Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika [Booster Draft]
Tågkrasch i Hong Kong

Efter den förra succén med mitt bildreportage från Seoul så tog jag med mig kameran när jag råkade befinna mig i Hong Kong för att dokumentera hur det går till att spela FNM i denna fantastiska stad. Min kunskap om Hong Kong är betydligt bättre än Seoul, jag känner till en magicbutik efter ett tidigare besök. Om man skulle befinna sig i staden så kan jag även varmt rekommendera att leta sig till stadsdelen (som också är en tunnelbanestation) "Tsim Sha Tsui" där det är väldigt tätt med restauranger av alla sorter. Man bör även skaffa sig ett sk. "Octopus Card" vilket är ett vanligt buss/tunnelbanekort som man kan tanka med pengar, dock så går det bra att betala med det i många affärer också, väldigt smidigt om man vill ta sig runt stan!

av PsssT
22:04, 12/7 -15
läst 4506 ggr.
Skriv ut artikel
13 kommentarer

Min resa börjar lite annorlunda än den förra, jag bor ute i Tuen Mun, vilket snarast kan kallas för en förort till Hong Kong. Så jag får börja med att ta en buss in till de centrala delarna. Det är 30+ grader varmt och väldigt fuktigt i luften, eftersom jag är en hårig svensk så blir jag svettig ganska snabbt, så jag besparar er min svettiga nuna denna gången. Som tur är så är alla bussar luftkonditionerade och svala, så mig går det ingen nöd på. Dessutom så är framsätet på övervåningen ledigt, så jag plåtar lite vyer av stan under resan!



Turen letar sig genom lite förorter, eller vad man nu ska kalla det. Husen med 30 våningar är överallt, även en timme från de centrala delarna av själva ön Hong Kong.







I fjärran kan man skymta Kowloon, en av världens mest tätbeflkade platser.


Typiska skyskrapor, dessa är nya bostadshus (som ligger väldigt centralt) och har prislappar som brukar sitta på privata jetplan.

Den första hållplatsen på Hong Kong Island är Sheung Wan, jag går av för att kolla in min första butik. Jag har inte besökt denna innan, så jag letar runt lite efter "mtgmintcard", som bla. Lee Shi Tian har på sin tröja när han spelar pro tour. Jag hittar butiken efter lite letande, men det verkar som att de inte har nån fnm, knappt turneringar alls faktiskt! Killen innanför dörren lovar att de håller på att ordna med butiksturneringar, men att det för tillfället är dött. Jag kollar runt lite, de är väldigt välsorterade, om än lite kaotiska. Det finns även fullt med gamla boosters, jag köper en MM2015 booster för att inte gå därifrån tomhänt, öppnar inget gött dock, bästa kortet är en Dismember. Jag känner dock till en annan butik sedan en tidigare resa, "League Castle", som även killen i butiken rekommenderar. League Castle ligger dock ett par tunnelbanestationer bort, i Wan Chai.


Nu är vi på "Hong Kong Island" vilket är den gamla kolonin som sedermera utökades. Gamla fina spårvagnar kör runt och dominerar trafikbilden.


Med trånga gränder som slingrar sig runt, hela denna delen av staden ligger på en sluttning, så det kan bli ganska brant att promenera.

Lite olika stämningsbilder från Sheung Wan, det finns mycket butiker som säljer nötter och olika torkade skaldjur (!) som är populärt att använda som krydda. Vad sägs om lite torkade ostron för att piffa upp morgonflingorna?

Tunnelbanan med folk, under rusning är det smockfullt utanför vagnarna, detta är en lugn eftermiddag. Eftersom finansbranschen är känd för att driva folk till långa arbetsdagar är rusningstrafiken oftast runt 8-9 på kvällen. Då slutar alla börshajarna jobba.

Men vi vill ju spela magi! Här följer en liten guide hur man hittar till butiken "League Castle":

Börja med att ta tunnelbanan till stationen "Wan Chai".

Orienteringsskylt som visar vad du kan hitta vid de olika uppgångarna, vi siktar på "Johnston Road"


Leta efter utgång "A3".

