Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Förbundet SvM presenterar: Talkshow!

Förbundet SvenskaMagic ger er här det första avsnittet av vår (ännu icke namngivna, kom med förslag) talkshow, den första Magic-talkshowen på svenska!

I denna diskuterar vi ämnen såsom Magic 2013, helgens SCG Open-resultat, den stundande Hall of Fame-omröstningen och annat smått och gott.

av pelle
23:51, 16/7 -12
läst 4147 ggr.
Skriv ut artikel
34 kommentarer

Without further ado:

(Ja, vi vet att det är grått i början. Lite problem med tekniken, det försvinner efter ca 30sek.)

Har ni idéer på vad showen ska heta, förslag på ämnen ni tycker vi ska ta upp eller andra synpunkter så lämna dem gärna i kommentarerna. All feedback uppskattas, det är första gången vi gör det här och mycket kan säkert bli bättre.

/Era talkshow-hosts
xazar0
pelle
elite099
Rygar

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Lok

MEDLEM
Linköping
TarpanTV!

11:54:45, 30/8 -12
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Vad Rygar sa.

Förutom att ni inte ska tjata på mig. Helst.

00:11:52, 30/8 -12
Rygar

MEDLEM
Solna
Pelle driver projektet, så tjata på honom :P.

Mer på allvar har vi diskuterat mycket kring upplägg, hur vi ska kunna begränsa inspelningstillfällena och maximera lyssnarnöjdhet vad gäller avsnittslängd och allt sånt. Tror att vi har ett par bra lösningar. Nu börjar skola och sånt igen och det blir lättare att hitta en rytm med inspelning varannan tisdag eller whatever. Så förhoppningsvis snart :)

21:31:03, 29/8 -12
Balthazar

MEDLEM
Upplands väsby

#20 PT Points Yearly
#17 PWP Seasonal
#17 PWP Lifetime
När kommer det mer av det här? :)

18:08:17, 29/8 -12
Nikodemus

MEDLEM
Mölndal
Kul! Bra initiativ. Kortare och mer producerat enligt bernhardtz recept så blir det bättre.

13:21:28, 21/7 -12
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
gillar SnackaMagic alternativet.

18:04:48, 20/7 -12
Dunkelbrink

MEDLEM
Uppsala
Det finns en show för vtes som heter cause and effect. De har långa avsnitt men de sänder live. En sak de kör med är att ha bilder/kort/leklistor osv på ena sidan av "skärmen" fungerar bra. http://www.youtube.com/causeampersandeffect

17:15:31, 20/7 -12
Ankh

MEDLEM
Uppsala
Kavu i Pelle!!

15:40:09, 19/7 -12
berlin

MEDLEM
Stockholm
Kul initiativ! Jag instämmer i tidigare kommentarer ang. kortare avsnitt och aningen mer struktur, och jag ser inte heller något mervärde med video.

Det vore bra med ett tydligt fokus på den svenska magicscenen framöver. Vad gäller HoF och anekdoter om utländska proffs t.ex. så finns det ju redan en massa andra artiklar och videor på nätet.

13:26:40, 19/7 -12
MadMarl

MEDLEM
Lund
"Ponder Pod" e ju ett kul namn.

11:36:57, 19/7 -12
Cartago

JUDGE L2
Huddinge
Jättebra initiativ!

Som redan påpekats så är avsnitten för långt. Jag har inte tagit mig tiden att kolla klart på hela/inte hunnit. Jag tror mer på 30-40 min avsnitt, för då blir de lättsmälta och lättare att hinna titta på på vägen till jobbet eller när folk nu klämmer in tid att kika på sånt här :).

Ljudkvalitén är också inte så bra som sagt, och i början så lätt Jons röst jättehögt i min öronsnäcka så jag fick ont i örat och det är trist för jag gillar Jons röst :(

10:25:09, 19/7 -12
mabe

MEDLEM
Västerås
Kul ide´!

