Magic the Gathering
Magic the Gathering34891 medlemmar 695 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Dragons of Tarkir preview: Ire Shaman
Via norskemagic.com

Enkelte kort er vanskelige å bli klok på. Kanskje de ligner på noe du kjenner, men en liten detalj viser seg å være forskjellen på et formatdefinerende kort og permfyll. Hvor stor forskjell er det egentlig på Upheaval og Worldpurge? Hvis du ikke leser skikkelig og tenker over konsekvensene av de små forskjellene kan du fort ende opp med å spille et kort som ikke gjør det du tror at det gjør.

av Romadeus
10:02, 10/3 -15
läst 3223 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

Andre ligner ikke på noe du har sett før. Tenk for eksempel tilbake til den første gangen du så Bridge from Below. Hvis det er nå, les teksten nøye og tenk etter hva slags deck du ville spilt kortet i. Tror du dette er et turneringskort, en casualfavoritt eller ubrukelig papp?*

En siste kategori er kort som virker solide, uten noen merkverdigheter, men som aldri finner en deck de passer inn i. Hvis du har spilt en stund har du antagelig hatt et slikt playset i permen din; kanskje du byttet dem til deg i påvente av at de skulle slå an og endte opp med å dumpe dem i en eske da de stille og rolig roterte ut av standard. Hvis du en gang i tiden investerte i Duskmantle Seer eller Vorapede kjenner du kanskje følelsen.

Dagens preview er vanskelig å klassifisere. Er det et aggressivt dyr? Er den ment å spilles for value i en midrange deck? Fins det skjult synergi der ute som vil forvandle den til en hjørnestein i en eller annen merkelig deck?

Ta en titt og gjør deg opp din egen mening:

Spoiler:



La oss starte med det mest åpenbare, og kanskje mest misvisende: Ire Shaman er en Goblin Piker. Goblin Piker har aldri vært et imponerende kort i noe format, men som Young Pyromancer har demonstrert skal det bare en nyttig evne til for å bli en hjørnestein i alle format herfra til vintage. En 2/1 for to er akkurat så vidt stor nok til å være en relevant trussel basert på størrelse, men et kort blir ikke spilt basert på det alene. Så hva mer har vi?

Vel, man må ha minst to dyr for å blocke den. Det betyr at den enten vil kunne svinge forbi enslige Sylvan Caryatids, tvinge frem dobbeltblocks (som er en enkel måte å sette opp fordelaktige trades på) eller sørge for at andre angripere kommer gjennom. Bare synd at en 2/1 ikke er spesielt godt egnet til å utnytte en slik fordel. Hadde den bare vært litt større...

Viashino RunnerÅ, vent. Den har morph. Megamorph, faktisk. Det betyr at du kan spille den som en morph og så, for den hårreisende drøye prisen «én rød mana», kan du snu den opp med en +1/+1-counter på seg. Det forvandler den brått til en Viashino Runner (legg merke til at den totale manakostnaden matcher akkurat), og lar deg for eksempel spise Sylvan Caryatid. Dessverre dør den til alle de samme tingene som en morph, men det er vel knapt til å unngå.

Ire Shaman kan altså være en 2/1, en 2/2 eller en 3/2, avhengig av situasjonen. Iblant kan du overraske noen – det er veldig få morpher som kan trade med et X/3-dyr for bare én mana – men den vil sjeldent komme levende ut av en kamp, med mindre du har triks for å holde den i live. Du kan altså dra fordel av å ta ned større dyr eller flere små dyr av gangen, men det virker som usikker gevinst. Hadde den bare kunnet generere value for deg på en annen måte...

Jeg har glemt noe igjen, har jeg ikke? Det stemmer; Ire Shaman er en del av en syklus som gjør ting når de megamorphes. De andre gjør tøffe ting som å kontre og drepe; hva gjør denne?

«When Ire Shaman is turned face up, exile the top card of your library. Until end of turn, you may cast that card.»

Tja. Dette var jo ikke akkurat Flame-Tongue Kavu. Eller Avalanche Riders. Eller Jeering Instigator. Men value er value, ikke sant? Ulempen med denne formen for card draw er at sjansen for å bomme er meget reell. Hvis du vil unmorphe på motspillerens tur for å ta ned en angriper må du treffe en instant for å få uttelling. Hvis du gjør det på din egen tur mister du overraskelsemomentet, og du må fremdeles treffe noe du kan spille der og da. Hadde du lagt land allerede? Da forsvinner det ekstra fjellet. Traff du en spell du ikke har nok mana til å spille? Da får du aldri sjansen. Har du allerede en Alesha i spill? Du kan ikke spare den ekstra kopien til senere. Dette vil det ofte være mulig å spille rundt, men noen ganger vil du bli nødt til å ta en sjanse som du så blir straffet for. Varians kalles det.

En potensielt interessant mulighet er å side inn Ire Shaman i kontrollmirrors. Motspilleren din har antagelig sidet ut det meste av creature removal, og kan derfor være sårbar hvis du går over i «fiskemodus». Svart kontroll er langt mer troende til å side inn Thoughtseize og denslags, så de kan tømme hånden din for kontringer og annen action. I slike situasjoner kan du beholde et minimum av informasjon skjult ved å kombinere Ire Shaman med Scrying. Med litt flaks (eller forberedelse) kan du unmorphe den i respons til en kritisk spell, exile en kontring og caste den fra exile selv etter at hånden din er tilintetgjort av svart magi. Denne cantrip-effekten omgår også effekter som Spirit of the Labyrinth, som kan være en torn i siden for kontrolldecks.

Goblin PikerSlik standard ser ut akkurat nå er det vanskelig å si om Ire Shaman vil finne en plass i noen relevante decks; mest sannsynlig vil den ha best odds etter rotasjonen, når standard er mindre og ikke så klart definert. I mellomtiden vil den nok se klart mest spill i limited, hvor den antagelig aldri vil bli kuttet fra en deck basert i rødt. Den er ikke akkurat en bombe, men den byr på en meget fristende blanding av fleksibilitet, kostnadseffektivitet og god gammeldags value. Decks med mye removal vil konsekvent kunne slå for tre i runden, og decks med lite removal vil om ikke annet kunne ta ned en Temur Sabertooth eller en annen X/3 en gang i blant. Og det er bedre enn å tape til dem.

Bare husk; noen ganger må du la value være value og innse at det du trenger der og da er en Goblin Piker.

Da takker jeg for oppmerksomheten og håper vi sees på prerelease!

Vennlig hilsen, Gunnar Olai aka Romadeus

* Bridge from Below er et sentralt kort i Dredge, en deck som har vært spilt i alle kompetitive format fra standard til vintage. Undertegnede har muligens Norges mest brukte playset.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis Romadeus! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

EvenDeejay

FANTASY KING
GULDMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Bra artikkel! Liker tanken om hvordan kortet kan fungere i kontrollmirrors

13:01:13, 10/3 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!