När du kommer upp tar du vänster nerför gatan och följer gatan en bit (kanske 100 meter).

Tills du når en flervägskorsning, här delar sig gatan, men håll dig på gatan som heter "Johnston Road", följ spårvagnsrälsen.

Och passera det fina trädet.

Gå på höger sida nerför gatan, det är ganska trångt här som man kan se.

Gå tills du står mittemot ett ställe vid namn "The Hennessy"

Du ska se en "Wellcome" affär som ligger i en byggnad vid namn "Wanchai commercial centre". Här ska du in, fast upp för trappan.

I förteckningen över de olika verksamheterna i byggnaden ser vi "League Castle Company" på 7e våningen. Då har vi kommit rätt! Det satt en vakt med ett urtråkigt jobb och höll koll på hissarna, men jag ville inte fotografera honom.

Men jag tog hissen upp till 7e våningen, där ser man en dörr med en välbekant logga!

Inne i butiken har vi en bekant syn av magicspelare som vrider bilder.

Olika boosters och andra magicrelaterade prylar, i ultrakapitalistiska Hong Kong finns ingen moms, så det är billigt med boosters.



Lite stämningsbilder, folk välkomnar mig direkt och börjar prata. Ett par killa spelar modern, och jag börjar också vrida min Bloom Titan mot en kille medan vi väntar på att draften ska börja. Efter en stund så tar jag fram min bytespärm (men glömmer att fota) och begår helgerånet att byta till mig ett av de få duals man ser i asien utanför Japan. Men min bytespärm blev lite fetchar tunnare men fick sig ett scrubland och bl.a. en Wurmcoil Engine. Alla är nöjda och glada!

Tillsist börjar iaf draften. Det kostar 120 HKD, vilket är nästan exakt lika mycket i kronor (detta gör det jätteenkelt att handla i Hong Kong, alla priser är likadana). Jag blir informerad om att det är policy att man behåller korten man draftar, och om man öppnar ett foilrare så kan man få köpa packet och öppna ett nytt till draften. Jag minns inte så mycket av draften, jag drattar in i rödsvart dash, mest för att den känns öppen efter första packet och jag är intresserad av arketypen. Dock blir leken sådär, inga direkt minnesvärda picks eller intressant lek. Jag känner mig ganska missnöjd efter draften som helhet. En trevlig grej är folk skickar runt lite kakor att käka medan vi draftar. De berättar att vissa kvällar dricker de öl istället, allt detta bidrar till en trevlig och familjär stämning. Det rippas en hel del boosters spontant, det dyker upp en fransman (som jag misstänker jobbar inom finansbranschen med rejäl lön) och köper en display Modern Masters som han sätter sig och öppnar medans folk pratar och tittar på. Lite då och då tjuter de till när något dyrt kort öppnats.

Folk uppradade för draft.

Jag lovar att de kommer bli internetkändisar på en Svensk Magicsida, en klar stämningshöjare!

Draften igång.


Den ihopdraftade leken.

Jag börjar det första partiet med att spela min Lightning Berserker och vinner kvickt. Min motståndare börjar bräda rejält. Jag lyckas sedan förlora två partier, vilket känns lite bittert.


Det andra partiet gick så dåligt så att jag inte ens ville ta bilder på katastrofen. Mina trainwreckförluster fick ge namn åt artikeln. Båda mina motståndare är dock trevliga. Eftersom jag är 0-2 har jag inget att spela för, flera spelare från draften har droppat för att köra igång en ny draft. Bara finalen pågår när jag är klar med den andra rundan. Två förluster med en medioker lek, inget minnesvärt magicögonblick direkt, men det är inget att hänga läpp över, utan snarare business as usual i magicvärlden. Butiksinnehavaren informerar mig att alla får ett booster i pris iaf! En mycket trevlig nyhet, jag frågar lite skämtsamt om jag kan få ett Modern Masters booster, han säger att jag får ta vilket jag vill från hyllan med "vanliga" boosters, så jag plockar ett engelskt Dragons of Tarkir.

Mitt Pris!

Öppnat! Inget superpack direkt, men lite plåster på såren iaf.

