Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 652 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Norges Landslag 2015! Krönika
Norges Landslag 2015 - Espen Nordahl
Via norskemagic.com

I helgen var det WMCQ-turnering i Oslo, og vi har vært så heldige å få et intervju med vinneren av turneringen - Espen Nordahl!

av verzutiko
#14 PWP Seasonal
12:30, 25/8 -15
läst 3569 ggr.
Skriv ut artikel
4 Kommentarer

Først og fremst, gratulerer med seieren på WMCQ i Oslo!

Takk for det!

Nye spillere og vi utenfor Oslo kjenner ikke så mye til deg, så kan du fortelle litt om deg selv?

Den korte versjonen er at jeg er broren til Andreas.

Den litt lengre er at jeg er 27 år gammel, bor på Bjølsen i Oslo, og jobber med digitale effekter for spillefilm hos Storm Studios. De som kjenner meg i Magic-miljøet er stort sett fra rundt 2007/2008, da jeg spilte veldig mye - stort sett alt det som var av turneringer i Oslo. I 2009 trappet jeg ned spillinga mye til fordel for jobb, og 2010 til 2013 jobbet jeg i utlandet og spilte ikke Magic i det hele tatt. Etter å ha flyttet tilbake til Norge dro jeg etterhvert på en prerelease mest for moro skyld, og ble veldig positivt overrasket over hvor mye miljøet har vokst rundt dette rare, gamle kortspillet jeg spilte da jeg var yngre, så jeg har så smått begynt å spille igjen.

Hvordan føles det å ha vunnet en plass på landslaget og hvordan var det å spille i turneringen?

Det føles veldig bra. Dette er første gang jeg kommer til å spille i et VM, og jeg gleder meg til å konkurrere i en internasjonal turnering.

Turneringslokalet i kjelleren på Outland ikke er det mest komfortable stedet å tilbringe en søndag med strålende sol, men jeg var i godt selskap, alle motspillerne mine var veldig hyggelige og med bare ca. femti spillere satt vi ikke så tett som ved tidligere tilfeller. Når jeg i tillegg kom ut av det med seier kvalifiserer det til en relativt god søndag.

Hukommelsen min er mer Munch enn den er fotografisk, så dette med turneringsrapport er en utfordring. Jeg kan ihvertfall starte med forberedelsene til WMCQ sesongen:

Frem til PT Origins spilte jeg en god del Esper Dragons i standard, og planen var at med mindre det skjedde noe drastisk på PTen ville det bli valget for WMCQene i høst. Populariteten til Monorød og UR Thopters satte kjepper i hjulene for å spille en kontroll-deck, så jeg forberedte meg på å svømme med strømmen av neshorn, men Reid Duke og resten av Pantheon spilte en UB Control deck med Jace som hadde en mye lavere kurve enn esper, og har potensiale til å kunne tweakes til å ihvertfall slå en av deckene. Bare en uke etterpå dukket denne artikkelen opp, og jeg bestemte meg for å spille decken. Etter å ha spilt litt matcher på modo og sett på hvordan metagamen endret seg i GP London, endte jeg opp med å kutte noe av maindeck hatet for monorød for å forbedre matchupen mot hangarback abzan ved å tweake removal suiten.

Dagen før turneringen møttes Andreas, Sveinung og jeg opp for å spille noen games (jeg skulle gjerne spilt PPTQ også, men to dager i kjelleren på Outland blir i det meste laget), før vi tradisjonen tro møtte Mats i byen for å finne en restaurant med overpriset mat hvor jeg kunne tape credit card game. Etter en hyggelig dag tok vi en tidlig kveld for å være nogenlunde uthvilt til søndagen.

Her er den endelige lista jeg spilte. Håpet er å spille mot så mange forests som mulig, og å dodge Ensoul Artifact:



Hangarback WalkerSiege RhinoAbzan Charm

Runde 1: Harald Klingsheim med Hangarback Abzan

Tur 1 Abzan triland er akkurat det jeg vil se.

Game 1 går alt etter planen: Jeg burner aggressivt gjennom Ashiok, Nightmare Weaver og ender opp med flere Fleecemane Lion og Anafenza, the Foremost enn motstanderen min.

Jeg boarder inn Jacer og Tasigur for et par Thoughtseize, Ultimate Price og et land.

