Magic the Gathering
Magic the Gathering34873 medlemmar 670 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering [Modern]
Turneringsrapport Missed Trigger Open 5
Via norskemagic.com

På søndag var det siste runden av denne sesongs Missed Trigger Open Series. Da jeg hørte at denne sesongen skulle ha 3 runder med Modern for et halvt år siden var jeg innstilt på å spille alle og forhåpentligvis kvalifisere meg til Invitational finalen på poeng. En nyfødt datter i januar og en påskeferie satte en effektiv stopper for den planen, så dagens turnering ble den første og siste jeg kunne delta på. Med andre ord i dag måtte det presteres hvis det skulle bli noen finale på meg.

av NilsH
14:30, 27/5 -16
läst 5412 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

Jeg har holdt meg til Scapeshift i Modern over lengre tid nå, men har også andre deckmuligheter hvis jeg ønsker det. Jeg vurderte lenge å spille noe annet den gangen, mest fordi jeg ønsket variasjon, men kom fram til at jeg ikke kjente styrkene og svakhetene til de andre deckene mine godt nok til at jeg kunne bygge et godt sideboard foran turneringen. Dermed falt valget på Scapeshift.
Det er en endring i sideboard siden jeg spilte på Geekon, Disdainful Stroke er kuttet siden Eldrazi ikke lenger er like populært, mens en ekstra Negate har kommet inn.

GiftsShifts av NilsH


Decklist fra Geekon finnes her.


Jeg noterte ikke underveis i turneringen, så min hukommelse kan avvike noe fra faktisk hendelsesforløp, det skal allikevel være minst 95% korrekt.


Runde 1 Finn – Blue TRON

UrzaThirst for KnowledgeCondescend

Game 1 trekker jeg en hånd med mange land og uten spells jeg kan spille de første turene. Jeg tar en muligan og får 3 land, Snapcaster, Bolt og Remand hvis jeg husker riktig. De første turene er ganske begivenhetsløse. Finn mister landdrop tur 4 mens jeg fortsetter å treffe mine egne land drops. Med min manafordel får jeg countret hans drawspells som Thirst for Knowledge og Gifts Ungiven med mine Remands og Cryptics, samtidig som jeg selv får resolvet min egen Gifts Ungiven. Med Gifts finner jeg counters slik at jeg er sikker på at jeg kan beskytte Scapeshift og vinne på min tur.


Sideboard:
-3 Lightning Bolt, -1 Firespout, -1 Anger of Gods
+2 Dispel, +2 Negate, +1 Ancient Grudge


Boltene gjør ikke noe annet enn gi skade til motstander. Det er andre mer effektive måter å gjøre det på. Firespout og Anger of Gods gjør enda mindre, dvs ingenting. Kortene som går inn er effektive counterspells slik at jeg kan resolve mine egne viktige spells, samt hindre motstander å resolve sine. Ancient Grudge er der for eventuelle Spellskites, men jeg bruker den gjerne på manasteiner også hvis det kan holde motstanderen på lite blå mana.

Game 2 trekker jeg nok en svak åpningshånd og velger å trekke seks nye. Finn har alle tre TRON-landene på tur 3 i tilegg til en Talisman. På tur 4 spiller han Treasure Mage som finner en Sundering Titan. På sin neste tur spiller han Titan'en, jeg har counters, både Remand og Cryptic, men han har svar til begge. En resolved Sundering Titan er det veldig urealistisk at jeg kan slå, så derfor gir jeg opp for å ha nok tid til et siste spill.

I siste spill trekker jeg en bra åpningshånd med en fin kombinasjon av land, ramp og counters. Finn derimot velger å trekke nye seks kort. I likhet med game 1 kommer jeg foran på mana og antall kort. På et tidspunkt kommer vi til at jeg har 7 land i spill og Cryptic og Scapeshift, mens Finn har alle tre TRON-land, et par blå kilder og 2 kort i hånd. Jeg velger å vente med Scapeshift siden jeg redd for å at den skal bli countret og at Finn kan vinne med noe skummelt som for eksempel Sundering Titan på sin tur. På sin tur spiller Finn Mind Slaver, jeg countrer med Cryptic. Da han ikke svarer med å countre tilbake føler jeg meg trygg på at han ikke har svar til min Scapeshift. Ganske riktig vinner jeg på Scapeshift neste tur.


