag en förkärlek för kort utan krångliga förmågor. Jag ville inte ta några Mulligans bara för att jag inte hade mer än ett land på handen och att använda förmågor som gjorde att jag förlorade liv var ett otvivelaktigt tabu.

Jag försöker inte säga att jag nu vant mig av med allt detta, men jag har börjat bli medveten om det och försöker att se på counterspells med något annat än rent förakt.

Det var först nu i höstas som eldprovet slutligen genomfördes. Joakim tog med mig på en Release för Shards of Alara på Dragon’s Lair i Stockholm. Jag var nervös. Jag var orolig för att bygga en dålig lek, för att inte förstå vad korten gjorde och för att bete mig som en typisk medsläpad tjejkompis.

Det som förvånade mig när jag kom in i spellokalen var först att det fanns så mycket kort överallt, sedan att ”nördarna” inte var alls lika skabbiga som mina kära mentorer påtalat. Dessutom var det på 20 personer hela tre tjejer(mig inkluderad) och jag kände mig mycket lurad som blivit lovad att vara den enda tjejen där. Jag fick hursomhelst mitt DCI-nummer och mina kort, så trots känslan av lurendrejeri kände mig mycket nöjd.

Efter att ha öppnat mina kortförpackningar kunde jag alldels på egen hand konstatera att jag fått galet bra kort: en Mycoloth, dubbla Battlegrace Angel och dubbla Oblivion Ring. Jag beslutade mig för att spela Bant och petade ihop en lek. Joakim hann inte titta igenom den innan vi började vilket ytterligare ökade min nervositet inför lekens kvalité, men vetskapen om att det ju bara skulle vara på skoj lugnade mig lite.

Sealed deack, releaselek för Shards of Alara (Bant)

Sealed Deck / Turneringsspel

Av: ThinWhiteDuke
20:46, 8/10 -08

ThinWhiteDuke kommenterar:
Min slutgiltiga lek på min första release, jag tror att den faktiskt blev ganska bra i slutändan. Mycolothen och Battlegrace Angels var de mest användbara tillsammans med Oblivion Ring, men det mesta av det andra kändes helt okej motiverade i leken.
Kategori: Turneringsspel
Format: Sealed DeckStorlek: 42 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
214:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]26684[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Själva spelandet gick dåligt för mig, jag började med att besluta mig för att lämna mina Oblivion Rings i sideboarden, ett dumt beslut som jag åtgärdade efter runda tre. Med de sealedregler som gällde för den här turneringen fick man nämligen förändra sin lek genom permanenta sideboardings, något som visade sig vara galet praktiskt.

Oblivion Ring

Min första motståndare framstod beteendemässigt ganska mycket som jag föreställt mig en Magicnörd. Som tur var gjorde han en hel del spelmisstag, som till exempel att konstant glömma bort att använda tapförmågan på Angelic Benediction, vilket till och med jag upptäckte, något som stärkte mitt självförtroende en hel del. Jag lyckades vinna första duellen med hjälp av Battlegrace Angel och Rhox Warmonk, en synnerligen effektiv duo. Tyvärr så drog jag inte Rhoxen andra gången och min Angel blev Oblivion ringad, så vips var vi på väg till duell tre. Även denna förlorade jag, men hade vi dragit ut på det tre rundor till hade resultatet blivit en draw.

Min andra match var galet intetsägande, autovinst på Bye. Jag gillar folk som droppar.

Min tredje match var mot någon som såg ut att uppskatta fantasy väldigt mycket, typ som en lajvare, men trots detta var han faktiskt väldigt trevlig. Den här gången fick jag inte en lika bra start (ingen angel) och min långhåriga motståndare vann enkelt den första duellen. Jag drog dock dubbel ängel i den andra duellen, och vann den därefter tämligen enkelt. Duell tre däremot var mycket tidskrävande och vi gick även här in på förlängningsminuter, något som irriterade min motståndare som redan spelat två draws den här dagen. I ren frustration gjorde han slut på mig på ca 3 ½ minut efter tidsvarningen och dagens andra förlust var ett faktum. Han kompenserade dock sitt hemska dåd genom att hjälpa mig med den permanenta sideboardingen, genom att till exempel berätta för mig hur jag kunde ha vunnit om jag haft mina Oblivion Rings i leken.

Battlegrace Angel

I lunchpausen konsulterade jag Joakim som bekräftade att Oblivion Ring faktiskt är ett bra kort och sa åt mig att INTE ta ut Waveskimmer Aven ur leken, så fågeln fick stanna. Med min nya omringade lek så kände jag mig mer självsäker inför runda fyra.

