Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 629 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
3-kortsturneringen är avgjord!

291 spelare deltog i Sveriges kanske största magicturnering (Grand Prixer undantaget) någonsin! 3-kortsturneringen blev en publik succé långt över förväntan. Nedan följer resultat och metagameanalys.

av Razorfin
#10 PWP Yearly
21:35, 20/8 -14
läst 7765 ggr.
Skriv ut artikel
69 kommentarer



Först av allt vill jag tacka för alla bidrag, det har varit kul att följa det enorma intresse som det blev. Samtidigt överträffade intresset mina förväntningar något oerhört, vilket får kvadratiska konsekvenser för turneringsformen. Alla-möter-alla spårar helt enkelt ur med ca 300 lekar, som genererar ca 45000 matchups. Här kommer en förklaring av modifikationer från ursprungsreglerna jag har gjort.

  • Första och andra tiebreak är borttagna. Att räkna duellvinster och oavgjorda skulle innebära otroligt mycket mer jobb och knappt någon nytta. Nu spelar endast poäng roll, dvs att vinna med 2-0 är lika bra som att vinna med 1-0-1. Tredje tiebreak, tid för inlämnande, är enda sättet att skilja spelare med lika poäng åt.
  • Då priser endast delas ut till ettan och tvåan i turneringen har jag enbart letat fram dem och struntat i att försöka skapa en komplett standings.
  • Efter att ha räknat totalpoängen för ett par subjektivt utvalda potentiella vinnarlekar har jag eliminerat lekar som skulle få en mindre totalpoäng.
  • Felbyggda lekar och reaktiva lekar som inte kan vinna förutsatt att motståndaren aldrig lägger något kan omöjligen vinna turneringen.
  • Antalet lekar med Chancellor of the Annex i turneringen är väldigt högt, och samtidigt har de utvalda lekarna en väldigt hög totalpoäng. Detta medför att lekar som saknar Chancellor of the Annex samt aldrig kan vinna mot en (dvs dör på eller enbart kan producera en vanilla 1/1, vilken i bästa fall spelar oavgjort) omöjligen kan vinna turneringen.
  • Konceptet med land-gubbe-removal står sig för dåligt i metat, de kan omöjligen vinna turneringen.
  • Lekar som av någon anledning är strikt sämre än någon annan lek kan omöjligen vinna turneringen.
  • Övriga lekar har jag rättat ett antal matcher för. Är deras poängsnitt för dåligt jämfört med ledarleken efter ett femtiotal matcher kan de omöjligen vinna turneringen.
  • Allt detta leder till att vissa lekar, trots att de är ganska bra och skulle hamna på en hygglig placering om alla matcher skulle räknas ut, inte har ägnats någon uppmärksamhet.
  • Vill man ha reda på sin poäng är man hjärtligt välkommen att själv räkna ut den utifrån dokumentet.
  • Fel i rättningen skulle kunna förekomma. Hittar man ett sådant får man meddela mig och så tar jag en titt på det igen. Dock så är de tillräckligt få och marginalerna så stora så att eventuella fel inte påverkar utgången av turneringsresultatet.





Förklaring av dokumentet

  • Dokumentet fungerar så att alla lekar är inlagda i kronologisk ordning.
  • Man skulle kunna enbart fylla i resultat nedanför den svarta diagonalen och inversera dem och kopiera dem till den övre halvan, men då jag inte är intresserad av att fylla i allt utan enbart hitta en vinnarlek så har jag rättat lodrätt.
  • Poängen räknas lodrätt, dvs en trea i en ruta innebär att leken i den kolumnen slog leken i den raden.
  • Totalsumman står längst upp, men som sagt så har alla lekar rättats olika mycket, så den säger förmodligen inte överdrivet mycket.
  • Färgkodning ovanför leklistan är för identiska lekar. Dock finns det väldigt många lekar som har flera kopior, så alla lekar med fler än en deltagare är inte färgade.
  • Färgkodning i leklistan betyder
  • -gul: kan inte vinna någon match eftersom det är öppna leklistor och motståndaren spelar rätt. Oftast innebär det att inte lägga någonting.
  • -röd: leken är av någon anledning dysfunktionell och fungerar inte så väl som lekbyggaren hoppats, men kan ändå vinna matcher.
  • -grön: leken fungerar inte och gör därför ingenting.
  • Namnen är borttagna på alla spelare, förutom de som skickat in vinnarleken. Vill du räkna ut poängen för din egen lek föreslår jag ctrl + f för att hitta din lista.
  • Det är 291 lekar med i turneringen, vilket innebär att man spelar 290 matcher. Låt oss säga att en genomsnittlig lek på fem matcher vinner två, förlorar två och spelar en oavgjort. Detta skulle innebära en totalpoäng på 406, vilket är en utgångspunkt om man vill se om man gjorde bra eller mindre bra ifrån sig i turneringen.


