Magic the Gathering
Magic the Gathering34876 medlemmar 673 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Missed Trigger Gaming: Open Series 2015! Turnering [Modern]
Turneringsrapport Missed Trigger Open Series #6: Christmas is here, let's Shift Gifts!
Via norskemagic.com

I dag (06.12.2015) var det tid for siste turneringen i Missed Trigger Gaming sin "Open Series". Jeg spiller ikke lenger aktivt Standard, men når Modern står på menyen takker jeg ikke nei.

av NilsH
09:08, 7/12 -15
läst 5266 ggr.
Skriv ut artikel
2 Kommentarer

Jeg spiller ikke Modern så ofte (dessverre), men jeg har ihvertfall funnet meg en deck jeg trives med; nemlig Scapeshift med Gifts Ungiven. Scapeshift har fått en liten oppsving i det siste med Bring to Light. Bring to Light og Gifts Ungiven fyller samme rolle i decket, og er en erstatning for Dig Through Time som ble banned tidlig i år. Det er fordeler og ulemper med begge kort, selv foretrekker en mer reaktiv deck og spiller derfor Gifts. Gifts er også det kortet av de to som ligner mest på DTT, da begge er Instants og gir meg 2 kort.

For anledningen spilte jeg følgende liste:

GiftsShifts - 06122015

Modern / Turneringsspel

Av: NilsH
10:34, 7/12 -15

NilsH kommenterar:
Decklist fra turneringen Missed Trigger Open Series #6

Spilt av Nils Håkon Delphin
Kategori: Turneringsspel
Format: ModernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3605:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]193505[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Jeg har gjort noen endringer fra tidligere versjoner. Manabasen har fått en liten oppgradering med en Cinder Glade, og jeg har gjort plass til to Telling Time for å ha noe midgame filtering før jeg kan spille Gifts Ungiven.
I sideboard har jeg kutte tBoseiju, Who Shelters All; den var rett og slett ikke nødvendig. Det gir meg en ekstra slot til removal, som forhåpentligvis vil styrke matchupen mot aggro. Jeg bestemte meg for å prøve Fracturing Gust denne gangen for å ha et Ess mot Boogles og Affinity; to matchups som er henholdsvis elendig og svak.


Havard Leren - RUG Tarmo Twin: 2-0

TarmogoyfDeceiver ExarchSplinter Twin

Havard vinner terningkastet, men må mulle helt ned til 4. Min egen hånd er litt "mana light" med bare 2 land og 1 Sakura-Tribe Elder (STE), men jeg drar første spill greit i land før Havard kan komme tilbake fra sin uheldige åpning.

Tarmo Twin kan legge mer press en UR eller Grixis Twin siden de spiller Tarmogoyf. Obstinate Baloth er heller ikke like god her som mot de andre Twin-variantene, nettopp pga Goyf. Jeg velger allikevel å ta dem inn og håper at jeg kan få byttet de 1-for-1 ved hjelp av double blocks med STE eller Snapcaster Mage.

Game 2 blir en "grinder". En tidlig Tarmogoyf sammen med Snapcaster Mage og Deceiver Exarch får gjort en del arbeid på livtotalen min, men etterhvert får jeg spilt en Obstinate Baloth som holder tilbake alt annet en Goyf. Turen etter vinner jeg en counterkrig over STE. Trusselen med dobbelblock gjør at Havard ikke vil slå, og jeg får derfor litt pusterom. Jeg trekker nok en Baloth, og nå er jeg tilbake på behagelig life total og har kontroll også på bordet. Havard velger å bytte bort Goyfen mot en Baloth for å prøve oppretteholde presset. Jeg dobbelblokker med begge Balothene på Goyf, men i retrospekt burde jeg nok brukt den ene Balothen til å drepe Exarch og heller brukt Baloth + STE eller Bolt for å drepe Goyf. Grunnen til det er at jeg da tar fra Havard muligheten til å vinne på combo. I praksis ville en slik blokk gjort at jeg bytter STE eller Bolt mot Exarch.
Jeg trekker en Gifts Ungiven kort tid etter. På Havard sin tur henter jeg Snapcaster, Dispel, Noxious Revival og Scapeshift. Neste tur vinner jeg med combo med Dispel backup uten at Havard har noen svar.

