Magic the Gathering
Magic the Gathering34882 medlemmar 637 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
Från Stockholm till Madrid

De flesta av er vet säkert att det har varit en GP i vår kära huvudstad rätt nyligen. En hel del av er har troligen koll på att det har varit en GP i Madrid också, framförallt ni som inte fick plats bland turneringens 1900 spelare. Jag tänkte dela med mig av mina upplevelser från båda dessa GPs och visa hur olika förberedelserna och resultaten kan se ut.

av Binkabi
15:05, 1/12 -14
läst 7141 ggr.
Skriv ut artikel
7 Kommentarer

Inför GP Stockholm – Pre Khans

Formatet i Stockholm var Standard och personligen jublade jag inte direkt över detta. Förlusten av min kära Esper Kontroll hade fortfarande en bitter eftersmak i munnen och sökandet efter en värdig ersättare hade inte ens börjat då Khans inte var helt spoilat än. Mina förhoppningar vilade på Sultai Kontroll efter att ha sett den mäktiga Garruk som skulle kunna spela ihop med en personlig favorit, Ashiok. När Khans var spoilat började alltså testandet efter en lek att spela med i Stockholm, närmare bestämt den 12/9 2014.

Post Khans - Sultai Kontroll

Min första lista jag började testa med var alltså Sultai då jag antog att kraften hos en klan tillsammans med bra fristående kort skulle vara starkt. Allra första listan så ut så här:

Sultai Kontroll

Booster Draft / Casual

Av: Binkabi
14:19, 17/9 -14

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2811:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]167527[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Spretig, ofokuserad och lika snabb som en glaciär i uppförsbacke. Det sistnämnda är givetvis inget negativt men eftersom mycket av motståndet bestod av rödbaserade aggro/midrange-lekar fick jag ofta stryk. Bristen av en sweeper samt hopplöst dåligt kortdrag gjorde mig helt uppgiven och besviken. Jag fortsatte att tweeka listan, testade olika vägar som Grindclock och Empty the Pits men inget kändes speciellt stabilt. Tillslut valde jag att gå vidare och provköra en gammal favorit!

Esper Kontroll

Tyvärr har jag inte kvar en leklista för Esper, men tänk er Sultaileken minus det gröna och lägg till Elspeth, Utter End och Resolute Archangel. Jag kände ofta att man ville gaina liv med Sultaileken och ängeln löste detta på ett bra sätt. Faktum är att det är väldigt svårt att förlora en match där ängeln fått komma in i spel. Dessutom var det väldigt skönt att kunna lägga in några riktiga sweepers i leken. Testningen med denna lek gick väldigt mycket bättre och vinsterna radade upp sig. Det som tillslut fällde leken för mig var manabasen, som är betydligt sämre än man kan tänka sig. Många matcher förlorades då jag inte hade tillgång till rätt antal mana då flera länder kom in tappade. Dessutom visade det sig att Elspeth inte var ett lika hett wincon som det varit innan rotationen, nu var det fullt med konstiga fåglar och elaka drakar som gärna utmanade henne. Testningen gick vidare till nästa stopp som baserades på Keranos, stormguden.

Jeskai Kontroll

Jeskai Kontroll

Standard / Turneringsspel

Av: Binkabi
20:30, 18/9 -14

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: StandardStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1132:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]167620[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


En sak som är intressant att notera är att stjärnorna Treasure Cruise och Dig Through Time fortfarande håller på att utvärderas, så i detta tidiga skede hade jag endast två kopior i leken. Alla tre lekarna hade troligen blivit mer spelbara om jag byggt om dom idag när mina erfarenheter är vidare och bättre. I alla fall, denna lek presterade mycket bättre mot det som de andra två haft problem med, nämligen snabba, små lekar. Tyvärr visade det sig att leken hade stora problem med stora hot och en resolvad Stormbreath Dragon var hopplöst svårhanterad. Elspeth underpresterade fortfarande och kortdraget var även det suboptimalt. Det enda som kändes riktigt bra med leken var just Keranos, som var fantastisk i princip hela tiden. Dock räckte inte detta för mig och sökandet på rätt lek fick styras om mot nya horisonter.