Länk till dokument

Då säger jag ett stort grattis till Svante landgraf Landgraf som var först med att lämna in
Fountain of Cho
Strip Mine
Chancellor of the Annex
och därmed ror hem 50 krediter samt titeln 3-kortskung! Grattis även till Peter the_machine Wallin som var näst snabbast och vinner 20 krediter. Även Slin, Sneaky_armadillo och Preacher lämnade in den vinnande leken.

Hurra! :)





3-kortsmagic, the basics

Det finns olika sätt att kategorisera lekar. Ett är att dela in de tre korten i mana, hot och disruption. Vissa kort dubblerar funktion, men som utgångspunkt fungerar den här kategoriseringen bra.

Vanliga kort

Mana:
Black Lotus
Mishra's Workshop
City of Traitors
Storageland
Channel
Show and Tell
Aether Vial
Karoo-land

Hot:
The Rack
Chronomaton
Steel Overseer
Emrakul, the Aeons Torn
Chancellor of the Annex
Chancellor of the Forge
Scalding Tongs
Dark Depths
Memnite
Dryad Arbor
Mishra's Factory
Inkmoth Nexus
Nether Spirit

Disruption:
Chancellor of the Annex
Force of Will
Strip Mine
Ensnaring Bridge
Trinisphere
Sphere of Resistance
Balance
Smallpox
Ryck i olika former
Removal i olika former

En väldigt förenklad modell av formatet är att
mana + mana + hot
slår
mana + hot + hot
som slår
mana + hot + disruption
som slår
mana + mana + hot


T.ex så funkar dessa lekar enligt modellen.

Black Lotus
Channel
Emrakul, the Aeons Torn

City of Traitors
Chronomaton
Steel Overseer

Force of Will
Random blått kort (som då hamnar under kategorin mana)
Memnite


Det lättaste sättet att bryta den här triangeln är att använda sig av disruption. T.ex så vinner
Mishra's Workshop
Ensnaring Bridge
Scalding Tongs
mot två av ovanstående lekar.

Ett annat sätt är att hitta kort som dubblerar syfte, t.ex
Mishra's Factory (mana, hot)
Strip Mine (mana, disruption)
The Rack (hot)
eller
Fountain of Cho (mana)
Strip Mine (disruption)
Chancellor of the Annex (disruption, hot)




Vanliga fel

Det vanligaste felet folk har gjort är att missa att det är öppna leklistor, vilket gör att alla alltid spelar rätt. Därför måste ens lek kunna vinna utan att vara beroende av motståndaren. Har man t.ex The Rack som hot så måste det kompletteras med ett annat hot, annars sitter motståndaren helt enkelt med alla tre kort på hand. Exempel på lekar som inte kan vinna är

Quicksand
Maze of Ith
The Rack

Mishra's Workshop
Ensnaring Bridge
Paupers' Cage

Island
Foil
Nether Spirit

Mountain
Slumbering Dragon
Slumbering Dragon

Swamp
Dismember
Death's Shadow

Temple Garden
Path to Exile
Qasali Ambusher

Mountain
Lightning Bolt
Vexing Devil

Lekar med samma typ av fel, men som ändå kan vinna matcher är lekar där hotet även är disruption, eller med mana som tvingar en att lägga sitt hot och sitt disruption samtidigt, vilket skapar en väldigt awkward timing. Exempel på dessa är

