Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Recension
Recension - Battle for Zendikar Event Deck

För höstens stora expansion finner vi oss tillbaka på världen Zendikar. Detta var en värld fylld av skatter och bortglömd ondska. Den ondska som nu sprungit fram ur sitt det fängelse som hållit dem under tusentals år. De fruktansvärda, samvetslösa, evigt hungriga monster som kallas Eldrazi förgör allt i sin väg. Zendikars invånare som ovetande har dyrkat de näst intill bortglömda titanerna som gudar gör sig nu redo för en sista strid. En strid som, till synes, kommer vara omöjlig att vinna.

av toothpick_jack
09:23, 30/10 -15
läst 4208 ggr.
Skriv ut artikel
8 Kommentarer

Jag har tagit mig an att recensera två av expansionens Intro Pack-lekar och expansionens aningen mer avancerade Event Deck. Event Decken är menade att kunna spelas med få eller inga modifikationer i mindre turneringar som FNM eller Game Day.

[Event Deck] Ultimate Sacrifice

Standard / Casual

Av: toothpick_jack
22:44, 24/10 -15

toothpick_jack kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: StandardStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
177:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]191328[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Som namnet antyder så är denna lek fokuserad på varelser och effekter som ger sitt liv för lekens framgång. Leken är väldigt synergistisk och kan verkligen få upp ångan ifall den blir lämnad ifred att göra sin grej. Vanligtvis brukar synergistiska lekar vara svaga mot removal, men i den här lekens fall så stämmer inte det eftersom du redan vill att dina varelser ska dö. Den begränsande faktorn i nästan varje match för mig var snarare hur mycket mana jag hade att leka med. Leken har en bra kombination av villiga kroppar, sacrifice outlets och kort som älskar att se andra varelser dö. När alla tre finns representerade på bordet så blir leken väldigt svår att stå mot. I den sista matchen jag spelade med leken hade jag Evolutionary Leap, två Rot Shamblers och ett gäng Blisterpods i spel. Med tanke på hur låg budget leken är så är resultatet överraskande starkt.

Vissa av korten känns en aning malplacerade, även om de är bra kort. Jag tänker främst på Warden of the First Tree. Ett bra kort som spelas i många standardlekar, men i denna lek så är den på sin höjd ifrågasättbar. Det är en bra varelse, men dess aktiveringar kräver all din svarta mana och den främjar inte alls lekens tema. Ett bättre kort att inkludera hade varit Liliana, Heretical Healer eller en till Whisperwood Elemental. Med detta sagt så innehåller leken väldigt bra rare-kort. Många av korten ser spel i standard, främst bland dessa Hangarback Walker och Warden of the First Tree, men också kort som Tasigur, the Golden Fang och Llanowar Wastes. Wizards har verkligen blivit bättre på att lägga in standard-spelbara kort i sina lite dyrare pre-made produkter. Ifall jag skulle bygga vidare på leken skulle jag nog vilja se fler av kort som Smothering Abomination och Evolutionary Leap. De är verkligen hjärtat i leken. Självklart skulle jag vilja ha ett par till Hangarback Walker och personligen tror jag att Liliana, Heretical Healer skulle vara utmärkt då hon dels skapar en kropp när hon flippar och kan dra tillbaka lekens all-star Blisterpod för en väldigt låg kostnad.

Tre Kort

Zulaport Cutthroat

Även om jag inte tror att jag skulle låta Zulaport Cutthroat bo kvar i den slutgiltiga versionen av den här leken så ger kortet en räckvidd som leken annars inte har i sin ursprungliga form. I en av matcherna jag spelade med leken mot en väldigt defensiv lek så gav mig två Zulaport Cutthroat de sista tio skada som jag behövde för att stänga matchen. Har man en sacrifice-outlet som Evolutionary Leap och tillräckligt med mana så kan man bränna hela sitt lag för de sista poängen man behöver.

Brood Butcher

Det här är ett kort som borde vara bra i den här leken. Det är en vettig kropp, den gör en liten varelse och den möjliggör sacrifice. Dock fann jag att Catacomb Sifter var bättre än Brood Butcher i nästan varje match. Skillnaden mellan korten är att Catacomb Sifter är avsevärt billigare, men med en förmåga som belönar sacrifice istället för att möjliggöra den. Både Evolutionary Leap och Vampiric Rites har bra sacrifice effekter och gör att man hellre vill spela Siftern än Butchern.