Monoröd, monosvart, Abzan & Jeskai Midrange

Efter att ha gett upp hoppet om att kunna spela kontroll sökte jag mig en lek bland de andra arketyperna. Jag började med monorött och kände mig fram om leken var snabb nog, vilket jag tyckte att den var. Vinsterna kändes ofta stabila men förlusterna kändes alltid helt hopplösa. Metat var väl förberett på Rabblemasters och Courser regerade fortfarande så fort den träffade brädet. Ovanpå detta var jag inte helt förtjust i att åka iväg och spela hyperaggro, vilket väger in en hel del i valet av lek.

Jag fortsatte med monosvart aggro för att testa om den var resistent nog. Bloodsoaked Champion var ett fantastiskt tillskott till leken och många av bestow-killarna vände matcher snabbt. Dessutom hade man tillgång till bra removal och kortryck vilket gjorde det möjligt att hantera många konstiga kort som motståndaren kunde ha. Även denna lek föll tillslut på grund av Courser samt Polukranos och andra svårhanterade hot. Jag kände inte riktigt att jag kunde spendera mina matcher på att hoppas på nötdrag och motståndare som inte riktigt fick ihop sin gameplan.

Vidare testades Abzan, först gravversionen och sedan den mer midrange-inriktade listan. Gravleken gillade jag inte alls, även om Hornet Queen var helt oslagbar om man fick in den i spel. För övrigt kändes leken långsam, svag och oputsad, tyvärr. Midrange-varianten var mycket bättre och hade tillgång till bra removal, Siege Rhino och andra starka bilder. Detta var länge mitt val av lek, helt enkelt för att den hade allt som jag sökte i en lek. Det som fick mig att testa annat igen var en ren ekonomisk fråga eftersom jag inte ägde många av bilderna och inte hade någon att låna dem av heller.

Jag landade tillslut vid den nya, populära leken som går under massor av namn. Jesaki Burn, Wins, Fireworks, Midrange m.m var den näst sista leken jag testade innan jag bestämde mig för vad jag skulle ta med mig till Stockholm. Med snabba matcher, bra med burn och den där smaskiga Dig Through Time kändes leken riktigt stabil. Den kändes betydligt bättre än Abzan förutom att den verkade ha en ojämn matchup mot just den leken. Om Abzan skulle bli populär kändes det inte riktigt rätt att komma med Jeskai Midrange, helt enkelt.

UB Kontroll

UB Kontroll

Standard / Turneringsspel

Av: Binkabi
17:55, 19/10 -14

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: StandardStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2432:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]170079[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Tillslut lyckades jag hitta min lek ändå! Genom att plocka bort den tredje färgen från mina första lekbyggen förbättrades manan enormt. Dessutom fick jag plats med Radiant Fountain som enkelt producerade svart via min egna eller motståndarens Urborg. Kortdragen förbättrades genom att inse hur bra Dig Through Time är samtidigt som jag la in Perilous Vault för att kunna sweepa när jag behövde. Detta blev möjligt eftersom jag övergav i princip alla wincons utom Pearl Lake Ancient som kan undvika att stryka med om man behöver knäcka valvet. Svaren slipades och Disdainful Stroke visade sig vara ett stabilt kort att ha med. Det som skiljer min lista från många andra är att jag valde att spela med Despise över Thoughtseize för att minska mängden lifeloss i leken. I de allra flesta fall plockade jag ändå ett creature eller en planeswalker med mina ryck och allt annat, som Whip of Erebos, är inte supersvår att kontra. Brädan dedikerades åt aggressiva lekar förutom några extra wincons som verkligen behövdes mot Mardu, min sämsta matchup.

GP Stockholm

Så, med mängder av testing, flertalet lekar undersökta och den slutgiltiga listan finslipad kände jag mig väl förberedd för att spela lite magic. Vi bilade upp från Kalmar och intog siten på fredagen. Vi kom iväg aningen sent eftersom jag hade en tenta att skriva innan, men men, sånt är livet. Efter att ha registrerat oss för main eventet hann vi inte göra mycket mer än att göra lekarna redo och testspela innan Rich Hagon drog igång sin show, som jag verkligen rekommenderar. Fredagen tog slut och lördagen infann sig och direkt började krånglet. Som jag förstod det krånglade det med byes och GPn var försenad redan från start. Inget ovanligt men rätt frustrerande. Tillslut kom pairings upp och runda 1 kunde börja!

