Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 645 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Rapport från Dragons of Tarkir Game Day

Förbundets andra månadstävling är avgjord och vinnaren är detta artikelbidrag om Dragons of Tarkir Game Day.

av Mik
15:37, 9/6 -15
läst 2385 ggr.
Skriv ut artikel
0 Kommentarer

Redax: Det här bidraget vann förbundets andra månadstävling och blir därmed belönat med 1 display.


Då var det söndag morgon och jag vaknar både förväntansfull och även något bakfull. Jag går upp och stoppar i mig en snabb frukost och tar en dusch. Sedan packar jag en väska med mina kort och lite proviant. Nu känner jag mig redo att delta på mitt första Game day event. Jag sätter mig och kollar på tv med en kopp kaffe samtidigt som jag försöker få tag i någon som kan skjutsa mig till Markan där evenemanget ska hållas, eftersom jag känner att jag inte är riktigt körduglig än. En dryg halv timme senare blir jag hämtad och vi åker upp till Markan.



Månadens tävling April


Jag förväntade mig en massa spelare precis som på pre-releaserna, men istället så var vi bara åtta spelare. Nåja, det positiva med det var ju att där blev en top8 promo till varje deltagare och det kan jag i efterhand bara vara glad för eftersom det senare skulle visa sig att jag skulle ha en usel match up. Efter lite mingel och catching up med de övriga spelarna så fick vi reda på våra pairings, och det var dags för Game1.



Promokort


Leken som jag skulle spela den här dagen var en mono svart kontroll lek byggd kring Waste Not. Leken var ett nytt hemma bygge och det enda spel den hade sett var tre matcher på FNM två dagar tidigare. Men där gick den bra och jag slutade två eller trea. Men idag skulle det inte gå lika bra. I min första match möter jag en Silumgar Mill-lek, med Ashiok, Nightmare Weaver som största motor. Min motståndare lyckas milla bort all vettig removal jag hade och eftersom min lek var byggd för att plocka bort kort innan de kom ut i spel så var förlusten ett faktum. Till andra omgången brädar jag in sju kort och kände mig rätt säker på att det skulle gå bättre denna gången, men runt runda fyra fem hade han lyckats milla bort sex av de korten jag brädat in plus båda mina Hero’s Downfall i main som kändes viktiga för att ta hand om Ashiok. Under tiden var jag fast i att dra land, det tog några rundor till sen hade han lyckats milla ut mig och matchen slutade 0-2. Jag är sällan en dålig förlorare men jag tycker Mill-lekar är det tråkigaste man kan spela, så jag kände mig ganska irriterad nu så jag gick och lugnade ner mig en stund innan det var dags för nästa match.

Waste Not

Standard / Casual

Av: Mik
23:25, 19/4 -15

Mik kommenterar:
Mono B lek som är byggd kring Waste Not. Jag tycker leken har bra kortsynergi och kan spelas på flera sätt för att vinna.
Jag tycker det är en väldigt rolig lek att spela, särskilt om man gillar spela mono svart ondska.
Kategori: Casual
Format: StandardStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1623:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]181065[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


I Game2 skulle jag möta en Esper midrange-lek. Jag förlorar första duellen pga. att jag nästan bara drog land, utan att ha något att spela ut. Det här är ett scenario som alla magicspelare hamnar i då och då, det är bara att blanda grundligt tills nästa runda och hoppas att man drar bättre då. Mycket riktigt så drar jag en betydligt bättre hand i nästa runda och under duellen drar de korten jag behöver för att ta hand om min motståndares hot, så vägen till vinst blev ganska enkel. I den avgörande duellen drar jag mig en helt okej start hand med två länder och ett par billig kort jag kan spela tidigt. Men sen var det stopp, jag drog mitt tredje land runda fem. Vid det läget så var jag långt efter i matchen men jag stapplade mig fram så gott jag kunde, men min motståndares försprång var för stort och jag förlorade duellen och matchen. Nu kändes det omöjligt att få en bra placering i turneringen och det var det också. Så i Game3 var jag inte så fokuserad på att vinna utan jag spelade mest på utan någon större tanke. Leken jag mötte i min sista match var en Boros Burn/Controll, innehållande Eidolon of the Great Revel, Monastery Mentor, Soulfire Grand Master och diverse brännkort. Matchen började med att både jag och mina varelser fick ta en hel del snabb skada, men efter att min motståndare bränt av ett par boltar samtidigt som jag tvingade honom att discarda ett par kort så blev han sittandes med tom hand och jag kunde därifrån enkelt hantera de hoten som kom in på slagfältet innan jag till slut besegrade min motståndare. Nästa duell utspelade sig i princip på samma sätt så jag vann den matchen med 2-0. Totalt i turneringen slutade jag sjua och blev näst sist.

Efter turneringen var klar stannade de flesta av oss kvar och fortsatte spela ett par timmar till, bytte kort och hade allmänt trevligt innan vi till sist gick hem. Det är alltid kul att spela, prata kort och lekar med andra spelare, så om jag ska sammanfatta dagen så hade jag väldigt trevligt även om det inte gick bra i själva turneringen, sen att jag fick ett väldigt spelbart promokort som dessutom har lite värde var en ren bonus. Nu ser jag fram emot Magic Origins Game Day och tänker ta för vana att försöka delta på Game Day evenemangen i framtiden.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat " Rapport från Dragons of Tarkir Game Day" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!