Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 668 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Intervju
Veckans profil: Alex Wahlquist

Veckans profil är en nykomling på Pro Touren efter att ha kvalat via RPTQ:n i Malmö i juni 2015. Han syns ofta på europeiska Grand Prixer, lägger mer tid på magic än på universitetsutbildningen och har ett oroväckande stort intresse för Arnold Schwarzenegger. Låt mig presentera: Alex Daigoro Wahlquist!

av Sajkobeer
01:42, 8/7 -15
läst 4442 ggr.
Skriv ut artikel
7 kommentarer

Efter att veckans profil har legat i träda länge i väntan på JonteB och Elof the Mighty et al. så tar jag nu tag i det igen och försöker få igång denna fina tradition. För att blanda upp med alla välkända hall of famers tar vi nu istället Sveriges senaste stjärnskott på proffs-scenen. Vi börjar med lite snabbfakta om Alex:

Ålder? 26 år ännu ett par månader, men 21 i sinnet.

Längd? 188cm.

Matchvikt? Tyngre och tyngre för varje magicresa. Cirka 83 kg just nu tror jag.

Antal kryssningar? De flesta minns jag inte så bra ...

Lilla Sportspegeln eller McGuyver? McGuyver, not close.

Djungel-Max eller Starköls-Mats? Starköls-Mats måste ändå vara det starkare smeknamnet. Framförallt för att det kom till genom att hans polare Nille drömde att Mats beställde en starköl till lunchen när alla andra drack läsk. Det räckte för att namnet skulle fastna.

Gym eller Paintball? Fotboll! (och en hel del gym)

Pandora eller Blumchen? Tar helst en Pandoras Box i Heroes of Might and Magic 3.

Sleevad eller osleevad lek i limited? Definitivt sleevad. Jag mår fysiskt dåligt av att se folk blanda osleevat.

Hur länge har du egentligen spelat magic?

Sedan Magic 2011, så ganska precis fem år.


Sådärja nu är snabbfrågorna avklarade och folk vet lite mer vem det är som svarar på frågorna. Nu fortsätter vi.




Har det alltid varit en målsättning att spela på Touren?

Nja, det är väl det senaste året ungefär som jag verkligen har velat ta mig dit och har sett det som ett realistiskt mål, även om jag har spelat PTQer och GPs även tidigare.

Vad ser du mest fram emot med att lira på Touren?

Att få spela magic på högsta möjliga nivå. Är en utpräglad tävlingsmänniska, därför kommer det att bli en fantastisk upplevelse bara att få spela mot de bästa i världen varje runda.

Hur gick kvalet?

Jag vann PPTQn i modern constructed på Alphaspel i Stockholm, visste att jag ville spela twin eftersom jag är van med leken och den alltid är competitive. Sent kvällen innan turneringen bestämde jag mig dock för att gå över till UWR istället för de vanliga UR-färgerna. Vitt ger tillgång till en hel del bra brädkort, bland annat mot bränn, som jag visste att flera bra spelare skulle spela, dessutom gör det matchupen mot jund och junk betydligt bättre. Leken flöt på bra och i top 8 slog jag både jund och bränn.

Här började den egentligen testningen. Under veckorna som ledde fram till RPTQ:n i Malmö så dubbelköade jag sealed på modo många gånger i veckan och jag hann säkert med 20-25 pooler innan jag gav mig av till Malmö. DTK-FRF sealed är ett oerhört bombtungt format, och jag hade turen på min sida med en Dragonlord Silumgar i poolen. Det enda jag behövde göra sen var att dra den om och om och om igen. Alla games utom ett, närmare bestämt, och det var det enda gamet jag förlorade under hela turneringen. Utöver det vann jag alla matcher med med 2-0 och en av de fyra PT-platserna var min!

Jag är nöjd med hur jag spelade hela kvartsfinalen, och framförallt hur jag spelade runt en Twin bolt ganska tidigt i game 2. Det gamet finns att se i sin helhet här.

Vem kommer du speltesta inför PTn och sedan resa till Milwaukee med?

Lite oklart än så länge eftersom det är en till PT innan Milwaukee som kan förändra vilka som är kvalade osv. Förmodligen blir det tillsammans med någon konstellation av team Thommo! Thommo! Thommo!

Vilket är ditt favoritformat?

Joel har fått mig att tänka mycket på duel commander, eller french EDH som det också heter, senaste tiden så just nu får svaret vara det. Men det ändras mycket fram och tillbaka vad som är roligt för stunden.

Var spelar du magic oftast?

Jag önskar att jag kunde svara Dragon’s Lair eftersom jag är där 1-2 gånger i veckan, men sanningen är att jag lägger betydligt fler timmar än så på Magic online varje vecka.



Vad är det som är roligt i spelet?

Att spelet ständigt förändras är nog den faktor som gör att det är svårt att tröttna på magic. Hur många andra spel kan man lira i så oändligt många timmar? Inte många. Det kommer nya set flera gånger per år, men utöver det är också metat i ständig förändring, vilket gör att man måste hålla sig uppdaterad.

Är du enbart tävlare eller samlar du också på kavuer eller något annat festligt?

Nej, samlandet i Magic har aldrig intresserat mig över huvud taget, inte lore eller flavour heller. Jag är en tävlingsmänniska i allt jag gör och i magic är det den mentala utmaningen som lockar. Jag har definitivt mer roligt kring toppborden på en GP än vid köksbordet.

Ditt bästa turneringsminne?