GP Stockholm – Runda 1 vs Abzan

Jag började med att möta en annan svensk som spelade en typisk Abzanlista, trodde jag. Första matchen var inte speciellt spännande då han fick mulla en del och sedan ryckte jag hans enda actionkort med en Despise. Efter det hade jag full kontroll på matchen tills en Pearl Lake Ancient kunde avsluta jobbet. Match 2 brädade jag ut mina Bile Blight och tog in Negates och Ashiok, vilket visade sig vara ett fatalt misstag. Han öppnade med turn 2 Rakshasa Deathdealer och följde upp detta med turn 3 Fleecemane Lion och turn 4 Rakshasa Deathdealer. Jag kunde hantera en av dem med Silence the Believers men sedan fick han igenom monstrous och gjorde livet surt för mig. Inför match 3 fick jag tänka om och kunde nu hantera hans mer aggressiva djur för att sedan får några rundors andrum medan han byggde upp sin mana för att kunna spela större spells. Tyvärr funkar detta sällan mot en dedikerad kontrollek och Pearl Lake Ancient fick jobbet gjort igen! 1-0 för UB Kontroll.

Runda 2 – Monogrön Devotion

Andra rundan var även den mot en svensk spelare. Match 1 öppnade han med en turn 2 Voyaging Satyr så jag antog att han spelade devotion. Matchen kom ner till en runda där jag kunde spela ut Perilous Vault och ha Bile Blight uppe mot hans svärmar av insekter och andra smådjur. Han drar, funderar och spelar sedan en enorm Setessan Tactics vilket jag svarar på med min Bile Blight. Tyvärr har han precis dragit sin andra mainboard Setessan Tactics och kan spela den, slåss med sina egna killar för att fizzla min spell och sedan kom attacken för leathal. Match 2 landade jag en tidig Ashiok och kunde spela egna stora djur i samma takt som min motståndare och ohotad är Ashiok fruktansvärt svår att slå. Match 3 lyckades jag döda hans manadjur och få honom strandad på 2 länder i flera rundor, medan jag landade en Ashiok som började ticka upp. Jag fick använda Ashioks ultimate för att rycka 7 kort ur min motståndares hand vilket avgjorde matchen, även om jag sedan fick milla 3 kort per tur tills min moståndare inte hade några kort kvar att spela med. 2-0!

Runda 3 - Mardu Tokens

Butcher of the HordeSå kom tillslut det jag fruktade, Mardu. Match 1 var en riktig grindfest där jag dansade runt på väldigt lågt liv. Efter att ha spelat en Despise visste jag att motståndaren hade 3 removals för min ancient, men som tur var innehöll min hand 4 Dissolve och 2 Disdainful Stroke vilket gjorde att jag kände mig rätt säker. Snabbt grindade jag ut hans removal och han scoopade för att spara tid. Match 2 strulade jag lite och satt med starka spotremovals medan min motståndare spelade Hordeling Outbursts. Plötsligt kom en Butcher of the Horde ut och krossade mina drömmar om en comeback. Match 3 var väldigt spännande och var väldigt jämn. Tillslut satt jag med Ashiok på 7 counters (med en nyfunnen Butcher of the Horde under sig), Negate och Empty the Pits i handen medan motståndaren hade en Seeker of the Way i spel och 1 kort på handen. Eftersom jag låg på 6 liv kändes det okej och jag passar turen. Motståndaren drar och spelar en Lightning Strike i Ashiok. Här är jag osäker på om jag spelade fel men jag valde att kontra hans spell för att kunna hålla Ashiok vid liv. Han slår med Seeker i Ashiok och passar turen så jag väljer att spela Empty the Pits för 2. Jag kan tappa upp, plussa Ashiok och spela ett scryland som visar Dig Through Time vilket i princip betyder att jag vinner om jag får tappa upp. Min motståndare drar och spelar en Read the Bones, behåller båda korten och spelar Magma Jet + Lightning Strike i mig för leathal. Tight, men förlust, 2-1.

