Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 662 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM & BuM & Lincon 2016!
Runda 4: Mirakulöst snabbt!
Landgraf vs Tobbo

Antagligen har jag bara haft tur, men vädret på Lincon slår aldrig fel. Strålande solsken faller ner över den pitoreska lilla byn i mellansverige, fåglar kvittrar i grönområdena runt universitetet och manar kanske till picknick eller solbad. För den som hellre undflyr solen för att låtsas frammana drakar finns tack och lov också alternativ.


Rundan inleds med det obligatoriska tärningsslaget. Tobbo rullar 1 på en t20 och skrattar lite åt dråpligheten. Landgraf plockar upp tärningen och berättar att han i en tidigare match varit med om att båda spelarna slog 1. Så blir det dock inte här, och Landgraf inleder med en betaisland.

Tobbos starthand ser stabil ut med top, counterbalance, counterspell, ponder och länder. Hans top runda 1 möter inget motstånd från Landgraf, som istället tappar upp och spelar ut en Counterbalance. "Jag borde ha valt en standardmatch", tänker den här featurereportern. Runda 2 försöker Tobbo sig på en egen counterbalance. Efter att Landgrafs counterbalance visar upp en sensei's divining top byter de två spelarna Force of Will varefter Tobbos counterbalance resolvar.

Istället för att försöka sig på sin egna top, tappar landgraf ut sig i runda 3 för Monastery Mentor följt av Gitaxian Probe för att bygga en token. Tobbo lägger bara ett land och passar tillbaka. Landgrafs runda inleds med ännu en gitaxian probe, Tobbo svarar med att aktivera sin top och se ett land och två Jace, the Mind Sculptor. Efter detta tappas toppen och gitaxian probe kontras. Landgraf utnyttjar tillfället till att spela snapcaster Mage följt av ännu en probe.

Tobbos lifetotal är nu under avsevärt tryck och för att stävja anfallet spelar han runda fyra ut sin Divining Top igen, följt av en vanilla Snapcaster. Landgraf har dock slut på spells att mata Mentorn med, och får lämna Mentorn hemma i sin runda. I combat går de tre Monk-tokensen igenom och de båda spelarnas Snapcasters tradear i combat. Tobbo har en chans på sig att hitta något svar på Landgrafs bräde och knäcker i slutet av Landgrafs runda ett fetchland och aktiverar därefter sin top. I sin runda revealar han snabbt sitt draw step - en terminus. Landgraf, provar lyckan med sin egen Counterbalance men den visar upp en Blood Moon. "I main deck" noterar Tobbo, varpå Landgraf scoopar ihop sina kort eftersom utsikterna att få resolva en egen top vid det här laget tycks mycket små.

Tobbo 1-0. Samtidigt på bordet vid sidan om avslutas duell ett av Belcher vs Dredge.


Game två håller Tobbo en spekulativ hand med bara ett land men två Senseis Divining Top och två Jace, the Mind Sculptor. Landgraf inleder med Island och FoW på Tobbos första top. Landgraf spelar sitt andra land och passar tillbaka till Tobbo som fortfarande inte hittat sitt andra land. Tobbo försöker sig på nästa Top, men den möts av en hårdcastad Daze, varpå Landgraf tappar upp och spelar land Monastery Mentor.

När Tobbo scoopar är Belcher-Dredge-matchen fortfarande i game 2.


Tredje duellen börjar mer som man är van vid från Miracle-mirrorn, landdrop görs, cantrips spelas och en Divining Top manipulerar oskyldigt toppen av Tobbos library. Första interaktionen blir när Tobbo försöker sig på en Vendilion Clique. Landgraf kontrar med Pyroblast men när Tobbo tappar upp och spelar Counterbalance låter Landgraf den resolva.

I sin egen runda ger sig Landgraf sedan på en fusead Wear/Tear på Tobbos Counterbalance och Top. Tobbo svarar med en Brainstorm, som Landgraf efter viss betänketid låter resolva. När Tobbos Counterbalance sedan resolvar visar den upp en Izzet Staticaster och kontrar således Wear/Tear. Landgraf passar tillbaka sin runda till Tobbo som lägger ponder och passar tillbaka till Landgraf som, återigen efter viss betänketid scoopar.

Tobbo 2-1 Landgraf




av Rosholm
13:48, 5/5 -16
läst 2054 ggr.
Skriv ut artikel
3 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Tack för lite mirakelsnusk!

18:57:47, 5/5 -16
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Bäst. Även plus för rubriken!

15:17:34, 5/5 -16
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Gammalt hederligt text-coverage när det är som bäst :)

13:59:29, 5/5 -16
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!