Evolutionary Leap

Det här är ett kort från Origins som jag aldrig riktigt gav den uppmärksamhet som jag nu tror att kortet förtjänar. Evolutionary Leap är väldigt billig både att spela och att använda och dess effekt är ytterst påtaglig. Det är bättre än "dra ett kort". Det är närmare "dra ett bra kort" som vi sett med kort som Anticipate. Evolutionary Leap är en otrolig motor som möjliggör hela leken då den behöver mycket varelser för att fungera. Det är synd att det bara finns en i leken. Vampiric Rites är liknande, men inte alls lika stark i min mening. Rites är mer anpassad för den typen av lek som också bryr sig om life-gain, vilket Ultimate Sacrifice inte gör.

Snyggaste illustrationen

Hangarback Walker

Fulaste illustrationen

Eyeless Watcher

BETYG: 8/10

+ Rolig att spela
+ Synergistisk
+ Bra rares
- En del svaga länkar
- Vissa rares stöder inte temat

Denna artikel publicerades ursprungligen på GameElite.se

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Boo116

MEDLEM
Stockholm
Spännande lek!

10:43:18, 4/10 -18
Bloodspawn

MEDLEM
Habo
Novead skrev 10:08, 30/10 -15 Leken verkar riktigt kul. Synd att den var totalt slutsåld innan jag ens hunnit uppfatta att den var släppt. Wizards borde nog se över sina casual-produkter. Det blir lite fel när endast de som förbeställer (vilka oftast inte är casual-spelare) är de enda som får chansen att spela med produkterna.

Edit: Vill också tillägga att jag tycker om dina artiklar, de ger trevlig läsning! Var allt för upptagen med att visa mitt missnöje över att jag aldrig hann få tag i event-decken för att komma ihåg att ge välförtjänt beröm :)

Förmodligen hade de inte förutsett att Hangarback Walker skulle bli en sån bomb i standard. Jag har tidigare hört talas om Event decket och många har påpekat att värdet av de ingående korten vida översteg produktens försäljningspris. Liksom med fat packs trycks event decks i begränsad upplaga så när Wizards gör såna här "tabbar" är det inte konstigt att de tar slut snabbt. Att trycka fler event decks skulle få alla som äger en hangarback att skriva hatiska mail.

Personligen tycker jag att varken intro packs eller event decks tjänar sitt syfte. Om Wizards verkligen ville göra produkter för nybörjare i Magic borde de istället vänta med att skapa intro packs och event decks tills någon vecka efter prerelease då andrahansmarknadens priser finns tillgängliga och bygga kompetitiva färdiga budget-lekar med tydliga teman.

09:24:14, 6/11 -15
Bloodspawn

MEDLEM
Habo
Rolig! Har ännu inte bestämt mig för vad jag ska spela i standard men här känn som att tillräckligt med kort finns i standard för att stödja en lek med sacrifice tema. Ska pröva att bygga nåt så får vi se om det blir Golgari Sacrifice, Mardu Aggro eller Boros Prowess som käns mest giftigt.

09:12:28, 6/11 -15
Klobbson

MEDLEM
Uppsala
Även fast jag inte själv är jätteintresserad av att köpa någon av dessa färdiga lekar så gillar jag att läsa om dina synpunkter och resonemang kring korten i leken. Fortsätt med dessa! :)

11:43:01, 31/10 -15
Svami_Vivekananda

HEDERSMEDLEM
Göteborg
Trevlig artikel! Tycker som Novead att den sålde slut för snabbt. Fick köpa mitt ex från tyska amazon till lite dyrare pris.

11:19:42, 31/10 -15
Lexenius

MEDLEM
Ljungbyhed
riktigt bra artikel
intressant att läsa och många bra tips

01:00:26, 31/10 -15
toothpick_jack

MEDLEM
Uppsala
@Novead

Tack!
Kul att veta att artiklarna har en publik som uppskattar dem. Det är svårt att veta ifall någon läser dem eller bara klickar genom för att titta på bilderna :P

16:11:17, 30/10 -15
Novead

MEDLEM
Lund
Leken verkar riktigt kul. Synd att den var totalt slutsåld innan jag ens hunnit uppfatta att den var släppt. Wizards borde nog se över sina casual-produkter. Det blir lite fel när endast de som förbeställer (vilka oftast inte är casual-spelare) är de enda som får chansen att spela med produkterna.

Edit: Vill också tillägga att jag tycker om dina artiklar, de ger trevlig läsning! Var allt för upptagen med att visa mitt missnöje över att jag aldrig hann få tag i event-decken för att komma ihåg att ge välförtjänt beröm :)

10:08:52, 30/10 -15
Uppdaterad: 10:13:27, 30/10 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!