Runda 4 – UR Scissors

Inför denna runda kände jag mig lite ledsen och jag grubblade länge över den matchen och allt jag kunde ha gjort annorlunda. Efter många funderingar kom jag fram till att jag spelade korrekt efter de förutsättningar jag hade och kan nu sova gott igen. Match 1 förlorar jag snabbt mot en väldigt aggressiv start där jag inte hänger med alls. Match 2 tar mina Jorubai Murk Lurker över och när jag befinner mig strax över 40 liv är segern i hamn. Match 3 gör hans lek precis det den ska, nämligen turn 1: Ornithopter + Ghostfire Blade, turn 2: Ensoul Artifact, slå för 5, turn 3: Equip, slå för 7, turn 4: Ny Ensoul Artifact efter att jag har dödat hans Ornithopter, slå för 5 med Ghostfire Blade, land + Shrapnel Blast och matchen är över, 2-2.

Runda 5 – Temur Aggro

Bedrövad över förra rundan försöker jag repa mig för att inte åka ur turneringen. Min marokanska motståndare spelar Temur Aggro, vilket jag listar ut genom en Despise som tar hans enda actionspell. Tillslut har han hittat något nytt att göra men en Disdainful Stroke + Dig Through Time får honom att scoopa upp korten. Match 2 har han turn 2 och3 Savage Knuckleblade och jag får fruktansvärt med stryk, on the draw hinner jag inte med. Match 3 får min motståndare mulla till 5 för att sedan smaka Despise + Thoughtseize. Sedan händer inget intressant förrän runda 7 då jag kan flasha in en Pearl Lake Ancient och döda motståndarens nyspelade Knuckleblade. Han scoopar då eftersom han varken kan döda min eller mitt wincon, 3-2.

Runda 6 – Jeskai Midrange

Dags för ännu en knivig matchup. Match 1 går knackigt och tillsist ligger jag på 1 liv medan motståndaren får tappa upp med 1 kort på handen. Han drar och passar turen vilket gör mig aningen förvånad och eftersom jag inte har någon kontring i handen spelar jag in min ancient och tappar upp. Slår in och spelar en Jace’s Ingenuity för att ha honom död rundan efter, hittar en Dissolve och vinner matchen utan att behöva använda den. Match 2 går långsamt för motståndaren och jag myser av matchens tempo. Runda 7 tar jag tillfället i akt och spelar min Ancient igen. ”Aha!” utropar motståndaren och smäller ner en Disdainful Stroke. ”Visst, resolv” säger jag och får sedan spendera några minuter medan en domare får kommer bort och förklara att man inte får ta tillbaka sin spell bara för att den inte skulle fungera. Detta spelade dock liten roll eftersom jag inte skulle behöva spela fler spells, 4-2.

Runda 7 – 4c Abzan

Ashiok, Nightmare WeaverJag var rätt nöjd att se att min motståndare spelade Abzan. Första matchen har jag stenkoll på allt, tills motståndaren drar 4 starka hot på rad som jag måste kontra, för att sedan sitta och se dum ut när han lägger Mountain, Crater’s Claws för 17 i mig. Jag försöker samla mig och tar hem Match 2 redan runda 3. Ni vet väl att Ashiok är bra? Match 3 landar jag en ny Ashiok efter att ha kollat motståndarens hand med en Thoughtseize. Han missade att dra ett svar och samtidigt missade han också sitt fjärde land, vilket var förödande. Nu fick jag tappa upp, kontringar redo, Ashiok började producera djur direkt och motståndaren scoopade kort efter detta, 5-2.

Runda 8 – Jeskai Kontroll

En väldigt spännande runda, även om jag lyckades klanta mig rejält. Första matchen tar jag hem eftersom Pearl Lake Ancient är så svårhanterad för en icke-svart lek. Match 2 går sådär tills jag tappar ut mig för att få övertaget. Motståndaren drar då en Magma Jet som räcker för att döda mig. Match 3 går bra och jag lyckades trycka igenom en del kortdrag och sitter på Dissolve samt Silence the Believers på handen. Min motståndare har 1 kort på handen och drar för rundan. Han tänker en stund och spelar sedan en Stormbreath Dragon. Jag låter den resolva och kastar sedan min removal på den. Min motståndare svarar direkt med en Dissolve vilket jag också gör. Plötsligt skjuter en hand in över min axel och en av mina lagkamrater säger: ”du kan inte spela din Dissolve, du har bara 1 blå mana uppe”. Mycket riktigt, när jag tappade upp den rundan bytte jag plats på mina länder, så när jag spelade min removal tappade jag alla mina duals och lämnade Swamp, Radiant Fountain, Island uppe, vilket inte går att använda till Dissolve. Två rundor senare är jag ihjälslagen även om jag lyckades hitta en Dig Through Time som tyvärr visade länder och kortdrag. Besviken över misstaget men rätt nöjd med resultatet fick jag lämna GP Stockholm med slutresultatet 5-3.

