Krönika
En ny era i Norr - En minnesresa och ljusa framtidsutsikter

I många långa år har Magic communityt i Luleå och närliggande kommuner lidit av ensamheten som kom av att inte kunna samsas med ledningen för den lokala spelbutiken. Hår har slitits och tårar har fällts, men slutligen nalkas en ljusning! En ny tid är kommen.

av Advena
08:20, 19/6 -17
läst 3772 ggr.

För många år sedan startades äntligen en ny spelhobby-butik i Luleå, efter att staden varit helt utan denna typ av socialt vattenhål under flera år. Spelgrupper i alla tänkbara spel började dyka upp, och många var överlyckliga över möjligheterna som öppnade sig igen. Själv var jag med och anordnade Sealed events med Shards of Alara på universitetet, och la grunden för det som mina vänner och jag senare byggde en aktiv magicförening på.

Det visade sig dock snart att den nya spelbutiken inte delade majoritetens syn på hur saker skulle göras, och samarbetet gick ofta knackigt med många missförstånd och frustrerande misslyckanden. Bland annat hade jag 4 displayer Conflux liggandes i garderoben i många år för att jag plötsligt inte längre tilläts sälja tillbaka dom efter ett event vi anordnat. Väl spenderade pengar när vi nostalgidraftade många år senare förstås, men just då var det en hård smäll på personkontot och mitt Visa Electron kort.

Åren gick och det blev mer och mer tydligt hur magicföreningen inte hade någon glädje av att försöka vara spelbutiken till lags, och eftersom ledningen för spelbutiken också var djupt involverade i Sverok distriktet så fanns där inte heller någon hjälp att söka. Slutligen fattades beslutet att föreningen skulle stå helt på egna ben. Vi hade god kontakt med studieförbundet Vuxenskolan, och huserade i deras lokaler, och till slut blev föreningen riktigt stark när man äntligen började kunna anordna magic event på riktigt, så som Wizards mfl avsett.

Flera ytterligare år har nu gått, och föreningen fungerar bra om än i liten skala. Att inte enkelt kunna nå ut till alla spelare och värva nya att komma och delta har onekligen varit en uppförsbacke. Men nu! Nu händer saker! Butiksägaren har tröttnat, och vet ni vem som tar över? Jo ni gissar rätt. Snart bjuds alla magicspelare att komma till ett och samma ställe och mötas för både vänskapliga matcher, stenhårt tävlande, kortbytande och noggrannt sorterande. Magicföreningen står inför en spännande tid av expansion, och spelkulturen överlag i hela Norrbotten får tack vare gamla butiksledningens abdikering ett rejält kliv ut i ljuset på så många sätt :D
Jag är så lycklig att det här äntligen blir verklighet, det går knappt att beskriva.

Ni som har ansiktsbok får jättegärna dela vårt nyöppningsevent och peppa den nya eran för Norrland som en lovable force to be reckoned with i Magicsverige.
https://www.facebook.com/events/138994613330047
Oavsett själva nyöppningsdagen 1 juli så vill jag att ni ska veta att NI ALLA är varmt välkomna in på en kaffe och lite kortvridande så fort ni får chansen. Det kommer finnas turneringar i både Standard och Modern varje vecka, och gott om tid och plats för det allmänna myset kring korten vi älskar. Dessutom är det stor chans att råka upptäcka andra spel man kanske råkar intressera sig för, och möta alla möjliga trevliga nya människor.

Jag hoppas att vi ses! Om inte uppe hos oss i butiken så på något konvent eller turnering någon annanstans i världen :D

<3

//Daniel "Advena" Sundberg


 

Artikel-feedback