01:51:59, 19/7 -12
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Bernhardtz har bra poänger. Det blev en aning långdraget/upprepande runt HoF-diskussionen t.ex. Kunde bli bättre med hårdare programledare och/eller bättre förberedelse. Samtidigt så är ju improvisation nice, så att hitta balansen kan vara gött. =) Men alla skulle kunna få en chans till att dra ett litet eget förberett intro på varje ämne (typ 1 minut max?), osså improviserar man på vad som kommer fram. Det skulle kunna ge ett allmänt bättre flyt. Nu är väl ingen av er proffs på det här, så man kan väl inte ha så stora förväntningar, men det skulle kunna vara bra att tänka på.

13:38:56, 18/7 -12
bernhardtz

JUDGE L1
fantastiskt trevligt och roligt initiativ! tips för att göra det hela ännu trevligare:

• kortare program. mycket kortare. gärna uppklippt! vill man göra ett en timma långt program, med tre-fyra ämnen, lägg upp lika många klipp, ett ämne per klipp. lättare att titta på, mer tillgängligt, roligare att länka upp. (jfr "hörni, kolla vad jon säger här som är så smart" med "hörni, scrolla in till typ 1.03.45 i den här aplånga filmen för där säger jon smarta grejor".) samt, lättare att hålla sig till ämnet.

• manus. bestäm er för vad ni vill förmedla kring respektive ämne innan, i stället för att improvisera er fram. diskussionen blir bättre i bild, inte sämre, av att producenten vet vart det ska landa. dessutom blir det kortare och mer kärnfullt.

• aktiv programledare, som fördelar ordet och riktar sig direkt till de medverkande. det blir lättare att hänga med om ni inte talar i mun på varandra. våga bryta långa utläggningar. det är möjligtvis intressant, men svårt att titta på.

• stående programpunkter. kan vara vad som helst egentligen, men "best deck just nu", "dagens gäst" eller "best deck not played right now" låter kul.

åter, himla roligt detta. go!!

13:01:23, 18/7 -12
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Tips:

Tid 45 min.

Avgränsa till färre ämnen per tillfälle.

00:04:16, 18/7 -12
petrusvestberg

MEDLEM
Örebro
Mycket trevligt initiativ! Som tidigare påtalats är dock ljud- och bildkvalité lite väl dålig. Jag stängde av efter 10 minuter för jag orkade in med det. Synd att en sådan god idé ska falla på tekniken. Hoppas absolut att ni fortsätter och lyckas styra upp lite ljud-nivåer och bandbredd o.s.v i framtiden.

23:28:03, 17/7 -12
Balthazar

MEDLEM
Upplands väsby

#20 PT Points Yearly
#17 PWP Seasonal
#17 PWP Lifetime
Mycket trevligt initiativ!

Som flera personer innan mig kommenterat skulle jag i fortsättningen gärna vilja se lite kortare avsnitt (runt 1h per avsnitt är rimligt) och gästpratare. Moore of this please!

18:14:14, 17/7 -12
214

MEDLEM
SnackaMagic med Svm-layout på texten såklart!

15:58:32, 17/7 -12
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Tack för all feedback och alla namnförslag, kom gärna med mer!

@Neverest: Bra idé med information i text. Vi pratade lite i efterhand om olika sätt att göra det mer lättöverskådligt till nästa gång och det här tror jag är något värt att ha i åtanke. Jag vet inte hur lätt/svårt det är att fixa (det är Dennis som sköter det tekniska), men vi får se.

@sus: Vi ska försöka få till ljudet bättre till nästa gång. Det borde gå även med video.

Angående om video är nödvändigt: i det här avsnittet är det egentligen inte det. Enda fördelen med video just nu är att ni får se våra vackra ansikten. Men formatet har en hel del möjligheter som en ren podcast inte har som vi nog är sugna på att göra mer av ju mer vana vi blir med det här. Så videoformatet lär vi nog fortsätta med.

15:25:26, 17/7 -12
Lok

MEDLEM
Linköping
Det här är ju fantastiskt!
Tänk att se så många mysmän på en gång.

TarpanTV är ett fantastiskt namn btw.

15:09:35, 17/7 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!