GP Stockholm – Avslutning

Jag hade väldigt roligt under denna GP och kände mig väl förberedd. Jag hade inte blivit ledsen om jag hade fått in några matcher till innan turneringen, men både mainboard och sideboard kändes väldigt stabila. Jag tog mig igenom 8 olika lekar med 5 vinster och där alla förluster var väldigt tighta, mycket mer än så kan man knappast begära. På söndagen försökte vi oss på Team Sealed men efter att ha förlorat första rundan mot några välpumpade finländare bestämde vi oss för att droppa och säga tack och adjö till huvudstaden!

Inför GP Madrid

I princip all min tid för testing gick åt till GP Stockholm. När förberedelserna inför Madrid började var testingen rätt målinriktad: 1) är UR Delver den bästa leken? 2) om den är det, finns det en lek som slår den och samtidigt är bra mot andra lekar? Jag testspelade en hel del UR Delver och kände mig rätt säker på att leken var ett klokt val. Jag brewade en hel del också, allt från Bant till Zombie Pod, och den sistnämnda var faktiskt den lek jag hade siktat in mig på att spela fram tills några dagar innan vi skulle ge oss iväg.

Zombie Pod

Zombie Pod

Modern / Turneringsspel

Av: Binkabi
20:31, 29/11 -14

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: ModernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3457:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]172876[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Denna lista vann mig 16 vinster på rad mot en hel hög med starka lekar, vilket gjorde mig väldigt intresserad av att ta med mig den till Madrid. Framförallt var det Phyrexian Obliterator som gav mina motståndare problem men den burn du kan plocka fram via Gary och Geralf’s Messenger är väldigt dödlig också. Efter att ha kört en intensivtestning mot UR Delver och Jeskai Combo kom jag tyvärr fram till att leken inte skulle hålla mot dessa motståndare och valde därför att ta med mig något som jag har mycket erfarenhet med, som jag gillar att spela och som dessutom kändes stark mot UR Delver.

Jeskai Midrange

Jeskai Midrange

Modern / Turneringsspel

Av: Binkabi
18:19, 12/11 -14

Binkabi kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: ModernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3610:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]171822[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Detta är listan jag tog med mig till Madrid. Personligen kändes det självklart att spela en lek med mycket removal för Delver och Pyromancers, lifegain via Kitchen Finks och Lightning Helix samt smarta hot som Restoration Angel och Ajani Vengeant. Dessutom fick jag nöjet att testa Dig Through Time i formatet när många andra spelade Treasure Cruise i stället. Överlag var jag väldigt nöjd med listan inför GPn och chanserna till framgång kändes stora.

GP Madrid – Runda 1 vs 4c Trinket Mage Control

Ja, givetvis lyckas jag pricka in en udda lek direkt. Tyvärr spelade jag en lek som inte är speciellt stark mot tyngre kontroll-lekar, men det var bara att köra ner huvudet och kämpa. Match 1 kurvar jag ut med Bolt, Finks, Ängel och Colonnade vilket snabbt stänger matchen. Match 2 ser det hyfsat ut tills min motståndare drar för rundan och slammar Blood Moon. I handen har jag Ajani, Helix, 2 Electrolyze samt en Cryptic Command och min motståndare ligger på 2 liv. Allt jag behöver är ett basic Plains eller Island för att vinna. Tyvärr hittar jag det inte på 5 rundor och dör. Match 3 hat han alla svar och landar Vedalken Shackles, Spellskite och massa annat medan jag är tvingad att spela draw go. Efter att ha spelat en riktigt stor runda får jag helt plötsligt en öppning att vända matchen på 1 liv. Min motståndare har tagit över min Batterskull-token och väljer att spela en Blood Moon, vilket var precis det som jag väntat på. Nu har han endast 4 Islands i spel, så jag kan spela min andra Batterskull och equipa den första på min nya token för att ha en 8/8:a vigilance och lifelink i spel, som är för stor för hans Shackles. Klockan har tickat ner och det är nästan slut på rundan, när min motståndare även spelar sista kortet i sin hand, Ensnaring Bridge. Där dog allt hopp om att kunna vinna matchen eftersom alla mina Wear // Tear är slut och mana till Cryptic Command är omöjligt att skapa med Blood Moon i spel. Jag får snällt vänta tills timerundorna är slut och nöja mig med lika, 0-1-0 för Jeskai Midrange.

