Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Recension [Standard]
Recension - Battle for Zendikar Intro Packs

För höstens stora expansion finner vi oss tillbaka på världen Zendikar. Detta var en värld fylld av skatter och bortglömd ondska. Den ondska som nu sprungit fram ur sitt det fängelse som hållit dem under tusentals år. De fruktansvärda, samvetslösa, evigt hungriga monster som kallas Eldrazi förgör allt i sin väg. Zendikars invånare som ovetande har dyrkat de näst intill bortglömda titanerna som gudar gör sig nu redo för en sista strid. En strid som, till synes, kommer vara omöjlig att vinna.

av toothpick_jack
09:14, 27/10 -15
läst 3556 ggr.
Skriv ut artikel
2 Kommentarer

Jag har tagit mig an att recensera två av expansionens Intro Pack lekar och expansionens aningen mer avancerade Event Deck. Intro Pack lekarna jag har valt heter Call of Blood och Swarming Instinct och är tänkta för spelare som inte spelat Magic så länge. Den här recensionen täcker de båda intro packen.

[Intro Pack] Call of Blood

Battle for Zendikar-block / Casual

Av: toothpick_jack
16:07, 24/10 -15

toothpick_jack kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Battle for Zendikar-blockStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
110:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]191314[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Denna lek är en svart-vit aggressiv lek med vissa combo-element. Leken förlitar sig rätt mycket på det life-gain tema som finns i Battle for Zendikar för vitt och svart. n del kort som blir bättre varje gång du får liv och en del kort som har effekter med lifegain som bonus. Leken har många varelser med en låg manakostnad och måste försöka få till en vinst i den tidiga delen av spelet för att han en chans. Mitt intryck av leken är att den är väldigt svag. Temat är inte tillräckligt genomgående i leken för att vara stabilt och det finns inte en riktigt stark belöning för de gånger spelaren får till rätt scenario. De enda gånger leken fungerar är när man får precis rätt kort i precis rätt ordning, men oftast är det bara soppa. För att ens ha en chans behöver leken ändras om. Det bästa med leken är att temat kan stärkas relativt billigt. Nyckelkorten i leken är Bloodborn Vampire, Serene Steward och Drana's Emissary. Alla dessa tre är uncommons och med två till av varje så blir leken avsevärt mycket starkare. Trots att leken enkelt kan stärkas så tror jag inte att leken någonsin kommer att vara riktigt kompetativ. För att ytterligare förbättra leken skulle jag lägga till lite bättre removal. Kanske Murderous Cut eller Silkwrap. För den som vill kosta på sig lite extra så skulle jag tro att Sorin, Solemn Visitor, Gideon, Ally of Zendikar och Drana, Liberator of Malakir kan fungera bra i leken.

Tre kort

Bloodbond Vampire

Det här är ett av de starkare korten för lifegain leken. Med rätt typ av support-kort så kommer Bloodbond Vampire oftast vara en 5/5 eller 6/6 första gången den anfaller. Ifall motståndaren inte hanterar den snabbt så kommer den se till att spelet spårar ur väldigt fort. Det som gör Bloodbond Vampire så stark är att den inte kräver någon aktiveringskostnad för att vara bra. Nackdelen är att du spelar en varelse för fyra mana som inte har något vidare skydd förrän den har börjat växa.

Drana

Drana's Emissary är motorn som får kort som Bloodbond Vampire att funka. Life-gain leken behöver kort som ger upprepad life-gain. Drana's Emissary gör precis det här. Det är en varelse med en offensiv manakostnad som dessutom flyger. Battle for Zendikar har inte lika många flygare som många andra expansioner och det gör att Drana's Emissary många gånger kommer ner runda tre och direkt efter börjar göra tre skada varje runda. Det här är klart ett av lekens bästa kort.

Defiant Bloodlord

Lekens foilade promokort är den här något dyra vampyren. Effekten är onekligen tilltalande. Så länge du har tillgång till life-gain kort så kommer matchen att ta slut väldigt fort när Defiant Bloodlord ligger i spel. Jag tänkte först att kortet var för dyrt för att vara relevant i en så pass aggressiv lek, men insåg sen att dess syfte är att agera som en finisher i den sena delen av matchen. Ibland kan det vara svårt att få in de där sista sex-åtta liven. Kort som Defiant Bloodlord kan vara bra för att ge lite extra räckvidd i en sån situation. Med det sagt så är kortet i min mening för dyrt för att vara bra och borde haft Lifelink själv. Det markerar också ett av life-gain lekens stora svagheter. Dess totala beroende av andra kort för att vara bra. I sig själv så är Defiant Bloodlord en otroligt dyr 4/5 flying. Det är först med andra kort som den kan göra något bra.