Game 2 gjør jeg en stor feil i sekvenseringen av de første tre turene: Jeg holder en hånd med scryland, delta, island, thoughtseize, dissolve, dissolve, dig. Siden jeg er svak til removal burde jeg spille tur 1 thoughtseize, tur 2 tapped land da jeg fort kan tape om han kurver ut. Istedet spiller jeg tur 1 scryland, og taper til fleecemane inn i anafenza mens jeg trekker fler counters og card draw.

Game 3 går som planlagt igjen, og Ashiok produserer neshorn mens jeg dreper og countrer dyrene hans.

1-0

Siege RhinoFleecemane LionAbzan Charm

Runde 2: Erlend Hegni med Abzan

Fler forests, men denne gangen uten Hangarbacks.

Game 1 holder jeg en treg hånd on the play, og spiller tapped land, tapped land, Ashiok. Erlend går Forest, Windswepth Heath, concede.

Jeg regner med han mangler sort mana for Hero's Downfall, og satser på samme sideboard plan som i runde 1.

Game 2 er super grindy. Vi trader våre siste kort da han dreper Ashiok med en Gaea's Revenge som jeg Cruxer bort, og vi er i topdeck mode. Jeg trekker meg ut av det ved å over to turer spille: Dig Through Time, Dig Through Time, Jace's Ingenuity, Jace's Ingenuity, men etter å spille et land og discarde ett til hand size må jeg passe turen med 6 land + Dissolve, og taper ikke lenge etterpå.

Game 3 går Jace pluss Ashiok veien.

2-0

OrnithopterEnsoul ArtifactShrapnel Blast

Runde 3: Daniel Dahl med UR Thopter.

Daniel mister to Ornithopters på bordet mens han stokker, og jeg forbereder meg på en vanskelig match.

Game 1 har jeg en Silence the Believers for saksa hans, mens jeg trader 1-for-1 med de andre dyrene. Jeg får etterhvert en Ashiok i bordet, men han trekker inn i enda to Ensoul. Jeg chumper i mange turer etter at Ashiok gir meg to Whirler Rogues og en Chief of the Foundry, før jeg til slutt finner 2 Languish, og miller ham ut.

Etter å mot alle odds ha vunnet game 1 ser ikke matchen så mørk ut da jeg har et relativt godt sideboard. Jeg tar inn Jace, Duress, Orb, Annul, Tasigur og Dragonlords for ashioks, den svakeste removalen og noe av card drawen.

Game 2 rekker jeg nesten å stabilisere på 6 mana med dragonlord og orb i hånda, men han har Shrapnel Blast når jeg tapper meg ut.

Game 3 går det bedre, og duress + removal + jace holder meg på en stødig mengde liv frem til jeg finner en drage og en Orb.

3-0

Sveinung og Mats er også 3-0, og Andreas er 2-1, så vi ligger ann til en stacked top8.

Jeskai AscendancyRetraction HelixBriber

Runde 4: Dag Erik Børnich med Ascendency combo

Dag Erik satt ved siden av meg første runde, så jeg går inn i game 1 vel vitende om at jeg har en god matchup så lenge jeg ikke flooder med removal.

Game 1 spiller jeg Thoughtseize inn i Ashiok inn i Dissolve, og vinner spillet 12 turer senere til decking.

Jeg boarder ut en masse removal og tar inn Jace, Duress, Annul og Tasigur. Jeg har fortsatt mer removal igjen i decken enn jeg trenger, så jeg tar inn Orbs også i tilfelle han boarder inn i noe rart.

Game 2 har jeg Orbs i åpningshånda, himler litt med øynene og ser for meg at det fort kan bli et dødt kort, før jeg Thoughtseizer ham og ser Sphinx's Tutelage og plutselig ser jeg ut som et geni. Jeg spiller flere Duress og Thoughtseize før jeg lander Orb, Ahsiok og Jace, og det er aldri spesielt close. I tillegg til mill-planen boardet han også inn i en Den Protector/Raptor plan, men var uheldig med exiles til Ashiok, så fikk aldri noen skummel bord posisjon.

4-0

Siege RhinoLanguishAbzan Charm

Runde 5: Sveinung Bjørnerud med Abzan Control

Jeg IDer med Sveinung som også er 4-0, og vi tar oss litt mat.

4-0-1

OrnithopterEnsoul ArtifactShrapnel Blast

Runde 6: Andreas Sandvik med UR Thopters.