Trots mitt nyfunna självförtroende och ringarna, så gick runda fyra dåligt. 2-0 till min Securitasvaktliknade motståndare oförskämt fort. Vidare till runda fem, sista rundan.

Min sista runda minns jag inte så mycket av, jag kan ha mött någon Daniel eller David eller något annat standardiserat. Hursomhelst förlorade jag än en gång med 2-0, och turneringsresultatet för min första turnering slutade på 4-1 med min enda vinst på bye. Jag vann således bara två faktiska delmatcher, men trots det hade jag galet kul.

Jag gick därifrån glad i hågen och med en placering på 16:e plats. Någonstans ska man ju börja. Jag är ingen Pro-tour segrare ännu, men något måste man ju ha att sträva efter. Så sent som idag gjorde jag en ansträngning för att lära mig nya färger. Jag byggde en vit lek och spelade litegrann och spelade sedan den blå kontrollek som Joakim byggt. Jag klarade av att countra, morpha och att attackera utan påminnelse, jag har nog börjat lära mig på riktigt helt enkelt.

Nästa hållpunkt i min Magickarriär blir PTQ Kyoto på Dragon’s Lair 15/11, har jag tur så får jag lika bra kort som sist, men spelar lite bättre. Har jag otur så förlorar jag lika mycket som senast och har bara roligt på turneringen, och det är ju trots allt inte så illa det heller. Självklart kommer jag att klä mig i kostym under denna turnering, vilket jag hoppas att ni mina kära läsare också gör. För er som missat kostymreformen så kommer förhoppningsvis Powerload skriva en artikel om detta inom en snar framtid.

Nu försöker Joakim lära mig vad ”stacken” är för något, och eftersom det inte har med myror att göra är jag redan irriterad. Ha det bra så länge, vi hörs kanske i framtiden.




 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

meanberry

MEDLEM
Göteborg
Kunde inte hålla käft när jag såg de :)

21:17:02, 21/8 -09
moonlite

SHAGGY
REDAX
Göteborg
meanberry skrev 20:36, 21/8 -09 Med 1 esper obelisk och 1 esper land känns de som man vill lägga in ett swamp och en Tower Gargoyle

Nice necro.

20:42:43, 21/8 -09
meanberry

MEDLEM
Göteborg
Med 1 esper obelisk och 1 esper land känns de som man vill lägga in ett swamp och en Tower Gargoyle

20:36:29, 21/8 -09
Phenom

MEDLEM
Norrköping
Härligt att se en rapport från en spelare som ligger på ungefär samma nivå som jag magicmässigt. Alltså spelar endast för att det är roligt o sen får det gå hur som helst ;)

Tyvärr är väl magin i princip död i min hemstad Norrköping så jag får inte spela så mkt som jag vill o till Linköping orkar ju ingen åka ;)

Härligt o se artiklar av beginners. Mkt mer lättförståeligt också :D

20:49:12, 17/12 -08
Powerload

MEDLEM
Stockholm
Devourvarelserna är också mycket najs!

10:47:43, 6/11 -08
dolminator

MEDLEM
Göteborg

#13 PWP Lifetime
precis som erik skrev inann så vill man i rött ha in magmaspray o bloddpyre, skulle personligen även lätt tryckt in dom 2 rödabattlemagesarna och även soulsfire.
det blåa i leken är inte särskilt imponerande....

06:29:34, 6/11 -08
erikg

MEDLEM
Uppsala
excommunicate och resounding roar är bra, spela med dem. håller med om rött för magma spray och bloodpyre elemental, eller spela bara grönvitt.

13:44:50, 5/11 -08
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Även solen har sina fläckar =)


Intressant att :) blir en smiley när man citerar.

23:02:12, 4/11 -08
Axy

MEDLEM
Göteborg
Hoogard skrev 22:49, 4/11 -08 Generellt sett så är ju tanken att ingen färg ska vara direkt bättre än någon annan. Wizards vill ju ha ett balanserat spel. Det kan dock variera lite från block till block och absolut från kortpool till kortpool när du kör sealed.

Men om du bara kör vidare på de färgerna du killar så lovar jag dig att din färgbuild åtminstone någon gång även kommer vara det smarta valet :)

Freudiansk felsägning.

"Ehehe du tänker på killar ehe."

22:58:29, 4/11 -08
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Generellt sett så är ju tanken att ingen färg ska vara direkt bättre än någon annan. Wizards vill ju ha ett balanserat spel. Det kan dock variera lite från block till block och absolut från kortpool till kortpool när du kör sealed.