Roy-Arne De Vilde - Affinity: 0-2

Darksteel CitadelMox OpalEnsoul Artifact

Jeg vinner terningkastet og trekker en hånd med Search for Tomorrow, STE, Telling Time, counters og removal, men med bare ett land. Jeg tar en råsjans og holder. Trekker jeg land tur 2 (som er 24/53 = 45% sannsynlig) er hånda fantastisk. Skulle jeg ikke trekke land før tur 3 så vil jeg fremdeles ha 3 land på tur 3, så det er også helt greit. Totalt sett trekker jeg land innen tur 3 med 80% sannsynlighet (1-24/53*24/52=80%). Dessverre har Roy-Arne en rask start og jeg bommer på land både tur 2 og 3, og har ikke annet å gjøre en å gå til SB.

Game 2 starter jeg med 2x Bolt, Pyroclasm, 2x Stomping Ground, Island og Cryptic. Jeg spiller Stomping Ground untapped for å holde Bolt oppe til Roy-Arnes tur. Roy-Arne starter med Darksteel Citadel, Memnite og Mox Opal. Her kunne jeg respondert på Mox Opal med å spille Bolt på Memnite. Jeg er ikke sikker på om det er lurt eller ikke å prøve å få en halvveis Time Walk mot Affinity ved å bolte en av deres mindre skumle creatures? Jeg ender med å avvente og heller satse på å få value fra Pyroclasm eller spille Bolt på noe litt mer skummelt. Roy-Arne bruker manaen fra Mox og Citadel til å spille Ensoul Artifact på Citadel. Det er selvsagt krise! Jeg har noen outs, Cryptic Command kan bounce landet, mens Repeal kan bounce enchantmentet, men begge de krever en del mana, og jeg er ganske langt unna trippel blå med mine 2 Stomping Grounds. Jeg finner verken Flood Grove, som ville gitt meg dobbel blå sammen med Stomping Ground, eller Repeal før Citadel har fått slått meg 4 ganger.

Triste greier, men heldigvis raskt overstått. Meget stor sannsynlighet for at dette er den korteste matchen som ble spilt i løpet av dagen blant samtlige spillere.

Stian Larsen - Burn: 2-0

Lightning BoltEidolon of the Great RevelBoros Charm

Stian og jeg møttes også forrige gang jeg spilte på Escape, så jeg antar at han fremdeles spiller Burn.
Jeg husker ikke stort av første spill. Stian har en hånd med mye burn og lite creatures, mens jeg har noe ramp. På tur 4 spiller jeg Gifts Ungiven, finner "combopilen", har til og med en ekstra grønn så jeg kan spille Noxious Revial uten å ta skade for legge Scapeshift på toppen. Untapper, spiller land og Scapeshift for 18 skade.

Spill 2 har Stian det som føles som en uendelig strøm av Eidolon of the Great Revel, dvs 3 stk. Jeg dreper 2 av dem med Bolt og Snapcaster Mage for flasback Bolt. Det er ikke akkurat smertefritt, men det minste ondet. Eidelon gir oss begge mye skade, i tillegg fetcher Stian ganske aggressivt så livtotalene følger hverandre nogenlunde. Da vi begge er på ca 10 liv, med hver vår 2/x gubbe i bordet begynner jeg å vurdere om den Bolten jeg har på hånd kanskje heller har "adresse" Stian framfor Eidelon. Stian fortsetter å burn'e meg, men med Eidelon gir han samtidig seg selv 2 hver gang. Stian avslutter turen sin på 5 liv mens jeg er på 4 liv. Han har 2 mana, så jeg antar at han har lethal på hånda, men at han ønsker å spille rundt en potensiell Bolt hos meg. På min tur trekker jeg en Obstinate Baloth. Den er perfekt til å tvinge Stian til å respondere med Burn. Jeg slår først slik at jeg får han ned på 3 liv. I 2nd Main Phase spiller jeg Baloth, Stian må respondere med Burn da de 4 livene fra Baloth i praksis vinner, og da kan jeg respondere igjen med Bolten min som nå er dødelig.

Andreas Sandvik - Bloom Titan: 2-0

Simic Growth ChamberSummer BloomPrimeval Titan

Jeg har aldri spilt mot Bloom Titan før, så jeg er ganske spent på hvordan matchupen er. Decket Bloom Titan kjenner jeg heldigvis ganske godt da jeg eksprimentere med Amulet og Karoos for noen år siden, på samme tid som Mathias Hunt, og har fulgt med utviklingen siden. Jeg slår 11 på terningene, men det er selvsagt ikke nok mot Andreas som enkelt slår doble seksere.

