Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 674 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Intervju
Veckans profil: Poya ”Noya Pobari” Nobari

Han har ett eget smeknamn hos Wizards coverage-team och efter ungefär 300 försök har han äntligen fått vinna en PPTQ. Möt en av Sveriges mest ödmjuka spelare: Poya Roter Nobari!

av daigoro
15:05, 6/10 -15
läst 5157 ggr.
Skriv ut artikel
18 kommentarer

Berätta för läsarna, vem är du?

- Jag heter Poya Nobari och jobbar som gymnasielärare i psykologi och samhällskunskap.

Turneringsmeriter inom Magic?

- Spelat en Pro Tour, gamla EM, VM och var med i landslaget (World Magic Cup) förra året.

När och hur hittade du Magic? Vad fick dig att fastna?

- Året var 1995. En polare tipsade mig om det. Jag var 12 år och tyckte att det var bra mycket roligare än att samla på hockeybilder, man kunde ju faktiskt spela med de här korten!

Precis som många andra spelare som var med tidigt har du haft ett längre uppehåll och sedan kommit tillbaka. Vad fick dig att tröttna på Magic? Och vad fick dig att komma tillbaka igen?

- Jag tröttnade nog egentligen inte på Magic, utan fastnade snarare för World of Warcraft. Jag är inte en person som trivs med att göra lite av varje. Då brukar det oftast sluta med att man är ganska kass på allt, så jag gick all in på WoW under en längre period innan jag tröttnade på att sitta vid datorn och ville se lite ansikten igen.

På europeiska Grand Prixer och inhemska PPTQ:er, WMCQq:er och Scandinavian Opens ses du ofta tillsammans med din sambo Sabina hallitsija Tennivaara. Hur träffades ni? Genom Magic?

- Nope, vi träffades på en hemmafest i det gamla kollektivet jag bodde i. Hon var vän med en av tjejerna som jag bodde med då. Jag introducerade henne för spelet, men till en början nappade hon inte. Ungefär tre år in i relationen gav hon det en ny chans och nu är hon fast! =D

Hur ofta testar ni tillsammans hemma vid köksbordet?

- Tyvärr alldeles för sällan. Vi spelar nästan aldrig online och det är oftast bara när Lantto drar i oss som det blir lite träning hemma. Det är absolut inte att vi inte vill utan att det framförallt är mycket jobb och annat som kommer i vägen. Vi tävlar dock ganska mycket, så tävlingarna blir vår träning inför nästa tävling. Men vi vill börja testa mer hemma, då det ofta känns som att man förlorar mycket på att man har för dålig koll på matchups och så vidare.

Vem är mest disciplinerad av er? Vem är den som säger ”nej, idag vill jag bara ligga i soffan och kolla på serier” och vem säger ”nej älskling, det är PPTQ i Stockholm i helgen, nu blir det Abzan Aggro mot Esper Dragons!”?

- Haha. Båda är väl ungefär lika på, när vi har tid. Vi vill båda satsa mycket mer än vi hinner just nu.

Du har vid något tillfälle sagt att stämningen bland Stockholmsspelarna kan vara skämtsam och hård (Lite späk-snack har väl ingen dött av?!). Hur är det i Malmö och Lund? Och var på den här skalan hör egentligen Olle Rolex Råde hemma?

- I Malmö och Lund är det lite varmare skulle jag säga, även om jag personligen i min relation till er Stockholmare känner mycket kärlek. Olle har ett stort hjärta, även om han ibland är bra på att gömma det.

Förra året gick du under pseudonymen Noya Pobari och spelade World Magic Cup tillsammans med Joel Larsson, Olle Råde och Love Janse. Jag har hört talas om att Magic online-grindern Dmitryi Butakov (som är lika barbröstad som sitt lands president) inte var helt med på ditt sätt att sideboarda när ni möttes. Berätta vad som hände!

- Haha, ja det var en rolig match på många sätt. Jag måste börja med att säga att Butakov är en väldigt älskvärd rysk grinder. Han är glad och trevlig när han spelar och fortsätter på samma sätt även om han förlorar. Det som också är roligt med honom är att hans supergrindade gör att han är ohyggligt tajt och snabb som spelare vilket är väldigt inspirerande att titta på och spela mot. Detta gör också att man förstår att man har gjort fel när han reagerar på hur man har spelat eller brädat.

Jag mötte honom som du nämnde under World Magic Cup förra året. Han spelade Temur Midrange med kort som Crater's Claws. Själv spelade jag Mardu Dragons. Jag vann game 1 men var lite osäker på hur jag skulle bräda. Olle satt till höger om mig och eftersom man får prata med andra i teamet frågade jag honom vad han trodde om brädningen. Vissa kort var givna men vi var lite osäkra på de sista 1-2 korten. Vi kom avslutningvis fram till att någon Read the Bones inte kunde vara helt fel.

