Magic the Gathering
Magic the Gathering34882 medlemmar 634 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering [Legacy]
Turneringsrapport Drammen 16-11-14
Via norskemagic.com

Etter en liten pause fra Magicturneringer var det på tide å teste de nye kortene var Khans...

av NilsH
16:08, 17/11 -14
läst 3982 ggr.
Skriv ut artikel
5 Kommentarer

Lørdag kveld satte jeg meg ned å satte sammen følgende:
Landcruiser

Legacy / Turneringsspel

Av: NilsH
12:28, 18/11 -14

NilsH kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: LegacyStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
37140:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]172173[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Opprinnelig var tanken kun å spille blå og rød, men siden jeg var redd for at det kunne være en del Tarmogoyfer, Knights of the Reliquary og True-Name Nemesis i Drammen valgt jeg å ha en liten sort splash. Det gir meg tilgang til Toxic Deluge Maindeck og Thoughtseize i Sideboard. Jeg satset på å kutte graveyard hat da jeg har sett lite Dregde i det siste, og Slaughter Games tar seg av recurring engines som Life from the Loam, Punishing Fire osv.

Etter en busstur til Drammen og litt mingling var det klart for første runde...

On the Play mot Miracles – Kim Olaf

SenseiPyroblastJace, the Mind Sculptor

G1: Jeg legger litt press med Mishra Factory og Snapcaster Mage. Tur 4 spiller han Entreat of the Angels for 1 i drawstep. Jeg svarer på min tur med Treasure Cruise (bait) som han countrer med FoW. Så legger jeg Jace og bouncer Angeltoken. Jace holder meg foran og jeg vinner med Mishra.
G2: Ingen av oss klarer å resolve noe vesentlig gjennom en vegg av counters. Når det er tid er vi begge på rundt 10 liv og jeg har aktiv Mishra på tomt bord.

Games: 1-0-1
Matches: 1-0

On the Play mot Pikula/Junk – Disa

Deathrite ShamanThoughtseizeStoneforge Mystic

G1: Jeg har Spellsnare/Lightning Bolt til hennes to første trusler tur 2 og 3. Tur 4 spiller jeg Jace i tomt bord med FoW backup. Dise svarer med to Tarmogoyf, hvor jeg countrer den siste med FoW. På min tur bouncer jeg Goyf med Jace og holder mana oppe for Snapcaster med Spell Snare i graven. Når jeg så følger opp med Treasure Cruise er jeg så langt foran at nesten er umulig å tape.
G2: Jeg må ta en mulligan og beholder en middels hånd med 3 land, Treasure Cruise, Bolt og Snare. Disa starter med Thoughtseize og fjerner Treasure Cruise. De påfølgende turene må jeg bruke Bolt og Snare på Disas trusler. Heldigvis for meg vinner det meg nok tid til at jeg finner en Treasure Cruise sånn at jeg kommer litt foran på kort. Jeg stabiliserer på 5(?) liv og haler til slutt et seigt game i land.

Games: 3-0-1
Matches: 2-0

On the Draw(?) mot Infect – Andreas Olav

Inkmoth NexusInvigorateDaze

Spillene mot AO var intense, så detaljene er uklare. I det første fikk jeg ryddet bordet med Toxic Deluge da jeg var på 9 poison. AO klarte ikke komme tilbake for å gi meg den siste counteren. I det andre spillet hadde jeg en misplay; jeg glemte at Blighted Agent er unblockable og flashet ut en Snapcaster for å trade. AO slår meg gradvis ned mens han bygger opp en hær bestående av 2 Inkmoth, Blighted Agent og Glistner Elf. Turen før "the final blow" finner jeg 2 Lightning Bolts med en Brainstorm. Når AO slår har jeg akkurat nok til overleve: Snapblocker Glistner, Boltene tar begge Inkmothene og jeg har Spell Pierce til Invigorate. På min tur tar jeg kverken på Blighted Agent med Snapcaster med Bolt i graven.
I denne matchen var jeg veldig glad for at jeg spilte Bolt og ikke Abupt Decay. Sistnevnte ville garantert tapt da den koster dobbelt så mye og ikke kan ta Inkmoth. Jeg var konskevent med å spille removal på egen tur mot alt annen en Inkmoth. Wasteland var også sterkt medvirkende da de er ekstra removal.

Games: 5-0-1
Matches: 3-0

ID mot Welder MUD – Marius

Chalice of the VoidKuldotha ForgemasterSundering Titan

Vi satt ved siden av hverandre forrige runde, så vi begge vet hva den andre spiller. Matchup er trolig veldig avhengig åpningshånda og av hvem som starter, så her gjelder det å være god med terningene. Vi velger å ikke overlate ting til tilfeldighetene og heller avslutte kampen med uavgjort. Vi spiller matchen for gøy, hvor jeg finner spill 1 og 3.

Jeg har ennå ikke funnet et passende navn til decket mitt. Etter å ha beskrevet det som UR Landstill hvor Standstill er byttet ut med Treasure Cruise så foreslår Marius "Landcruiser". Genialt forslag!