Andreas starter forsiktig med en Tolaria West. Ingen tur 1 Serum Visions, Ancient Stirrings eller Amulet virker bra for meg. Selv har jeg en brukbar hånd med litt ramp og Cryptic, så jeg har et håp om ha Cryptic mana oppe før han prøver å gå av. Vi begge fortsetter å utvikle manaen vår og jeg kommer opp til 4 mana uten at det skjer noe skummelt. Jeg har i mellomtiden trukket nok en Cryptic, og velger derfor å bruke den ene som en semi landdestruction spell ved å bounce en Simic Growth Chamber og trekke meg et kort i hans end step. De neste trekkene min er ikke så gode, 2 Bolts. Andreas har gainet noen liv så jeg må opp til 8 land for å ha dobbel Valakut for å drepe ham. Andreas spiller en Titan, som jeg selvsagt må bruke Cryptic på. Jeg trekker en Gifts Ungiven, og sender tur med 6 land i bordet, 2 Bolt og 1 Gifts i hånd. På sin tur spiller Andreas en Summoner's Pact for nok en Titan. Andreas tapper ut for å spile Titanen. Jeg grubler et øyeblikk på om jeg skal spille Gifts i respons og legge en Remand i pilen. Jeg kommer fram til at jeg ikke har nok forskjellige targets til Gifts som kan gjøre noe med Titan, så da lar jeg heller Titan resolve i stedet for å gi Andreas informasjon om at jeg har Gifts i hånd. Titan resolver og trigger. Jeg responder på trigger med å spille begge Boltene i Titanen. Andreas spiller en Pact of Negation for å countre den siste Bolten. Titan trigger resolver og henter Cavern of Souls og Basic Forest. Andreas har nå 10 mana i bordet og skal betale UUGG5, altså 9 mana til Pact triggers på sin neste upkeep. I Andreas' sitt end step spiller jeg Gifts Ungiven og henter Cryptic, Noxious Revival, Remand og Snapcaster. Andreas gir meg Revival og Remand. I min upkeep spiller jeg Revival på Cryptic for 2 liv, og trekker Cryptic i drawstep. Jeg spiller Cryptic på min tur for å bounce en Simic Growth Chamber med Remand som backup. Cryptic resolver, og Andreas dør til egne Pact triggers på sin tur.
Merk at det kunne vært relevant hvilket Karoo-land jeg bouncer siden Andreas kunne hatt en Simian Spirit Guide for den siste manaen. Ved å ta Simic Growth Chamber så gjør jeg at han ikke har nok farget mana til å betale både UU og GG.

I spill 2 starter Andreas med Leyline of Sanctity i bordet og spiller en Ghost Quarter som første land. Begge er litt slitsome, men på ingen måte uhåndterlige. Jeg har både Repeal og Cryptic i hånd, så Leyline bekymrer meg lite, mens Ghost Quarter gjør at jeg må vente med combo til jeg er på 8 land i stedet for 7. Så lenge Andreas holder seg på 20 liv så må jeg uansett opp på 8 land, så det er ikke sikkert at den vil få betydning.
Vi spiller "Draw-Go" noen runder. På 6 mana tapper Andreas ut for en Dragonlord of Dromoka. Kaboom! Det er en bitteliten krise; en svær lifegain gubbe som i tillegg skrur av alle counterspells er ikke noe jeg liker. Jeg responder med å spille Repeal og bounce Leyline. Jeg er ennå et stykke unna combo, men Andreas har ikke dobbel hvit, så jeg velger å krysse fingrene for at jeg vinner Scapeshift og nok land før han enten slår meg i hjel eller får spilt Leyline på nytt.
På min tur trekker jeg en Telling Time. Jeg spiller den umiddelbart og ser en Scapeshift. Med landdrop for tur er jeg oppe på 7 land og nok mana til å spille Scapeshift; men Andreas er fremdeles på 20, så jeg må vente en tur til... Jeg kan bounce Dromoka, men da har jeg ingen svar til Leyline hvis Andreas skulle trekke hvit mana. Jeg velger derfor å holde på Cryptic slik at jeg kan bruke den som bounce neste tur etterfulgt av Scapeshift. På sin tur spiller Andreas en Titan. Den henter Karoos som igjen bouncer Ghost Quarter. Andreas spiller Ghost Quarter som land drop for tur og slår med Dromoka og går opp på 27 liv. Med Ghost Quarter untapped så trenger jeg enda et ekstra land... Uten Dromoka kunne jeg brukt Cryptic for å bounce landet, fremtvinge en aktivering og dermed gått av uforstyrret på min tur. Heldigvis for meg er Andreas uforsiktig og bruker landet på å spille ut en Amulet of Vigor. Jeg er nådeløs på tur, spiller land nummer 8 etterfulgt av Scapeshift med fire mana flytende for Cryptic. Andreas har vel en Pact, men det hjelper lite så lenge jeg har Cryptic backup.