Strip Mine
Aether Vial
Banisher Priest

Swamp
Black Lotus
Gatekeeper of Malakir

Black Lotus
Swords to Plowshares
Thalia, Guardian of Thraben

Saprazzan Cove
Force of Will
Misthollow Griffin

Ett annat typ av fel är folk som inte läst och förstått klausulen om att man inte kan dra kort med tom lek. Detta medför att Laboratory Maniac inte duger till annat än att slåss med. Regeln finns där för att stoppa Maniacen och Words of War-cykeln, men samtidigt tillåta lekar med recursion.

Ett tredje typ av fel är att skriva fel i leklistan. Visst fattar jag att skaparen menade andra manakällor med liknande namn i nedanstående listor, men jag tycker inte det är för mycket begärt av mig att man faktiskt måste skriva rätt kort. De här lekarna fungerar alltså inte alls.

Mishra's Factory
Mox Opal
Ravenous Rats

Mishra's Factory
Ensnaring Bridge
Scalding Tongs

Den fjärde typen av fel är där lekbyggaren helt enkelt tänkt fel. T.ex så ger Black Lotus endast en färg på manan, och i leken nedan kommer motståndaren bara att pendla mellan 19, 20 och 21 liv.

Punishing Fire
Grove of the Burnwillows
Strip Mine

Det utan tvekan vanligaste felet var dock att skicka leklistan till mig. Trots dubbla uppmaningar skickade ca 50 av de 291 deltagarna leken till mig. Läsa var tydligen överskattat.




Metagameanalys

I den här turneringen började alla från början. Vissa skickade in första bästa gubblek de kom på (nivå 1), andra kom djupare in i formatet och hittade explosiva Lotuslekar eller långsamt tickande landlekar (nivå 2), andra toppade det genom att hitta svar på det genom främst Chancellor of the Annex och Strip Mine (nivå 3), och ytterligare några synade att just de skulle se mycket spel och spelade därför runt dem (nivå 4).

Eftersom systemet i den här turneringen var alla-möter-alla tjänade man på att slå den stora massan (nivå 2) snarare än att ha bra matchup mot ”de bra lekarna” (nivå 3). Med andra ord är toppen av standings fylld med lekar med både Chancellor of the Annex och Strip Mine, då de genererar väldigt många gratisvinster. I ett swissystem hade lekar som slår just dem (nivå 4) kanske vunnit istället.

Det bästa wincondition att ackompanjera Chancellorn och Strip Mine med var Fountain of Cho/Icatian Store tätt följd av Chancellor of the Forge. Dryad Arbor och Memnite kommer strax efter. Chancellor of the Forge, Dryad Arbor och Memnite är jämförbara då alla är 1/1. Deras respektive svagheter är Leyline of Singularity + Karakas, Strip Mine och Chancellor of the Annex, vilket gör att i den här turneringen var Chancellor of the Forge bättre än Dryad Arbor som var bättre än Memnite. Vitt storageland är visserligen också känsligt för Strip Mine, men att producera en 5/6 flying runda 8, 9 eller 10 (beroende på om man behöver offra sin egen Strip Mine och/eller spela runt motståndarens Chancellor of the Annex) var ändå starkare än Chancellor of the Forge, som i sin tur springer in i lite olika typer av problem (t.ex leken Gitaxian Probe, Black Lotus, Laboratory Maniac pinsamt nog).

I en eventuell framtida turnering så kan det komma att se helt annorlunda ut, framförallt nu när metat blivit lite utforskat. Försöker man techa för mycket slutar det säkert med att man förlorar mot typ Mountain, Goblin Guide, Lightning Bolt eller något liknande på nivå 1, varpå cirkeln till slut sluts.