Den bästa känslan var definitivt när jag insåg att jag skulle vinna min kvartsfinal på RPTQ:n. Jag hade lethal på brädet om inte min motståndare kunde spela en blocker eller döda en av mina gubbar. När han ska spela en blocker har jag Silumgar Sorcerer för att försöka kontra den. Han går iväg för att fråga domaren något och precis i det ögonblicket inser jag vad han tänker fråga och att jag har vunnit matchen. Mycket riktigt, han sätter sig vid bordet igen, försöker döda Silumgar Sorcerer med exploit-triggern på stacken och jag kan flippa över mitt sista kort: Valorous Stance.

”It feels different, it feels fantastic. It’s as satisfying to me as cumming is, you know. As having sex with a beautiful woman and cumming”

Har du gjort något minnesvärt spelfel?

För bara några veckor sedan spelade jag Anger of the Gods när min tokens-motståndare hade två gubbar i spel: Burrenton Forge-Tender och Auriok Champion. Trodde att jag skulle få döda forge-tendern så att jag kunde få in en bra Snapcaster+Anger längre fram i matchen. Den turen slutade inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Tidigare turneringsmeriter inom Magic?

Top 64 GP Krakow tidigare i år, butiksmästare på Dragon’s Lair 2014 och seger i butiksmästerskapen med det laget under SM-helgen 2014, 67a GP Göteborg (har jag för mig, precis utanför pengarna i varje fall) samt massvis av PPTQ top 8or.


Vem är Sveriges mest underskattade spelare?

Rasmus Björklund. När han var som bäst hade han flera riktigt bra resultat på kort tid och han gjorde ofta plays som jag själv inte hade gjort, och dom visade sig alltid vara korrekta. Det är tråkigt att han i princip inte spelar längre.

Bästa Arnold-film?

Pumping Iron är överlägsen, med Commando som tvåa.

Vem är Sveriges bästa magicskribent?

Riktig fälla att svara på en sån fråga när den kommer från dig! Men jag måste välja Olle Råde. Hans coverage-artiklar är på en annan nivå än de andra som jobbar på europeiska GPs.

Vilken placering får du på PT Milwaukee?

9:a

Sysselsättning?

Pluggar Språkkonsultprogrammet på Stockholm universitet. Nu under sommaren är jag tillbaka i mitt tidigare yrke som journalist och jobbar på Mitt i-tidningarna i Stockholm.

Favoritlåt/genre/band:

Jag är heavy metal-samlare i grunden (du vet vinyler och sånt), men nu för tiden lyssnar jag mest på hip hop. En salig blandning alltså, och de senaste dagarna har både Tokyo Blade och Cypress Hill spelats flitigt. Piskade även skinn i Divider ett par år, men det är längesedan nu.

Vem är bäst?

Johan Hårdstam!

Favoritcitat

”Remember, Sully, when I promised to kill you last? I lied.”

Om du vunnit OS-guld i något, vilken gren hade det varit?

Bob verkar mätt

Vad gör du när du inte lirar magic?

Pluggar, gymmar och spelar fotboll. En hel del Risk och Terra Mystica har det blivit senaste tiden också.

Vissa kallar dig för ”Hälarn”, hur kommer det sig?

När min farmor gick bort för ett och ett halvt år sedan fick jag ärva en cykel som hon hittat olåst i ett buskage. Det var en väldigt häftig cykel och jag vågade aldrig använda den för att jag var rädd att den skulle bli stulen. Till slut försökte jag istället sälja den. Då dök en tidigare ägare upp, som anklagade mig för att ha stulit hans cykel och skrev flera inlägg på Facebook där han hängde ut mig med namn och bild och varnade för att göra affärer med mig. Det här dök upp i min feed, vilket folk hade väldigt roligt åt. Sedan dess har Säb Ballad (Sebastian Bladh), Greven (Johan Prinzell), Ängeln (Marcus Angelin), Kylan (Martin Sahlberg), Grunt (Lauri Vuorela), Tiggarn (Joel Larsson) och Mikael Magnusson (varför får han aldrig något smeknamn när han sätter så många andras?) kallat mig för Hälaren. Efter många månader fick jag också en DVD med filmen ”Cykeltjuven” i brevlådan. Avsändare ”okänd” ...

Nu till den obligatoriska frågan vem blir nästa veckans profil?

Den svensk som har top8at fler pptqer än vad jag har (mig veterligen).

OK, Tack för allt Alex!

Tack själv!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Rosholm

FORUMPLAYAH
Malmö
(och Anton)

16:32:44, 17/7 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Daigoro, vi väntar fortfarande på jonteb och elof the mighty sedan flera år. Så det är nog lugnt. Konstigt att ingen gissat vem det är ännu nu när du givit ledtråd och allt.

20:27:58, 16/7 -15
daigoro

MEDLEM
Årsta
Ja får med en gång be om ursäkt för att min veckans profil kommer att dröja några veckor. Intervjupersonen reser bort och jag har haft för mycket att göra på jobbet för att få iväg några frågor innan. Den som väntar på något gott osv.

18:05:51, 15/7 -15
daigoro

MEDLEM
Årsta
Haha, det gjorde jag inte! Men det är otroligt roligt att vi råkade se precis likadana ut och spela tillsammans

00:12:44, 9/7 -15
Burrito

MEDLEM
Lund
Den stora frågan är: Lånade du ut din Raiders keps till Rasmus?

23:22:02, 8/7 -15
daigoro

MEDLEM
Årsta
Korrekt att jag och Rasmus spelar 2HG. Vann turneringen gjorde vi också!

16:30:20, 8/7 -15
tonedown

REDAX
JUDGE L1
Malmö
Kvalitet! Me like.
Två fel:
1. MacGyver (inget u, men väl ett a)
2. Jag tror bestämt det är 2HG Rasmus och Alex spelar på bilden (på GP Madrid, om jag inte minns fel)

edit: stavning...

14:21:07, 8/7 -15
Uppdaterad: 14:23:00, 8/7 -15
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!