Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 668 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Modern Masters 2015 preview: Alltid beredt
Via norskemagic.com

Husker du et format som het Extended? Det var forgjengeren til Modern, og forsøkte å fylle den samme nisjen mellom standard på den ene siden og legacy/vintage på den andre.

av Romadeus
19:53, 6/5 -15
läst 2273 ggr.
Skriv ut artikel
3 Kommentarer

Dessverre var det aldri særlig populært, og ble stort sett bare spilt når det var formatet for en PTQ-sesong. En av grunnene er antagelig den langt slankere banlisten; lista for å banne et kort lå mye høyere i Extended enn den gjør i Modern i dag. Før de endret rotasjonen i formatet fra syv til fire år bestod banlisten av usle fire kort; Skullclamp, Aether Vial, Disciple of the Vault og Sensei's Divining Top.

En turnering som virkelig demonstrerte forskjellene mellom de to formatene var Pro Tour Berlin. Dette var turneringen hvor man enten undervurderte alvecombo eller spilte det selv; Luis Scott-Vargas slo igjennom med en variant som fint kunne gå av og drepe deg på tur 2. Decken minner mest av alt om legacy-decken ved samme navn; det var bare Gaea's Cradle og Natural Order som manglet.

Glimpse of NatureMen hvis du går tilbake og sjekker coverage ser du at LSVs reise holdt på å ende i første runde av sluttspillet. Kvartfinalen hans startet med to strake tap, og hadde det ikke vært for at matchen var best av fem spill hadde dét vært dét. Det måtte en avsindig serie av mulligans og topdecks til for å berge semifinaleplassen, og Pro Tour-historien endte nesten opp med å se ganske annerledes ut.

Hva skjedde? Møtte han en raskere combodeck? Tapte han en alvemirror? Hvordan kunne noen slå en deck som ingen var forberedt på å møte?

Vel, se for deg dette scenariet: Du har holdt følgende hånd: Forest, Forest, Heritage Druid, Heritage Druid, Nettle Sentinel, Nettle Sentinel, Glimpse of Nature. Det er en gudehånd. Hva kan gå galt?

Tenk deg nå at du hører følgende ord fra motspilleren din: «Great Furnace, Chrome Mox, imprint Trinket Mage, Chalice of the Void for én.»

Noen kom forberedt.

Mer spesifikt; Kenny Öberg kom forberedt. I et format definert av lave kurver og avsindige krav til kostnadseffektivitet kom han med en artifactdeck full av gamle godbiter som Chalice of the Void, Vedalken Shackles og Engineered Explosives. I motsetning til alvedecken, som knapt kunne sies å være en hemmelighet, hadde Kenny designet decken sin selv og holdt den skjult for offentligheten til tiden var inne. Ikke bare var han bedre forberedt enn de fleste; det var inge som var forberedt på ham.

Men nå er det vel snart på tide å komme til poenget. Hvilket kort var decken bygd rundt og oppkalt etter? Hvilket kort er det som vil gjøre Modern Masters 2015 utrygt for de som ikke stiller forberedt?


Spoiler:


Jo, Tezzeret the Seeker.





I Öbergs deck var dette limet som holdt det hele sammen. Plussevnen lot ham untappe artifact-manaen sin eller gjenbruke Vedalken Shackles; minusevnen lot ham hente svar på forskjellige problemer etter behov, og ultimate-evnen lot ham avslutte spillet før motspilleren kunne trekke seg ut av knipa. Her er Öbergs liste:

Spoiler:

Tezzerator

Legacy / Turneringsspel

Av: Romadeus
09:23, 6/5 -15

Romadeus kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: LegacyStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
6800:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]181901[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Tezzeret slo aldri helt igjennom i standard, antagelig fordi artifact decks – i likhet med stort sett alle decks fra den perioden - hadde det med å komme i skyggen av Faeries og Jund. Han dukket opp innimellom, men standard var aldri helt hans format. Derimot ble han ett av de ytterst få kortene som nærmest umiddelbart gjorde seg bemerket i Vintage. Der fantes all artifact-manaen man kunne tenke seg – både for å spille ham tidlig og utnytte evnene hans – og et lite kort som heter Time Vault. Les oracle-teksten på det kortet, du. Når du har både tutor, combo piece og win con i ett kort er det ikke rart at han slo an; Time Vault decks hadde iblant et problem med å faktisk vinne i tide etter at de gikk av, siden de bruker å spille Dark Confidant men ellers veldig få måter å faktisk drepe motstanderen på. Tezzeret bidro til å løse det problemet.