En liten monosvart myscombo för er Modern spelare är Defiant Bloodlord + Sanguine Bond = oändlig skada. Enjoy!

Snyggaste illustrationen

Serene Steward

Fulaste illustrationen

Demon

Betyg Call of Blood Intro Pack: 4/10

+ Billig att bygga ut
+ Drana's Emissary

- Väldigt svag orginallek
- Dåliga rares
- Starka beroenden




[Intro Pack] Swarming Instinct

Battle for Zendikar-block / Casual

Av: toothpick_jack
21:42, 24/10 -15

toothpick_jack kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Battle for Zendikar-blockStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
101:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]191325[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Denna lek visar upp Eldrazi-hotet på ett väldigt tydligt sätt. Leken har en klar strategi i att relativt snabbt skapa en mängd Eldrazi Scions och försöka få ut en stor Eldrazi tidigt. Mot lekar som Call of Blood så var det ofta game over när en Bane of Bala Ged landade på bordet runda fem. Leken är rolig att spela och ger en klar belöning för den som vet hur man ska värdera korten. Leken har ett väldigt starkt "late-game" och har egentligen ingen brådska att ta sig dit även om den är väldigt bra på att göra det. Bristen på tidig removal är påtaglig men vägs upp av rätt många defensiva varelser med låg manakostnad. Ifall man vill bygga ut leken skulle jag börja med att öka mängden Titan's Presence eftersom det är ett relativt billigt kort som man ofta kommer att kunna spela för en förödande effekt. Det skulle också kunna vara roligt att prova kort som From Beyond som mycket tydligt skiftar matchens vågskålar i din favör över tid. Den som vill lägga in ett par mythics i leken skulle kunna testa Kiora, Master of the Depths, Oblivion Sower (som jag funnit vara väldigt stark) eller den stora fasan, Ulamog, the Ceaseless Hunger. Jag tycker personligen mycket om den här typen av lek. De är ofta roliga att spela och mycket tillfredställande när de går rätt.

Tre kort

Drowner of Hope

Jag fick nöjet att spela två Drowner of Hope i en sealed deck nyligen. Kortet är fantastiskt. För den kostnaden får man en väldigt solid kropp, två scions och möjligheten att plocka bort blockers när man vill anfalla. Ett av de stora problemen för Eldrazis i BFZ är att de är väldigt lätta att blocka med små varelser. Ett annat problem är att svart ofta kan hantera dina varelser med små deathtouch varelser. Drowner of Hopes förmåga möjliggör det där slutgiltiga slaget som stänger matchen. Ett av lekens bästa kort.

Blisterpod

Jag hade initialt låga tankar om detta kort. Men efter att ha spelat Blisterpod i både denna lek och den sacrifice orienterade Event Decken så har jag ändrat uppfattning. Det är bra att ha en liten kropp som lämnar något relevant efter sig. Ofta använde jag Blisterpod för att blocka i det tidiga spelet och använde sen dess inneboende scion för att accelerera ut en större Eldrazi ett par rundor för tidigt. Mycket bra synergi.

Breaker of Armies

Om man snackar om belöningar så är det nog Breaker of Armies man tänker på. Stor som ett hus... nej, två hus och med en förödande effekt. Motståndaren måste blocka med alla varelser. Det innebär två saker. För det första, ifall motståndaren inte har åtta power på bordet så kommer hens lag helt enkelt att dö medan du har din enorma varelse kvar. För det andra, Breaker of Armies är en utmärkt distraktion likt kort som Taunting Elf där resten av ditt lag lugnt kan springa igenom för att slå ihjäl motståndaren.

Snyggaste illustrationen

Titan
Riktigt snygg användning av skala och perspektiv.

Fulaste illustrationen

Call the Scions

Betyg Swarming Instinct Intro Pack: 8/10

+ Rolig att spela
+ Starkt end game
+ Regelbundet bra

- Svag mot removal
- Få billiga removal
- Aningen ensidig

Denna artikel publicerades ursprungligen på GameElite.se

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

toothpick_jack

MEDLEM
Uppsala
Tack så mycket ^^

Förhoppningsvis kommer min recension av Event Decken upp snart också.

14:32:45, 27/10 -15
Suzolid

HEDERSMEDLEM
Norrköping
Jag uppskattar alltid recensioner av precons, intropacks och annat. Bra artikel med bra analys av lekarna!

11:47:11, 27/10 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!