Games: 5-0-1 (+ID)
Matches: 3-0-1

On the Draw mot Elves – Even

Wirewood SymbioteElvish VisionaryNatural Order

G1: Jeg bruker removal Wirewood Symbiote og har Snare til Elvish Visionary. Han slår meg ned til 10, men uten Natural Order eller Glimpse går det ikke så fort. Jeg rydder bordet med Engineered Explosives og spiller Keranos, God of Storms. Jeg vinner kort tid senere med Mishra og "Bolts" fra Keranos.
G2: Even start med Thoughtseize som tar FoW, og følger opp med Surgical Extraction på FoW. Jeg finner Toxic Deluge, men mangler det tredje landet og sort kilde. Even spiller Natural Order tur 3 og henter Progenitus. Jeg har en tur på å finne mana til Toxic for å kunne spille den for 10 liv. Det klarer jeg ikke, men finner riktignok land etter to cantrips. Etter at Even får slått meg ned til 9 liv er mitt siste håp å finne en Perish på topp 3 med Brainstorm, men det går heller ikke.
G3: Game 3 går i hovedtrekk likt som game 1. Jeg har en Vendilion Clique som vil drepe ham på 4 turer, men dessverre går det til tid så jeg får ikke avsluttet spillet.

Kjedelig for meg da jeg gjerne skulle hatt top seed inn i top8 slik at jeg kunne begynne i finalerundene. Bra spill av Even som holdt lenge liv i game 1 og 3, og som stjal game 2.

Games: 6-1-2 (+ID)
Matches: 3-0-2

Kvartfinale:
On the Play mot Sneak Show – Ola


Show and TellSneak AttackEmrakul, the Aeons Torn

G1: Det skjer lite annet enn cantrips de første turene på begge sider av bordet. Jeg bruker cantripene min til å kvitte meg med Spell Snare og overflødig land. Fra (ca) tur 4 begynner jeg å legge press ved å spille Snapcaster i slutten av Ola sin tur og spiller Brainstorm med flashback. Gjør det samme neste tur, og har 2 Snapcaster i bordet som slår. Ola må til slutt prøve å resolve Show and Tell, men jeg har alle landene oppe og nok av counters i hånd.
G2: Ola starter med Volcanic og Ancient Tomb. Jeg bruker Wasteland på Volcanic da jeg mistenker at det er hans eneste blå kilde. De neste turene legger han Mountain og City of Traitors som land. Jeg spiller en Thoughtseize og ser Show and Tell, Through the Breach FoW, Misdirection, Pyroblast og Dig Through Time. Jeg tar Show and Tell siden da holder jeg liv I Spell Pierce som jeg har i hånda. På sin tur spiller han Through the Breach… Jeg kan ikke vinne den counter-krigen, så lar den bare resolve. Håper at han bare bløffer (lite trolig) eller at han kun har trukket Griselbrand. Dessverre var det Emrakul som lå på topp, og da er det i praksis game over.
G3: Ola må ta en mulligan, mens jeg holder Thoughtseize, Pyroblast og Preordain som relevante spells. Jeg åpner med Thoughtseize og ser Misty Rainforest, Ponder, Show and Tell, Emrakul, FoW og "blått kort". Jeg tar Ponder da han er avhengig av finne mer mana. Han spiller Misty uten å gjøre noe mer. På min tur spiller jeg Preordain og ser Treasure Cruise og Thoughtseize. Jeg vil ha begge; med Thoughtseize kan jeg bli kvitt Show and Tell trusselen, og Treasure Cruise vil putte meg så langt foran at Ola ikke vil kunne ta meg igjen. Eneste problem er at jeg kun har fetch og Volcanic i hånd, så jeg kan ikke spille Thoughtseize uten å stokke bort Treasure Cruise. Pyroblast er ikke nok da Ola har FoW backup. Litt rask hoderegning tilsier at det er verdt å gamble på at Ola ikke trekker mana; han må trekke Ancient Tomb eller City of Traitors, som det oftest bare er 6 (eller færre) av i decket hans. Med 53 gjenstående kort decket så koker det ned til 6/53 sjanse for at Ola vinner og 47/53 sjanse for at jeg vinner. Han trekker ikke land, men spiller nok en Ponder. Jeg countrer med Pyroblast og han bruke FoW tilbake. Han finner ikke land på Ponder heller, og må sende tur tilbake, fremdeles på ett land. På min tur spiller jeg Thoughtseize og tar Show and Tell, og lar ham sitte igjen med 2 Emrakul og 1 Griselbrand. Så fyrer jeg av en Treasure Cruise og matchen er i boks.