Innan jag går så tar jag en stämningsbild där man kan se finalen till höger. Den andra draften är strax igång bakom mig, men jag vill gå hem och slicka mina sår. Så som avslutning bjuder jag på lite stämningsbilder från promenaden hem under natten i Hong Kong.


Värmen gör att det är skönast att vara ute när det är mörkt, då känns det som en varm och skön sommarnatt.

Nedgången till Wan Chai, som tar mig tillbaks till bussen.

För att summera: Befinner du dig i Hong Kong kan jag varmt rekommendera "League Castle", det spelas både modern och standard. Legacy kan vara lite svårare, jag blev dock informerad att det hålls en legacyturnering en gång i månaden. Modern kan man spela varje vecka. Boosters är generellt billigare än hemma, 5 för runt 135 var ett pris jag såg. De flesta sätter sina priser efter scg eller någon av de andra stora sidorna, så löskort kostar ungefär som på andra ställen. Det finns boosters med kinesiska eller engelska kort, kinesiska anses lite mindre värda än engelska rent generellt.

Hoppas du blev inspirerad att spela lite magic internationellt! Ett perfekt sätt att spendera en kväll i en ny stad!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

beorning

MEDLEM
Lund
Sweet! Har själv för vana att försöka hitta turneringar utomlands och känner igen mig en del. =)

23:32:44, 6/8 -15
SvenskenIKina

MEDLEM
Grym artikel, jag bor själv i Hong Kong men har aldrig hört talats om League Castle men ska ta en titt på stället när jag kan! Men visst är det smidigt med Octopus kortet! Du kan betala med det nästan varsom :)

15:05:43, 21/7 -15
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
underbart!

16:03:52, 13/7 -15
zodiac

MEDLEM
Farsta
Awesome artikel :) Är i HK lite då och då men har absolut inte haft någon som helst koll på vart alla butikerna ligger.

14:22:45, 13/7 -15
Burrito

MEDLEM
Lund
Grymt mysig artikel!

10:22:15, 13/7 -15
PsssT

MEDLEM
Malmö
Tågkraschen syftar på Draftleken, ett riktigt trainwreck! Jag tog mig lite friheter i påståendet att gemene man i Hong Kong äter frukostflingor, men hade de gjort det så hade någon säkert stoppat ostron i dem ;) Jag har hittat lite av varje kryddat med olika torkade fisksaker, oftast så hittar man dem i soppor o dyl, men även som snacks. T.ex. så har vi ett populärt öltilltugg i jordnötter med små torkade fiskar.

08:41:51, 13/7 -15
MrBlack

MEDLEM
Hägersten
Skön artikel, jag antar att tåg crash syftar på draft leken? Fick efter en ptqn min standard lek kategoriserad som just tågcrash, de var på den gamla goda tiden före internet var så dominant och lekarna ser likadan ut till 95 procent.

Bra skriven och informativ artikel, Hong Kong känns som en väldigt lätt stad att vara i när alla pratar engelska och valutan är samma på samma nivå och de faktiskt tänker till lite (Aka oyster card). Tvivlar dock på att de äter flingor med torkade ostron/kryddor ?

08:32:53, 13/7 -15
Flesheater

MEDLEM
Västerås
Roligt koncept och rolig läsning! Tack för en underhållande start på dagen :)

08:00:42, 13/7 -15
mabe

MEDLEM
Västerås
Tack för artikeln och alla bilder!

01:19:08, 13/7 -15
Freiden

MEDLEM
Uppsala
Riktigt underbart! Om jag någonsin har tid att spela på mer lokalnivå i något annat land kommer jag helt klart försöka härma efter. :)

23:56:19, 12/7 -15
hongkong

MEDLEM
Getinge
tåg crash i mig

22:51:44, 12/7 -15
Teddymannen

MEDLEM
Karlskrona
Så grymt mysig artikel. Tack för alla fina bilder och för den trevliga historian :)

22:20:55, 12/7 -15
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Vilket galet mysig artikel, jag blir nästan sugen på att "lämna allt" när jag läser och ser dessa bilder!

22:13:02, 12/7 -15
Uppdaterad: 22:24:06, 12/7 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!