Matches: 1-0
Games: 2-1



Runde 2 Emil – Rød-Grønn TRON

Chromatic StarAncient StirringsUlamog, the Ceaseless Hunger

Game 1 stopper jeg på 5 land. Emil har ikke funnet noen wincons, så jeg bestemmer meg for å legge litt press med "Bolt-Snap-Bolt" i slutten av hans tur. Jeg slår han ned til 12 før jeg avslutter min tur, fremdeles uten fler land. Emil dreper min Snapcaster med en Pyroclasm og fortsetter å legge land. Han har TRON, men tydeligvis ikke noe å bruke all manaen på. I slutten av hans tur spiller jeg Gifts Ungiven for Snapcaster Mage, Noxious Revival, Sakura Tribe Elder, Search for Tomorrow. Tanken min med disse kortene er at den holder begge veier til seier åpne; en ny Snapcaster sammen med Bolten jeg allerede har i hånd vil oppretteholde presset, Sakura kan både slå sammen med Snapcaster og hente land, mens Search for Tomorrow vil sammen med Sakura kunne gi meg 7 mana for Scapeshift. Noxious Revival er med som et fleksibelt kort, men jeg regnet med å hente en Snapcaster med den. Emil gir meg Noxious Revival og Search for Tomorrow, hvilket jeg mener er korrekt av ham.
De neste turene er blandet sammen i minnet, men følgende hendelser skjer i ca denne rekkefølgen:
  • Jeg suspender Search for Tomorrow.
  • Emil spiller Ulamog, the Ceasless Hunger og dreper 2 land.
  • Jeg countrer Ugin med Cryptic og trekker et kort.
  • Jeg gir 3 skade til Emil med Bolt, får ham ned til 9.
  • Emil spiller Ugin, The Spirit Dragon og henter Ulamog med Sanctum of Ugin.
  • Jeg spiller Snapcaster og flashback'er Bolt for 3 skade til Emil og får ham ned til 6.
  • Jeg slår Emil ned til 4.
  • Emil prøver å drepe Snapcaster med Ugin, jeg svarer med å bounce Snapcaster og trekke et kort med Cryptic Command.
  • Emil spiller Ulamog, dreper 2 land og henter seg en Wurmcoil Engine med Sanctum of Ugin.
  • Emil spiller Spellskite, jeg respondere med Bolt og får ham ned til 1.
  • Jeg spiller Snapcaster og flashback'er Bolt og dreper Emil akkurat siden han ikke har blå mana til Spellskite.

Totalt sett gir jeg 18 skade med 3 Bolter, og slår for 4 skade med 2 Snapcastere i dette spillet.


Sideboard:
-3 Bolt, -1 Firespout, -1 Anger of Gods
+2 Negate, +1 Flashfreeze, +1 Ancient Grudge, +1 Nature's Claim


RG TRON er tradisjonelt sett en god matchup. Tidligere var det kun Karn Liberated jeg brydde meg om, og den hadde jeg flere gode svar til med Remand i maindeck og Negate i sideboard samt Cryptic hvis Karn ble spilt etter tur 3. Matchupen har blitt vanskeligere etter at TRON byttet ut Emrakul med Ulamog siden den kan spilles allerede tur 4 og har en "When cast"-trigger som jeg ikke kan stoppe på en effektiv måte. Jeg tror fremdeles det er en grei matchup for Scapeshift, men sannsynligheten for å tape til en god TRON-hånd er mye større enn tidligere.

