Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Modern Masters 2015 preview!

SvMs spoiler den här gången är ett mythic rare. Ett mythic rare som har blivit intimt förknippat med en god vän till mig och den lek som han styrde till framgångar. Det gick så långt att min vän omtalades som "den ende som kunde vinna med leken".

av The_machine
19:53, 6/5 -15
läst 11112 ggr.
Skriv ut artikel
11 Kommentarer

Det var dock inte han som byggde leken, utan det var ett samarbete mellan Team Habo och Mikaela erikg Gröndahl. Vännen är så klart Kenny ssapphire Öberg och kortet är lika klart...

Spoiler:




Tezzerator

Booster Draft / Casual

Av: The_machine
03:39, 6/5 -15

The_machine kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
6800:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]181898[/lek]
Köp leken! Proxa leken!



Leken kom helt från ingenstans och tog PT Berlin 2008 med storm. Det var en lek fylld med silver bullets, dvs kort som bara är bra i ett fåtal matchups men som är väldigt bra mot just dem. Utöver detta spelade den 4 Trinket Mage och 3 Tezzeret så man hade en väldig tillgång till sina one-off-kort. Med Academy Ruins kunde man återanvända sina svar och samtidigt hindra sig själv från att deckas.

Zvi Mowshowitz sa någon gång att ingenting som kostar mer än fyra mana är värt att spela om det inte vinner spelet. Detta var för rätt många år sedan och Magic har förändrats lite sen dess, men andemeningen håller någorlunda. Därför ville man när man la sin Tezzeret leta efter något som kostar tre eller mindre och som helt förvandlar matchen. Ofta var det Ensnaring Bridge mot lekar med gubbar, eller Trinisphere mot lekar med spells. Man gick från att spela ett helt vanligt parti Magic till ett helt annat spel som heter "Kan du ta hand om detta kortet inom fem rundor eller får jag ultimatea min Tezzeret?"

Om vi ska frångå just leken Tezzerator ett tag, så kan vi inte gå vidare utan att nämna Vintage, där Tezzeret the Seeker emellanåt spelas som ett wincon tillsammans med Time Vault och Voltaic Key. Tezzeret letar Time Vault om du har Key i spel. Har du bara Time Vault i spel så ger hans +1 förmåga eviga rundor. Ifall du känner att du kan passa tur utan att förlora kan du till och med leta Time Vault, passa turen och sen ta eviga turer nästa runda. Ändå rätt ok för en fem-mana spell i sorcery-speed, som inte går att göra billigare, i formatet där man får spela moxar och Ancestral Recall.

Eftersom vi ändå har en Modern-GP väntande runt hörnet (Köpenhamn, midsommar, ni har väl inte missat?) så ska jag göra ett försök att porta Kennys gamle trotjänare till Modern-formatet. Modern är så klart inte samma format som Extended var 2008, men det är inte så långt ifrån som man kan tro.

Om vi tittar på leklistan så är det: 3 Stifle, 1 Great Furnace, 4 Chrome Mox och 1 Riptide Laboratory som inte är legala i formatet längre. I och med att leken tappar sin snabba mana i moxarna kommer man inte längre kunna låsa folk ut runda 1 med Chalice på 1, men jag tror fortfarande att man är intresserad av att ha någon mängd Chalice i leken. Det innebär också att vi måste spela fler länder. Men om vi bara för tillfället leker med tanken att vi ersätter de 4 moxarna rakt av med 4 Island eftersom leken fortfarande ändå är en nästan helt blå lek. Stifle hade Kenny cuttat redan till GP Hannover när han spelade leken nästa gång och istället lagt in Condescend på den slotten, jag är inte helt förtjust i Condescend i formatet som det är så vi kan låta den slotten vara öppen tills vidare. Att vi inte får spela färgade artefaktländer längre är ju en drawback men inte backbreaking på något sätt. Kanske kan vi spela Darksteel Citadel om vi känner att vi behöver länder som vi kan leta med Trinket Mage och Tezzeret. Riptide Laboratory gör ju dock lite ont att mista. Man kan inte återanvända Trinket Mages, inte låsa ut motståndarens hand med Vendilion Clique eller studsa sin Venser om och om igen. Tråkigt.


Så till de goda nyheterna, kvar i Modern finns alla fyra av Engineered Explosives, Vedalken Shackles, Trinisphere och Ensnaring Bridge. Utöver detta har det tillkommit en del intressanta targets att hämta i olika matchups. Till exempel har Spellskite tryckts, likaså Torpor Orb och Grafdigger's Cage. Kvar i formatet finns även de gamla lite mer marginella tutor targetsen som Pithing Needle, Aether Spellbomb och Pyrite Spellbomb Dessutom har Hex Parasite, Basilisk Collar och Elixir of Immortality tillkommit.



