Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 644 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Fate Reforged preview: Mardu Woe-Reaper!

Välkommen till tillbaks till Tarkir. Ja, för den kommande expansionen Fate Reforged utspelar sig nämligen tusen år tillbaks i tiden, då de fem klanerna Temur, Jeskai, Sultai, Mardu och Abzan slåss mot jättearga drakar. Förhoppningsvis finns det några drakar kvar till den sista expansionen i blocket, Dragons of Tarkir. Hursomhelst har det blivit dags att presentera den exklusiva preview som SvenskaMagic får nöjet att presentera för världen.

av duddelutten
08:49, 8/1 -15
läst 14964 ggr.
Skriv ut artikel
9 kommentarer

Det kliar helt enkelt för mycket i fingrarna för att direkt trycka upp kortet i läsarens ansikte. Låt mig istället osökt dra ut på spänningen och resonera kring andra bilder som för tankarna till vårt preview...

...eller inte.

Spoiler:



”Those who died in battle deserve their rest.”

Mardu Woe-Reaper är vid en första observation en stabil, arg, vit man med upside. När denna krigare gör entré har du möjligheten att exilea en creature från valfri grav och få ett liv på köpet. Inte riktigt en Scavenging Ooze på pinne, men väl en ability som inte är särskilt svår att trigga i varken limited eller standard. Lätt att missa: andra Warriors som kommer in triggar även denna ability. Yep, det stämmer – och det finns en del i vår (-i -år).

Bloodsoaked Champion Tormented Hero Chief of the Edge Chief of the Scale Mardu Skullhunter Mardu Hateblade Oreskos Swiftclaw Seeker of the Way Sightless Brawler

Sug på den högen. Och betänk att det även finns andra färger som har bättre-än-genomsnittet-warriors: Goblin Rabblemaster, War-Name Aspirant eller Heir of the Wilds och Sunblade Elf.

För övrigt är det min högst personliga åsikt, att fler enter-the-battlefield-effekter gör ett format lite roligare. Visst finns det en del, men de flesta börjar med ett ability word: Raid. Även om Mardu Woe-Reaper och Raid har just ”warriors” som gemensam nämnare, är detta ett-drop inte lika villkorsbetonat.

I limited har jag många gånger saknat ett arg vit man på låg manakostnad som kan trigga raid för mina andra, lite argare, inte fullt lika snabba, ibland vita, varelser.

I standard kanske Mardu Woe-Reaper kan hitta en plats, med tanke på alla lekar med SidisiWhip som gått bra den senaste tiden, men även utan ett target för sin ability är en vanilj-2/1:a för W något som, i alla fall brukade, vara rätt bra.

Historiskt har vi alltid fått rätt mycket i gubbväg för en ynka, vit mana:

Savannah Lions Elite Vanguard Soldier of the Pantheon

Ingen previewartikel är riktigt komplett utan en rejäl slakt av tidigare ståndpunkter hos Wizards, denna gång är Mark Rosewater citerad:



Året var 2003 när ovanstående publicerades. 2004 släpptes Kamigawablocket och Isamaru, Hound of Konda var svaret på MaRos fråga. Under följande 10 år har Wizards inte kommit närmre. Men en del 2/1:or med upsides har vi ju trots allt sett.
Soldier of the Pantheon, ett annat standardlegalt kort, är ett bra exempel, på ett kort med en ganska bra textrad utöver sina två power. Dock har kortet kanske inte varit så imponerande, förutom när den blockade Obzedat i B/W-mirrorn i fjolårets standard.

”Jaha, och eternal då?”, ropar en arg liten stämma i bakre delen av forumborden, ständigt på sin vakt efter tillfällen att angripa på utelämnanden av legacy, vintage eller 93/94….
Nej, tyvärr, jag tror inte Mardu Woe-Reaper är mycket till värden för senare nämna format… Men i modern kanske? Inte vet jag, men låt mig avsluta denna previewartikel genom att lämna en gullig leklista som Elias Watsfeldt spelade till toppborden in i de sista rundorna i GP Milano, med små, arga djur.

Elias Watsfeldt, Modern Milano, Top Tjugo-någonting.

1CMC: 4 Kird Ape, 4 Loam Lion, 4 Goblin Guide, 4 Lightning Bolt, 4 Mutagenic Growth, 3 Rancor, 2 Pillar of Flame, 2 Mogg Fanatic
2CMC: 4 Tarmogoyf, 4 Boros Charm, 3 Ghor-Clan Rampager.
+ Shock- och Fetchländer.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
En soul shepherd för en mana typ. Exciting power creep indeed.

21:36:34, 12/1 -15
Uppdaterad: 22:08:22, 12/1 -15
Shamaatae

MEDLEM
Karlskrona
gött att lägga chalice mot elias lek

22:19:25, 11/1 -15
Olrog

MEDLEM
Årsta
intressant att Wizards har nu en artikel med Mardu Woe-Reaper uppe idag...

17:20:04, 9/1 -15
PiccoloDemon

MEDLEM
Stockholm
"Ingen previewartikel är riktigt komplett utan en rejäl slakt av tidigare ståndpunkter hos Wizards"

Jag instämmer helt! :D

20:28:23, 8/1 -15
duddelutten

MEDLEM
Kalmar
Ajani's Pridemate, Seeker of the Way, Soldier of the Pantheon, Mardu Woe-Reaper kanske är starkt?

14:17:46, 8/1 -15
Uppdaterad: 16:05:36, 8/1 -15
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Hmm..., detta kanske är det 1-drop jag saknar bredvid Soldier of the Pantheon till min mardu-aggro-lek. Blir till att speltesta iaf. :)

10:22:41, 8/1 -15
meanberry

MEDLEM
Göteborg
Teddymannen skrev 10:10, 8/1 -15 Är denna bra med SS?

Vet inte, men jag ska testa.

10:22:24, 8/1 -15
Teddymannen

MEDLEM
Karlskrona
Är denna bra med SS?

10:10:55, 8/1 -15
meanberry

MEDLEM
Göteborg
Jag som precis beställt en soul sisters lek till modern blir glad :)

09:52:49, 8/1 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!