Game 2 trekker jeg ikke ramp, og klarer ikke å nå 7 land før Emil har en Ulamog. Jeg countrer Ulamog'en med Cryptic og vinner en del tid på det. Jeg kommer meg opp på 7 land igjen mener jeg å huske, men finner ikke Scapeshift. Emil spiller nok en Ulamog, som jeg igjen countrer med Cryptic, men med 4 mountains i exile begynner det å bli vanskelig å finne. Jeg gir opp spillet for å ha nok tid til å fullføre et siste spill.

Game 3 har jeg en hånd med 2 Search for Tomorrow, 1 Sakure Tribe Elder, 3 land og en Snapcaster. Det er en god hånd, men den er avhengig av å trekke noe å bruke all manaen på innen tur 3-4. Jeg spiller Search tur 1, Sakura tur 2 og nok en Search tur 3. Dessverre trekker jeg absolutt ingenting å bruke all manaen på. En Scapeshift ville vunnet, Gifts ville funnet Scapeshift, Peer Through Dephts kunne gravd etter de to tidligere nevnte kortene; så oddsen var god.
Emil derimot trekker og spiller to Ulamog, tredje spillet på rad, og da er det bare å kaste inn håndkle.


Matches: 1-1
Games: 3-3



Runde 3 – GW Hatebears

Noble HierarchLeonin ArbiterBrimaz, King of Oreskos

Game 1 blir jeg overkjørt av tur 1 Noble Hierach inn i tur 2 Brimaz. Jeg har lite å stille opp med når creature med over 3 thoughness blir spilt før jeg har mana til Remand eller Cryptic.


Sideboard:
-2 Peer Through Dephts, -3 Gifts Ungiven, -1 Noxious Revival, -2 Remand
+4 Obstinate Baloth, +1 Inferno Titan, +1 Pyroclasm, +1 Vedalken Shackles, +1 Ancient Grudge


Når jeg tar inn alle dyrene er det større sannsynlighet for at Peer vil bomme. Gifts Ungiven-pakke er veldig god mot midrange og control, men mot et aggressivt deck som presser meg på mana har jeg ikke tid til å spille så dyre kort som ikke påvirker bordet umiddelbart. Remand kan trimmes siden den blir svak hvis motstanderen skulle ha en Æther Vial.
Kortene som kommer inn er store dyr som kan blokkere og removal som kan drepe flere dyr. Ancient Grudge tas primært inn for Spellskite, men jeg vil ikke nøle med å bruke den på en tidlig Æther Vial heller.

Game 2 for jeg et lite pusterom ved å spille en Baloth. Den blir fjernet med en Path mens det er en Aven Mindcensor i bordet, men jeg er heldig og finner en Island blant de øverste 4. I tillegg får jeg min eneste røde kilde, en Valakut, drept, men igjen er jeg heldig og finner en Mountain blant de øverste 4. Den røde kilden var særs viktig siden jeg da får spilt Firespout med både grønn og rød mana neste tur og dreper alle dyrene i bordet. En ny Baloth påfølgende tur gjør kort prossess på spillet.

Game 3 husker jeg knapt, men hadde nok mange fellestrekk meg Game 1 med at jeg ikke klarer å holde følge når jeg er "on the draw" og motstanderen min har rask start med Noble Hierach.


Matches: 1-2
Games: 4-5



Runde 4 Roy-Arne – Jeskai Nahiri Control

Snapcaster MageCryptic CommandNahiri, the Harbinger

Game 1 spiller vi Draw-Land-Go i de 4-5 første turene. Etter hvert bestemmer Roy-Arne seg for å legge litt press ved å spille en Snapcaster. Jeg fortsetter å legge land og stoppe det som virker skummelt med Cryptic og Remand. Jeg trekker mange Mountains og en Valakut så jeg får etter hvert trigget den med vanlig landdrops. Da jeg er på rundt 8 liv dreper jeg Snapcaster med Valakut, samt lagt min egen Snapcaster på Roy-Arnes tur. Den dreper ham sammen med en liten Scapeshift for 2 Mountains og 1 Valakut for 12 skade.