Honorable mention till innovativa, bra eller roliga leklistor

Lotus Bloom
Lotus Bloom
Elspeth, Sun's Champion
- För att Black Lotus är för snabb

Darksteel Citadel
Island
Ensoul Artifact
- Standardlegal

Gravecrawler
Gravecrawler
Cavern of Souls
- Relentless

Black Lotus
Anurid Scavenger
Unmake
- Nyttjar drawstep

Rakdos Carnarium
Volrath's Stronghold
Kathari Bomber
- Nyttjar drawstep #2

City of Traitors
Isochron Scepter
Lightning Helix
- Klassiskt knep

Black Lotus
Black Lotus
Barren Glory
- The Cheese stands alone!

Darksteel Citadel
Squirrel Nest
Black Lotus
- Hur man spelar runt Chancellor och Strip Mine

Karakas
Cenn's Tactician
Leyline of Singularity
- Innovativt

Black Lotus
Sheltered Valley
Lavaborn Muse
- Rack + hot, check

Leyline of Anticipation
Black Lotus
Mesmeric Fiend
- Vem var det som började matchen?

The Tabernacle at Pendrell Vale
Inkmoth Nexus
Cathedral of War
- Oops, no spells

Mercadian Bazaar
Norin the Wary
Genesis Chamber
- Äntligen ett hem för Norin!

Mishra's Workshop
Jinxed Choker
Glacial Chasm
- One of a kind




Då får jag avsluta för den här gången, hoppas ni har haft kul. Om intresse finns kan det komma att bli fler turneringar i framtiden med någon typ av förändring.

Hejdå



Props till nedanstående människor som hjälpt mig med rättningen

Ludde laddy Londos
Oskar McLauring Persson
Victor eifel_tornet Ahlinder
Frej Sneaky_armadillo Örnberg
Mikael nesid Magnusson
Tobias The_bear Ström

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Advena

MEDLEM
Luleå
Håller med dig. Ny vända med en lagom lista ban's alltså! Gärna snart!

17:38:10, 27/8 -14
Törnros

MEDLEM
Stockholm
Metagamet kommer inte förändra sig så mycket som folk verkar tro. Det finns många lekar som slår Chancellor och vissa av dem var med här. Det var inte som att Chancellor var ett hemligt tech-kort. Det kommer dock alltid finnas en rejäl bunt med folk som skickar in vad de tycker verkar tufft eller roligt, och det faktum att endast 2 personer kunde vinna med en viss lek gör att folk som kommer sent väljer rogue-lekar.

I en 3CB-turnering utan bans, så kommer man aldrig någonsin kunna vinna utan runda 0-disruption. Det kommer alltid vara för många lekar som spelar någon form av discard eller kombo som gör att man måste kunna hantera det även on the draw. Varianter som FoW eller Leyline of Anticipation blir löjligt utklassade av Chancellor, så en eventuell nästa turnering kommer vinnas av Chancellor igen. Antagligen i kombination med Strip Mine, eftersom den stoppar alla försök att komma runt Chancellor genom att spela land+2 hot eller land+hot+disruption.

12:40:39, 27/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
Japp, menar att trollet dödar på 5 rundor.

På draw är det tight dock då leken kastar Chancellor turn 8 och Trollet delar ut dödlig skada turn 7.

23:28:37, 25/8 -14
toriv

VäKTARE
Norrtälje
IlsaGold skrev 23:10, 25/8 -14
toriv skrev 23:06, 25/8 -14
IlsaGold skrev 20:11, 25/8 -14 Jag har säkert fel.
Men jag har redan gjort det du nämner. Jag gjorde det innan jag skickade in mitt bidrag.
Eftersom det inte är så svårt att göra en lek som specifikt slår vinnarleken så kan denna lek se ut hur som helst. Tex Darksteel Citadel, Black Lotus, Thrun, the Last Troll.

Det som händer är att det tar mycket ifrån vad leken kan göra. Ofta tar det bort möjligheter till ett andra win con mm, metat begränsar då byggandet av lekar ganska mycket. Lekarna blir smala och dåliga mycket annat.