Dock kvarstår det stora problemet, utan Chrome Mox blir leken lite granna för långsam oavsett. Ni minns att vi bytte ut dem mot Islands tidigare. Om jag säger Prison-lek med 10 islands, vad tänker ni på då? Tänker ni möjligen på Blue Moon som Lee Shi Tian spelade på PT Born of the Gods? Jasså, det gjorde ni inte. Lekarna har dock en liknande game plan. Det vill säga "Se till så att motståndaren inte får spela Magic och sedan vinna på Vedalken Shackles". Om man tittar i sideboarden på Tezzerator så återfinner vi även mycket riktigt Blood Moon. Så om vi skippar Condescend helt och tar ut Venser från Kennys originallista så har vi plats för 4 Blood Moon i main.



I och med Blood Moon löser vi också ett annat problem som tillkommit medan formatet blivit äldre, nämligen Abrupt Decay eftersom Jund/Abzan har så känslig manabas. Det spelar ingen roll hur många Chalice of the Void vi lägger på två. Abrupt Decay kommer ändå paja vår Ensnaring Bridge med sin nesliga "Can't be countered"-klausul.

Tezzerator Blues

Modern / Casual

Av: The_machine
06:39, 6/5 -15

The_machine kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: ModernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
5810:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]181900[/lek]
Köp leken! Proxa leken!




Vi har bytt ut Spell Snare mot den lite mer mångsidiga Spell Pierce, om vi ändå tänker gömma oss bakom en Ensnaring Bridge är gubbar inte lika intressanta att kontra. Det känns som om mellan Blood Moon och en lång rad med silver bullets som är uppletningsbara så borde Tezzerator Blues kunna ställa svåra frågor till många av top-lekarna även i Modern-formatet. Amulet och Tron har problem med Blood Moon. Twin har svårt mot Spellskite, Shackles och Ensnaring Bridge. BGx kan som sagt sällan lösa en Blood Moon, om man inte telegraferar den i förväg i game ett det vill säga. Spellskite fyller också en funktion mot Infect och Blood Moon hjälper till lite. Pod finns visserligen inte längre i formatet men jag såg en lek med 4 Collected Company och 4 Chord of Calling, som fungerade på samma sätt så därför får Grafdigger's Cage fortfarande vara med i main deck.

Slutligen vill jag påpeka att jag inte tar något som helst ansvar för om ni spelar den här leken på GPn. Om det inte skulle visa sig råka gå bra då. Då tar jag all cred. Jag vill tacka Beakid för att jag fick skriva av mig lite och låta brewar-genen motioneras lite i och med det här Preview-kortet. Och Kenny. Som antagligen kommer ha en del synpunkter på mitt lekbyggande.

Bonus fact om Kenny Öberg. Han hatar gifflar och anser att de bara är ofärdigbakade kanelbullar i pretto-format.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Plague_Spitter

MEDLEM
Bra artikel! Älskar Kenny's lek, och älskar Tezzeret! :)

17:29:45, 7/5 -15
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Mycket fint! Kasta-tillbaka-GP Berlin. Tack.

11:30:05, 7/5 -15
cjva

MEDLEM
Göteborg
Kenny har rätt. Go artikel.

08:59:45, 7/5 -15
moonlite

SHAGGY
REDAX
Göteborg
Sweet artikel!

Jag hade gärna sett en manasten eller fyra tror jag plus att det inte alls hade känts dumt med några Darksteel Citadel.

Här är några andra artefakter jag hade tittat på (som alla antagligen är för dåliga / warpar leken för mycket):


22:59:54, 6/5 -15
Uppdaterad: 23:02:14, 6/5 -15
Shamaatae

MEDLEM
Karlskrona
sweet. ner med gifflar.

22:18:06, 6/5 -15
Ssapphire

OPHIDIAN
Nice reprint och artikel!
Kul att se leken återupplivas ^_^

22:02:11, 6/5 -15
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Trevlig läsning, tråkigare kort ...

21:38:57, 6/5 -15
Kex_Luthor

MEDLEM
Trelleborg
Det här är riktigt bra.

Edit: ...Läsning, alltså. Men leken kommer säkert stå sig fin den med :)

20:59:56, 6/5 -15
Uppdaterad: 21:05:56, 6/5 -15
fugi

MEDLEM
Jönköping
Kärlek

20:50:20, 6/5 -15
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Göttig artikel och även kortare än deflate gate-rapporten :)

20:32:16, 6/5 -15
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
lovely!

20:19:19, 6/5 -15
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!