Runda 2 – Bant

Andra rundan mötte jag en spanjor som glatt pratade spanska med mig, även om jag inte förstod speciellt mycket. Han spelade Bant vilket var en överraskning, men det hindrade mig inte från att försöka vinna. Första matchen stannar han på mana efter att jag har bränt hans Noble Hierarch (jag antog att han spelade Jeskai Combo) så jag hade fritt fram att resolva mina hot och slå ner honom. Innan han förlorade hann han dock visa en Courser of Kruphix vilket fick mig att tänka om och anta att han spelade Bant och inte combo. Match 2 var jämnare och hans Thrun var jobbig. Dock kunde jag spela Kitchen Finks, blocka, Blinka med Ängel, block igen och svinga matchens tempo i min favör. Tillslut hittar jag en Dig Through Time som i sin tur ger mig 2 boltar för seger, 1-1-0.

Runda 3 – Blå Jund

Vi fortsätter med rätt udda lekar med Jund som splashade blått för Treasure Cruise. Jag minns inte mycket av matcherna mer än att Tarmogoyf, Scavenging Ooze och Treasure Cruise inte är superheta tillsammans, speciellt inte när jag kan tömma min grav med hjälp av Dig Through Time. Match 2 fick jag resolva en Ajani Vengeant och rida honom till ultimate, 2-1-0.

Runda 4 – Jund

Halleluja, mer discard! Min motståndare kunde ganska exakt 0 engelska vilket gjorde det svårt att förstå vart i turen vi befann oss, vad han gjorde med sina spells och en hel del annat. Första matchen vinner jag via burn mot hans fetch, shockland, Thoughtseize- start. Match 2 grindar vi länge och hans Thrun är hopplöst jobbig. Det som avgör rundan är tveklöst att han drog 5 länder och 14 spells medan jag drog ungefär tvärtom. Tillslut har han 4 liv kvar och jag har Helix och Dig i handen. Han animerar sitt land och svingar för leathal, jag söker med dig men hittar inget burn alls och dör. Match 3 är precis lika jämn och återigen drar han massor av spells. Tillslut har jag leathal om jag bara får tappa upp och då, helt plötsligt, så byter han taktik och spelar en Huntmaster of the Fells för att gaina liv. Nu kan jag inte bränna ner honom utan får försöka dra extra kort och vinna rundan efter. Han drar dock och spelar 2 boltar vilket tar ner mig till 1 liv och detta stänger av mitt fetchland. Jag kan inte försvara mig och förlorar, 2-1-1.

Runda 5 – Through the Breach

Through the BreachUR Delver lyser med sin frånvaro medan jag sätter mig och spelar mot Scapeshift. Trodde jag, tills han spelade en Through the Breach i mitt endstep och slog ihjäl mig med en Emrakul. Match 2 har jag en Shadow of Doubt som verkligen förstör för honom och efter detta kan jag landa en Ajani och vinna med hans ultimate. Match 3 tappar min motståndare upp och spelar sitt 6:e land, jag har 5 länder vara 1 är tappat. Han funderar en stund och spelar sedan en Primeval Titan. Jag har Mana Leak, Mana Leak, Cryptic Command, Snapcaster Mage samt Celestial Colonnade i handen. Jag bestämmer mig för att jag gärna drar ett kort med min Cryptic och spelar den varvid min motståndare drämmer sin titan i graven, och han ser glad ut. Det kan bara betyda… Summoning Trap. Givetvis spelar han en direkt och jag känner mig väldigt ledsen som kom på hans plan för sent. Otroligt nog missar han (leken spelar dock endast 8 stora djur, varav 6 fanns kvar i leken) men han satt på ännu en som hittar en Emrakul. Nu följer 4 rundor av Cryptic Command, tappa dra medan jag hugger med Snapcaster och Restoration Angel. Tillslut spelar min motståndare 2 Anger of the Gods vilket dödar alla mina djur samt hans egna Primeval Titan och detta gav mig en lucka att få in Ajani. Jag håller Emrakul tappad tills jag hittat en Bolt för att kunna bränna ner min motståndare, 3-1-1.

