Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 652 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Judge
Dommerkodeks - Hvilken oppførsel kan du forvente fra en dommer?
Via norskemagic.com

Wizards har lenge hatt visse forventinger til hvordan en Magic-dommer skal oppføre seg, men for en stund siden har de gjort det eksplisitt gjennom å offentliggjøre en kodeks for hvordan dommere er forventet å oppføre seg. Det er også åpnet for at alle kan rapportere dommere for brudd på kodeksen.

av espenso
08:39, 10/12 -14
läst 2633 ggr.
Skriv ut artikel
4 kommentarer

Magic Judge Code er navnet på kodeksen vi som dommere må følge fremover. Den går gjennom i hvile situasjoner man kan forvente at en dommer oppfører seg etter kodeksen, og når man ikke kan forvente det. Denne ble laget etter at dommere i lang tid har bedt om en konkret tilbakemelding på forventningene Wizards har til sine dommere.

Når er en dommer en dommer?

Kodeksen deler dommerens kontakt med Magic inn i tre kategorier:
  • Direkte sammenkoblet
  • Delvis sammenkoblet
  • Ikke sammenkoblet

En dommer er regnet som direkte sammenkoblet med magic når han eller hun jobber som dommer (inkludert pausene), har på seg dommeruniformen, gjør noe som helst og presenterer seg selv som magicdommer eller bidrar til de offisielle dommerforaene.

En dommer er regnet som delvis sammenkoblet når han eller hun spiller eller er til stede på en turnering, spiller eller trader på MODO, bidrar til uoffisielle magicfora, er med på et sosialt arrangement med tilknytning til et magicarrangement, eller andre situasjoner som har med magic å gjør eller der dommeren i stor grad er kjent som dommer og ikke noe annet.

Alt annet er regnet som ikke sammenkoblet.

Sterkere sammenkobling med magic vil si sterkere forventing om at kodeksen blir fulgt. En dommer som kommer med rasistiske uttalelser på en turnering han eller hun dømmer vil ha større sjanse for å bli straffet for det en en dommer som gjør det samme på nattklubben med vennene sine. Det er også slik at en dommer som er regnet som "ikke sammenkoblet" svært sjelden vil bli straffet for oppførselen sin.

BalancePrinsipper for dommeroppførsel

Kodeksen har en del prinsipper for hvordan en dommer skal oppføre seg. Filosofien bak alle prinsippene kan leses i sin helhet i dokumentet, men her er selve prinsippene i sin helhet:
  • En dommer skal bruke sin dommerstatus eller autoritet rettferdig
  • En dommer skal ikke bruke sin dommerstatus eller autoritet for å oppnå urettmessige fordeler
  • En dommer skal skape et velkomment miljø
  • En dommer skal ta ansvar for sin oppførsel og sin bruk av dommerstatus og autoritet.
  • Alt som ses på som dårlig oppførsel fra spillere er også dårlig oppførsel fra dommere.

Eksempler på brudd på kodeksen

Eksempler på brudd på kodeksen er: Å legge til spillere i en turnering uten at de faktisk er tilstede i turneringen, legge til seg selv som dommer på en turnering uten å selv være tilstede, å late som man er en dommer eller dommer på et høyere nivå, overfall av andre, kraftig mangel på evne til oppføre seg, trakassering, tyveri og gambling.

Hvordan gir jeg tilbakemelding på en dommer?

Om du har en tilbakemelding å gi om en dommer, både gode og dårlige, så burde du alltid gi dem til butikkeieren eller andre dommere i lokalmiljøet om mulig. På denne måten kan ris og ros gies og hånderes direkte i miljøet dommeren er en del av. I tillegg har du mulighetene under til å videreformidle brudd på kodeksen eller ris og ros av større og mindre størrelse.

Du kan gi tilbakemelding på en dommer via regionskoordinatoren her: http://blogs.magicjudges.org/contact/contact-a-regional-coordinator/

Eller kontakt Even som er regionskoordinatorens øyne i Norge.

Det er også opprettet et skjema for tilbakemeldinger, der du har muligheten til å være anonym om du ønsker det. https://docs.google.com/a/informatikk.org/forms/d/1d01SoySBQxdhfv67yQhl2Sp7Zq9Ung9NDwjwekdqf1Q/viewform

Ikke vær redd for å rapportere en dommer! Og ikke vær redd for å rose en dommer! Eksemplariske dommere vil bli belønnet gjennom Exemplarprogrammet til Wizards, som jeg vil skrive litt om ved en senere anledning.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 50 krediter . Grattis espenso! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

verzutiko

JUDGE L2
JUDGE L2

#14 PWP Seasonal
SF2Guile: Haha! :P

12:07:28, 10/12 -14
SF2Guile

MEDLEM
GULDMEDLEM
Horten

#8 PWP Seasonal
Flott. Ellers vet vi aldri hva Lars Harald kunne funnet på :-p

10:49:07, 10/12 -14
espenso

JUDGE L1
Mosjøen
SF2Guile skrev 10:03, 10/12 -14 "En dommer skal bruke sin dommerstatus eller autoritet for å oppnå urettmessige fordeler"


Uffda.

Blir fikset straks :p

Edit: Er fikset nå

10:10:46, 10/12 -14
Uppdaterad: 10:27:30, 10/12 -14
SF2Guile

MEDLEM
GULDMEDLEM
Horten

#8 PWP Seasonal
"En dommer skal bruke sin dommerstatus eller autoritet for å oppnå urettmessige fordeler"


Uffda.

10:03:16, 10/12 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!