Game två drog igång och jag drog bättre än Butakov. Det slutade med att vi båda var ganska tomma och jag la min Read the Bones varpå Butakovs ögon höll på att trilla ur hans ögonhålor! Vi insåg att det inte var rätt att bräda in Read the Bones mot en lek med Crater's Claws ;) Kortet ledde till vinst, men det var naturligtvis fel brädat ^^.

Vi gör alla större eller mindre spelfel nästan hela tiden. Har du gjort något riktigt dumt fel som du aldrig kommer att glömma?

- Många! Var ska jag börja? Kan ta ett från WMCQn i Malmö förra året när jag spelade mot Obelisk of Urd för första gången och skulle lägga Bile Blight på motståndarens (Ryding) 2/2 soldiers då jag av någon märklig anledning trodde att Obelisken bara var en anthem (+1/+1). Det hade varit ett riktigt skräpkort om det bara gav +1/+1 för övrigt, men just då tänkte jag inte så långt och förlorade matchen på det =(

Vem är Sveriges mest underskattade spelare?

- Tobias Ström.

Utöver magic spelar du en hel del brädspel. Vilka kan du tipsa brädspelsnybörjare som mig om att testa?

- Agricola är fint då det inte är så svårt att komma in i, men samtidigt har det ett stort djup och även den bästa brädspelsexpansionen jag sett.

Din SvM-profil säger att drömresemålet är Borlänge. Har du fått komma dit ännu?!

- Nej, tyvärr. Men en vacker dag ska drömmen bli av!

Sist av allt: ge oss en hint om vem du tänker intervjua i nästa ”veckans profil”

- En go kille som kan reglerna väldigt bra, har varit med och påverkat dem och inte är rädd för att använda dem! ;)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

mabe

MEDLEM
Västerås
Kul att läsa - tack!

...och ja, Tobias är bra!

20:50:50, 25/10 -15
Uppdaterad: 20:51:19, 25/10 -15
Felix

MEDLEM
Järfälla
Intressant, rolig och lagom lång. Kanske den bästa på sistone, kan förvisso bero på att vi halvkänner varandra sen ~13 år och jag tog åt mig av "även om jag personligen i min relation till er Stockholmare känner mycket kärlek."
Den är definitivt ömsesidig <3

11:35:17, 8/10 -15
aginamist

REDAX
Sajkobeer skrev 16:42, 7/10 -15
aginamist skrev 14:57, 7/10 -15 Fin artikel. En profil jag hade velat se är Flax diskuterar de bästa fusken/fuskarna i sveriges magichistoria!

Varför skriver du inte den själv?

För att jag är fet och lat.

17:32:31, 7/10 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
aginamist skrev 14:57, 7/10 -15 Fin artikel. En profil jag hade velat se är Flax diskuterar de bästa fusken/fuskarna i sveriges magichistoria!

Varför skriver du inte den själv?

16:42:15, 7/10 -15
aginamist

REDAX
Fin artikel. En profil jag hade velat se är Flax diskuterar de bästa fusken/fuskarna i sveriges magichistoria!

14:57:11, 7/10 -15
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Trevligt!

09:44:13, 7/10 -15
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Trevlig intervju. Och Björnen är faktiskt riktigt bra.

23:59:58, 6/10 -15
daigoro

MEDLEM
Årsta
Rolex skrev 18:36, 6/10 -15 Lågt.

Göteborgare kanske är allra värst?

23:14:24, 6/10 -15
Covenant666

MEDLEM
Lund
Nice!

22:25:48, 6/10 -15
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Nice! Kul med veckans profil:)

20:54:15, 6/10 -15
Ichorid

HEDERSMEDLEM
REDAX
Linköping
Trevlig intervju!
Jag gissar på Love Janse i nästa?

19:00:06, 6/10 -15
Rolex

SM-VINNARE 2016
Malmö
Lågt.

18:36:01, 6/10 -15
Rosholm

FORUMPLAYAH
Malmö
pls gud snälla bisballe

16:23:32, 6/10 -15
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Kanon! Hade gärna sett att det varit lite längre men med lite tur så kommer det nästa gång :)

16:16:09, 6/10 -15
The_Bear

MEDLEM
Tranås
Oj då! Smickrare där ;)

15:28:16, 6/10 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Föredömligt kort och bra. Nästa vecka hmm är det Kai Budde? Är det Eskil Myrenberg? Jag hoppas på åtminstone bisballe.

15:27:06, 6/10 -15
Sneaky_armadillo

MEDLEM
Malmö
Mycket trevligt!

Saknar epitetet "Sveriges mest seriösa Prereleasare".

15:27:04, 6/10 -15
yespair

JUDGE L2
Trollhättan
Väldigt mysiga bilder i denna artikel.

15:19:15, 6/10 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!