Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 670 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM & BuM & Lincon 2016! Krönika [Legacy]
Intervju med Landgraf

Svante Landgraf är känd för de flesta som en av Magicsveriges mest tongivande eternalspelare, med bland annat en SM-vinst i vintage i baggaget. Efter att ha missat t8 på dagens legacy-turnering sågs han spela PPTQn där jag fick chans att ställa några frågor om var Svante tycker eternalformaten befinner sig idag.

av Rosholm
22:05, 5/5 -16
läst 2045 ggr.
Skriv ut artikel
3 kommentarer

Du är en känd profil i legacysverige, och vann dessutom legacyturneringen förra gången jag var uppe och gjorde coverage på lincon. Idag gick det sämre, är du besviken på det?

Ja, det är klart. Jag testar ju legacy en del, men idag spelade jag en brew som jag inte testat innan. Jag hade lite egna tankar om vad man kunde göra med miracle-leken, men det visade sig inte vara så bra som jag hoppats. Så är det ibland, men jag har väl mig själv att skylla.

Magic har ju gjort stora ansträngningar de senaste åren för att bli en mer inkluderande hobby, hur tror du det påverkar legacymetat och har du själv sett några tecken på det?

Jag har inte sett några direkta förändringar, jag tror generellt att legacy som format ligger lite efter Magic i allmänhet på den fronten. Det är mest äldre skäggiga killar som spelar legacy och det är ju synd men det kommer kanske inom ett par år när de som tillkommer idag har hunnit bygga upp större samlingar.

Sverige har egentligen en väldigt stor legacy-scen, men relativt få internationella framgångar. Vad tror du det beror på?

En förklaring är förstås att det inte är så många som åker på events, men sen är det väl också en fråga om att legacy i allmänhet börjat minska i popularitet. Det finns för få möjligheter att spela stora legacy-turneringar, så folk stannar hemma. På sikt kanske de säljer korten, jag vet faktiskt inte. För egen del har jag spelat mer vintage.

Inte 93/94 då?

Jo, det också såklart, men för egen del har det mest blivit vintage. Det finns ett par tillfällen om året att spela eternalformat och det brukar ju sammanfalla runt konventen, så om man är intresserad av eternalformaten måste man nästan diversifiera sig till alla tre för att få spela mycket turneringar.

Tack för din tid, en sista fråga då: Om du fick banna ett kort i legacy, vad skulle det vara?

Oj det var svårt, Chalice of the Void tror jag skadar formatet mer än det hjälper så det skulle väl vara den bästa kandidaten.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Preacher

MEDLEM
Harlösa
Fråga till Landgraf; är du från Tranås?

15:03:14, 6/5 -16
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Kul initiativ och trevlig läsning! <3

07:05:03, 6/5 -16
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Han känner aginamist också!

Spoiler:




22:40:29, 5/5 -16
Uppdaterad: 22:40:48, 5/5 -16
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!