Sideboard:
-3 Lightning Bolt, -1 Firespout, -1 Anger of Gods, 2 Peer Through Dephts, -1 Scapeshift
+2 Dispel, +2 Negate, +4 Obstinate Baloth


Jeskai Control har tradisjonelt pleid å drepe Scapeshift med burn og slå med Snapcaster. Obstinate Baloth er et godt svar til alle de kortene. I tilegg vil Jeskai ofte ta ut Path to Exile etter sideboard slik at Baloth har fritt spillerom. Velger de å holde Path inne er det helt greit for meg siden jeg kan bruke landet fra Path til å finne en tur tidligere – En klassisk win-win for meg.
I nyere tid har Jeskai fått en ny wincon med Nahiri, the Harbinger som kan hente Emrakul. Flashfreeze er et svar til Nahiri, samt at den kan countre en burnspell hvis jeg blir veldig presset på livtotalen.

Game 2 mener jeg å huske at jeg vant med en Baloth som slå gjentatte ganger. Roy-Arne hadde i hvert fall en hånd med mye land, så jeg fikk fritt spillerom.


Matches: 2-2
Games: 6-5



Runde 5 Stian – Grixis Midrange

Creeping Tar PitKolaghanSlaughter Games

Game 1 vinner jeg ganske greit. Grixis har få kort som kan stoppe meg, Scapeshift er en deck som spiller greit rundt discard. I tillegg har Grixis få dyr, så de har heller ingen reell mulighet til å drepe meg før jeg har fått spilt 7 land.


Sideboard:
-1 Firespout, -1 Anger of Gods, 2 Peer Through Dephts, -1 Izzet Charm
+2 Dispel, +2 Negate, +1 Inferno Titan


Jeg sideboardet veldig lett mot Stian. Det er nok feil; med både Crumble to Dust og Slaughter Games som mulige kort jeg kan møte etter sideboard bør jeg ta inn alternative wincons til Scapeshift. Jeg "hedget" meg litt mot Crumble to Dust ved å ta inn Titan, men Slaughter Games var rett og slett et kort jeg helt hadde glemt.

Game 2 blir jeg offer for Slaughter Games tur 5. Jeg mangler land og velger derfor å spille Remand på den, men Stian countrer Remand med Dispel. (For de som lurer: Det er fult mulig å spille Remand på Slaughter Games, men den vil ikke bli returnert til hånd, men jeg vil få trekke meg et kort). Slaughter Games tar alle Scapeshift'ene mine og jeg sitter dermed igjen med Titan som eneste realistiske vei til seier. Heldigvis har jeg Gifts Ungiven som kan finne den ene Titanen.
De neste turene får jeg countret 2 Ancestral Visions med Cryptic samt drept dyrene til Stian. Stian er tom, men jeg har fremdeles ingen måte å drepe ham på. Den ene Snapcasteren jeg har i spill kommer ingen vei mot hans ene Wandering Fumarole. Jeg fortsetter å finne svar til Stians kort, men Inferno Titan eller Gifts Ungiven trekker jeg ikke. Etter hvert trekker Stian en Creeping Tar Pit. Den slår seg sammen med Wandering Fumarole som enkelt slår mine to Snapcastere.

Da vi er ferdig med Game 2 er det bare 6 minutter igjen av runden. Med så lite tid må man spille en så aggressiv versjon av decket så mulig. Jeg tar inn alle 4 Balothene, usikker på hva jeg tar ut. Baloth blokkerer effektivt de fleste dyrene til Stian, samtidig som den er rask klokke hvis han ikke skulle ha noen dyr å forsvare seg meg.

Game 3 blir jeg igjen møtt med Slaughter Games på Scapeshift tur 4. Det er greit, denne gangen er jeg forberedt. Det jeg derimot ikke var forberedt på var at Stian hadde en Slaughter Games til som tok begge Cryptic Command'ene jeg hadde i hånda samt de to resterende i decket – I praksis en uncounterable Hymn to Tourach + Surgical Extraction… Det er tøft å komme tilbake fra, men jeg har både en Baloth som stopper angrepene fra Stian, samt en Inferno Titan som dreper halve bordet hans turen etter. Inferno Titan får slått for 3 burn + 8 combat damage, men det går ikke fort nok og spillet ender med uavgjort.