Runda 6 – Tribal Zoo

Ännu en spanjor, dock med 4 fans som stod bakom honom och tittade. Första matchen stannar jag på 1 liv innan jag kan vända och vinna genom en svärm av brännspells och Dig Through Time. Min motståndare såg rätt besviken ut. Match 2 håller jag 4 länder, Batterskull, Lightning Bolt, Path to Exile. Runda 8 hittar jag tillslut mitt land, kan spela Batterskull och sedan tar det bara några rundor innan mitt liv är högt och min motståndares liv är 0, resultat 4-1-1.

Runda 7 – UR Delver

Äntligen en motståndare som jag hade förväntat mig! En rätt trevligt runda över lag och första matchen drar han inte många creatures. Jag däremot kan landa Kitchen Finks och Restoration Angel vilket snabbt vinner mig matchen. Andra försöket går också strålande, fram tills motståndaren drar sitt kort för rundan och drämmer ner en Blood Moon på brädet. Jag är inte helt död eftersom jag har en Bolt redo och Batterskulls att dra in i, men jag hinner inte hitta någon innan jag har förlorat. Tredje Matchen byter vi spells fram och tillbaka tills min motståndare landar 2 Delver of Secrets när jag är uttappad. Detta var dock min plan eftersom jag hade en Pyroclasm på handen. Tyvärr drog jag en Batterskull och resolvade den i stället. Min motståndare såg bekymrad ut och spelade en tredje Delver, vilket gjorde min Pyroclasm totalt gamebreaking nästa runda. Han kunde inte hämta sig från den och Batterskull tog hem rundan, 5-1-1.

Runda 8 – UR Delver

Ännu en delvermatch alltså. Min öppningshand ser okej ut men det visar sig snabbt att denne motståndare har valt att spela en annorlunda version av leken. Spell Pierce tar min bolt, Spell Snare tar min Helix, Remand stoppar min Snapcaster, Mana Leak stoppar min Snapcaster och sen var jag död. Andra matchen är jämn och min motståndare har en Young Pyromancer i spel med 2 mana uppe. Jag har möjlighet att spela 2 spells och börjar med en Elecrolyze, vilket motståndaren svarar på med en Vapor Snag. Jag svarar med en Lightning Helix och motståndaren svarar med en Spell Snare. Han tappar upp, drar och spelar ut Young Pyromancer igen. Jag tappar och och spelar Batterskull och motståndaren svarar med en Negate vilket avslutar matchen, 5-1-2.

GP Madrid – Avslutning

Återigen är jag väldigt nöjd med min insats, även om jag inte lyckades vinna hela turneringen. Jag var lite sur över att förlora mot UR Delver, mest för att han spelade 12 kontringar main och ännu fler i brädan, vilket är väldigt riskabelt. Uppenbarligen funkade det bra mot mig och det finns inte mycket att säga, jag tror inte att jag hade kunnat spela annorlunda på något sätt. Jag avslutade med att gå 3-1-2 i Super Sunday Series med en skaplig Abzanlek som splashade blått för Icy Blast. Jag mötte 6 väldigt bra motståndare och det kändes lite jobbigt när de pratade om sina PTQ Finaler, Super Sunday Series top 8:or när jag personligen inte hade något lika spännande att berätta, inte än i alla fall!

Hoppas att läsningen har varit hyfsat underhållande och att ni inte somnade på vägen ner! Nästa artikel kommer vara något speciell så jag hoppas verkligen att någon orkar ta sig tid att läsa den!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

yespair

JUDGE L2
Trollhättan
Jag ska sluta läsa direkt på korten...

