Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 651 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
SvM awards 2016 - Årets magicjournalist

Årets "Svemmy gala" gick av stapeln under SM-helgen på Lincon och där presenterades vinnare i totalt fem kategorier, årets Magicjournalist var en av dem. Jag har fått den stora äran att intervjua årets vinnare i denna kategori.

av Talad
10:18, 15/10 -16
läst 2561 ggr.
Skriv ut artikel
7 kommentarer

Talad: Hallå August, Jag tänkte ta 10-15 min av din tid denna söndag eftermiddag för att känna dig lite på pulsen så här en vecka efter den stora vinsten som årets magicjournalist.

SvM awards gick ju av stapeln i samband med SM-helgen den 4-8 maj. Under våren så har arbetet i jurygruppen gått ut på att ta emot nomineringar i de fem olika kategorierna, varav "årets magicjournalist 2015" var en av dem. Föga förvånande så dök ditt namn snabbt upp bland de nominerade. Det slutade med att du ställdes mot fjolårets vinnare Björn Bergenfeldt och ett nytt namn för året, Markus Munklinde. Hur känns det att ha fått ta emot detta ärofyllda priset?

Vampiric_Ninja: Det känns väldigt roligt, faktiskt. Jag har aldrig vunnit någon utmärkelse för mina prestationer tidigare, så detta är ett stort erkännande för mig. Jag har slitit hårt med mina intervjuer och ibland har man varit nära att ge upp. Det här var en väldigt skön vinst.

Liksom förra året (då jag ställdes mot Björn och mg) kändes det som att vem som helst kunde ta hem priset i år. Jag vet att Legacy-communityt är väldigt starkt, så jag trodde att Usel skulle bli svårslagen.

Talad: Det är egentligen inte många konkurrenter i kategorin men de få som finns är alla mycket duktiga på det de gör oavsett om det är att skriva eller så som UseL gör, "poddar" eller vad det nu heter.

Din artikelserie med intervjuer av olika illustratörer till magic har ändå mottagits väldigt väl bland läsarna och du har fått mycket beröm för dem efter varje ny intervju som du lagt upp och det måste ju förstås kännas mycket bra också.

Du har berikat oss med dessa intervjuer enda sedan 2011, hur kommer det sig att du började med dessa intervjuer?

Vampiric_Ninja: Jo, det här har ju utvecklat sig till min nisch, men det var väl inte nödvändigtvis tänkt så från början.

Jag har haft ett konstintresse så länge jag kan minnas. Följaktligen var det också illustrationerna som väckte mitt intresse för Magic. Morsan köpte mina första kort på Tradition i Göteborg 1994, men det tog någon månad innan jag lärde mig spela. Första tiden bläddrade jag bara bland korten och fantiserade kring bilderna.

Illustrationerna har alltså alltid varit en betydelsefull aspekt av spelet för mig och jag blev därför nyfiken på att lära mig mer om arbetet bakom. Det var så det började.

Talad: Ja, utan illustrationerna på korten så hade inte spelet känts lika intressant på ett sätt.

Att du har ett stort intresse för musik och att du spelar själv är något som de flesta som träffat dig förmodligen har förstått. Personligen har jag aldrig sätt den konstnärliga ådran, har du tecknat något själv någon gång?

Vampiric_Ninja:Morsan var yrkeskonstnär och jag gick estetisk linje med inriktning bild och form på gymnasiet, så visst, ett visst anlag har jag väl. Teckning har dock aldrig varit min starkaste sida kreativt sett.

Jag trivs egentligen bäst med att skriva. För närvarande är jag inne på andra vändan med mitt rollspel Action! som kom i nyutgåva till julhandeln 2015.



Talad: Den estetiska ådran rinner i blodet med andra ord.

Vad spännande, du har alltså utvecklat ett eget rollspel som också finns tillgängligt att köpa, är det något du har mött stor framgång i eller är det ett projekt som du haft lite vid sidan av?