Men om du bara kör vidare på de färgerna du killar så lovar jag dig att din färgbuild åtminstone någon gång även kommer vara det smarta valet :)

22:49:27, 4/11 -08
ThinWhiteDuke

MEDLEM
Hägersten
Det senare kan vara vettigt ibland, men såhär i början av ett intresse känns det viktigare att göra själva hobbyn rolig, snarare än vinster. Vill jag vinna saker kan jag spela TP med min lillebror. Men jag hoppas på balansgången med kort som ger en viss vinstchans och är roliga :)

Som det är nu är jag nog inte kapabel att vinna särskilt mycket mot erfarnare spelare oberoende av vilka kort jag har. Men som sagt, jag jobbar på att lära mig. Nästa sealed (15/11 på Dragon's lair) kanske jag måste spela svart eller röd beroende på hur mina kort ser ut.

21:25:05, 4/11 -08
Axy

MEDLEM
Göteborg
Okej, ditt val, se det roliga att losa med kort du tycker är roliga eller finna glädje i att vinna oavsett färgval.

EDIT: Säger inte att något alternativ är bättre än det andra, men personligen föredrar jag det senare.

21:18:01, 4/11 -08
Uppdaterad: 21:20:50, 4/11 -08
ThinWhiteDuke

MEDLEM
Hägersten
För att vara ärlig tyckte jag precis samma sak om vit och blå (främst blå) innan Releasen, men nu har jag gjort en vändning och är nästan mer förtjust i vitt och blått än grönt, även om grönst känns väldigt reko.

Det jag har svårt för med rött och svart är att svart är så (själv)destruktivt och graveyardbetonad. Den känns oren eftersom allting besludlas av graveyarden eller tar med sig en del av mitt liv medan röd bara "fuskar" genom att sitta och helt random bränna motståndaren istället för att spela på riktigt och döda med varelser.

Jag kan ha spårat ur min definition där någonstans på mitten, men jag är för nipprig för att göra om det bättre i nuläget. Men egentligen innebär det att jag tycker rött och svart är tråkigt och lite fuskigt och därför inte roligt att spela.

21:11:51, 4/11 -08
Axy

MEDLEM
Göteborg
ThinWhiteDuke skrev 20:46, 4/11 -08 Vad skulle jag haft för rött menar du då? Och på vilket sätt blir den då bättre?

Jag är generellt sett en mycket stark motståndare till både rött och svart, men det kanske kan vara bra att veta hur man ska tänka kring dem ändå.

Att släppa den attityden, att i förväg vara negativt inställd till någon färg, är ett tips för framtida framgång.

EDIT: Sen kan man ju ha subjektiva åsikter om vad man tycker är kul, men ska man försöka vara framgångsrik, vilket i sig är kul, så får man vara mer open-minded med färgerna, och helt enkelt spela det som ser bäst ut.

21:01:41, 4/11 -08
Uppdaterad: 21:02:37, 4/11 -08
ThinWhiteDuke

MEDLEM
Hägersten
Vad skulle jag haft för rött menar du då? Och på vilket sätt blir den då bättre?

Jag är generellt sett en mycket stark motståndare till både rött och svart, men det kanske kan vara bra att veta hur man ska tänka kring dem ändå.

20:46:24, 4/11 -08
dolminator

MEDLEM
Göteborg

#13 PWP Lifetime
leken hade varit bättre om den var r/g/w.


20:43:34, 4/11 -08
Powerload

MEDLEM
Stockholm
Oooh, Uppdaterat Artikel, Advanced Course FTW!

20:21:01, 4/11 -08
ThinWhiteDuke

MEDLEM
Hägersten
Nu har jag fixat lite och uppdaterat leklistan. Resten av min kortpool går nu att se som sideboard ;)

19:50:34, 4/11 -08
Xaos

MEDLEM
Hägersten
Mysig artikel :) Lite random men trevlig läsning när man som jag har tråkigt på jobbet ;) Ser fram emot nästa!

18:33:35, 4/11 -08
erikg

MEDLEM
Uppsala
artikeln verkar handla till typ 5% om tjejer i magic. kommentarerna till 95%. synd på sätt och vis men vad kan man vänta sig.

om du vill fokusera på strategi skulle det vara bra att visa hela kortpoolen och diskutera den. om ämnet är fördomar om nördar går det nog att gå in djupare på det också. så: lite ofokuserat, men ändå kul skrivet och med flyt - lovande inför nästa, vilket ämne du än väljer.

14:12:08, 4/11 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!