Time VaultDessverre har Tezzeret mistet litt av glansen i formater som ikke inkluderer Time Vault (altså alle utenom Vintage og enkelte kuber). Ingen klarte helt å gjenta Öbergs bragder med Tezzerator-decken, og den har mistet en del kort til bannlysning eller rotasjon. Modern er ikke et like halsbrekkende raskt format som gamle Extended, men Tezzerator var bygd for å velte raske decks, og kan få et problem mot decks som ikke er avhengige av 1- og 2-drops.

Det betyr ikke at ingen har prøvd; Mike Flores har skrudd i hop en versjon, men så langt har ingen oppnådd noe som ligner på Öbergs suksess. Hvis man skulle prøvd igjen i modern i dag ville jeg startet med en combo deck á la Eggs; en versjon basert rundt Time Sieve, Faith's Reward og Open the Vaults kan være verdt et forsøk. En slik deck kan utnytte både tutor-evnen og ultimate-evnen til det fulle, og unngå Eggs' gamle problem med å stadig vekk gå til tid.

Hva tror du? Kan The Seeker finne veien tilbake til de kompetitive toppbordene? Hva slags skall ville du puttet ham i? Combo? Kontroll? Noe annet? Få høre!

Gunnar Olai aka Romadeus


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis Romadeus! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Makkaren

MEDLEM
GULDMEDLEM
Oslo

#2 PWP Seasonal
Da jeg først begynte å spille Magic (som var rett i modern), hadde jeg en blå artifact control deck som delvis bygde rundt tezzeret. Decket hadde ting som Thoughtcast, Stoic Rebuttal, Grand Architect og Tezz i blått, mens resten var tidlige artifact creatures eller targets. Husker spesielt at Myr Superion var kongen, da han kunne fetches eller spilles med Architect. Ellers hadde man gode gamle aether spellbomb eller O-Naginata for ekstra beats.

12:39:00, 30/5 -15
NilsH

MEDLEM
Ski
Morsom artikkel.

Selvsagt husker jeg Extended. Jeg husker til og med da Revised Duals og Oath of Druids var lovlig i formatet! (Det er lenge siden).

Tezzeret er et godt kort. Hvor bra det faktisk er avhenger av hvor sterke artifacts det er i formatet. Mange av de gode artifactene i Modern er banned, trolig for å holde Affinity i sjakk. De beste targene er vel SDT og Thopter + Sword, som begge er banned. Öberg hadde ikke tilgang til disse han heller, så det behøver ikke bety noe.
De neste på listen over targets er vel de du har vært innom, altså Shackles og Spellskite.

Et annet spm man bør stille seg er hva som er best av Tezzeret the Seeker og Tezzeret Agent of Bolas? Tezz AoB kan ikke tutor'e, men han finner det du leter etter ganske raskt allikevel med +1 egenskapen sin.

11:25:11, 7/5 -15
Uppdaterad: 11:05:16, 20/5 -15
verzutiko

JUDGE L2
JUDGE L2

#14 PWP Seasonal
I Moss kjører vi Duel Decks Mayhem, et format hvor du kan bruke et umodifisert Duel Deck uten sideboard. Veldig casual og selvfølgelig gratis, men veldig morsomt. Mitt favorittdeck i det formatet er Tezzeret sin fra "Elspeth vs. Tezzeret". Det er som du sier en tutor, ramp og en finisher i ett og samme kort.

Det skal bli morsomt å firstpicke ham og drafte et artifact deck. Jeg regner med at Everflowing Chalice da blir printet opp.

20:28:28, 6/5 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!