Matches: 2-2-1
Games: 7-6-1



Runde 6 Truls – Mardu Midrange

Shambling VentKolaghanCrumble to Dust

Game 1 kan jeg vinne med combo forholdvis uforstyrret. Truls får angrepet noen ganger med Linger Souls tokens og Shambling Vent, men det er ikke raskt nok til å drepe meg.


Sideboard:
-2 Peer Through Dephts, -2 Scapeshift, -1 Lightning Bolt
+4 Obstinate Baloth, +1 Inferno Titan, +1 Vedalken Shackles


Truls kan potensielt ha både Slaughter Games og Crumbling Dust, så jeg tar lærdom av forrige runde og tar inn alle dyrene mine.

Game 2 har Truls en Confidant tur 2 og følger opp med en Liliana tur 3. Han tvinger oss begge til å discarde, så jeg putter en Obstinate Baloth i spill. Obstinate slår etter Lilana, men Dark Confidant blir ofret for å holde henne i live. Jeg spiller en Vedalken Shackles før jeg gir turen til Truls. Truls fortsetter med å få oss begge til å discarde. Jeg mangler land, så jeg syns det er helt greit så lenge vi begge må discarde kort. Jeg discarder kort jeg ikke har mana til å spille, mens Truls derimot må velge bort kort han kan spille med manaen han har tilgjengelig.
Etterhvert trekker jeg meg ut av manaproblemene og kan spille Cryptic for å countre en spell og returnere Liliana til Truls' sin hånd. Jeg har nok en Cryptic så jeg kan countre Liliana da Truls spiller henne neste tur.
Truls har fått slått meg en del med Linger Souls tokens, men en Inferno Titan fra min side tar hånd om det problemet. Titanen blir drept av en Terminate, men blir hentet opp igjen av Noxious Revival noen turer senere. Truls har ikke noe svar til Titanen denne gangen, og da er spillet over iløpet av 2 turer.


Matches: 3-2-1
Games: 9-6-1



Oppsummering

Jeg skulle gjerne ha kommet til top8 i dag, muligheten var der, men resultatene uteble. I matchen mot Emil med RG TRON trakk jeg aldri Scapeshift i noen av spillene, hvilket er frusterende da det er den eneste reelle måten jeg har å drepe ham. Jeg kan teoretisk sett vinne ved å angripe, og selv om det gikk i ett spill er det ytterst uvanlig siden TRON har langt mer effektive creatures (feks Wurmcoil Engine) enn meg.
Tapet mot GW Hatebears må sies å være forventet. Kombinasjonen av landdestruction, manadenial og effektiv klokke gjør det til en vanskelig matchup for meg.
I kampen mot Stian gjorde jeg feil da jeg sideboardet for game 2; jeg burde ha tenkt på Slaughter Games. Jeg tror 4 Obstinate Baloth et sted i decket kunne gjort en forskjell der siden jeg hadde kontroll over spillet over en lengre periode uten å finne en måte å vinne på. Siste spill mot Stian vil jeg si var uavklart da kampen var slutt; hans to Slaugher Games på Scapeshift og Cryptic var radbrekende, samtidig dominerte min Inferno Titan på bordet og han hadde ingen effektive måter å stoppe den på daværende tidspunkt. Jeg tipper han vinner hvis han har Terminate, jeg vinner hvis ikke.

En takk til Missed Trigger Gaming for en vel gjennomført turnering. Jeg anbefaler alle å ta en titt på deres coverage av turneringen, både video og kommentarer er av høy kvalitet. Dere finner resultater og videoer her: http://www.missedtriggergaming.com/


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis NilsH! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

arvidp

MEDLEM
Sarpsborg
Tack før en bra artikel!

15:36:51, 27/5 -16
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!