Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Dragon's Maze Preview: Lavinia of the Tenth

Ännu en spoilersäsong, ännu en spoiler för er favoritmagicsite. Den här gången är det ett riktigt intressant kort. En legend, en guild champion.

av The_machine
15:16, 10/4 -13
läst 14552 ggr.
Skriv ut artikel
17 kommentarer

Efter att ha sett tidigare spoilade guild champions så som Rurik Thar, Melek och Vorel så känns det som att känslan wizards försöker förmedla i denna cykeln är mer "unika och intressanta abilities" mer än "sjuka limited-bomber". Vanligtvis är "unika och intressanta abilities" en aningen generös omskrivning för kort som kräver coin flips, exakt 38 kort kvar i libraryt och en planeswalker med minst 4 loyaltycounters men i champion-cykeln har man lyckats identifiera abilities som både känns fräscha och bundna till guildet ifråga.

Utan att hålla er ytterligare på halster presenterar jag härmed Lavinia of the Tenth:



Min första reaktion när jag såg Lavinia var "Ursäkta vad?!?! Vad sa kortet att kortet gjorde?" och det tycker jag säger en hel del med avseende på "unika abilities". Det är inte utan att man omedelbart tänker "Kan man inte göra nåt med den här och Restoration Angel?". Snacka inte skit, jag vet att ni alla tänkte det. Ni kan möjligtvis få lite cred om ni redan listat ut att det inte funkar riktigt som man vill. Nu sitter ni alla och tänker på om "det är värt att spela sin ängel i mainphase istället?". Jag låter det vara en fråga för er själva och ert lekbyggarsamvete.

Jag vill dock passa på att poängtera ett par saker som Lavinia jiddrar med som man kanske inte tänker på vid första anblicken:

Liliana of the Veil/Domri Rade
Att detaina planeswalkers kanske inte känns superviktigt när man precis gjort sitt lag i praktiken unblockable, men i de fallen man inte har ett lag har man i alla fall berövat dem en rundas aktivering.

Arbor Elf/Avacyn's Pilgrim/keyrunes
Detain har ingen fånig "non mana ability"-klausul. Emellanåt kommer jag på mig själv att tycka att det var fegt av wizards att lägga in "non land" i texten på Lavinia. Vad kan jag säga, jag är nog en "griefer" innerst inne ändå.

När det gäller standard ser jag dock dessvärre inte så mycket spel i Lavinias framtid. Lekar som spelar blått och vitt har så väldigt mycket bättre alternativ vad gäller djur som dessutom synergerar mycket bättre. Det är naturligtvis svårt att sia om vad som händer när kort som snapcaster mage och restoration angel roterar ut, men det ska till rätt stora omvälvningar för att en 4/4 för 5 ska vara bra nog.

Allt är dock inte förlorat för vår soldat. Det är svårt att bortse från charmen i att i modern lägga ihop Lavinia och Venser, the Sojourner och skapa ett "soft-lock" där motståndarens creatures kan attackera varken dig eller doktor Polisong. (ett jävligt soft lock om jag ska vara petnoga, faktiskt är det nog så pass soft att det mest ligger på soffan med en tvåliters cola och en påse chips med kebabsmak hela dagarna och tittar på repriser av MacGyver och Airwolf). En annan sak som jag tänkte på dock. Har ni kollat in creature typen ? Human soldier? Alltså, min erfarenhet av human soldiers är att de är glory seekers eller möjligtvis Benalish Veterans på en bra dag. Lavinia tar ut 98% av alla human soldiers bakom omklädningsrummet och spöar dem med våta handdukar tills de gråter och de resterande två procenten är redan rekryterade till hennes hit squad. Alltså jag säger inte att jag har problem med starka kvinnoroller, jag bara vill påpeka att vi kanske skulle ta en närmare titt på vilka "vitaminer" som de ger sina soldater där i New Prahv.

I block tror jag eventuellt att lady ten här faktiskt kan göra något. Synd bara att denna information endast är relevant för de få av oss som ska till PT Dragons Maze. En av formatets stora lekar är nämligen monorött som av förklarliga skäl har svårt att interagera med henne. Inte nog med att hon blockar bra, hon köper dig en extra runda som du kan använda till att lägga land och spela Sphinx's Revelation för ytterligare ett. Det är även rätt frestande att att titta på någon fisk-aktig lista med aggressiva detain-djur som Lyev Skyknight och använda Lavinia som en falter plus och som dessutom överlever Mizzium Mortars. Viktigt att tänka på dock för den som tänker i sådana banor är att kontringar inte kommer vara lika effektiva eftersom wrathen i formatet är okontringsbar, så istället för kontringar får man vända sig till effekter som Boros Charm eller Rootborn Defenses.