Marit Norderhaug - RUG Twin: 1-2

Vendilion CliquePestermiteSplinter Twin

Da jeg tapte på "5 minutter" mot Roy-Arne i runde 2 så fikk jeg mulighet til å titte på de andre bordene, så jeg vet at at Marit spiller Splinter Twin combo. Det er en matchup jeg anser å være svakt i min favør.

De første turene av kampen skjer det lite på begge sider av bordet. Jeg har et spiller ett par STE og ramper med de. Jeg har en Scapeshift på hånd, så det handler om unngå hennes combo innen jeg er på 7 land. Marit har en Pestermite på tur 3, men den er ikke særlig skummel da jeg har både Bolt og Izzet Charm på hånd. Marit slår på sin tur med Pestermite. Jeg trekker nok en Izzet Charm, spiller land og avslutter turen min. Marit spiller Deceiver Exarch i slutten av min tur. Den er litt vanskeligere å drepe med burn dessverre. På sin tur prøver Marit seg med Splinter Twin på Exarch som jeg selvsagt må countre. Jeg teller raskt over bordet i slutten av Marits tur. Jeg har 5 land og 1 STE i bordet, og Scapeshift, Izzet Charm og land i hånd. Det bør være nok til å vinne, så sant ikke Marit har 2 counters som hun kan spille med sine 2 untapped lands.
Jeg untapper, trekker, spiller land, spiller Scapeshift og floater mana for Izzet Charm. Marit har Remand, men jeg har Izzet Charm. Alt vel. Jeg ofrer 7 land og leter etter 6 mountains og 1 Valakut. Men vent litt... hva var det jeg trakk igjen? Jo, det var mountain nummer 5; så jeg mangler nå 1 mountain for å gå av! Følsen når man innser at man nettopp har gitt bort en garantert seier er ikke noe særlig. Hadde jeg vært oppmerksom så kunne jeg beholdt 1 Mountain i spill, skutt for 15 med Scapeshift for Valakut og deretter spilt Bolt for det siste livene. Jeg er litt bitter på at decket har gitt med 5 mountains på 7 land, men mest av alt er jeg irritert på meg selv. Jeg scooper dermed første spill og prøver å fokusere på oppgaven jeg har nå har foran meg med å vinne de to neste spillene.

Som alltid mot Twin er det vanskelig å vite hva slags plan de går for etter sideboard. De mest vanlige er at de kutter comboen og spiller en mer tempobasert deck. Jeg er usikker på om det er Marits plan, men velger til slutt å anta at hun tar ut hele eller deler av comboen.

Spill 2 starter ganske likt som spill 1. På Marits tur 3 spiller jeg en Gift Ungiven. Det verste som kan skje er at hun har en Dispel, men oppsiden hvis den resolver er så stor at den sjansen er det verdt. Det er langt mer sannsynlig at hun ikke har svar overhodet eller kun Remand. Marit har Remand, men det gjør meg ingenting. Jeg har oppnåd å tappe ned 2 av landene hennes og samtidig fått klart signal om at hun ikke har Dispel eller andre counters til 1 mana. På min tur spiller jeg land nummer 5, og spiller Gifts Ungiven med mana oppe til min egen Dispel. Gifts henter "value", dvs 4 gode kort. Akkurat hva jeg får er ikke av så stor betydning, jeg får en "2-for-1" hvor begge kortene jeg får er veldig relevante for matchupen. Marit gir meg de 2 dyreste kortene, en Baloth og en Cryptic. Det virker fornuftig, men det betyr også at hvis jeg får spilt Baloth så vil Marit få det tøft hvis hun skal slå meg ihjel med Pestermites og Exarchs. De neste turene fortsetter vi begge å spille land. Jeg holder Baloth på hånd inntil videre, ingen hast så lenge Marit ikke har noe å slå med. Da er det bedre å holde oppe mana til Cryptic, Dispel og Remand. Etterhvert trekker jeg en Scapeshift. Marit er på under 18 liv, jeg har 7 land i bordet og fremdeles 8 mountains igjen i decket. Da er det bare å "Go for the kill" med Remand + Dispel backup. Marit har counter, men ikke nok til begge mine. Jeg countrer en Splinter Twin i løpet av spillet og noterer meg at hun fremdeles har combo etter sideboard.