Skulle det inte vara roligare med ett nytt blankt papper. Alla lekar har chans att vinna igen? :)

Men den leken vinner ju inte mot vinnarleken. Så det kanske inte var så enkelt ändå? :)

Den behöver 5 turns för att vinna, hur tänkte du att den förlorade?

Sorry, mitt fel...

EDIT: Fast det behövs väl 6 rundor, trollet kommer ju först runda 2.

23:12:12, 25/8 -14
Uppdaterad: 23:13:01, 25/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
toriv skrev 23:06, 25/8 -14
IlsaGold skrev 20:11, 25/8 -14 Jag har säkert fel.
Men jag har redan gjort det du nämner. Jag gjorde det innan jag skickade in mitt bidrag.
Eftersom det inte är så svårt att göra en lek som specifikt slår vinnarleken så kan denna lek se ut hur som helst. Tex Darksteel Citadel, Black Lotus, Thrun, the Last Troll.

Det som händer är att det tar mycket ifrån vad leken kan göra. Ofta tar det bort möjligheter till ett andra win con mm, metat begränsar då byggandet av lekar ganska mycket. Lekarna blir smala och dåliga mycket annat.

Skulle det inte vara roligare med ett nytt blankt papper. Alla lekar har chans att vinna igen? :)

Men den leken vinner ju inte mot vinnarleken. Så det kanske inte var så enkelt ändå? :)

Den behöver 5 turns för att vinna, hur tänkte du att den förlorade?

23:10:20, 25/8 -14
toriv

VäKTARE
Norrtälje
IlsaGold skrev 20:11, 25/8 -14 Jag har säkert fel.
Men jag har redan gjort det du nämner. Jag gjorde det innan jag skickade in mitt bidrag.
Eftersom det inte är så svårt att göra en lek som specifikt slår vinnarleken så kan denna lek se ut hur som helst. Tex Darksteel Citadel, Black Lotus, Thrun, the Last Troll.

Det som händer är att det tar mycket ifrån vad leken kan göra. Ofta tar det bort möjligheter till ett andra win con mm, metat begränsar då byggandet av lekar ganska mycket. Lekarna blir smala och dåliga mycket annat.

Skulle det inte vara roligare med ett nytt blankt papper. Alla lekar har chans att vinna igen? :)

Men den leken vinner ju inte mot vinnarleken. Så det kanske inte var så enkelt ändå? :)

23:06:39, 25/8 -14
Scaled_Wurm

MEDLEM
Uppsala
Jag vill bara säga tack till Razorfin för en jättekul turnéring. Jag har full förståelse för att redovisningen av resultaten blev så som de blev. Faktum är att jag är imponerad att det hela redovisades så snabbt som det gjorde! Bra jobbat!

Jag tycker det verkar som att rätt lek vann, och själva idén har varit superkul. En eloge.

22:59:25, 25/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
Jag förstår hur du menar och håller med, men frågan är vad som är roligast.

Jag vill inte att vi bannar alla kort som är bra i metat bara de som kraftigt begränsar utbudet av lektyper.

Tex så tyckte jag att ditt förslag om att banna ett kort som Strip Mine lät bra. Kanske räcker det med att banna ett kort till en början.

21:26:05, 25/8 -14
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
IlsaGold skrev 20:11, 25/8 -14 Jag har säkert fel.
Men jag har redan gjort det du nämner. Jag gjorde det innan jag skickade in mitt bidrag.
Eftersom det inte är så svårt att göra en lek som specifikt slår vinnarleken så kan denna lek se ut hur som helst. Tex Darksteel Citadel, Black Lotus, Thrun, the Last Troll.

Det som händer är att det tar mycket ifrån vad leken kan göra. Ofta tar det bort möjligheter till ett andra win con mm, metat begränsar då byggandet av lekar ganska mycket. Lekarna blir smala och dåliga mycket annat.

Skulle det inte vara roligare med ett nytt blankt papper. Alla lekar har chans att vinna igen? :)

Det är väl bra att begränsa vad lekarna kan göra? Eller vill du ha ett meta med enbart guldfiskande glaskanoner som vinner när de börjar?