I limited är Lavinia of the Tenth naturligtvis en autoinclude i allt som klarar av att kasta henne. Att göra hela ditt lag oblockbart (i praktiken) och dessutom förhindra att motståndaren slår tillbaks om han mot förmodan skulle överleva brukar öka ens vinstchanser markant. Eftersom draft och sealed kommer spelas med alla tre setsen kan man plocka upp synergier längs vägen som Faerie Impostor, Dramatic Rescue och den nyligen spoilade Deputy of Acquittals. Det jag tycker är snyggt med champion-legenderna är att även om de är kraftfulla så kommer de ingen av dem vinna matchen på samma sätt som vissa bombrares i det förflutna. De här är bra rares som du ofta kan bygga en vinnande gameplan runt men motståndaren kan fortfarande
interagera med dem.

Både cykeln och Lavinia of the Tenth får två maskin-tummar upp och med detta tackar jag för mig för denna spoilersäsong, väl mött nästa gång!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Goldfarmer

MEDLEM
Göteborg
Bra artikel :)

16:48:57, 11/4 -13
Firesplitter

MEDLEM
Kvissleby
Trevligt kort som tyvärr är en mana för dyr för att eventuellt vara standard bra :/

Tyvärr så gör synergin med Smuggler och Conjurers closet detta kort för intressant för att jag ska kunna stå imot frestelsen att experimentera :)~

03:02:35, 11/4 -13
cjva

MEDLEM
Göteborg
Måste hålla med kungen och den unkna fisken. Det är något som saknas och artikeln är på tok för seriös. Snart börjar du väl dilla om arten på kortet också. Eller med andra ord, grymt som alltid. Svenskamagic borde sluta lotta ut krediter till författare och anställa dig för att skriva.

23:09:52, 10/4 -13
Uppdaterad: 23:11:09, 10/4 -13
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Ypperligt som alltid herr Wallin!

22:33:43, 10/4 -13
Eladamari

SPIKEMäSTARE
Västra Frölunda
Grym artikel Petrus! En mästare i både tal och skrift! <3

21:50:17, 10/4 -13
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Toppen-bra skrivet. Tack!

21:49:38, 10/4 -13
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Känns rätt go med Conjurer's Closet.

19:10:04, 10/4 -13
Lok

MEDLEM
Linköping
Bra och intressant review, men jag älskade Skargg Guildmage

18:30:51, 10/4 -13
CH

HUVUDMODERATOR
REDAX
Sundsvall
Spacelisk skrev 17:05, 10/4 -13 Enligt en tysk magic-sida skulle detta kortet vara fake. Lite för bra?

1. Länk tack.
2. Varför skulle Wizards skicka oss ett fake-kort? Förutom för att kolla om vi spoilar den på rätt datum?

18:15:28, 10/4 -13
Spacelisk

MEDLEM
Göteborg
Enligt en tysk magic-sida skulle detta kortet vara fake. Lite för bra?

17:05:46, 10/4 -13
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Bra preview! Semiintressant kort. :)

15:58:37, 10/4 -13
Teddymannen

MEDLEM
Karlskrona
Ditt namn passar din attityd UnkenFisk.

Bra review The_machine, ska bli intressant att se vad folk kommer bygga med Lavinia.

15:55:08, 10/4 -13
Uppdaterad: 16:09:07, 10/4 -13
CrowZoneMan

MEDLEM
"faktiskt är det nog så pass soft att det mest ligger på soffan med en tvåliters cola och en påse chips med kebabsmak hela dagarna och tittar på repriser av MacGyver och Airwolf" <3

15:52:35, 10/4 -13
kungenavrolfstorp

MEDLEM
Kungsbacka

#5 PT Points Yearly
Vafan, var är internhumorn? Ogillas...

15:39:41, 10/4 -13
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAX
HEDERSMEDLEM
Viken
Gillas! Mest Peter men lite blåvit rare också.

15:31:19, 10/4 -13
Uppdaterad: 16:34:14, 10/4 -13
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Gött, och bra skrivet.
Den här artikeln gav mig precis vad jag hoppats på.

the typing machine!

15:29:38, 10/4 -13
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Kass review, jag anser att man alltid ska vara åtminstone två när man skriver en sådan här artikel.

15:24:28, 10/4 -13
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!