Etter spill 2 vurderer jeg om jeg bør sideboard på nytt eller ikke basert på de jeg så i spill 2. Siden vi har litt begrenset med tid velger jeg beholde decket slik det er, både fordi sideboard tar tid og fordi de dyrene jeg har tatt gir meg flere winconditions slik at jeg har større sjanse for å kunne avslutte spillet uten at det trekker alt for langt ut i tid.

Spill 3 trekker jeg 2 Snapcaster, 2 land, Inferno Titan og noen dyre spells jeg ikke kan spille. Det er for mange ting som kan gå galt til at jeg kan holde det, jeg kan misse landdrops og Snapcasterene er helt irrelevant inntil jeg trekker noe jeg kan spille på nytt med flashback. Jeg muller til 6 og får 4 land, Noxious Revival og Snapcaster. Kun 1 av landene gir blå mana. Det er også en ganske dårlig hånd; Revival er card disadvantage, Snapcaster har ingen relevant targets og landene gir de fargene som er minst relevant i matchupen. Samtidig er Scapeshift såpass avhengig av nok ressurser at en mull til 5 sjelden vil kunne vinne. Jeg ser meg nødt til holde og scryer det øverste kortet. Det er en Island. Jeg trenger Islands, men før jeg trenger Islands trenger spells. Jeg putter den derfor på bunn.
Jeg trekker Dispel og Remand i løpet av de første 3 turene og deretter en Inferno Titan. Det er ganske bra, samtidig er det et lite problem at jeg kun kan spille en av gangen pga landene mine. Jeg er ikke veldig gira på å tappe ut for en Inferno Titan, jeg vet jo at Marit har minst 1 Splinter Twin i decket som jeg så i spill 2. Samtidig er hånden min ganske begrenset, så jeg kommer fram til at jeg får bare håpe det beste. Så lenge Marit ikke har Splinter Twin er det lite hun kan gjøre som straffer meg. Da Marit spør om "Er den verdt å countre?" så skjønner jeg spillet er tapt. Eneste grunn til å ikke countre Titan er for spare counter til å beskytte Twin comboen. Ganske riktig spiller hun Exarch i min end step og følger opp med Splinter Twin med Remand backup på sin tur.

Det lover dårlig for top8, men med 36 spillere og 6 runder så vil 1 eller 2 stk kunne gå inn på 4-2. Da er det bare håpe på en god matchup i siste runde...

Thilo Langensteiner - Burn: 1-2

Goblin GuideEidolon of the Great RevelRift Bolt

...men god matchup får jeg ikke. Av de vanligste deckene er trolig Burn noe av det verste. Jeg har sittet ved siden av Thilo tidligere i turneringen så jeg vet at han spiller Burn. Kampen ble vist på coverage og kan ses her:




Oppsummering:

Jeg skulle ønske jeg kunne skrevet en rapport hvor jeg hadde litt bedre sluttresultat, men man kan lære like mye av de gangene det ikke går så bra. Jeg er godt fornøyd med eget spill, og det var kun noen sekunder sløvhet fra min side som skilte meg fra seier i runde 5 og en ID i runde 6 inn i top8.

Listen jeg spilte var maindeck justert for Twin, TRON og Jund/Abzan, mens jeg var avhengig av sideboard mot rask aggro og burn. Matchupene i dag matchet dessverre dårlig med mine forberedelser; Burn x2 er ganske ille; Affinity er veldig avhengig av sideboard; og Bloom Titan er jeg usikker på, men trolig svakt i favør Bloom Titan. Hvis dette er representativt for det lokale meta bør jeg nok justere decket.

Jeg vil gjerne trekke fram arrangørene i Missed Trigger Gaming. Deres Open Series syns jeg har vært godt arrangert, og coverage teamet har gjort en god jobb med høy kvalitet på video og kommentar. At dere viderfører arbeidet til Mike på coverage-delen settes stor pris på. Takk for jobben dere gjør.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis NilsH! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Torgeir

JUDGE L1
Oslo
Takk for fine ord, og en enda en interessant Scapeshift-rapport!

21:06:10, 10/12 -15
Makkaren

MEDLEM
GULDMEDLEM
Oslo

#2 PWP Seasonal
Flott artikkel, digger hvordan du har satt opp diverse Gifts packages med snow-lands og Noxious Revival! :)

14:37:22, 9/12 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!