Andreas og Mats er begge på 3-1-1 etter å bli pairet mot hverandre i runde 5, og planen er at både jeg og Sveinung spiller ut våre matcher for å gi dem en bedre sjanse til å komme inn på de siste plassene. Det er veldig synd å ikke kunne gi motstanderen min en draw når han trenger det og jeg er garantert top8, men venner tar prioritet her.

Jeg beklager til Andreas Sandvik for at jeg ikke kan gi ham en ID, og shuffler opp til game 1. Jeg vet allerede at han spiller UR Thopters, og mulliganer en god hånd med 3 land, Ultimate Price, Languish, Crux of Fate og en Jaces Ingenuity da den ikke gjør noe i matchupen, inn i en langt bedre hånd. Jeg har Silence The Believers til saksa hans, og trader removal med clunky artifact creatures før jeg treffer en drage.

Samme sideboard plan som i runde 4.

Game 2 blir jeg overkjørt.

Game 3 har han er treg hånd, og jeg stabiliserer med jace og en drage. Jeg spilte game 1 og 2 sakte, så det ble et race mot klokka for ikke å drawe, men jeg vant siste runde i tid.

5-0-1

Dessverre tapte Sveinung og Mats sine runder, og Andreas kom på 9. plass på tie breakers på x-1-1.

Hangarback WalkerSiege RhinoAbzan Charm

Kvartfinale: Michael Getz med Hangarback Abzan

Game 1 er grindy, men han kommer sent igang etter et par mulligans, så jeg ligger to kort foran hele veien.

Samme sideboard plan som i swissen.

Game 2 har jeg en mana og removal light hånd med jace, ashiok, dissolve og 2 digs og et par scry lands. Han har en treg start med thoughtseize inn i et par card draw spells, mens jeg trekker landene jeg trenger og ender opp foran på både tempo og kort.

Siege RhinoDromokaFleecemane Lion

Semifinale: Emil Moxheim

Game 1 er han removal flooded, og etter å ha spilt Silumgar, the Drifting Death inn i Dig, Dig, Jace's Ingenuity, Dig i late game burde det være over, men jeg trekker en haug med blanks på rad mens jeg trader bort hånda mi, og det blir overraskende nære. Det kommer ned til at jeg topdecker et svar (av 8-10 outs på ca 20 kort) aller siste tur mens han er en mana short fra at Dromoka's Command hans redder dyret sitt fra Languish.

Samme sideboard plan som i swissen.

Game 2 husker jeg ikke, men jeg tror jeg hadde fler Siege Rhinos enn ham.

Siege RhinoLanguishAbzan Charm

Finale: Sveinung Bjørnerud med Abzan Control

Dette er en drømmefinale, da jeg vil være glad uansett utfall ettersom jeg møter Sveinung og en av oss er garantert å kvalle. Jeg har følt meg langt foran på deck mot alle abzan deckene i dag, men vet Sveinung kommer til å gjøre det til en super tight match. Etter å ha vitset om å kaste en terning om utfallet (pro tip: ikke gjør det) shuffler vi opp for game 1 mens lokalet er nesten tomt for folk.

Game 1 har han 2 Hero's Downfall til 2 Ashiok, Nightmare Weaver, og resolver en Elspeth, Sun's Champion mens jeg har en hånd full med removal. Jeg sticker en tredje ashiok som gir meg en siege rhino, men ender opp med å gjøre en kjempeblunder da han slår ashiok (på en loyalty) med to 1/1 tokens (den tredje døde til ultimate price da jeg prøvde å bile blighte den) og jeg tenker jeg kan plukke opp en gratis token og blir straffet superhard av en Languishen jeg skulle spilt rundt. Jeg trekker ikke Downfall for Elspeth, og spillet slutter et par turer senere.

Samme sideboardplan som i swissen.

Game 2 har jeg tur 2 jace, tur 3 ashiok mot en treg hånd, og det er ikke spesielt close.

Game 3 blir antiklimatisk da han mister tredje land drop i to turer mot min tur 3 ashiok. Ikke måten jeg ville vinne game 3 av finalen i WMCQen, men sånn er det noen ganger.

Alt i alt hadde jeg en super turnering og samtlige av motspillerne mine var veldig trivelige, som er grunnen til at jeg fortsatt spiller disse turneringene. Jeg håper jeg har gjenfortalt spillene noenlunde riktig, men det er godt mulig jeg har husket noe feil. En ting jeg ihvertfall husker er at motstanderne mine mulliganet 10-12 ganger gjennom turneringen mot mine 1-2, som definitivt hjalp godt med for å nå i mål. Jeg var også heldig med å møte såpass mye abzan, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå 2-0 mot ur thopters.