20:16:04, 2/12 -14
Uppdaterad: 20:53:36, 2/12 -14
Binkabi

REDAX
Kalmar
Yoggoth skrev 12:35, 2/12 -14 Jag kan hålla med om kritiken från jangi. Men jag uppskattade artikeln i dess nuvarande form också. Blev klart intresserad av zombie pod leken. I efterhand hade du hellre kört den leken?

Jag tror den hade presterat ungefär lika bra som Jeskai-listan om man tänker sig exakt samma motstånd. Dock hade jag fortfarande hellre spelat Jeskai om jag fått spela om turneringen!

På tal om det, den ända ändringen som jag hade velat göra var följande:

-1 Electrolyze
+1 Land

Kände i 19 games/20 att jag gärna dragit ett land till, även om Electrolyze är bra blev det lite klumpigt ibland.

13:23:56, 2/12 -14
Yoggoth

MEDLEM
Karlholmsbruk
Jag kan hålla med om kritiken från jangi. Men jag uppskattade artikeln i dess nuvarande form också. Blev klart intresserad av zombie pod leken. I efterhand hade du hellre kört den leken?

12:35:38, 2/12 -14
FantasticFreddie

MEDLEM
Stockholm
Trevlig läsning!

00:11:46, 2/12 -14
jangi

MEDLEM
Stockholm

#5 PWP Seasonal
#14 PWP Yearly
Binkabi skrev 21:27, 1/12 -14
jangi skrev 15:22, 1/12 -14 Om du ska skriva en turneringsrapport och dessutom när det gäller något så pass "stort" som en GP, då kan det vara bra att du går igenom leken, bra/dåliga matchupps, varför du spelar med korten du gör i sideboard.
Enligt min mening så känns det inte som en speciellt välarbetad artikel just för att du lämnar ute massor med information.
Exempelvis ta med din sideboardplan, ta upp lite kort som du funderat på, vad du skulle ändrat i efterhand osv.

Ta till dig av denna konstruktiva kritik till din nästa artikel!

Om du vill kan jag svarva ihop en tilläggsartikel med mer djupgående diskussioner och tankar :) tills nästa gång ska jag inkludera det direkt!

Ta det precis som du vill, jag ville bara ge dig lite kritik! Som artikelskrivare så måste man kunna ta det.
Jag har skrivit en artikel för en hemsida om magic, innan jag skickade jag in den så lät jag ett par läsa igenom den och ge mig tips. Hade jag inte fått den hjälpen hade jag inte alls varit nöjd med det jag gjorde. Jag fick massor med positiv feedback när den las upp och det tog jag åt mig av.

Det jag menar är inte att du ska skriva om precis varje runda du spelade, exakt varje land du la i rätt ordning. Tips är väl kanske att ta lite noteringar om vad du brädade i matchena du spelade osv.

22:14:39, 1/12 -14
Binkabi

REDAX
Kalmar
jangi skrev 15:22, 1/12 -14 Om du ska skriva en turneringsrapport och dessutom när det gäller något så pass "stort" som en GP, då kan det vara bra att du går igenom leken, bra/dåliga matchupps, varför du spelar med korten du gör i sideboard.
Enligt min mening så känns det inte som en speciellt välarbetad artikel just för att du lämnar ute massor med information.
Exempelvis ta med din sideboardplan, ta upp lite kort som du funderat på, vad du skulle ändrat i efterhand osv.

Ta till dig av denna konstruktiva kritik till din nästa artikel!

Om du vill kan jag svarva ihop en tilläggsartikel med mer djupgående diskussioner och tankar :) tills nästa gång ska jag inkludera det direkt!

21:27:46, 1/12 -14
jangi

MEDLEM
Stockholm

#5 PWP Seasonal
#14 PWP Yearly
Om du ska skriva en turneringsrapport och dessutom när det gäller något så pass "stort" som en GP, då kan det vara bra att du går igenom leken, bra/dåliga matchupps, varför du spelar med korten du gör i sideboard.
Enligt min mening så känns det inte som en speciellt välarbetad artikel just för att du lämnar ute massor med information.
Exempelvis ta med din sideboardplan, ta upp lite kort som du funderat på, vad du skulle ändrat i efterhand osv.

Ta till dig av denna konstruktiva kritik till din nästa artikel!

15:22:46, 1/12 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!