Vampiric_Ninja: Morsan var konstnär och farsan är musiker, så det är svårt att säga emot givet hurdan jag blev. 😉

Ja, jag designade regelsystemet och skrev spelet tillsammans med en kompis. Första versionen kom 2008 och utgavs av Mindless Gaming. Andra utgåvan utges via Saga Games.
Det är dock inte möjligt att ha stor framgång med rollspel i Sverige. Det är en liten och inte särskilt lukrativ hobby. Jag ser det som en fritidssyssla och passion som ibland genererar lite extra inkomst.

Talad: Tycker ändå man möter på många som håller på med rollspelande, men jag kan tänka mig att det finns en uppsjö av olika rollspel. Jag har själv aldrig riktigt fastnat för rollspelande, även om det verkar väldigt roligt, jag har dock aldrig haft tålamodet att sätta mig med det någon gång.

Om vi ska återgå till dina intervjuer så räknar jag det till att du har gjort 23 olika intervjuer. Är det någon som varit roligare att göra en de andra? Och har det även funnits någon som du känner inte var lika rolig?

Vampiric_Ninja: Jesper Myrfors är den största för mig. Jesper är visserligen en väldigt öppen och jordnära person, men att få en intervju med Magics första art director var speciellt. Särskilt då jag tycker den blev så personlig och intressant.
Igor Kieryluk var knepig. Väldigt svår och avig som person

Talad: Jesper Myrfors intervjun ser jag nog också som en favorit att läsa, tyckte det var väldigt intressant det han hade att säga, det personliga i intervjun tycker jag har förmedlats ut på ett bra sätt också.

Jag tänkte att jag skulle försöka börja runda av också.

Talad: Du skrev själv tidigare i intervjun att du var nominerad även förra året då Björn tog hem priset och i år så var det då äntligen din tur, känns det som du har uppnått det du kämpat för eller har du fått blodad tand och kommer sikta in dig på nästa års pris också?

Vampiric_Ninja: Tack!

Jag och Björn är barndomsvänner och upptäckte Magic tillsammans, så visst är det lite extra kul att slå honom. 😉
För närvarande är jag lite upptagen med annat, men riktigt färdig med skrivandet är jag nog inte. Har eventuellt ett stort namn på g, så vi får se var det landar!

Talad: En sista fråga, har du något namn som känns extra prestigefyllt (förutom Myrfors) och som du gärna skulle vilja intervjua?

Vampiric_Ninja: Anson Maddocks är den stora drömmen, men han är notoriskt svår att få tag på så det kommer väl kanske att förbli en dröm

Talad: Tackar så mycket för denna korta intervjun på 10-15 min (tog väl bara ca 1,5h ;) )
Jag, tillsammans med många andra är jag säker på, ser fram emot att få läsa mer från dig.
Lycka till med det fortsatta skrivandet, musiken, rollspelandet och magicen.

Vampiric_Ninja: Man tackar! Tack till juryn för det fina priset och till alla läsare som drivit mig till att fortsätta skriva.


 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

vampiric_ninja

REDAX
Kalmar
Tack ska ni ha folk! Kommer en ny intervju inom kort. :)

09:23:52, 19/10 -16
Niklashw

MEDLEM
Vänersborg
Trodde att Arvika Berntsson från 93/94 skulle vinna, oavsett tävling!

14:46:19, 18/10 -16
allek

MEDLEM
Lomma
Nice August, gratulerar!

09:28:49, 18/10 -16
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Välförtjänt!

18:42:27, 17/10 -16
Hypnox

MEDLEM
Sävar
Trevlig intervju och grattis till priset!

07:43:14, 17/10 -16
frangiz

MEDLEM
Växjö
Grattis!

16:22:11, 15/10 -16
mabe

MEDLEM
Västerås
Grattis!

10:34:58, 15/10 -16
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!