Magic the Gathering
Magic the Gathering34883 medlemmar 631 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Casual
Kingvitational 1: Sjutton års drömmar slår in AKA Kobold-leken ligger 2-0

Det är snart sjutton år sen jag spelade Magic för första gången. Direkt när jag fick nys om alla dyrgripar började jag drömma om att en dag få spela med alla coola korten som jag då inte hade råd med. Nu har det hänt.

av kungenavrolfstorp
#5 PT Points Yearly
13:28, 25/3 -14
läst 8282 ggr.
Skriv ut artikel
18 Kommentarer

Oldschool, 93/94, nostalgi och kärlek

Efter femton års spelande till och från fick jag nys om formatet jag nu har kommit att älska. Oldschool eller 93/94, ett format med mycket liten men väldigt dyr kortpool. För den oinvigde är de legala seten Alpha, Beta, Unlimited, Arabian Nights, Antiquities, Legends och The Dark. Inga reprints, bara engelska kort och en egen lista på bannade och restrictade kort. För en mer ingående blick i formatet finns det en blogg med historia här: http://oldschool-mtg.blogspot.se/.

Under de senaste åren fann jag det svårt att hitta motivationen för spelet. Bortsett från resor med vänner var det helt enkelt inte lika intressant längre. Majoriteten av samlingen var såld och det lokala spelandet var nära obefintligt. Magic Online lockade inte nämnvärt och det enda mina vänner i Varberg var intresserade av var Legacy. Legacy och 93/94.

Sen jag började samla på mig kort för 93/94 sommaren 2012 har jag nu äntligen lyckats fullfölja mina tonårsdrömmar om “full power”. De flesta korten till formatet har införskaffats på konventionella sätt, köp och byten, men tolv av korten i min samling har sin egen historia.


BSK 2013

Under varje år spelas det ett par givna turneringar. Säsongen startar med “n00bcon” tillika VM i formatet som går av stapeln under påskhelgen i Göteborg. Årets traditionellt set näst största turnering ligger i Borås i samband med BSK.

Alltid på jakt efter att spela med nya strategier och kombinationer har jag konsekvent försökt att inte spela med samma lek från turnering till turnering. Inför BSK hade jag skrapat ihop denna kreation av kärlek:

BSK 2013 Sämsta leken

Booster Draft / Casual

Av: kungenavrolfstorp
16:18, 13/3 -14

kungenavrolfstorp kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
192942:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]155970[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Under hösten spelade jag en Naya variant av manakontroll med Erhnam Djinn. Med denna leken skulle jag dock inte räkna lika mycket på att vinna med djur utan göra majoriteten av skadan genom Ankh of Mishra samt Copper tablet och bränna ut resten. I testningen inför turneringen kändes leken förvånansvärt bra och efter första duellen levde hoppet om en haj i slutet av natten. Efter swissen slutade jag absolut sist. Under kvällen hade en av formatets rävar och även delvis arrangör för turneringen lurat fram ett jumbopris i form av de tre olika nollmana kobolderna. Med tretton deltagare i turneringen blev det dessutom perfekt att de andra deltagarna fick varsin kobold att skriva ett litet meddelande på.


Zero to Kobold Hero

I varje turnering delas det ut ett vinnarkort som alla signerar. De eftertraktade hajarna är gräddan av dessa kort och delas endast ut på BSK och VM-turneringen. Jag gillade dock tanken på att spela med korten oavsett vilka det är som man lyckas “vinna”. Direkt efter att jag blivit tilldelad kobolderna började tankarna flyga kring hur de skulle kunna platsa i en lek. Jag har sett dem spelas tidigare för stormcount tillsammans med Skullclamp och Glimpse of Nature. I 93/94 var inledningsvis den mest intressanta kombinationen Ashnod's Altar som gör om varje kobold till en colorless Dark Ritual. Jag sökte råd från så många källor jag kunde hitta utan att helt avslöja mina intentioner att spela leken vid nästa turneringstillfälle för hela världen. En variant med Mana Flare, Gauntlet of Might och Ashnod's Altar byggdes ihop och testades utan vidare framgång. Det viktigaste jag tog med mig från dessa tidigare tester var det tråkiga faktum att varje gång man drog en kobold önskade man att det var vilket annat kort i leken som helst.

Hur kan jag få dessa små waste of space att arbeta för mig? Sakta men säkert tog den nya strategin form och kobolderna kändes mer som något jag kunde tänka mig att ha några på starthanden. Leken som spelades såg ut så här:



17 cards short of a deck

Booster Draft / Casual

Av: kungenavrolfstorp
15:05, 14/3 -14

kungenavrolfstorp kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
146190:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]156044[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Detta var så nära jag kunde komma utan att ta ut fler kobolder. Nummer tolv fick stryka på foten av politiska skäl, den är helt enkelt inte direkt PK. Kvar fanns alltså femton kobolder i ett skal av en faktisk lek. Efter mitt deltagnde i turneringen var över var det exakt vad mg sa om leken: “ Du har ju en riktig lek här”


Kingvitational 1

När jag började spela 93/94 diskuterades möjligheten att ha turneringar i Varberg. Snilleblixtarna haglade tätt den dagen och namnet var ett faktum: Kingvitational

Efter ett oväntat genrep i höstas var det dags för Kingvitational 1 den 8/3-2014. Elva spelare samlades för en kväll av spel.