En turnering med typ
Workshop, Trinisphere, Steel Golem
Black Lotus, Black Lotus, Barren Glory
Black Lotus, Balance, The Rack
City of Traitors, Sphere of Resistance, Chronomaton
Swamp, Blackmail, Memnite

blir inte så intressant kan jag säga.

Att "tvinga" folk att spela sämre lekar öppnar upp för mycket mer intressanta matcher. Och då är naturligtvis ordet tvinga helt felplacerat, du kan ju fortfarande submitta en av ovanstående lekar. Belcher är legal i legacy och kan vinna turneringar.

Jag skulle säga att chancellor snarare öppnar upp möjligheter för "begränsade" lekar än att "ta bort möjligheter" till bra lekar.

21:17:36, 25/8 -14
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Jag tycker att vit chancellor "håller ihop" formatet, ungefär som fow och Wasteland gör i legacy. Nu när det finns ett meta att utgå från och chancellorn till skillnad från inför den här turneringen är outad så får man ställa sig frågorna:
Ska jag maximera min egen lek, eller ska jag inkludera extra mana/annan effekt för att gå runt chancellorn? Hur mycket sämre blir leken av att inte maximera? Kommer folk att cutta chancellorn i förväntan att folk spelar runt den? Ska jag spela den själv?

Nu när den är outad är det ju high risk high reward att spela den, den kan ju vinna matchen själv, men eftersom den är en tredjedel av ens lek så innebär det med all säkerhet förlust att inkludera den när man möter någon som spelar runt den.

Fow och Wasteland gör ju att alla inte spelar glaskanoner som Belcher eller manabaser i regnbågens alla färger i legacy, utan man bygger sina lekar med motståndarens disruption i åtanke. Saker och ting kan gå fel. Och utan chancellor blir det vääääldigt många dueller som slutar med draw eller att den som börjar vinner. Därför tycker jag att chancellor hör hemma i 3-kortsmagic.

Strip Mine/Wasteland/Ghost Quarter däremot kan nog komma att bli bannade. Dels därför att någon del i kombinationen chancellor/Strip Mine borde bannas, dels för att de förstör många häftiga och innovativa lekar i formatet.

Har inte bestämt mig för vad jag tycker om Black Lotus vara eller icke vara i formatet. Om man bannar chancellor hade Lotus fått smaka yxan ögonaböj, men med chancellor kvar är det i alla fall möjligt att behålla lotus.

20:57:56, 25/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
Jag har säkert fel.
Men jag har redan gjort det du nämner. Jag gjorde det innan jag skickade in mitt bidrag.
Eftersom det inte är så svårt att göra en lek som specifikt slår vinnarleken så kan denna lek se ut hur som helst. Tex Darksteel Citadel, Black Lotus, Thrun, the Last Troll.

Det som händer är att det tar mycket ifrån vad leken kan göra. Ofta tar det bort möjligheter till ett andra win con mm, metat begränsar då byggandet av lekar ganska mycket. Lekarna blir smala och dåliga mycket annat.

Skulle det inte vara roligare med ett nytt blankt papper. Alla lekar har chans att vinna igen? :)

20:11:38, 25/8 -14
CrowZoneMan

MEDLEM
IlsaGold skrev 18:28, 25/8 -14 Problemet är inte att slå vinnarleken.
Det är att metat blir tråkigt om alla lekar bygger på att de slår vit chancellor + strip mine.

och då blir vinnarleken den som slå lekarna som slår vit chancellor + strip mine. om inte folk tänker ännu ett steg längre och slår lekarna som slår lekarna som slår vit chancellor + strip mine.

19:28:16, 25/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
Problemet är inte att slå vinnarleken.
Det är att metat blir tråkigt om alla lekar bygger på att de slår vit chancellor + strip mine.