Games: 8-2-2 (+ID)
Matches: 4-0-2

Semifinale:
On the Draw mot UR Delver – Andre


Delver of SecretsYoung PyromancerLightning Bolt

Her får jeg straffen min for at jeg ikke vant over Even i match 5 av swissen: Jeg får ikke starte i en matchup hvor det er stor ulempe å trekke.
G1: Han starter med Island og sender tur. Jeg legger land og har Snare oppe. På sin tur legge han Young Pyromancer, jeg bruker Snare men han har Daze. På min tur leter jeg etter removal, men finner ingenting. Han bruker Wasteland på meg og slår for 2. Jeg fortsetter å lete etter removal med Brainstorm, men finner fremdeles ingenting. Jeg legger fetch og sender tur. Han legger land, spiller cantrip og fortsetter å slå. I min upkeep bruker jeg fetch, han spiller jeg Stifle og jeg countrer med Spell Pierce. Jeg får stokket før drawstep, men trekker fremdeles dødt. Han slår meg igjen, og nå må jeg finne svar. På min tur spiller jeg Treasure Cruise uten å spille Mishra. Det er bevisst fra min side da jeg er avhengig av å trekke farget mana og removal for å stabilisere, og sannsynligheten for at hans siste kort er en Spell Pierce er jo liten. Siste kortet hans er Spell Pierce… Der ble jeg overkjørt! Decket mitt snublet litt på mana, jeg fant aldri removal og Andre hadde en god kombinasjon av trusler og disruption.
G2: Denne gangen starter jeg. Jeg gjør lite de første turene, mens andre har tur 1 Delver og tur 2 Young Pyromancer. Jeg har heldigvis Snare til sistenevnte. Delver flippet på første forsøk og slår meg raskt nedover. Jeg er tålmodig og holder igjen Lightning Bolt til at jeg har nok mana til å beskytte den. Innen Andre har funnet en ny Delver har jeg Snapcaster med Bolt i graven. Jeg avslutter spillet raskt med Snap og Mishra.
G3: Har mange av de samme trekkene som game 2. Men denne gangen starter Andre og han har får meg ned på ubehaglige 2 liv. Når jeg sender tur tilbake til Andre har han en flipped Delver og en Delver med summoning sickness, mens jeg har en Snapcaster. Jeg har kun en bolt som removal og er helt avhengig av at Delver ikke flipper. Samtlige Delver'e har flippet på første forsøk… men denne gjør det heldigvis ikke! Han slår med alt… Jeg blokker Delver med Snapcaster og bolter den andre, han bolter meg i respons, men jeg har Counterspell. Alle dyrene dør, og jeg lever en tur til. På min tur bruker jeg Wasteland på Volcanic slik han sitter igjen med to Island. De påfølgende turene trekker vi uten at noen gjør noe spesielt. Andre spiller en Gitaxien Probe og jeg viser ham to Spell Snare og en FoW. Jeg trekker Snapcaster rett etter Probe, som jeg velger å holde på. Andre trekker Wasteland like etter og bruker den til å spille True-Name Nemisis. Jeg svarer med Snapcaster med Pyroblast i graven. På min tur bruke Wasteland på hans Wasteland, og begynner å slå. Jeg slår han sakte, men sikkert nedover. Når jeg har 6-7 land spiller jeg Jace, han velger å bruke FoW. Det er kanskje nødvendig for ham, men samtidig sitter han igjen med tom hånd. Da er jeg temmelig sikker på at jeg skal ro det i land. Mishra hjelper til og jeg får avsluttet før Andre vinner rødt land og nye trusler.

Nok en intens match; små marginer i alle 3 spillene.

Games: 10-3-2 (+ID)
Matches: 5-0-2

Finale:
Maverick – Tor Erling


Green SunKnight of the ReliquaryDark Depths

Min motstander vil helst ha 2. premien, så han velger å trekke seg.

Games: 10-3-2 (+ID og Bye)
Matches: 6-0-2

En hyggelig søndag er over og jeg kan vende nesen hjemover med en Force of Will i bagasjen. Takk til arrangør og alle deltakere for et bra arrangement.


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter . Grattis NilsH! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Calintares

MEDLEM
Drammen
Du er blitt berømt!

http://www.starcitygames.com/article/29833_Innovation-Spotlight-III-Amazing-Legacy-Decks.html

17:25:51, 1/12 -14
NilsH

MEDLEM
Ski
Calintares: Decket blir mer rødt og sort etter sideboard. Jeg ville ha 2 Islands slik at jeg til en viss grad kunne spille gjennom Blood Moon. Badlands var da det enkleste måten å få nok røde og sorte kilder på uten å kutte basics. Det fungerte helt fint, men enig at det ser rart ut. Mulig at jeg kunne løst det på en annen måte. Jeg tror ikke den sorte splashen er nødvendig, så neste gang jeg spiller dette gjør jeg nok noen forandringer på manabasen.

SF2Guile: Det var 1 Dark Confidant i premie til 2. plass.

tittentei: Takk, det samme :)

11:08:39, 19/11 -14
tittentei

MEDLEM
GULDMEDLEM
Ringsaker
Godt spilt Nils :)

10:29:50, 19/11 -14
SF2Guile

MEDLEM
GULDMEDLEM
Horten

#8 PWP Seasonal
Hva var 2. premien?

08:03:21, 19/11 -14
Calintares

MEDLEM
Drammen
Fin rapport, alltid bra når folk skriver ned.

Jeg stusser litt over Badlands, du har jo nesten bare blå spells, vil ikke Badlands omtrent bare fungere som et fargeløst land mesteparten av tiden, hadde ikke en ekstra Volcanic eller Underground vært bedre?

00:01:06, 19/11 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!