Själva spelandet hade blandat resultat. I första rundan får jag möta brorsan som vunnit de senaste två turneringarna med sin White Weenie. Tre hårt utkämpade dueller kulminerade i en Greater Realm of Preservation men endast tre länder. Earthquake som rensar undan de små vita djuren gav den röda fasan gott om tid att sätta upp för nådastöten med flera dödliga attacker och spells på en runda.

Med första vinsten i bagaget väntade Aginamist och hans klassiska Keeper AKA The Deck. Första duellen var kortvarig då han inledde med Black Lotus, Mox, land in i Serra Angel. Detta följs av två nästan lika ensidiga partier. Multipla mulligans för Aginamist gav mig gott om tid att bygga mana för att avsluta med Fireball och ett par drakar.

Med två vinster behövdes bara en till för slutspel. Munchausen var nästa motståndare med en UG midrange. Båda duellerna slutade på samma sätt. Runda ett Birds of Paradise, runda två Serendib Efreet, runda tre Juggernaut eller Erhnam Djinn.

Tyvärr fortsatte min avsaknad av interaktion med motståndaren i fjärde rundan också. Med mg som motstånd med UBR artifact kontroll finns det aldrig tid att stanna på mana. Mg vinner två snabba utan vidare interaktioner från mig.

Efter fyra rundor swiss och top fyra slutade mg som vinnare tätt följt av Aginamist, Oldschool och Munchaussen. Av mitt motstånd var alltså tre av fyra i top fyra.

Direkt efter matchen lägger jag upp leken och diskuterar den med mg. Under turneringen var planen att ta ut maximalt antal kobolder för användbara kort från sideboard varje match. Det hela kulminerade mot mg då alla femton kobolder i maindeck åkte ut. Totalt med kobolderna och Orcish Oriflamme slutade det med sjutton kort i maindeck som jag direkt ville ta ut. Det blir en bra början för en lek som förhoppningsvis kan ta sig längre. Nya tag och ny lek för påsk.


 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

mg

MEDLEM
Mölndal
Mycket nice var det! Ser fram emot BSK nästkommande helg! Om du kommer sist igen Kungen så skall jag gräva fram några Kobold Overlords till dig ;)

23:12:10, 22/10 -14
Uppdaterad: 23:12:38, 22/10 -14
oldschool

MEDLEM
Mölndal
Strålande Kungen!
Det var en rolig turnering, med gott folk!
Ses på Old Shool BSK :-)

20:59:51, 22/10 -14
Goebblins

MEDLEM
Göteborg
Riktigt göddig rapport! :)

20:26:51, 3/4 -14
Fizkas

MEDLEM
Stockholm
I spy laird Paasen =)

07:14:37, 2/4 -14
cjva

MEDLEM
Göteborg
<3

07:45:52, 27/3 -14
JhovalKing

MEDLEM
Rolfstorp
Hærlig læsning! :) ses till Påsk gøtte folk!

07:13:14, 27/3 -14
FreeSpace

MEDLEM
Laser som gött!

20:21:54, 25/3 -14
Glennisch

MEDLEM
Halmstad
Götteriskriveri Kungen :D

17:05:29, 25/3 -14
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
aginamist skrev 13:32, 25/3 -14 Sjukt cool artikel. Fint att Elof undviker att förstöra Sarahs medverkan på bilden :)

Gött att man lyckades göra nån nytta medan man var där :)

Tycker du missar den bästa historien från BSK.

För er som inte var där så lyckades jag tura till mig en bye i första rundan, så jag går omkring och tittar på när alla spelar och främst kungen-mg. Kungen börjar oerhört starkt med typ land, Sol Ring, Ankh, Stone Rain i ditt land + ankh, Stone Rain igen plus Ancestral och bara rawr rawr unbeatable. Efter det går jag och tittar på lite andra matcher och annat, sen visade det sig att mg lyckats vinna med 2-1, trots den otroliga starten från kungen.

När sen swissen är slut så fick jag höra att kungen inte lyckades vinna ett enda parti efter det där första när det bara överkördes. Synerligen begrundligt...

15:37:25, 25/3 -14
Hoben

JUDGE L1
Lund
Nice artikel!

MG:s blick är priceless XD

15:30:24, 25/3 -14
Eksem

MEDLEM
Johanneshov
duddelutten: Man spelar med moderna regler och aktuell errata, förutom några custom undantag (Chaos Orb).

14:36:49, 25/3 -14
Eksem

MEDLEM
Johanneshov
Fin artikel, och monoröda lekar med många artefakter är ju det visuellt mest attraktiva som finns (synd att jag aldrig fick min Atog-lek att fungera... ).

14:34:41, 25/3 -14
duddelutten

MEDLEM
Kalmar
Fråga från en 93/94-icke-vetare: Spelar man med gamla regler/erratan osv.?

14:21:26, 25/3 -14
mg

MEDLEM
Mölndal
Gött som laser! Obv en sjukt mysig lek också :)

13:54:30, 25/3 -14
axelsson

MEDLEM
Sweet! 8D

13:47:21, 25/3 -14
Tibia

MEDLEM
Bohus
Vilken pepp detta inbringar inför n00bCon! Härligt! :)

13:45:34, 25/3 -14
PocketUniverse

MEDLEM
Stockholm
Alltså vilken göttelek och vilket götteformat!

13:42:22, 25/3 -14
aginamist

REDAX
Sjukt cool artikel. Fint att Elof undviker att förstöra Sarahs medverkan på bilden :)

13:32:55, 25/3 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!