18:28:05, 25/8 -14
Gottfrid

MEDLEM
Tack för en intressant artikel och turnering. Som en ivrig "banna inte" förespråkare tycker jag, kanske kontroversiellt, att formatet bör vara som det är. man kan inte anta attett metagame ställt in sig efter första turneringen.

ställ frågan: vad är vit chancellor och strip mine svagt mot?

cavern of souls in i ettdrop (isamaru/ vault skirge/gorilla shaman) plus disruption eller en lek som lägger thrun r1 slår båda vinnarleken. även röd chancellor är stark.

det är först när folk vet hur man slår tier1 lekarna som ett metagame kan uppstå.

Uppföljningsturneringar i swiss-format hade varit kul!

18:10:45, 25/8 -14
Uppdaterad: 18:12:42, 25/8 -14
DIProgan

MEDLEM
Bornholms regionskommune
Efter att ha granskat dokumentet lite mer blev det klarare men vidhåller att upplösningen behöver bli mer njutbar.

08:33:38, 23/8 -14
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Kelvandil skrev 00:11, 23/8 -14 Jag tycker det framgår ganska tydligt i artikeln, men eftersom det tycks finnas en viss förvirring så kan jag förklara mer ingående.

  • Det finns 291 lekar i turneringen
  • Det innebär att varje lek spelar 290 matcher
  • Maxpoängen är därmed 290*3=870
  • Fountain of Cho/Strip Mine/Chancellor of the Annex fick 731 poäng
  • Den var alltså 870-731=139 poäng ifrån max
  • Om en lek t.ex. förlorar 50 matcher så är den minst 150 poäng från max och kan omöjligt vinna
  • Det är därför onödigt att räkna ut de andra 240 matcherna för den leken


Det vanliga i 3CB är att varje spelare räknar ut sitt eget resultat, det finns ingenting som hindrar er från att göra det.

Spoiler:

Ni kommer få mindre poäng än vinnarleken.


Vanishing 3CB vore intressant.

Bra sammanfattat, men ang din sista punkt så tycker jag att Vanishing 3CB känns klart mindre intressant än några mer väl valda pin-pointade bans.

Det funkar ok med Vanishing-systemet för att få bort kort som är för bra så klart, men det kommer även bli en del collateral på kort som tillför saker till formatet.

Fountain of Cho är ju knappast för bra och en märklig första ban, och Strip Mine har ju flera kort som är funktionellt identiska.

Blir det för övrigt en uppföljning av detta från din sida Per eller har du fått nog?

08:20:12, 23/8 -14
Uppdaterad: 08:20:36, 23/8 -14
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Jag tycker det framgår ganska tydligt i artikeln, men eftersom det tycks finnas en viss förvirring så kan jag förklara mer ingående.

  • Det finns 291 lekar i turneringen
  • Det innebär att varje lek spelar 290 matcher
  • Maxpoängen är därmed 290*3=870
  • Fountain of Cho/Strip Mine/Chancellor of the Annex fick 731 poäng
  • Den var alltså 870-731=139 poäng ifrån max
  • Om en lek t.ex. förlorar 50 matcher så är den minst 150 poäng från max och kan omöjligt vinna
  • Det är därför onödigt att räkna ut de andra 240 matcherna för den leken


Det vanliga i 3CB är att varje spelare räknar ut sitt eget resultat, det finns ingenting som hindrar er från att göra det.

Spoiler:

Ni kommer få mindre poäng än vinnarleken.


Vanishing 3CB vore intressant.

00:11:33, 23/8 -14
IlsaGold

MEDLEM
Linköping
Förslag på kort som kan bannas för att göra tävlingen mer nyskapande:

Chancellor of the Annex, Strip Mine, Black Lotus, Show and Tell, Force of Will, Daze, Ensnaring Bridge.

23:10:51, 22/8 -14
Landgraf

3-KORTSKUNG
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
Det är ju fritt fram för vem som helst att beräkna sin fulla poäng utifrån presentationen av resultatet om man nu vill det? Jag ser inte alls problemet med Pers metod.

23:02:22, 22/8 -14
skallbrand

MEDLEM
Uppsala
ge väsentligt kortare tid till folk att komma på lekar. ett dygn. färre lekar och mindre strömlinjeformat.

22:01:48, 22/8 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!