Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 669 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Dragons of Tarkir preview!

Ni kanske tror att det bara är casualspelare och Beakid som uppskattar spoilersäsongen? Tji fick ni, när det visar sig att självaste Olle “Rolex” Råde spanat in SvenskaMagics previewkort från Dragons of Tarkir. Så här tänker en av Sveriges mest meriterade Pro Tour-spelare, tillika Hall of Famer om ett kort vi aldrig sett förut.

av Rolex
10:05, 10/3 -15
läst 8395 ggr.
Skriv ut artikel
7 kommentarer

För några veckor sedan kontaktade vår kära webbmästare Beakid mig och frågade om jag var sugen att slänga ett öga på och skriva en preview på ett kort till Fate Reforged. Pinad av speltestning och andra åtaganden tackade jag dock nej. Vad han inte nämnde var att kortet, Mardu Woe-Reaper, var en 2/1 för W, och med andra ord lika gärna kunde ha varit en karta över min framgång i Magi. Frågan är om någon, undantaget möjligen Paul Rietzel uppskattar vita 2/1:or för en mana mer än mig.

Nåväl, jag blev visserligen knäckt över att missa chansen, men har istället tagit tillfället i akt och tittat närmare på kortet som är SvenskaMagics preview för den sista expansionen i Khans-cykeln, Dragons of Tarkir.

Till kortet:

Vid det här laget antar jag att alla är bekanta med de nya mekanikerna i Dragons of Tarkir. En av dem har kanske framförallt varit i fokus, och blivit både hissad och dissad. Bland annat dömde Joel Larsson ut den på Twitter och lät nästan lika upprörd över mekaniken som han, och Paulo Vitor Damo Da Rosa verkar vara över Modern som format.



Jag pratar naturligtvis om Megamorph. Att för en något underkostad aktiveringskostnad få vända upp sin morph och inte bara få en +1/+1 counter på gubben, utan även en liten bonus. Dragons of Tarkir verkar bjuda på en cykel, där Megamorphsen gör allt från kontra spells till gudvetvad.

SvenskaMagics preview må inte vara en vit gubbe för en mana, men den är åtminstone i en annan färg som jag har vett nog att uppskatta - rött!

Vad gör den då? Boltar valfritt target? Gör att motståndarens lag inte kan blocka? Drar tre kort som man måste slänga i slutet av rundan? Act of treasonar en av motståndarens gubbar?

Nja, inte riktigt. Riktigt jäkla långt ifrån något av ovanstående faktiskt.



Ire Shaman, av Beakid klassad som “en blandning mellan ett lejon och en björn”, gör lite av varje, men kanske egentligen ingenting jättebra. Hans ability för tankarna till Chandra, Pyromaster (som jag förresten vill passa på att tacka för min WMCQ-vinst förra sommaren), samt nyare Outpost Siege. Rötts nya flavor ability verkar alltså vara att exila översta kortet på sitt library och få spela det kortet. Med eller utan att betala dess casting cost.

Spelbar?

För constructed är Ire Shaman ett någorlunda aggressivt 2-drop, och var det inte så att någon vann en PTQ i Göteborg för ett tag sedan med monorött med Mardu Scout i leken? Kanske kan även Ire Shaman hitta ett hem i de helröda lekarna som kurvar ut på två. För den som inte skäms för att spela morphs i standard går det såklart utmärkt att lägga sin runda 3 på att spela Ire Shaman som en morphad Gray Ogre och vända upp honom och anfalla som 3/2:a och få översta kortet av libban på köpet.

Men jag är, som med de flesta nya kort, försiktigt skeptiskt. Däremot i limited känns Megamorph som en rolig ability som säkert kommer att bjuda på spännande interaktioner. Jag ser redan fram emot att grinda release events av Dragons of Tarkir på Magic Online. Det kommer att bli en fröjd att få spela med, och mot såväl Megamorphs som den nya drakcykeln.

Ire Shaman lär inte bli den mest spännande i cykeln av Megamorphs, som hittills toppas av Status Dancer. Fast han lär inte bli den sämsta heller.

Med det sagt, så hoppas jag att alla håller tummarna för att jag slipper öppna den här som rare i första boostern på Pro Tour Dragons of Tarkir i Bryssel i april!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Laddy

MEDLEM
Lund
wooohooo en sån preview artikel! :D

14:23:26, 16/3 -15
Kenji

MEDLEM
Tyresö
Jag gillar det här kortet. Kortdrag är ju ovanligt i rött (eller, ja, innan Tarkir iaf), och att kunna klämma på det på en relevant kropp tycker jag är bra. Den går att spela runda 2, 3 eller 4 med vensäntligt olika impact på bordet. Obv klister snarare än en starplayer, men nog är den väl stabil ändå, kan jag tycka.

11:47:03, 12/3 -15
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Orc boobs.

16:48:27, 11/3 -15
PaperTiger

MEDLEM
Göteborg
Sajkobeer skrev 12:55, 10/3 -15 Tycker det var intressant men hoppas på lite mer stoff nästa gång. Tycker detta var i kortaste laget.

Jag förstår Olle. Gubben är rätt kass och det fanns inte mycket text att klämma ut ur den.

02:25:37, 11/3 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Tycker det var intressant men hoppas på lite mer stoff nästa gång. Tycker detta var i kortaste laget.

12:55:40, 10/3 -15
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Preacher: Våra systersiter får samma kort, Wizards bestämmer vilka som får etc.

11:16:47, 10/3 -15
Preacher

MEDLEM
Harlösa
Intressant och bra artikel!

Hur funkar det här med previews som är speciellt dedikerade till en community, får danskarna och norrmännen samma kort? Får andra communitys andra kort? Vad får tex belgarna? Vad krävs för att få ett preview tilldelat? Hur många får preview? Channelfireball får väl ett eget?

Finns det inget liknande samarbete med finnarna förresten? (Som med Danmark och Norge) (inget med previews att göra alltså)

11:01:28, 10/3 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!