Nå er det bare å følge med på de to gjenværende WMCQene, og så prøve å leve opp til lista som landslaget la i 2011.

Wow, takk for en meget fyldig turneringsrapport! Du har tidligere deltatt på en Pro Tour i 2008 i selveste Hollywood! Hvordan gikk det til?

2008 var rundt den tiden jeg spilte ganske mye Magic - oftest sammen med Andreas Nordahl og Sveinung Bjørnerud - og vi reiste til Sverige for en PTQ i gode, gamle extended. Jeg spilte Next Level Blue, som var en counter/top deck med shackles, goyf, counterspell, force spike og thirst for knowledge. Såvidt jeg husker måtte vi løpe til en buss før finalen, så jeg endte opp med en PT invite etter en prize split. Det var litt surt, da det var min aller beste matchup (Gifts Rock), men en invite er en invite.

I selve PTen var noe sånt som 50% av feltet UB Faeries, mens jeg valgte å spille den nest beste blå tribal decken - og sikkert 10. beste decken - i formatet, uten Bitterblossom og Thoughtseize. Ikke mitt sterkeste øyeblikk. Jeg skulle definitivt spilt den klart beste decken istedet, og testet mirror frem til PTen.

Hoi, flaks at motstanderen ville gi deg inviten når du måtte løpe til bussen i hvert fall. Det er sikkert en del som lurer hvorfor du begynte å spille og hva din relasjon til Magic the Gathering er i dag?

Jeg vet ikke nøyaktig nå jeg begynte å spille, men som jeg husker det fikk jeg og Andreas en slags Portal Starter Pack hver til jul et år. Vi var ikke gamle nok til å lese engelsk, men mamma og pappa oversatte kortene og reglene så godt de kunne - og resten fant vi på selv. Noen år etter begynte Andreas å spille mye på Outland i Oslo, og etterhvert ble jeg også med og deretter bitt av basillen.

I dag er Magic først og fremst en hyggelig hobby. Det er fortsatt et utløp for et sterkt konkurranseinstinkt, men mest av alt er det en aktivitet som tar meg bort fra skjermen og sammen med venner. Jeg er fortsatt interessert i å spille internasjonale turneringer nå og da, men der vi før lagde excel ark og playtestet et dusin match-ups frem til siste dagen, tar vi heller en langhelg hvor vi spiser god mat og opplever byen vi reiser til.

Er det noen format du er spesielt glad i og hvorfor?

Legacy er veldig moro, fordi det er så utrolig mange små avgjørelser at det er nærmest umulig å spille en hel game optimalt. I tillegg liker jeg alle grindy formater hvor mange forskjellige decker er spillbare, så både standard og modern akkurat nå er spennende.

Ja, det er tøft at du gikk til topps med et deck uten Hangarback Walker, et kort som dominerer mye av standard akkurat nå. Hvordan skal du forberede deg til World Magic Cup 2015?

I første omgang ved å håpe at Sveinung, Mats og/eller Andreas kvalifiserer i de neste to. Etter det blir det nok å kontakte de andre kvalifiserte og se på hva som blir mest praktisk.

Ok, noen favoritter der altså. Har du noen tips til andre som har lyst til å gjøre det bra i Magic the Gathering på et profesjonelt nivå?

Jeg har strengt tatt aldri gjort det bra på et profesjonelt nivå selv, men for å kvalifisere til å spille på et profesjonelt nivå koker det egentlig bare ned til to ting: Hvor mye du spiller, og hvor dyktige spillere du spiller mot regelmessig.

Kloke ord til slutt der altså! Takk for at du stilte til intervju, og vi ønsker dere lykke til på VM!


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis verzutiko! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Sene

MEDLEM
Asker

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime
Jepp, WMC er allerede artig å se på, men ekstra interessant er det når man har noen å heie på.

20:53:01, 27/8 -15
sigurdjorem

MEDLEM
Oslo
Grattis Espen! Blir gøy å følge med i wmc.

07:29:57, 27/8 -15
lostcucumber

MEDLEM
Oslo
Tusen takk :)

Ser jeg blanda deckene i kvart- og semifinalen. Skulle være abzan control i kvarten og abzan aggro i semien.

06:18:26, 26/8 -15
EvenDeejay

FANTASY KING
GULDMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Lykke til i VM:)

12:41:37, 25/8 -15
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!